Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Az etnikai nemzet

2017. március 19. - Toadwart66

ar-chimp-goodall-02.jpg

 Etnikai”, vagy inkább állampolgársági értelemben természetesen igen, de túl ezen, lelki, erkölcsi értelemben mindenkinek a saját lehetősége, joga, hogy eldöntse, hozzá akar-e tartozni a nemzethez, mint közösséghez. Ha valaki a magyar politikai nemzet tagja akar lenni, akár magyarként, vagy ide származott külföldiként, ennek a közösségnek a múltjában és jövőt építő erőfeszítéseiben, ünnepeiben és tragédiáiban is osztoznia kell. Aki ezt megtagadja, önmagát rekeszti ki a nemzetből. Ők ebben a közösségben nem akarnak részt venni, nem szeretnék, hogy közös sikereink legyenek. Ha valahogyan hozzá is tartoznak a nemzethez, annak mindenképpen a rosszabbik énjét adják. (Kövér László)

A Pesti Srácoknak, azaz az ifjútörök Huth Gergelynek és az elpusztíthatatlan Stefka Istvánnak adott interjújában Kövér László nagyjából azt próbálta meg elmagyarázni, hogy a miként rekesztheti ki magát egy „etnikailag” magyar állampolgár a nemzetből. Gyakorlatilag mindennel, ami szembe megy a kormány gazdasági, politikai érdekeivel, ideológiájával, akaratával, elvárásaival, sőt vágyálmaival.

Ha komolyan vennénk az „etnikailag” oly bájosan posztkommunista házelnök szavait, akkor 2017 elejére az autentikus magyar nemzet száma nagyjából 2,5 millió főre apadt. Ez bizony tragikusan alacsony szám. Ők a Fidesz-KDNP mindenre elszánt, tántoríthatatlan hívei. Kissé ugyan hülyék, viszont nagyon lelkesek. A többiek jogi értelemben egyenlőre még magyar állampolgároknak számítanak, de a „kövéri nemzetnek” előbb-utóbb kíméletlenül le kell számolnia velük.

Abban a pillanatban, amint abbamaradnak a sikeres zsákmányszerző hadjáratok, ezzel a NER pénzügyi forrásai kimerülnek és nem tartható fennt tovább békés eszközökkel, a puha diktatúra azonnal át fog menni megfelelő keménységűbe. Ne legyenek senkinek hamis illúziói. Kövér fenyegető, vészt jósló szavai egyértelműen erre utalnak.

Ma még csak hazugsággal, árulással vádolja a nemzetből kirekesztett tömegeket, de a Fidesz-KDNP hatalomkoncentrációja olyan mértékűvé vált, hogy az említett heterogén, nemzeten kívüli társaság akár már a közeljövőben rabosíthatóvá, büntethetővé válik. A civil szervezeteken már elkezdték tesztelni a hazaárulás büntetőjogi következményeit. Ezután már csak ki kell terjeszteni ezt másokra is.

Figyelnünk kell, hogy mivé fejlődik ez az áttekinthetetlen fortyogás, ami a Jobbikkal kiegészült baloldali ellenzékben zajlik, s a fél szemünk periférikus látómezejét mindig rajtuk kell tartanunk.” Kövér tehát figyel és nem bízik senkiben, néha talán még önmagában sem. Ez utóbbiban teljes mértékben igazat kell adni a számára. Félelmetes lehet Kövér Lászlóként lehúzni egy egész emberöltőt és már kisdedként árulókat keresni mindenütt.

Az olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezés sikere valószínűleg a Fidesz vezérkarát is meglephette kissé. Régóta nincs már közvetlen kapcsolatuk a valósággal, azaz az igazi nemzettel. Kizárólag az általuk kisajátított részével hajlandóak szóba állni, azokból pedig sok értelmes dolgot nem nagyon tudnak kicsikarni. A Fideszben régóta nincsenek felkészülve semmiféle kudarcra. A válságkommunikációjuk értelmezési tartománya az Origótól jelentősen balra található. Az akaratukat eddig azonban valamilyen módon mindig sikeresen érvényesítették, legfeljebb túlzott mértékű morgolódás esetén adtak hozzá egy kis „spétet”, majd valami megtorlást. Olimpiát azonban már biztosan nem fog a Fidesz, legfőképpen Orbán Viktor rendezni magának, amit nagyon nehezen tudnak az érintettek megemészteni.

A rabiátus házelnök hisztérikus reakciójában tehát nincs semmi meglepő. Megjelent előtte Sztálingrád rémképe, és az, hogy alternatíva hiányában, baloldali összefogás nélkül is megbukhatnak, ha nem fogják valahogy vissza magukat, illetve nem kapnak valahonnan pénzt.

Kövér soha nem volt képes parancsolni az indulatainak. Emiatt fegyvertartási engedélyt nem lenne szerencsés kiadni a számára. Reméljük nincs is ilyesmi holmi birtokában. A hatalomhoz való viszonyulása, amelynek lényege az, hogy kizárólag nekik van joguk az ország irányítására, mindenki más áruló, okot ad némi óvatos fenntartásra tiszteletreméltó személyével kapcsolatban.

Elképzelhető, hogy Kövér tényleg őszintén hisz azokban a kényszeres hazugságokban, amelyeket pártja a választási kampányra összeállított, de az emberek előbb-utóbb számon fogják kérni rajtuk a magyarországi jólét növekedését, valamint a nyugati társadalmak hanyatlását. Ha ezek a következő kormányzati ciklusukban sem következnek be, valahogy majd el kell bánniuk az elégetlenkedő, „etnikai”, vagy inkább állampolgársági nemzettel. A sors könnyen rákényszerítheti őket, hogy „saját nemzetük” védelme érdekében, amúgy katonásan belelövessenek az áruló tömegbe. Sokszor előfordult már az ilyesmi, nem ők lennének az elsők, akik ezt megcselekednék.

Az említett tömeg hazaárulókból, külföldről pénzelt ügynökökből, „genetikailag romlott erkölcsű" liberálisokból, nemzetellenes baloldaliakból, illetve az általuk megtévesztett ideológiai megingókból fog állni. Ilyesmi is sokszor előfordult már.

Ha az ország gazdasági, szociális állapota tényleg olyan pompás lenne, mint ahogy azt az állampárt egyre kétségbeesetten és rendkívül drágán igyekszik bizonygatni, nem lenne szükség a kövéri és orbáni, harci – már-már fasiszta, illetve félre azzal semmirekellő PC-vel, tehát fasiszta – retorikára.

Brüsszelben is vannak ágensei ennek az erőnek, úgyhogy a figyelmünk nem lankadhat.” – jelentette ki nagy nyilvánosság előtt Kövér László az„árnyékbirodalommal” kapcsolatban és ennek ellenére semmiféle pszichiátriai kezelésben nem részesült. Ez utóbbinak sajnálatos elmaradása egyre nagyobb fenyegetést jelent a nemzetből egyre inkább kirekesztett tömegek számára.

Ezek az elképesztő kijelentések arra utalnak, hogy a Párt semmilyen eszköztől nem fog visszariadni hatalma megőrzése érdekében, ha rákényszerül.

A Kövér által oly szemléletesen megszemélyesített jelenlegi hatalom tehát a periférikus látómezejét mindig rajtunk”, kezét pedig a kibiztosított fegyverén tartja. Nem árt ezt jól észben tartani.

A Fidesz-KDNP akkor járna legjobban, ha a közeljövőben valakik képesek lennének megbuktatni őket. Ennek hiányában azonban sajnos ezt a feladatot is nekik kell elvégezniük, amely egy békés országgyűlési választásnál jóval kaotikusabb, tragikusabb folyamatot fog eredményezni.

Egyre nagyobb elszántság, megalkuvás és elvakultság szükséges ahhoz, hogy valaki a Kövér által definiált, meglehetősen agresszív nemzethez kívánjon tartozni. Emiatt a híveken kezd eluralkodni a paranoia, a bizonyítási kényszer, valamint a másokkal való erőszakra való hajlam.

A humánetológiával foglakozó szakirodalom ezt a jelenséget világosan le is írta. A csoporton belüli agresszió csökkenése, tehát a nagy egyetértés, együtt jár a csoportok közötti agresszió növekedésével, azaz az idegengyűlölet kifejlődésével. Mi, emberek, a saját csoportunkon belül – a csimpánzokkal ellentétben – képesek vagyunk az egymás iránti agressziónkat elnyomni. Idegen csoportok egyedeit azonban minden különösebb lelkiismeretfurdalás nélkül, kegyetlenül lemészároljuk. Parancsszóra. Ehhez szükséges a fenyegetettség érzésének kialakítása.

Az, hogy ki számít idegennek, Kövér László a „Vidám Ifjaknak” (Lásd. Stefka István) adott interjújában világosan felvázolta. Ez túlzott optimizmusra nem ad okot azok számára, akik nem értenek egyet Kövér Lászlóval abban, hogy ,a Magyarország egy

"Csoda!
Mennyi jóságos teremtmény van itt!
Boldog emberiség! Szép új világ,
ilyen emberek lakják!"

William Shakespeare, A vihar. Fordította Fábri Péter

sn-chimpsh.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr5212350967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2017.03.19. 23:33:03

"Elképzelhető, hogy Kövér tényleg őszintén hisz azokban a kényszeres hazugságokban..."

Természetesen!
Viszont ezt merő hagyománytiszteletből teszi, ami igazából beleillik a fideszes világképbe.
Igaz ami igaz, ez a hagyománytisztelet még az MSZMP tagjaként alakult ki nála, de a jelek szerint nem hiába - végre megint visszatérhet a pártállami gyökereihez (a 'gyökerekhez' már sikerült, de ez némiképp más) és hasznosíthatja a tapasztalatait!

Mindnyájunk okulására :(

2017.03.20. 05:20:22

A fityisz birkák nem kicsit hülyék, hanem elvakult vadbarmok.
Az a fajta, akinek ha egyik kezeddel aranyat, a másikkal fityisz ígérettel becsomagolt, de érezhetően büdös szart adsz, automatikusan az utóbbit választja.

Ennyi.

Túlélő ... 2017.03.20. 07:05:38

Erről az egész Kövér-féle nemtetieskedő gondolkodásról egy régi vicc jut eszembe:

Fut lélekszakadva a nyuszika az erdőben, majd beleütközik a rókába.
- Mi elől futsz ennyire nyuszika?
- Hát a vadászok elől. Jönnek és minden medvét megölnek.
- Dehát te nyúl vagy az istenért, minek aggódsz ezen?
- Azért mert hogy ki medve, azt ők döntik el!

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.03.20. 09:02:56

Szeretem ezeket az írásokat.

Mikor az agyatlan ballib blogger meglehetősen nyíltan szapul 2 és fél millió embert, csak mert mást gondolnak a világról.

Egyrészt hűen tükrözi azt, milyen jellemrajzzal rendelkeznek a ballib gyűlölködők élharcosai.
Másrészt az a 2 és fél millió ember megerősítést kap, miért kell elmenni szavazni minden alkalommal, mikor Gyurcsány és MSZP szolgái az alternaítva.

Gacsaj Pisti 2017.03.20. 09:24:06

A helyzet az, hogy amíg a Fidesz nyeri a választásokat, addig nem ők mennek szembe a forgalommal.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy bármit tesz a fidesz, a népszerűségük nem csökken. Ez azt jelenti, hogy elsősorban ideológiai alapú a támogatásuk. Magyarország polgárainak elegük lett a liberális-bolsevik-judeo terrorból és döntöttek, eddig és ne tovább. Érdemes lenne ezt megszívelni.

konrada 2017.03.20. 09:33:51

@Legeslegalja:
...na ja. Tényleg ellenkező hatást lehet elérni az ilyen gyülölködéssel, mert híveket azzal szerezni nem lehet, de visszatart, összezárásra késztet, mert azt sugalja, az ilyen gyülölködőket nem a realitások, hanem a bosszú vezérelné, ha hatalom közelébe jutnának...

tokmindegymianevem 2017.03.20. 10:39:53

Ahogy olvastam, egyre jobban mosolyogtam, így vélhetően pont a várt hatás ellenkezőjét érte el a szerző. Komolytalan... :-)

Még ő nevez másokat paranoidnak, miközben képes a billentyűzet előtt szűkölve és rettegve leírni ezt az elborult, teljesen légből kapott eszmefuttatást?
Komolyan haver, szerintem állj le azzal, amit szívsz, mert nagyon szét fogsz csúszni. :-)
süti beállítások módosítása