Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Minden, ami csak a kéken kifér

2017. július 16. - Toadwart66

internetprop3_normal.jpg

Most, hogy Orbán szép lassan bekebelezte a szabadtéri reklámhordozók piacát és erőszakkal kiiktatta a konkurenciát, azaz szépen, szabályosan einstandolta az egészet, tevékenysége nyomán egy sajátos, hazai folklór született.

A magyar tájhoz ma már ugyanúgy hozzátartoznak a puritán stílusú propagandaplakátok, mint a településeket sűrűn átszövő, lágyan ringatózó felsővezetékek. Az erőltetett pártpropaganda erősen emlékeztet az egykori Csehszlovákiában, az utak mentén ízlésesen elhelyezett, betonból készült, színesre festett, sarló-kalapácsos vallási jelképekre, illetve bádogtáblákra mázolt eszmepolitikai üzenetekre.

Amerikaiak! Ugorjatok a tengerbe! Hamarosan elesik Puszan erődje.”

Önnek új üzenete érkezett! Ez a népszokás azzal indul, hogy a kormánypárt tájékoztatásra hivatkozva elkezd terjeszteni egy egyszerű Botschaftot, miszerint direktívát, melynek leglátványosabb megnyilvánulási formái a valamilyen ismeretlen okból Orbán által fetisizált óriásplakátok. Őfelsége valószínűleg nagy élvezetét leli a ritmikusan elhelyezett, kék alapon fehér betűs tacepaók orgiájában.

Az egy párt mind felett, mármint a FIDESZ ebből az üzletből ráadásul busás haszonhoz jut, amelyből vígan finanszírozhatja a következő felvilágosító-kampányát. Ezáltal beindul egy önmagát gerjesztő, megállíthatatlan folyamat. A partit milliárdos tétekben játsszák, miközben a pénz is szerencsésen megszabadul a rárakódott közpénzi jellegtől. Az anyagi források úgy tűnik kimeríthetetlenek. 5-6 milliárd forintnál amúgy sem kerül többe egy-egy ilyen köztéri cirkusz, meg ami még bónuszként jár hozzá.

A félretájékoztatás általában két fő témát ölel fel. Egyrészt mindenki értesülhet arról, hogy éppen kik azok, akik az ország vesztére törnek, másrészt arról, miszerint ezen cselszövők folyamatos ármánykodása ellen csupán a FIDESZ hatalomban maradása jelenthet hathatós védelmet. Más lehetőség a haza oltalmára sajnos nem létezik. Illetve ez nem is annyira sajnos, inkább maga a boldogság záloga. Ezen üzenetek mellett néha felbukkan néhány lelkes aktivista boldogságtól sugárzó arcképe is, akik mindezért a jótéteményért a hálájukat és elégedettségüket fejezik ki. (Lásd. a 2015-ös „A magyar reformok működnek!” kollekció pompás darabjait.)

A nép ezután veszi az üzenetet. Más választása nagyon nincs is, hacsak nem él valaki a lakott településektől és az utaktól kellő távolságban.

Egyesek az újabb feliratokat látván örömmel nyugtázzák, hogy a kormány még mindig a helyén van, mivel már megint bőszen plakátol. Remek dolog önfeledten bekapcsolódni egy-egy újabb csodavárásba, illetve győztes háborúba.

Mások kreatívan kiegészítik a tájékoztatást olyasmikkel, amiket a kormánypárt is nagyon szívesen kiírna ezekre, de a teljes szuverenitás hiányában ezt még nem teheti meg.

Akadnak olyan, akik azonban olyasmiket irkálnak a plakátokra, amelyek szöges ellentétben állnak a reklámozók véleményével. Sokan mémgyárakat működtetnek, amelyek már a plakátok utcai megjelenése előtt ontani kezdik népszerű termékeiket. A legelszántabb harcosok kezdetleges gerillaharcot folytatnak a plakátok ellen, rendkívül változatos eszközök bevetésével. A hatóságok komoly retorziókat egyelőre még nem alkalmazhatnak ellenük, az illiberális demokrácia hiányosságai miatt. Ezek amolyan átmeneti gyermekbetegségek.

A pártpropaganda nem sok időt hagy a játék résztvevőinek a henyélésre. A Soros György ellen uszító plakátok után a kormány idén őszre már előkészítette a következő turnust. Az, hogy ez ki ellen, illetve mi mellett kampányol, még nem derült ki. A szervezők nem akarják elrontani a résztvevők örömét. Maradjon ez inkább meglepetés.

A kormány eddig mindenesetre látványos eredményeket ért el. Sikeres harcot folytatott a menekültek ellen. Működő, magyar gyártmányú reformokkal halmozta el a közönségét. Megállította Brüsszelt, illetve a mögötte álló Európai Uniót. Megvalósította az évszázad legsikeresebb nemzeti konzultációját, ami Európában nem tűnik túl nehéz feladatnak. Világviszonylatban azonban erős a mezőny. Észak-Korea vezetője jóval meggyőzőbb módszerekkel konzultál az állampolgáraival, mint Orbán Viktor.

A magyar kormány mindenesetre sikeresen fagyasztotta le a mosolyt Soros György arcáról, aki erről még csak nem is tud.

A heves uszítás után várhatóan valami pozitív dologgal rukkolnak majd elő a Miniszterelnöki Kabinetiroda agytrösztjei, akik immár levették a kormányzás unalmas és fárasztó terheit a miniszterelnök válláról.

Mivel a hazai egészségügy első ránézésre elég sok gonddal küszködik, nem ártana nyomatékosan felhívni a témában tájékozatlan, félrevezetett lakosság figyelmét arra, hogy a magyar egészségügy kimondottan világszínvonalú és csak úgy ömlenek bele az anyagi források. Egy tolószék mellett éppen cigánykereket vető, kötött sapkás, vitális harcinénike megfelelően illusztrálná a paradicsomi állapotokat.

2017 szeptemberétől számítva még hét hónap van az áprilisi országgyűlési választásokig. Úgy 5-6 kampány simán belefér ebbe az időszakba. 25-30 milliárd, na jó, mondjuk 40 milliárd forintból simán kijönne a folyamatos mókázás. A egészet ráadásul az teszi hatékonnyá, hogy a kormányon és a fedőszervezetein kívül mindenki mást lezavartak a pályáról. A gátlástalan pontszerzésnek így immár semmi akadálya sincs.

Habony Árpád és Mészáros Lőrinc pedig nem lop, csupán sokan irigykednek a sikereikre.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr4112667235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jolka40 2017.07.17. 11:38:43

Köszönöm. Megmosolyogtatott.

Netuddki. 2017.07.17. 19:29:52

Aki lop az hazudik is. Ez van.
süti beállítások módosítása