Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A jog joga

2019. január 22. - Tölgyes Péter

A Fidesz vezérkara tele van jogvégzett emberekkel, akiket mintha speciálisan arra képeztek volna ki, hogyan lehet (1) megtalálni a joghézagokat és (2) visszaélni velük. Mivel a jogszabályok és velük együtt a joghézagok száma is véges, ezen jogvégzett emberek az évek során e különleges felkészültségüket tudományos alapossággal mélyítették el abban az irányban, hogy (3) immáron nagyüzemi módon maguk állítsanak elő joghézagokkal terhelt jogszabályokat (lásd még: megkülönböztetett, névre szóló törvények, mint a Lex Borkai, stb), kifejezetten azzal a céllal, hogy (4) a joghézagokkal visszaéljenek.

Az idő múltával az étvágy nemhogy csökkent volna, egyre csak növekedett, így aztán említett jogvégzett emberek már nem foglalkoztak a jogszabályokkal, helyettük (5) a hatalmuk megszilárdításához és az anyagi előnyszerzésükhöz fontos területeken (6) eredendően joghézagokat állítottak elő, hiszen (7) azokat a szabályozásokat, amelyeket produkáltak, a JOG megsértése, figyelmen kívül hagyása miatt jogszabályoknak nevezni istenkísértés volna. 

----------------------

Itt tartunk ma Orbanisztánban. A törvénytelen törvények, rendeletek sokasodnak, ebbe pedig, kivédhetetlenül, bele van kódolva a vég. Ha egy országban a jogszabályok elveszítik jogszabályjellegüket, az állam és a társadalom egyik legfontosabb kötő- és működtető eleme válik semmivé. Az (i)gazságszolgáltatás már nem is annyira a bűnt üldözi, hanem - folyamatosan torzított szempontok alapján - egyre inkább a hatalom számára kellemetlen, a politika által sugalmazott "bűnelkövetőket". Ugyanakkor azonban elveszíti az eszközt sajátjai kordában tartására is: a mind nagyobb étvágyúakat a kivéreztetett jogi keretek között egyre kevésbé lehet megrendszabályozni, hiszen a törvényesség, mint olyan, idejétmúlt kifejezéssé válik.

Hihetetlenül felgyorsulhat a rendszer eróziója, ami oda vezet, hogy - miként a természetben - a hiénák felfalják egymást.

Nekünk persze nem szabad ezt megvárnunk, mert addigra a társadalomnak és a jövő nemzedékének okozott károk felmérhetetlenekké válnának. Azt azonban nem árt tudni, hogy - noha a diktatúra egyre durvábbá válik majd - a NER önfelszámolási folyamata megkezdődött. A kézivezérlés ugyan mindinkább előtérbe kerül, de ez magával hozza a kapkodást, az előkészítetlen, hibás döntéseket, a keményebb nemzetközi ellenlépéseket.

----------------------

Most kell igazán észnél lennie az ellenzéknek, hogy ebben a kilencvenháromezer négyzetkilométernyi "jogmentes övezetben" a civilekkel karöltve élni tudjon - igen: a JOG biztosította minden hazai és nemzetközi lehetőséggel és demokratikus úton kényszerítse távozásra a jelenlegi hatalmat. S vele azokat a jogvégzett embereket, akik, csúfot űzve abból, amit tanultak, szétrombolták a jogrendszert Magyarországon.

A bűnösöknek saját bőrükön kell megtapasztalniuk, hogy a "jönnek az ügyvédek oszt jónapot" ideje lejárt; a jog örök, abból csúfot űzni tartósan nem lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr5314581722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tölgyes Péter 2019.01.22. 11:49:35

Ahogy jeleztem:

"Azt azonban nem árt tudni, hogy - noha a diktatúra egyre durvábbá válik majd - a NER önfelszámolási folyamata megkezdődött. A kézivezérlés ugyan mindinkább előtérbe kerül, de ez magával hozza a kapkodást, az előkészítetlen, hibás döntéseket, a keményebb nemzetközi ellenlépéseket."

nyugatifeny.hu/2018/07/03/durvul-a-rendorallam-egy-ev-bortont-kaphat-aki-kifutyuli-orbant?fbclid=IwAR0e4atuNOLouDfqAl7tDx-W9TBeSDajxH_qNWgoH9_WVH8WxHElvV66x-4

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.01.29. 22:22:12

"demokratikus úton kényszerítse távozásra a jelenlegi hatalmat" Szép is lenne, csak hát lassan egy éve tudhatjuk, hogy túl kedves vezetőnket választáson leváltani nem lehet. Mert ha véletlenül bejött a taktikai szavazás, akkor jött a nemválasztásicsalási hivatal és átírta az eredményeket, hibás szavazatok tömkelegével és érvénytelenített érvényes szavazatokkal, miazmás. :-( Magamat ajánlom:

h2o.ingyenweb.hu/tema/75.html

Egy dolog mára biztosnak tűnik, hogy nem választáson lesz leváltva moszkoVitya. Azt nem tudom hogyan lesz eltávolítva a 6almából, de hogy fájdalmasabb lesz mint egy sima választási vereség, az valószínű.

Tölgyes Péter 2019.01.30. 00:02:24

@rdos: Sok minden történhet, de mindent el kellene követni azért, hogy demokratikus úton sikerüljön távozásra kényszeríteni. Mert azt tudni kell hogy nem csak neki lesz fájdalmasabb bármely más, nem demokratikus megoldás, de az országnak is. Ezt pedig el kellene kerülni.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.01.30. 20:18:40

@Tölgyes Péter: Természetesen. Szombathely önkormis parlamenter választás vagyis Hódmezővásárhely2 működhet nagyban is. :-)

Amúgy túl kedves vezetőnket az erőszakos változástól sem féltem. 9. éve verhetetlen utcai és ketrecharcosként, nem mellékesen Chuck Norris-szal pacsizó küzdősport fenoménként nekije a haja szála sem görbülhet. :-)
süti beállítások módosítása