Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A tatabányai kettős gyermekgyilkos apa és környezete

2020. február 10. - Jogálom 2.0

screenshot_2020-02-10_ferenc_mikus_manufacturing_engineer_delphi_connection_systems_hungary_kft_linkedin.png

Az elhallgatott, de megismerhető előzmények védhetik csak meg a jövő bántalmazott áldozatait. Sem a rendőrségnek, sem a gyilkos környezetének nincs joga elhallgatni olyan részleteket, amelyek más feleségek, társak és gyermekek életébe kerülhet.

Írásom a sajtóközlésre érvényes etikai elvek alapján a brutális részletek miatt a 18-as karika korhatáros figyelmeztetést kell, hogy kapja, dacára, hogy az itt idézett információk zöme méretes szalagcímeken is megjelent. Ha olyan érett gondolkozású tinédzser vagy, kedves Olvasóm, akinek (nevelő) apja rendszeresen durván veszekszik vagy veri édesanyádat vagy Téged, akkor belátásodra bízom, hogy a Téged és családodat ért bántalmazásokban a 18-as korhatáros elvet megalkotó állam, Titeket magatokra hagyva, ezzel kényszer-nagykorúsítva Téged, tovább olvasod-e írásomat annak érdekében, hogy megtudd védeni édesanyádat és testvéreidet. A figyelmeztető előjelekről tanulhatsz, és arról, mit jelentenek a médiában megszépített fogalmak.

18-as_karika.jpg
A nyilvánosság ereje

Írásom az országos és megyei médiumok által már közzétett információkkal, a cikkekben csak ráutalással, mégis, azokkal bárki számára 100 %-osan azonosítható adatokkal, nyilvános helyeken fellépő, megnevezett tagokkal nyilatkozó metálegyüttesről írt cikekkel, képekkel, online-nyilvános önéletrajzi adatokkal veszi fel a harcot azért, hogy a családon belüli gyilkosságokat minden esetben felvezető aggasztó jelek sorozatára legyintő család, szomszédok, barátok, munkatársak, tanárok és az orvosok szembesüljenek súlyos felelősségükkel.

Bízom benne, hogy írásomat olvassák olyan férfiak, apák, férjek és élettársak is, akik azt gondolják magukról, hogy a közéletben elfogadott normák szerint élnek, amikor lelki és fizikai terrorban tartják családjukat.
Szembesülni lehet azzal, hogy akár a mártírságnak megcélzott öngyilkosságuk után mi fog várni közeli és távoli családjukra, szüleikre, tesvéreikre, barátaikra, munkahelyükre, szomszédaikra.

Tatabányán Mikus Ferenc agyonverte 9 és 7 éves kisfiát 2020. február 7-én, vasárnap délben.

UPDATE: 2020.02.13. Újabb sajtóértesülés érkezett a gyermekek megölésének módjáról, amely hasonlóan nem visszaigazolt rendőrség által: az írásom alján linkeltem be. A rendőrség nem érzi szükségét sajtótájékoztatónak, mert minek. Az írásom lényegét nem változtatja meg az újabb fals hírek tömege, a különbözőképp csöpögtetett információk hatásáról cikkem alján írtam.

A tatabányai kettős gyermekgyilkos média által azonosított profilja −
− Mikus Ferenc

A város Bánhida városrészén, a kertvárosi Új soron élő 40 év körüli villamosmérnök 2002-ben a győri Széchenyi István Egyetemen végzett.
Munkahelye a tatabányai Aptiv (korábbi nevén Delphi) Connection Systems Hungary Kft., ahogy a sajtó által beazonosított tettes nyilvános önéletrajzán − cikkem címlapfotóján − áll.
Mikus a tatabányai Elzárt Világ nevű metálegyüttes alapító gitárosa. Az együttest a Kisalföld megyei lap megnevezte, de több más lap megadta, hogy egy helyi metál együttesben zenél. A több helyen M. Ferenc nevét megadó cikkek alapján bárki eléri a gyermekgyilkos teljes nevét: az együttesről és a tagjairól a Rockstar írt cikket. Mikus facebook-oldaláról beazonosíthatóak a médiában kitakart arcú képei.

 elzart_vilag_2_li_2.jpgKép: Kemma.hu / az Elzárt Világ nevű tatabányai metálegyüttes gitárosa, a kettős gyermekgyilkos Mikus Ferenc

screenshot_2020-02-10_tatabanyai_csaladirtas_vascsovel_verte_agyon_ket_kisfiat_ferenc.png
Kép: Borsonline címlap, 2020. február 10.

A tett eszközét írásommal egyidőben, azt hajnalban olvasva, nyilvánvalóvá vált az eddig is sejtett részlet, hogy az egyik gyerek végignézte, míg apjuk megöli a másikat. Ahogy Győrben.
Mikus a gyerekeket egyesével brutálisan megölte, tekintettel, hogy egy 7 és 9 éves gyerek már kellőképp fel tudja mérni, hogy egy vascsövet ragadó felnőtt milyen veszélyt jelent számukra, és gyorsan menekülni is képesek. Délben történt, apjuk előtte veszekedett az anyjukkal, tehát semmiképp sem aludhattak a gyerekek, a menekülési szándékuk és kétségbeesett segélykiáltásuk bizonyosra vehető.

Akik felháborodnak írásomban a részletek ecsetelésén, most jelzem, hogy az augusztustól szinte havi szinten egy kivégzett családról az első hírek idején tudható volt az elkövetés módjának legvérfagyasztóbb részlete is. A gyilkosság részletei mind az előzményekre, mind a gyilkosság minősítésére bizonyítékul szolgálhat, amit akkor is meg kell állapítani a nyomozás során, ha a család mészárosa gyáva ahhoz, hogy felvállalja a tettét, és öngyilkosságba menekül.

A bűntett eszköze bizonyíték arra, hogy a gyilkos előre eltervezte tettét, ugyanis egy vascsövet egy lakásban nem akárhonnan, és nem akármilyen hamar szerez valaki. Hirtelen felindulás azért sem lehetett, mert a gyerekei anyjával veszekedett előtte, tehát nem a gyerekei váltották ki az indulatát. A férfi számítóan megvárta, míg a veszekedésből az utcára menekül az anya, utána támadt csak a gyerekeire. Majd tette után azt is megvárta, hogy hazaérjen a nő, hogy lássa a nő, mi lett a gyerekeivel, mielőtt öngyilkos lett. És hogy ő is lássa a nőt, mennyire omlik össze.
Ezek a kivárások a férfi hideg vérrel elkövetett, a nőt büntető szándékú tettét jellemzik.


Két hete nem dolgozott az anya, és nem mentek iskolába a gyerekek a gyilkosság előtt

Az előre eltervezett és hidegvérrel elkövetésre utaló, a médiából megismert körülmények után kezdem sorravenni azokat az előjeleket, amelyek még távolról is több, mint meghökkentőek külön-külön is, együtt meg pláne. Ez két kvalifikált ember munkahelyének, a két kisfiú iskolájának, két osztályfőnöknek, tucatnyi tanárnak, két orvosnak − ha egyáltalán voltak orvosnál − közelebbi rokonaiknak és annak a zenekarnak is fel kellett tűnjön, akikkel a gitáros apa napokon belül fellépést tervezett, tehát akár mindennapos próbáik voltak. Szinte lehetetlen, hogy ne tudhatták azt, hogy két hete az egyetlen egészséges, dolgozó emberre szorul a beteg két gyerek és az anyjuk, és ebből a szabadidőből kell kiszakítani időt az amatőr zenélésre. Márha a betegség történet igaz. Mert ha semmit sem tudtak róluk ebben a két hétben, akkor valójában otthoni kényszerfogságban volt a család. Csak ezt fedhette el az apa azzal, hogy a család hetek óta beteg.

Nem tudni, hány újságírónak, hány rendőrnek van két kis gyereke, és megpróbáltak-e megoldani valaha akár 2-3 nap betegséget, amikor valakinek otthon kell maradnia a gyerekkel, és orvoshoz kell vinni. Mindkét gyerek otthon volt két hete! Valami rejtélyes, súlyos kór lehetett, mert megfertőzte az anyát is, ő is már két hete nem ment be dolgozni. Egy tüszős mandulagyulladás komoly betegség, az egyhetes injekciókúrával jár. Ebédről kell gondoskodni, ha hideg étel van is otthon. Gyógyszerekről, akár ápolásról is, ha ilyen súlyos betegség, talán lázzal jár. Még az sem két hét.

Nem tudni, ezt ki árulta el a médiának, mert a nő sokkos állapotban van, mély altatásban, a gyilkos és gyerekei halottak. Mégiscsak vallott a család, iskola, munkahely, csak a társadalom nem érdemesíthető erre az infóra?

Egyetlen újságíró sem kérdezte meg a tettes online-nyilvános munkahelyét, hogy vajon Mikus Ferenc bement-e dolgozni az Aptivhoz? Ő vajon nem kapta el ezt a súlyos betegséget, ami az egész családját megtámadta? Felkereste-e egyetlen nyomozó a Tatabánya nekik körzetes felnőtt- és gyermek háziorvosát? Mit tudnak róluk? Látszott-e rajtuk valami más, netán külsérelmi nyom? Pszichés zaklatottság? Félelem? A nő munkatársai telefonáltak-e, hogylétéről érdeklődve? A fiúk osztálytársai és szülei rákérdeztek-e, vigyenek-e leckét ilyen hosszú kimaradással? Osztályfőnök telefonált-e egy hét után, hogy mennyi ideig lesznek még otthon a fiúk? No és persze sógornő, testvér, nagyszülő, más rokonok, felajánlottak-e segítséget, hogy visznek nekik ebédet, vásárolnak?

Nem tudjuk.

Amit tudunk, hogy az MTI tájékozott magyar állampolgárok kórházi pszichiátriai kezeléséről, amelyben részesült szerintük Mikus Ferenc, a kettős gyermekgyilkos. Nem a nyomozók, hanem az MTI. Ezt, érdekes módon, dacára az orvosi titoktartásnak, hevesen tagadta a tettes környezete. Nem tudni, honnan kellett volna ezt tudniuk. Az MTI ugyanezen nyomozó(?) és nem tájékoztató "hatáskörben"(?) megtudhatta volna, miféle betegség vagy sérülés miatt volt egyszerre beteg egy anya és két gyereke 14 napig? Amit láthatunk, hogy a gyilkos apa beszámíthatatlanságának kimondására irányuló törekvés elindult, ahogy kimondták ezt Győrben is.

Mesélt-e az apa a koncertéjére nagyban készülő zenekarának, az Elzárt Világ csapatának, hogy ne haragudjatok, kevesebbet tudok próbálni, beteg az egész család?


A gyilkosság előtt három nappal fizikai sérelmeket és a családot említi a zenekar a facebook-oldalán

screenshot_2020-02-08_elzart_vilag_kezdolap_li.jpg
Kép: az Elzárt Világ nevű tatabányai metál zenekar facebook-posztja a február 7-ei gyilkosság előtt 3 nappal
Letöltés ideje: 2020. február 8.

A metál banda 2015-ben alakult, csak 2017-től koncerteznek, addig garázsban nyomták. Majd egy év után, 2018 őszén írtak már két saját számot is, amit elő lehet adni. Úgy tudjuk, maga Mikus alapította a zenekart, ő tűnik a rangidősnek is. Mind a Rockstarnak adott interjú, mind az Elzárt Világ − azóta elérhetetlenné tett − facebook-oldala úgy magyarázkodik terveikről és azok rettentő lassú megvalósulásáról, mint egy kisdiák. Dől a frusztráció az oldalukról, Tatabánya távolságból az első két, azóta sem bővült saját számaikkal egy év után jutottak el budapesti koncertre.

Talán senki nem olvasott még olyan posztot kedvenc együttesétől, ahol az általános iskola alsó tagozatához hasonló magyarázkodásról és saját maguknak drukkolásról kapunk hírt. Egy 16 youtube-követővel rendelkező ismeretlen vidéki zenekar beszámol, mikor betegek a tagok. Kit érdekel? Egy nemzetközi cégnél dolgozó 40 éves férfi úgy érzi, magyarázkodnia kell egy garázsegyüttesnek. Ha nem tudnám, hogy ez az ember vascsővel agyonverte a gyerekeit, azt mondanám, röhejes. Így már inkább beteg, valami nem stimmel. Olyan, mintha egyetlen személy szerkesztené a fb-oldalt, aki felett egy normál józanságú ember sem gyakorol kontrollt, hogy ne posztoljon hülyeséget. Egy ismerősömnek megmutatva az oldalt, feltűnt neki a "Készen álltok?" tipikus zenekari felvezető szöveg, mintha egy tomboló tömeg előtt állnának. Ehelyett 16 youtube-követő, 6-7 lájk a posztjaikon.

Miről ad hírt a zenekar a gyilkosság előtt három nappal?

Sérelmek. Fizikai sérelmek. Általában ezeket sérüléseknek nevezzük. Értelme akkor lenne, ha leírják, hogy pl. "dobosunk, H.F. eltörte a karját, sajnos elmarad a koncert."
És ennyi.
Sérelmek. Több. Kié? Kiké??

Sérelmek...Sérelmezte...hogy fizikai sérülései vannak.
Az anya két hete betegszabadságon van. Mindkét kisfia betegen fekszik otthon. Két hete.
Senki nem tud részleteket, pedig háziorvos elérhető lenne. Az MTI "tud az apa pszichiátriai kezeléséről".

Család. Iskola.
Egy garázs-zenekar, amelyre egyszerre hat a világ összes baja.
Fizikai sérelmek. Család. Iskola. Gyerekek. Baj. Nyűg.
Egyébként két év alatt születik két saját számuk. Hirtelen beszámolási kényszerük van, hogy a tervezett januárhoz képest csúsznak. Kiknek tervezték?
De nem csúsznak, mert marad a klubban meghirdetett február 15-ei koncert. Mintha valakinél veszélybe került volna, és bizonygatná, csak azért is lesz. Akkor mi a bejelentés apropója? Három piros felkiáltójellel.
Ezt még az énekesük is megosztotta, tehát ő is tudott a Vis Major ügyről. A fizikai sérelmekről. A családról.

A négy zenekari tag közül 3-an azonosíthatóak facebook-on, közülük csak ketten: Mikusnak, a gyerekgyilkos gitárosnak és a szövegíró-énekes-gitáros Cs.M.-nek van saját családja. Utóbbinak 2016-ban született csak babája. Ő aligha lehet iskolás. Úgy tűnik, ha a dobos nem apa, akkor csak Mikusnak van iskolás gyereke. Két évig gyúrnak két saját számot, most hirtelen a gyerekek indoknak lesznek megadva a zenekari mulasztásra.

screenshot_2020-02-09_3_ferenc_mikus_li.jpg
Kép: Facebook/ Mikus Ferenc, a média által névre azonosított tatabányai gyerekgyilkos nyilvános facebook-profilja. Letöltés ideje: 2020. február 9.

A frontember fiatal énekesnek − ellentétben Mikussal − van a párjával is közös képe facebookon. Mikus szigorúan maga elé tartva, magához szorítja fiait, magát fotózza visszatérően, demonstrálja, hogy ő Az Apa. Sosem szerepel az anyjuk, a felesége a nyilvános képeken. A hozzászólók hiányolják is, hogy ritkán látnak képeket róluk. Egészen nagyszámú, 60-90 ismerős lájkolja a családot, szemben az együttest lájkoló 6-7 fővel. Miközben valaki épp fordítva éli meg a prioritást: A Zenekar, meg a kényszerű fizikai sérelmek és a család...
A férfi 35 éves kora körül alapított zenekart, ahol 40 éves korára tudnak egyáltalán felmutatni valamit. Kínrímek a szövegben. És hirtelen a család akadállyá válik, mert megvalósultak a tinédzser álmok.

A tatabányai gyermekgyilkos mindig a fiaival látható a publikus profilképein, eddig három különböző évből: 2013 és 2015. A fenti profilját 2016. május 31-én cserélte, tehát több, mint három és fél évvel korábban, mint a gyilkosság. A kisfiúk így 4 és 6 évesek vagy fiatalabbak lehetnek a képen. Azóta nincs új profilkép velük.

Fél vagy egy évvel a zenekar alapítás után. Ekkor váltott az új, jelenlegi munkahelyére, a Delphi / Aptiv céghez, akik végigkövethették a munkatársuk hangulatváltozásait. Ha az MTI nem hazudik a sajtónak, a kórházi pszichiátriai kezelését is. Egy közepes depresszió már érzékelhető jelekben mutatkozik meg egy munkahelyen.

screenshot_2020-02-09_1_ferenc_mikus_4.png                                           Kép: Facebook


Milyen lehetett az elkövető kapcsolata a családjával, feleségével?


screenshot_2020-02-08_elzart_vilag_kezdolap_1.pngKép: az Elzárt Világ metálzenekar facebook-oldala

Az augusztustól számolva négy családirtónál egybehangzó vélemény volt, hogy az elkövető imádta gyerekeit, azok pedig illedelmesek voltak, mindenkinek köszöntek.  A magyar néplélek szappanoperákon, minden részben újabb és újabb kis drámákon edződött lelke a kiegyensúlyozott család képét mindössze megrendezett családi fotók és idegenek felé mutatott pár másodperces protokoll-gesztus alapján ítélik meg.

Hol fejezheti ki érzéseit a 40 éves korára beérett villamosmérnök-metálgitáros?

A korábbi két számuk alapján a következő ütemre kínosan átbicsakló utolsó szótagokkal, nem stimmelő szótagszámmal hol belehadarás, hol elnyújtás énektechnikákkal, hirtelen egy metál banda most mégis a szövegre helyezi a hangsúlyt, szemben azzal, hogy a gitárnyúzás lenne fókuszban. Bárki is írja a szöveget, közös élményekből meríthetnek. Talán nem a 3 éves gyerek mellől, a párjával összebújó Cs.M. írta ezeket. Eddigi szövegeik az unásig csépelt sötétség, félelem, magány, magára találás rendkívül komplex élménye körül pörgött. Hirtelen egy kész és világos történet jelenik meg: a metálos közönségtől életkorban azért távolabb álló családos élet, de már azon is túl, csalódva abban.

screenshot_2020-02-10_354_elzart_vilag_elzart_vilag_youtube.pngKép: YouTube / Elzárt Világ zenekar Elzárt Világ című száma

A metálbanda képi világa mindkét eddig fellelhető számánál eléggé statikus. A pszichedelikusság mint egyetlen eszköz ezen a "klipen" érzékelhető legjobban: az egyetlen mozgó alak az ágyon guggoló-szorongó kisgyerek, térdén ujjaival dobol, az ágyban egy idősebb testvér(?) félelemben, magára húzva takaróját meredten nézi, felette anyja vagy a fekvő gyerek felnőttebb énje(?) feléhajol meredten.

Kriminalisztikai bizonyosságot nem kell ebből leszűrni, túlagyalni egy metál klipet, csak eközben 14 napja senki nem érdeklődött egy anya és két kisfiú iránt, hol vannak, az apa mindennapjaiban nem tűnt fel senkinek, hogy neki el kéne lásson valakiket otthon. Három hónappal korábban a könnyűzenei műfajban egyedülállóan veretes műként lobogtatnak egy széthulló családról, álcáról, hazugságról, a zsákmány hiányáról szóló szöveget, zene nélkül. Később a zenekar bejelenti mind a 16 követőjének, hogy a család fizikai sérelmei miatt gebasz van. Majd 3 nap múlva az együttes rangidős tagja vascsővel agyonveri a gyerekeit, de az anyjukra is rátámad.

Bizonyára a szomszédok fültanúi voltak vasárnap délben a gyerekek elleni, nem rövid ideig tartó öldöklésnek: a brutális fájdalommal járó ütések, a sokkoló támadás elől menekülés miatt biztosan hangosan visítottak, így akár még életben is maradtak volna, ha időben hívnak segítséget. Igazolt, hogy a később hazaérkező anya egyetlen sikolyát jól hallották a szomszédok, tehát a gyerekekét is kellett hallják. Ha ez nem volt érdekes a szomszédoknak, akkor nem először hallják visítani a házból a gyerekeket. A helyszínre jóval később, csak az anya hazaérkezte után érkező mentők még éleszteni próbálták a fiúkat, tehát még akkor is láttak rá esélyt, hogy életben maradnak.

Mikus Ferenc mérnök úr, miután kivégezte a 9 és 7 éves fiait, utána békésen megvárta, hogy hazajöjjön a korábban a "veszekedés" elől vasárnap délben, a kertváros földszintes házai, utcára nyíló ablakai közt nyugalmat kereső felesége. Szerette volna a gyilkos, hogy ő is lássa, hogy mit szól a felesége a gyerekei megöléséhez. Látni akarta a nő arcát.

Amikor hazaért az anya, a férfi a feleségére is rátámadt, a nő az utcára menekült újból, de már sikoltva, végül azt a megoldást választotta a gyilkos férj, mint aki jól végezte dolgát, és elszámolt mindenkivel, akihez szerinte köze van az életben, hogy megölte magát. Nem tudni, mivel végzett magával, ugyanis a gyerekeit vascsővel verte agyon, de azzal öngyilkosnak lenni, saját fejét és testét ütni az önvédelmi reflexek miatt képtelenség. Feltehetően magát inkább kímélte, és talán kést választott.

Győr óta visszatartanak helyszíni adatokat?

Nagyon úgy tűnik, hogy a legnagyobb médiavisszhangot kiváltó, az igazságügyi minisztert is számonkérő győri kettős gyermekgyilkossági eset óta az első közleményekben a rendőrség erősebben megszűri már a helyszíni információkat, másrészt a többi családirtóval szemben a tatabányai esetnél a lehetséges előzményeket is igyekeztek elhallgatni az első napokban. A képernyőképeim az eseményeket követő első napokban készültek, a legsúlyosabbak ma már fel sem lelhetőek: várható volt, hogy a média megnevezte zenekar eltünteti oldalát a közösségi hálóról.

Bekövetkeznek halálesetek más zenekaroknál is: egy részvétnyilvánításra, egy megdöbbenés kifejezésére szokta futni. A zenekar a család és a gyerekek rövid életéből 5-öt megélve, nem érzik ezt szükségesnek.


A győri sokk

Győrben karácsony előtt, 2019. december 15-én végezte ki a börtönből frissen szabadult apa a hozzá első láthatásra érkező 3 gyerekéből 2-t. Börtönbüntetésre azért ítélték, mert 2016. május 9-én alvó feleségére kalapáccsal támadt, késsel meg is sebesítette, mindezt gyermekei jelenlétében. A hírek alapján megfenyegette feleségét, hogy ne sikoltozzon, mert felébreszti őket, és akkor megöli a gyerekeit is. Egészen durva hatalomérzettel kell ahhoz bírni, hogy valakinek a fájdalmára és félelmére adott reakcióit személyes sértésnek vegye, és elvárja, hogy boldogan, mosolygva tűrje, hogy szétverik a fejét. A kalapács nyele eltört a nő fején, ekkor egy tapétavágó tolókést kerített, majd azt elejtve egy 9,5 cm pengehosszúságú késsel többször mellkason és hasba szúrta a feleségét. A nő ki tudott végül menekülni a lakásból, ott összeesett, a rendőrséget pedig a szomszéd riasztotta.

screenshot_2020-02-10_kozzetettek_az_alvo_felesegere_kalapaccsal_ratamado_ferfi_fotojat.pngKép: police.hu − a 32 éves Horváth Gábor szombathelyi lakost emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt kereste a rendőrség 2016. májusban − majd tettéért kirótt börtönbüntetéséből korábban szabadulva ő ölte meg 2019. decemberében Győrben a két gyermekét

Horváth Gábor a 2016-os kalapácsos és késelős, felesége elleni gyilkossági kísérlet után öngyilkosságot kísérelt meg, aztán elmenekült, és néhány napig Szombathelyen bujkált. A Bíróság akkor arra jutott, hogy tettét beszűkült tudatállapotban követte el, ami beszámíthatósági képességét korlátozta. Gondolom, az ő meséléséből szűrték ezt le napokkal később történő megtalálásakor.

Emlékeztetőül elismétlem: a feleség sikoltozására felszólította a férj, maradjon csendben. A nő fején szétvert kalapács után még kétszer váltott fegyvert, ezeket meg kellett keresse a lakásban: tapétavágókés és egy hosszú pengéjű kés. Az igazságszolgáltatás előli menekülési vágyát, az öngyilkossági szándékot is a nem beszámíthatóságnak tekintették, ahogy a napokig bújkálását is egy fokozott körözés során, ahol nyilvános és bekamerázott helyeken, bankautomata közelében, akár garni szállón, akár boltban nem jelenhetett meg, de szállást kellett keresnie, pénzhez jutni, enni. Mindezt akár mobiltelefon nélkül, ha napokig nem tudták elfogni. Ezt nevezték nem beszámíthatónak.

2017. december 7-én mindössze 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélték ezért, de cellatársai és börtönőrei irányába mutatott jó magaviselete miatt 2019. decembere előtt náhány hónappal, tehát nem egészen két évvel az ítélethirdetés után kiengedték, és a gyerekektől sem tiltották el.

Emlékeztetőül megismétlem: gyerekei végig a lakásban voltak, miközben az alvó anyjukra támadt: kalapáccsal és kétfajta késsel.
A férfi az első láthatáson, 2019. decemberében megölte a neki napokra egyedüli felügyeletére átadott 3 gyerekből a két idősebbet, egyikük nem is a saját lánya volt, de anyja úgy érezte, a kislány fejlődéséhez elengedhetetlen egy 2 évig elzártan élt, neki nem is apja férfi meglátogatása. Előtte hurcibálta be őket a börtönbe láthatásra, önként. Munkahelyre nem viheted be a gyereked, de emberölési szándékkal elítélthez simán. A hazai gyámügy ajánlásával.

A férfi a gyerekek kivégzése után ez alkalommal már meg tudta ölni magát. Eredetileg, 2016-ban is ölés és öngyilkosság volt a szándéka, ez mindenki számára világos volt akkor is.

Ha férfi az áldozat, és ittasan támadnak egymásra, többet ér a Bíróságnak, mint a gyerekei mellett alvó anya élete

Dunántúlon, Pécsett, szintén 2016-ban, történt egy másik kalapácsos támadás: ott bódéban élő, valószínűleg hajléktalanok vitája volt. Ittasak voltak, az egyik rátámadt a másikra, a másik védekezésből ragadt kalapácsot. A dulakodásban folyamatos volt az egymás elleni támadás, mindketten igazoltan nagyon ittasak voltak. Végül a kalapáccsal támadó agyonütötte a másikat. Ő 15 évet kapott. A feleségét otthonában, gyerekei mellett 3 váltott eszközzel megölni szándékozó férfi, aki életveszélyes sérüléseket okozott, 5 évet kapott, és 2 év múlva kiengedték. Zalatnay Sarolta 3 évet kapott nagyértékű kölcsön vissza nem fizetéséért.

A közelgő szeretet ünnepe és a megelőző családirtások okozta sokk miatt a közvélemény és feminista újságírók követeltek Varga Judit, igazságügyminisztertől azonnali lépéseket a családon belüli és nők elleni erőszak jellemzéséről, megelőzéséről, a bűntettek rendőrségi valamint bírósági protokolljáról szóló ún. Isztambuli Egyezmény ratifikálására.

A hatóságok tanultak az esetből: Tatabányán már a legjobb rendőrségi informátorokkal rendelkező bulvárapok is csak napokkal később szereztek meg részleteket, szemben az elmúlt félév eseteivel, ahol utónév és elkövetési mód, a családon belüli előzmények rögtön közlésre kerültek.


Ötletek családirtásra

A darnózseli hentes első felmentését követően, 60 km-re, a megye túloldalán, egy másik hentes pepitában lemásolta a tettét: megölte nejét, feldarabolta, és a ház kazánházában tervezte elégetni. Ő megtört végül, és beismert. Darnózselin hét évet kapott másodfokon a hentes, szabadlábon várja a kúriai döntést a gyerekei anyja testdarabjai szórásakor rajtakapott férj. Ő neveli a két gyereket, akik mellett feldolgozta a testet a ház pincéjében. A büntető ügy elején, mikor még előzetesben ült, addig a mellette hamisan tanúskodó nővére volt a kirendelt gyám. Azóta két elsőfokon felmentették, egyiken úgy, hogy elismerték, hogy darabolt, de azért nem bűnös.
Végül másodfokon kimondták az emberölési vádban a bűnösségét. A harmadfok hátra van.

Azért hagyták szabadlábon, dacára, hogy 5 év ítélet felett kötelező az előzetes, mert szoros a kapcsolata a gyerekeivel, és együttműködő azzal a bírósággal, ahol a rendőri kihallgatás és össze-vissza hazudozás óta az azóta fizetett sztárügyvédje javaslatára egy árva mondatot sem mond.

Nézzük meg, milyen érzelmi löketet, megoldóképletet kap ma egy magyar férfi, ha válni akar, vagy el akarják őt hagyni, és unja a családját, vagy feldühíti a nő. Honnan vette az ötletet Mikus Ferenc:

2019. július 31. Budapest, X. kerület
A 23 éves bolti eladó lány szakított a barátjával, ám Cs. Dániel Márk megjelent a lány lakásánál és elvágta a torkát.

2019. augusztus 21. − Budapest, II. kerület, Zöldlomb utca
S. Levente 35 éves informatikus többször is mellkason szúrta mindössze négyesztendős kisfiát, 31 éves élettársának pedig összeszurkálta a nyakát. A kutyájukat is megölte, végül ledöfött gyerekét magához szorítva magával is végzett. A családhoz a gyilkosság előtti napokon 2-szer ment ki segélyhívásra rendőr, korábban pedig 1-szer tűzoltó. A férfi még a tűzoltókat sem akarta beengedni.

2019. szeptember 2. − Andortaktálya - Heves megye
A 46 éves K. Ferenc megfojtotta feleségét és 5 éves kislányát, majd felkötötte magát. Az apa nem dolgozott, az 5 éves kislányát nyilvános helyen, üzletben is verte már meg. A szomszédok szerint nem volt velük semmi gond, az apuka imádta a lányát.

2019. november 8. − Tárnok, Pest megye
Ezt a történetet nem írom le, a megölési mód brutális. Feleségét kínozta meg, majd megölte, utána higgadtan átértékelve az ügy morális terhét, szépen felhívta a rendőrséget. Előtte egy órával nem tudott olyan állapotba kerülni. Egy másik nő, a feleség 90 éves nagymamájának végig kellett hallgatnia. A férfi, aki példát statuál, és hatalma van nők felett. Közvélemény: imádták egymást, a szerelmével kézenfogva jártak ki a földjükre.

2019. december 15. − Győr, Győr-Moson-Sopron megye
A fent ecsetelt, frissen szabadult férfi lemászárolja két idősebb gyerekét, utána öngyilkos lesz, a legkisebb végignézi.

2019. december 30. − Budapest, X. kerület
Ennél az esetnél Győr óta tagadják a tettes és áldozata közti kapcsolatot: a társasház 3-dik emeletén lakást bérlő 22 éves K. Dániel, hazaérkezte után lesátált az első emeletre, bekopogott, és az ott lakó 3 gyerekes, 40 körüli anyát bozótvágó késsel többször hasba és nyakon szúrta, a gyerekei otthon voltak. A tettes próbára bocsátott elítélt volt: 14 év alatti személy ellen szexuális kényszerítés és fogvatartás bűntettében. A környezete nem tudta róla.


Nyilvánosság, leleplezés, számonkérés

screenshot_2020-02-10_a_scage_az_elzart_vilag_es_a_barions_koncertje_a_roxxyban_kemma_li.jpgFotó: Kemma.hu - Tatabánya Roxxy klubjában két másik helyi együttes mellett fellépett az Elzárt Világ.
A képen nézőként állók közt jobbról a második Mikus Ferenc, a tatabányai kettős gyermekgyilkos gitáros.

Nincs más módja, hogy nők és gyerekek esélyt kapjanak az agresszor férj, társ vagy apa támadásával szemben: a rendőrség, a kormány, a belügyminiszter, az igazságügyi miniszter, az ügyészság és bíróság lemondott ezekről a nőkről és gyerekekről.

screenshot_2020-02-10_index_hu_bejegyzesek_li.jpgKépernyőkép: Facebook / Index.hu - hozzászólás a tatabányai kettős gyermekgyilkosságról szóló cikk alatt

A közvélekedéssel és a médiában megszólalt, a gyermekgyilkos egyébként egymásnak is ellentmondó családtagjai, munkatársai és barátai hárításaival, meglepődéseivel ellentétben csak a megjelenő hírekből is tudható, hogy sokkal többet tudtak annál, minthogy ne tehettek volna semmit. Legkésőbb a gyilkosság előtti két hétben már nagyon aggódniuk kellett volna, amikor a feleség és anya valamint 7 és 9 éves kiskolás fiai két hete eltűntek a külvilág számára. A férj környezetéből deklaráltan kifejezetten súlyosan megromlott kapcsolat volt. Dokumentálható már nem csupán dalszövegben, de valódi közleményben, hogy fizikai sérelemre utal a családja vonatkozásában.

Nem tragédia, hanem gyilkosság

Mindaddig, amíg bűntényeket rajtunk kívül álló tényezőként kezelünk, addig nem értjük meg, hogy mi is aktorai vagyunk az eseményeknek. Tragédia az árvíz, a villámcsapás, a szélvihar okozta kár, de a gyilkosság nem egy tragikus esemény, nem megtörténik magától, hanem megteszik, elkövetik. Bármikor fogadásokat kötünk arra, ki mikor válik el, de megtippelni sem tudjuk, hogy illetőnek a szakításhoz vezető út milyen mentálist törést okoz.

Azt hisszük, poénkodással, akaratátvitellel, sértődésekkel, együtt röhögéssel közünk van valakihez, de ahogy aggasztó jelekre figyelni kellene, kivonulunk az illető életéből. Magabiztosan biztatjuk maradásra vagy szakításra, de ő magára kevésbé figyelünk.

Ha vannak előzetes rendőrségi jelek, már követelhető a hivatali mulasztás: pl. az áldozat segítségkérésének bagatellizálása, ld II. kerületi eset. Ahhoz, hogy oda eljusson egy áldozat, hogy a különálló képkockák 3 felkiáltójellé változzanak, ahogy a tatabányai együttes posztjánál, ahhoz ennél lényegesen több felelősségünk van a mellettünk élők irányába.


A lányokat elfogadásra, akaratot befogadásra és erőszaktűrésre neveljük

Kisebb súlyú eseteknél, "csak" tettlegességnél mindig vannak önérzetes, vélhetően fiús anyák, vagy a saját kis fiús körükben elfogadást kivívó, nőtársaikat magasan letojó vélemények, amikor kiröhögik az embert, ha példákat hozunk, hogy igazoltan mennyire ártalmasak az évszázados szinten mondókákban, mesékben, szokásokban, ugratásokban, kiszólások szintjén a lányokat csendre, tűrésre intés. Nem a mondóka vagy ugratás tesz gyilkossá, hanem a kislány elméje nyitottá válik a kedves rigmusra, és nehéz eldöntenie, hogy ő most valójában egy fontos eszköztől lett lemeztelenítve: hogy megvédje magát.

Azért rugdos, mert tetszel neki − megtanulja, hogy az erőszakot a szeretet, az érdeklődés nyelvének tartsa

Ne hisztizz −
fölösleges segítséget kérni, értelmetlen igazságot szolgáltani, nem érvényes az ő szava

Ne árulkodj −
a jogsértés, a fizikai bántás egy bajtársiasság, egy férfias buli − fogd be a szád, amíg ütlek

Akaratos, cserfes menyecske −
ha irányítod az életedet, gúny tárgyává válsz, az igazi nő a férfi mellett macska

Ő a bátyád, el kell fogadd, megvéd −
ha valaki közel áll hozzád, előjogai vannak feletted, mert férfi, és mert erősebb

Ne ugorj minden szóra, megbékéltek majd − az együttélés az éned feladása, a másik kontrollálatlan agressziójának megtűrése

A gyerekek miatt bírd ki −
a gyereket a férfi adta ajándékba, neked ez a fő célod, az agresszort támaszként kell értékeld, akkor is, ha soha sem számíthatsz rá

Nem tudjuk, mi történt az anyával. Ha a két hét betegség igaz, az lehetett a pszichés fogvatartás és összeomlás.
Viszonylag jól feltérképezhető közösségi hálón a férj és barátai hálójában egy anya két gyerekkel, szintén magasan képzettként szinte nem létezik. Ha a bulvárlapok keresztnévvel jelölése helyes, ahogy helyes volt a férjéé is, nem kizárt, hogy A. egy elfordított képen, homályos, könyvébe süllyedő női alak a fb-profilján. Ami nem a közösségi háló előli rejtek, mert akkor nem is nyit reget. Nem lehet rá érvényes az adatvédelmi elv, hogy nem teszi közzé gyerekeit, mert férje rendre közzétette. Csak, amit lehetett látni a férjről, ugyanabban a közegben a feleség egy árnyék.

A hírek retusálása a jövő áldozatainak árt

Minden médiát biztatok arra, hogy használják fel a bulvármédiák a hírközlő portáloknál sokkal jobban kiépített rendőrségi és bírósági informátoraik közölte híreket, és ne akarjanak híreket szépíteni. Minden elhallgatott részlet egy jövőbeni áldozat dolgát nehezíti meg.

Talán a rendőrség megérti, hogy amit szemérmességből takargatnának, azt egy hónap múlva akár egy másik 5 éves éli meg. Féltjük a felnőtt közönséget, míg márciusban egy másik gyerek élőben fog szembesülni egy megint csak nagyon szerető apuka brutális örjöngésével.

Másrészt valamikor el kell jusson az elkövető férfiakig a társadalmi megvetés és kirekesztettség érzete.

Bízom benne, egyszer egy gyilkos 50 milliós tételtől induló kárpótlásra lesz kötelezhető áldozatának vagy azok hátramaradt családtagjainak. Bízom benne, ahogy a gazdasági rossz döntéseidnek súlya, a csőd érinti üzlettársaidat és örökösöidet is, egy nap az öngyilkosságba menekülő gyilkos rokonsága örökli majd az áldozatoknak nyújtandó kötelezettség terhét.

Mikus Ferenc szűkebb családja és barátai, munkatársai nagyon mélyen gondolkozzanak el.
Az anya azon terhéből, hogy mit kellett volna neki tennie, vállalják át magukra a saját részüket: ők mit nem vettek észre. Sokkal higgadtabban, mint a nő, nem megterhelve az előjelek elviselésének súlyától, kívülről. Sokkal több oldalról látva jeleket.


Ne akarják eltemetni ezt a szörnyeteget Tatabányán.


A családnak és környezetének egy életre szóló felelősséget kell, hogy érezzen az anya iránt. Ahogy a többi agresszor környezetének is. Sokkal megterhelőbb a vállalhatatlant elfogadni családtagként, védeni a védhetetlent, hazudni magunknak, mint húzni egy határt, mi nem fogadható el senkitől. Fiamtól, apámtól, testvéremtől sem.



Eszes Beáta

UPDATE 2020.02.13. : Újabb sajtóértesülés érkezett a gyermekek meggyilkolásának állítólagos másik fajta módjáról. Abszolút nem visszaigazolt a lenti cikk sem, egy a többi közt. A többoldalú tájékoztatás miatt linkelem csak be, de mindaddig, amíg gyilkosságok, különösen a legvédtelenebb réteget érintő, a családon belüli erőszak témában a Rendőrség és Ügyészség nem áll ki média elé sajtótájékoztatóra az eset napján, mi történt, különösen, amikor már a tettes is megvan, tehát a nyomozás részleteit sem veszélyezetetik az információk, addig egyetlen olvasó sem köteles elfogadni újabb és újabb variációkat. Az igazság nem arra van, hogy titkoljuk, vagy hogy kedvünkre ferdítsük, épp mit szeretnénk elérni az olvasóban.

Írásom olyan forrásokra is hivatkozott, amely cikkek MTI közlésre hivatkoztak. Kérdés, az MTI-nek mi köze orvosi adatokhoz. Megvárhatjuk, amíg felelős emberek méltóztatnak nyilatkozni az ügyben, egyelőre sem a kiszálló rendőrség, sem a mentősök lelki világa nem érdekes, őket milyen sokk értre - amiről beszámol a 168 óra cikke - senkit nem érdekel a hatóságot ért sokkhatás.
Sokkal inkább az, hogy az áldozatok mit éltek át. Ugyanezen lesokkolt rendőrök nyomozati munkája miatt hazudozhatott a lúgos támadó, fél évig altatták a fecskendőt laborban, ott sem érte őket sokkhatás, az áldozat testét lehámozta a lúg.

Szabadon vannak mai napig családi agresszorok és feleségdarabolók, ott kapjnak sokkot mind a mentősök, mind a rendőrség, az ügyésszel együtt, aki megszüntet nyomozásokat, vagy el sem indít. Gondolom, a szétszórt májdarabok nem sokkolták a rendőrséget, mégis, a darnózseli hentes, akit rajtakaptak, hogy szórja a felesége testrészeit, szabadlábon van, dacára, hogy hét évre ítélték másodfokon. A barátnője fejét kalácsra szétverő ex-katonatiszt is szabadlábon van. Ott sem kapott sokkot a rendőrség. Nagy kár.

A folyamatos félrebeszélések valamint törvényi és hatósági mulasztások miatt lesznek újabb és újabb áldozatok családon belül, akik még kevésbé tudnak tanulni megelőző esetekből. Nem a közvélemény lelki világa érdekes, hogy vascsővel verte agyon vagy megfojtotta gyerekeit a családi élet neki nem kielégítő módjáról kínrímeket gyártó kiöregedett metálgitáros.

Aligha fulladásos halál látványára kaptak sokkot a rendőrök, hogy "le kellett cserélni őket kiszálláskor", ez a feltételezés a lenti újabb cikkben nagyfokú dilettantizmusra utal a 168 óra részéről: napi szinten tocsogó vérben járnak a rendőrök, és nem az első eset, ahol kivégzi az apa a gyereket. Volt eset, hogy a férj kidobta a gyereket az ablakon, ott nem kellett lecserélni a rendőröket? Mégis, hogy gondolja a 168 óra szerző, hirtelen kihoznak más nyomozókat Tatabányán? Sok van belőlük a megyében, gondolom, túljelentkezés van.

Egyik gyereket fojtogatja fényes nappal, a másik nézi, és nem szalad ki az udvarra, nem visít, persze.

Képtelenek azonnal lehívni a férj TAJ száma alapján, pontosan milyen kezelésre járt, és a kezelő orvosát még nem helyezték vád alá, még nem vonták felelősségre a helyi gyámügyest, aki nem rendelt el fokozott vizsgálatot az apára. A hatósági mulasztások a környezetet épp olyan mulasztásra ösztönzik. Ha azt látná egy fenyegetett nő, hogy egyetlen közlését komolyan veszik, egyetlen fenyegetésre hathatós intézkedés van, a környezet is komolyabban venné a jeleket. Így mindenkit arra biztatok, az újabb és újabb megölési variációkon ne ragadjon le: egy egyértelműen eltervezett gyermekgyilkossággal állunk szemben, és a tettét képes volt felmérni az elkövető.

Aljas módon demonstrált vele a nő előtt, bevárta, míg hazaér, beszámolt neki, volt ereje utána a feleségére is rátámadni, ezek szerint  szomszédok szeme láttára, udvaron. Előre bekészítette magának a teli kád meleg vizet, hogy ott ölje meg magát. Egyre meredekebb a sztori...

Tehát annak tükrében olvassa mindenki az egy hét után "jól értesült 168 órát", hogy életükben nem közöltek friss hírt, nincsenek bulvár informátoraik, életükben nem mennek el vidékre, ha ott történik valami, majd egy héttel az eset után a közvélemény megnyugtatására bedobnak új infókat, és hirtelen az anyát vádolják kezeléssel. Szintén megalapozatlanul.

https://168ora.hu/itthon/gyilkossag-tatabanya-csaladon-beluli-eroszak-gyerekgyilkossag-csaladirtas-181671


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr1815467130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak az igazat 2020.02.11. 09:46:13

Tisztelt Eszes Beáta!

Cikke televan valótlanságokkal és teóriákkal. Vannak benne igaz dolgok is, de ömlik az írásából a szenny és a hatásvadászat. A GDPR-ról hallott már továbbá? Nem perelte vagy jelentette még fel Önt senki a személyiségi jogok sárbatiprásáért? Nem zavarja a valótlan állításaiban és téves okfejtésében az Önt, hogy inflluenza járvány volt az elmúlt 2-3 hétben és a kórházban sem fogadhattak látogatókat ebben az időszakban, netán ezért voltak otthon betegen a gyerekek? Nem érzi, hogy egy ilyen szenny cikk után bocsánatot kellene kérnie mindenkitől, akiket a cikkében sérteget úgy, hogy nem ismer senkit sem a családból, sem a szomszédságból, sem a kollégák közül? Önt nagyon sok sérelem érte gyerekkorában??? Spekulációit ezért próbálja másokra rávetíteni?
Annyira sincs képben, hogy nem tudja, hogy csak a munkahely neve változott és az ön által feketített alany váltott munkát??? Televan a cikke spekulációkkal és hamis vádakkal, amiről fogalma nincs.
Vannak meg nem változtatható szomorú tények valóban, amit a barátok, kollégák, ismerősök sem értenek... de Ön úgy látszik kiolvasta a netről és máris mindent jobban tud mindenkinél. Ekkora mellénnyel "szövegezéssel" kiállni és tényként közölni valótlan dolgokat... Az ön munkájának nulla hozzáadott értéke van a társadalomhoz, mert legalább annyi megtévesztést publikált, mint ahány valóságot.
Az ön helyében elszégyelném magam és keresnék egy pszichológust, mert ha ilyen frusztrált (meg a többi cikkéből is ami lejön) akkor Önnek ugyanúgy szüksége van segítségre. Kár volt elolvasnom a cikkét, mert csak bánt benne másokat és semmi "megmentő eszmne" nincs a sorai mögött, hiába kérkedik vele, hogy Ön majd lerántja a leplet. Szomorú, hogy ilyen emberek vannak. Semmivel sem jobb Ön másoknál, csak Ön a szavaival gyilkol.

Béla.Kovács 2020.02.11. 10:15:03

Köszönjük a nép nevében, hogy ily részletesen összeszedte a gondolatait. A blog mottója ("minden ami van, MEG OLYASMIK IS, AMIK NINCSENEK")azonnal el is árulja az írás által közvetített információk tényekhez való hozzáállását. Tény, hogy történt egy tragikus esemény, ami igen felkavaró, ezt követően az író összeszedi az igen hiteles hírforrások által leírtakat, majd ezt otthon a fotelban ízlelgetve, kialakít egy véleményt. Az esettel kapcsolatban elkezdi a hibáztatást...mindenkiét. Pl. rendőrség: milyen információt kellene egy hatóságnak, nyomozati szakaszban közzé tennie, meg amúgy utána is? Gondolom a magyar társadalmam sokkal jobban működne, ha a tragédia pontosan le lenne írva egy rendőrségi közleményben ( helyszín, idő, a megjelenő szakemberek azonosíthatóságához szükséges adatok, az elkövetés módja-kirészletezve...). Sőt ha lehet minden érintett azonnal keressen fel egy médiumot, és nyilatkozzon az ügy kapcsán, mert akkor a többi ember azonnal és mindenféle találgatás nélkül, meghozhatná a véleményét,ez után akár felkereshetné az ügyben érintetteket, és lehet csinálni már lincselést is- gondolom ez jó lenne, ja nem... .Külön öröm, hogy az író kialakít egy véleményt, amit az írásában már tényként közöl,mert biztos ismeri az érintett családot, és az őket körülvevőket. Prevenció hangoztatása révén elítél embereket, akiket személyesen nem ismer, de legalább a félinformációk révén népszerűsítheti saját MAGÁT. Úgy vélem a történtek fényében ennél jobbat nem is tehetne a kedves író: hangulatkeltés, elítélés... ezek mindenképpen segítenek, hogy ne történjen ezután hasonló szörnyűség . Az egyetlen egy jó dolog az irományban, hogy szeretné felhívni a figyelmet a családokban előforduló bántalmazás megelőzésének a fontságára, csak sajnos ezt mind úgy teszi, hogy a prevenciós részig elérve az már kb senkit nem fog érdekelni. Mikor sikerült megírnia ezt a .... ,remélem nagyon büszke volt magára,hogy hú de szuper vagyok, de azt is remélem, hogy nem nyomozóként, vagy újságíróként keresi a kenyerét ,mert elég sok pontatlanság található, amit legalább saját véleménnyel helyettesített, és tényként közölt. Valamint azt is csak remélni tudom, hogy nem valamilyen segítő szakmában dolgozik, mert akkor a klienseit nagyon sajnálom. Külön szeretnék gratulálni még ahhoz, hogy írása kapcsán ezzel az üggyel kapcsolatban is további pontatlan információhoz jutottak honfitársai.

Alhazred 2020.02.11. 11:45:30

"A férfi 35 éves kora körül alapított zenekart" - mert előtte nyilván nem lehetett neki zenekara. és ez csak egy kiragadott sor az ostobaságok tengeréből.

Csodaországban 2020.02.11. 12:08:32

M. F. feltehetőleg elmebeteg volt.
Az elmebetegek időzitett bombákként élnek köztünk. Aztán történik valami iszonyatos, kinhalált hal valaki - mondjuk egy munkában megfáradt, tisztességben megőszült nagymama, akit a combinó alá rúg egy közismerten évek óta járókelőket bántalmaző szintén elmebeteg. Pár napig szörnyűlködünk rajta, a védőügyvédek beindulnak, mentegetik, az élet megy tovább: jön a következő közveszélyes elmebeteg, aki kiirtja a családját vagy felgyújt egy fához kötözött fiatal lányt, agyonver egy rendőrségi pszichiátert, majd jöhet a következő. Lakókörnyezetemben is van egy ilyen időzitett bomba, akiről az egész város tud, nőket, öregeket vert, félelemben tart, de sajnos nem lehet eljárni ellene, mert van egy joghézag az elmebetegekkel való bánásmód és a társadalom biztonságának szavatolása között. Ha elég furfangos a pszichopata - márpedig ez a kórképhez tartozik - sosincsenek tanuk, mindenki tud a verésekről, később ő maga dicsekszik velük, mégsem történik semmi, jöhet a következő elterrorizált, méltatlanul megvert áldozat. A pszichiátriai szerek sok esetben fokozzák az agressziót, a gyilkos, irracionális dühöt - ezek alkalmazásakor nem is lenne szabad közösségbe engedni őket. Amig a törvényhozók struccként homokba dugják a fejüket és csak a leendő gyilkos személyiségi jogai fontosak, az áldozataié nem, addig ezekre a szörnyűségekre fel kell készülni - bár nem tudom, hogyan lehet. Mondjujk fel kell venni az utolsó kenetet és úgy élni az életet. Miután a hatóságok keze meg van kötve, a lakókörnyezet is kussol, és csak sutyorogva, pusmogva várja, mi fog történni a következő áldozattal: esetleg szánakozva néznek rá. www.borsonline.hu/celeb/sarka-kata-latom-magam-elott-a-combinos-gyilkos-arcat/84881 www.borsonline.hu/aktualis/15-millios-orokseget-az-utcan-verte-el-a-combinos/85042

Irbisz 2020.02.11. 13:43:40

@Csak az igazat:
szenny és hatásvadászat? hát elég szennyes az ügy, az tény, és hatásvadászat ha van, az csal azért van, mert azok a hatóságok akik tehetnének valamit csak kussolnak, nevetséges itéleteket hoznak (lásd a győri ügy és az ott hozott példák), az érintett esetek környezete többnyire kussol és hallgat "nem az én dolgom", majd álságosan csodálkozik és szörnyülködik.
ha ilyenek az emberek, a hatóságok a legmagasabb szinten nem cselekednek (isztambuli egyezmény tökéletes elutasítása) és bagatellizálják a történteket, de egyébként közömbösek és leszarják az ilyen eseteket, akkor örülni kéne ha valaki, még ilyen szük körben és eléréssel is, de legalább felhívja a figyelmet hogy halló, baj van, emberek, ne legyünk már közömbösek.
de mig a magához erkölcsi hulladékok csak mentegetik a tetteseket, a GDPR a legnagyobb problémájuk (röhejes lenne, ha nem tragikus lenne), addig igen, tegye meg bárki azt, ami a saját szerény lehetőségeihez illik.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.02.11. 15:18:40

Most komolyan mégis mi sértőt lehetne mondani egy gyerekgyilkos elmebetegről, aki azért volt olyan okos, hogy magával is végzett és nem kell kényszer gyógykezelni, aztán visszaengedni a társadalomba, mert már be van állítva a gyógyszere és mehet, amerre lát. Ez az egy korrekt dolog van az egész szörnyűségben, hogy magát is kinyírta, csak a sorrend volt rossz. Magával kellett volna kezdenie. Az öngyilkosságot nem tartom bűnnek, de a gyilkosságot igen. Főleg védtelen gyermekek megölését tartom abszolút bűnnek.

fáskerti elvtárs 2020.02.11. 17:27:23

Hát igen, a munkatársak. Azoknak pl. valóban súlyos felelősségük van. Hisz láthatták a facebookon (ha van facebookjuk), hogy a munkatársuk olyanokat posztol a zenekara koncertje előtt, hogy "Készen álltok?". Azért ez elég gyanús. Ráadásul 35 évesen alapít zenekart? Na ne! Tipikus családirtó. Nem is beszélve a kínrímekről, amik törvényszerűen vezetnek gyerekek lemészárlásához.
Megyek és fel is jelentem az összes kollégámat, akik hülyeségeket posztolnak a facebookra és nincs fent közös képük a házastársukkal.

panamcat 2020.02.11. 18:08:27

Egészen elképesztő, hogy a bloggert hurcolja meg egy-két ember, holott ő csak egy nagyon komoly problémára hīvná fel a figyelmet, ami nem más, mint a közöny. Ez a közöny segít ezeknek a rejtett elmebetegeknek, hogy fenntartsák a látszatot, majd egyszercsak mindenki megdöbbenésére kiírtják a családjukat...
Sajnos személyesen ismerek ilyen rejtett elmebeteget, aki a mai napig egyedül lehet a gyerekeivel, annak ellenére, hogy a család, barátok, ovónők, munkatársak ismerik, látják a helyzetet, de senki nem tesz lépéseket, (még az anya sem) mert ugye, semmi közük hozzá...
Ha figyelmesen meghallgatták a nyilatkozatokat akkor biztosan feltűnt, hogy senki, értsd senki meg sem említette az anyát.. csak "szegény" férfi, barát, vej hangozott el...gondolom egyesekben máris felmerült az áldozathibáztatás, vajon mit tehetett "szegény" férjjel az asszony, hogy ilyet tett.

fáskerti elvtárs 2020.02.11. 18:33:08

@panamcat:

És ha az általad ismert rejtett elmebeteg egyszer megölné a gyerekeit, te lennél a hibás?

A blogger azt gondolja, hogy a leendő családirtók homlokára van írva, hogy családirtók, csak le kell olvasni, és egyszerűen megakadályozni a családirtást azzal, hogy ..., hát hogy izé.
Nem állítom, hogy nincs olyan eset, ahol lehet valószínűsíteni a dolgot, leginkább ha már korábban megpróbálta (lásd győri eset). De azért facebook-kommentekből összerakni, hogy ki lesz családirtó, kicsit erős. Ezek alapján a "bizonyítékok" alapján a fél ország mehetne előre a börtönbe. És mindezekért internetről felcsipegetett információk alapján munkatársakat, orvosokat, szomszédokat, tanárokat hibáztatni anélkül, hogy bármit tudnánk az esetről, szintén túlzásnak tűnik.

hopptarisznyarák 2020.02.11. 18:45:03

A blogger tipikus butuska nő lehet. Hangosan gondolkodik a SEMMIRŐL. Én hülye azt hittem, hogy tényleg tud valamit, de ahhoz persze LUSTA volt, hogy a környezetet, a kollégákat kikérdezze. Ehelyett viszont elméleteket gyárt. Az írás alapján egyet tudtunk meg biztosan: a mesemondónak járna egy elmeorvosi vizsgálat.

És ha a jeleket keresed kicsikém, hadd segítsem ki azt a buta női logikádat: ha az anya sejtette volna, hogy ez lesz, akkor szerinted nem kér segítséget? Tehát MÉG Ő SEM sejtette, vagyis szállj le a többi emberről!

Evangeline . 2020.02.11. 19:08:17

Gusztustalan az írás! A kép, a teljes név felrakasa a világhálóra!!!! Maga szerint, mindentől megfosztott feleség, anya, nő, ember, aki valószínűleg belebolondul az egészbe (és megjegyzem ő is csak egy pszichiátriai beteg innentől kezdve) h fogok reagálni, arra, ha ilyeneket fog olvasni a csaladjarol???? Mindent megteszek, h ez a szennynek se nevezhető undirmany kerüljön innene!!

kovacsbelane 2020.02.11. 21:28:59

@panamcat: Es ha az altalad szemelyesen ismert elmebeteg elkovet valamit, akkor bunos leszel? Te miert nem teszel semmit? Amugy pontosan tudnod kene, hogy kivulallokent teljesen tehetetlen vagy, es meg mondjuk csaladtagkent sem vitethetsz pszichiatriara kulonosebb ok nelkul, a mentalis betegek barmifele gyogykezelese meg lehetetlen az illeto egyuttmukodese nelkul. Szoval nem kozony, hanem a teljes eszkoztelenseg. Egyebkent nyilvan kozeli csaladtagkent sem konnyu kezelni a helyzetet, mert terapiaba nem jarhatsz el senki helyett, illetve ket gyerekkel sem konnyu nyom nelkul elmenekulni. Mas megoldas nemigen van, ugyanis egy pszichopataval, szemelyisegzavarossal, egyeb mentalis korkepben szenvedovel nem fogod tudni megbeszelni a problemat...

Briigiii 2020.02.11. 21:48:00

Kedves Eszes Beáta!...
Látom nagyon unatkozhat hogy ilyen hazugságokkal és félinformációkkal, fikciókkal teli irdatlanul hosszú cikket sikerült összeberhálnia.
Csak az első tévedés ami égbe kiált: 2020. február 7.-e NEM vasárnap volt hanem péntek!!!!!! Érted! P É N T E K!!!
Na ennyit a te fantasztikusan precíz és alapos oknyomozásodról... a többivel már nem is folytatom inkább...

feteke 2020.02.11. 22:34:56

Ha egy anya otthon van 2 beteg gyerekkel, az nem azt jelenti, hogy tuti ő is beteg. Nekem csak az egyik gyerekem több, mint 100 napot hiányzott intézményből fertőzések miatt. Ha dolgoznék akkor sem tudtam volna elmenni (így a felsőoktatási félévem ugrott). Nem jellenek ehhez rejtélyes betegségek, ovi és iskola időben ilyen simán van. Ha valaki ránk küldi a rendőrséget, mert betegek a gyerekek és itt vagyok velük, igen megsértődnék. És ez csak egy a sok hülyeségből, amit itt olvastam.

Briigiii 2020.02.12. 06:31:49

@feteke:
Teljesen igazad van. Akinek van gyereke, az ezt tudja is. De ennek a nevetséges firkásznak biztosan nincsen, azért irogat ilyen baromságokat.

Tücsök32 2020.02.12. 10:12:13

Kedves Beáta! A soroksári gyilkosságot illetően találkoztak gondolataink, azóta figyelem a cikkeit, hozzászólásait. A cikke elgondolkodtatott és becsülendőnek tartom azt az alaposságot, ahogy körbejárta az esetet. De a környezetet én azért kisrészben fel kell, hogy mentsem. Azok a családok, ahol egyik vagy másik fél mentálisan terhelt és az az érdeke, hogy erre lehetőleg ne derüljön fény, elég nagy elszigeteltségben élnek. A külvilágnak legfeljebb az jön le, hogy "zárkózottak", mert nyilván maguk akarják így, két hét, az mondjuk határeset, de belefér abba, hogy "eddig se kötöttek az orrunkra semmit". Az áldozatok (potenciális áldozatok) sokszor önként kommunikálják azt kifelé, hogy minden rendben, mert maguk is elhiszik, vagy a masszív agymosás eredményeként hiszik azt, hogy úgysem bízhatnak senkiben. Szerintem azért történik manapság ennyire sok családirtás, mert felbomlottak a régi hagyományos keretek, nincs többgenerációs együttélés, az én nagyszüleimnél a faluban egymásnak adták a kilincset a szomszédok, barátok, ennyi éles szemnél, ekkora kontrollnál már sokkal nehezebb megjátszani valamit. Ma pedig mindenkinek meghagyják a "magánéletét", hiszen az szent.

Sanya Szabó 2020.02.12. 18:35:10

@Evangeline .: Látom, neked az a legnagyobb bajod, hogy kikerült a kettős GYEREKGYILKOS neve...Hát, ez tényleg a legnagyobb probléma! Nem az- és bizony, nagyon elgondolkodtató a blogger minden szava-, hogy milyen előzmények vezettek, vezethettek ennek az embernek a GYILKOSSÁGÁHOZ, kellett volna-e, és ha igen, akkor kinek kellett volna észrevenni, hogy ez a gusztustalan állat milyen jeleket nyomott maga előtt erre, mint csiga a taknyát, milyen szövegeket írt előtte, mennyire volt "érdekes" a face bejegyzése (valóban elgondolkodtató egy fél tucat követős zenekarnál a magyarázkodás), és hogy meg lehet-e menteni a következő anyát, gyereket egy hasonló erőszakos állattól...Tiltakozhatsz, de egy kettős gyerekgyilkost nem nevezhetsz másnak akkor sem...Szóval ma Magyarországon, amikor a miniszterelnök és a lebegő hajú minisztere a győri gyerekgyilkosságok után körbehaknizza a médiát, hogy miért nem kell aláírni az Isztanbuli egyezményt, és a kormány megvéd minden anyát, gyereket, holott nem így van...Igen, biztosan Soros vezette ennek az embernek a kését, vascsövét, vasvilláját a gyilkosságok során...- nem kell semmit tenni, és a blogger kezét is Soros vezeti...ezt gondolják azok, akik most azt támadják, aki logikusan leírva végig gondolt mindent a gyilkosságokkal kapcsolatban! ...ja, hogy tévedett, és nem volt alapos, mondja az egyik fröcsögő ficeszes, mert a gyilkosságok pénteken történtek, nem vasárnap...Baromi fontos érv lehet a tévedésekre, írja ez a brigi nevű álnő (?), aki hazugságokkal, félinformációkkal vádolja a bloggert, de mást nem említ! Nos, miniszterelnök, miniszternő, és mindenki, aki egyetlen gondolatában is nem megdöbben, és elítéli ezt a gyilkos tetvet, hanem gdpr-ra, a blogger sértegetésére vetemedik, vagy töröltetni akarja a blogot, az takarodjon! E szörnyű gyilkosság után ti inkább az Isztanbuli egyezmény ratifikálását kellene követelnetek!

horee6 2020.02.12. 21:51:56

A családokat megvédeni nagyon fontos, de nem úgy, hogy mindenkit besározol egy komplett összeesküvés elmélettel. Amiből persze lehet, hogy vannak olyan részletek amik akár igazak is lehetnek, de többnyire csak ködszurkálást folytatsz. Féligazságokat állítasz, csúsztatsz. Cs. M.-nek pl se felesége, se gyereke, Te meg többek közt erre építesz feltételezéseket. Ha már belekeversz szinte név szerint embereket, legalább az lenne a minimum, hogy pontosan tájékozódsz. Nézegesd még kicsit a Facebook-ot! Ülj le, egyes!

N.Vitality 2020.02.13. 14:13:56

Az vitathatatlan, hogy egy rendezetlen társasalmi jelenségről szól a cikk, mèg akkor is, ha tele is van nem valós adatokkal és feltételezésekkel. Bár a cikk írója utal rá többször is, hogy az infók feltételezettek és honnan vannak!
DE: végre valaki, aki ilyen mélységekig egyáltalán foglalkozik az ilyen esetekkel. Mert ez már a nagyon sokadik (Tényő településen is történt egy brutális eset, jó pár éve, ezt hiányoltam a felsorolásból)
Az ismerősök, rokonok felelőssége vitatható, ám a hatóságoké... Évtizedek óta nem történik semmi, ami megelőzhetné az ilyen eseteket. Egy gyerek nem tud hova fordulni, ha úgy érzi baj van. Mint kisgyermekként érintett írom ezt!
Már felnőttem és túléltem. De ahogy akkoriban nekem, úgy a mostani gyerekeknek sincs választásuk. Mikor édesanyám segítséget kért, a hatóságok annyit mondtak, nincs mit tenni, míg nem folyik vér... Vagy csomagoljon össze minket és meneküljön ahová akar vagy tud. Na bumm. Ne higgye bárki, hogy most sokkal jobb a helyzet.
Nekem annyiban szerencsém volt, hogy voltak olyan gyerekek, akik segítettek átvészelni, támaszaim voltak oviban, iskolákban. Illetve az osztályfőnökeim. Beszélgettek velem, figyeltek rám. Mert észrevették, amit egy mai pedagógus az embertelen mennyiségű tananyag és adminisztrációs hegyek miatt nem lát.
Tehát a blogger ismét egy problémára irányítja a figyelmet. A dolgok összefüggéseiben kell a hibát keresni és a megoldást megtalálni.

Továbbá: igenis fontos és tanulságos lehet megismerni és feltárni az okokat és a folyamatot, hogyan jutottak el apák arra a szellemi-lelki szintre, hogy képesek legyenek a saját gyermekeik életét kioltani.

ABC123456 2020.02.13. 17:51:33

@hopptarisznyarák: Ezeknek a gyilkosságoknak a társadalmi oka pontosan az a nőgyűlölet, amit a te hozzászólásod is remekül példáz !
Jelesül, hogy a férfiak többet képzelnek magukról, és veszik a bátorságot arra, hogy hierarchiát állítsanak fel emberek között a családban. Ahol a jelen társadalmi támogatottság mellett még mindig az apa a "családfő" (már ahonnan nem lépett meg, ugye) és ő uralkodik az egész családon. Ha nem viselkednek megfelelően, először csak "butuska nő" meg"hülyegyerek" jelzőket kapnak, majd jönnek a keményebb verbális leszólások, amiket a fizikai fenyítés követ, a pofontól a rugdosáson át a vascsőig.
Ez csak attól függ, hogy az adott, magát a többi családtagnál többre tartó ember hol áll meg.
Amúgy ha valaki, te vagy a LUSTA, aki úgy alkotsz véleményt a más munkájáról, hogy a többi írását el se olvasod.
Eszes Beáta önkéntes munkáját ingyen végzi az oknyomozó-riporterek helyett. Részletes elemzését a lúgos orvos perében a védőügyvéd is eredményesen használta.
Eszes Beáta NEM VOLT LUSTA elmenni a darnózseli hentes tárgyalására sem Győrbe, ahol szintúgy égbekiáltó igazságtalanságok történnek.
Te, okosbercikém, bizonyára nem voltál ott, de mentségedre szóljon, hogy a kötelező napközi 16 óráig tart, még felsőben is. Ha ugyan nem alsóska vagy.

Sanya Szabó 2020.02.13. 20:41:23

@ABC123456: Teljesen igazad van! Férfiként szégyellem magamat, hogy ez a kretén, magát felsőbbrendűnek érző erőszakos így viselkedik...nem , nem írok rá embert, mert aki nem tiszteli, becsüli a nőket, az csak állat az én szememben... ez a másik két narancsos, ez az Evangeline meg ez a Briigii pont most regisztrált, hogy megvédje a GYEREKGYILKOST...Nyilván a barátja, rokona, ismerőse neki...nem most kellett volna figyelemmel kísérni a GYEREKGYILKOS életét, hanem akkor, amikor még meg tudtatok volna két ártatlan életet megmenteni...utólag már csak annyit tehetsz, hogy törlöd magadat a hozzászólások közül, Evangeline...magadat, és nem a blogot! ...mint jó laboráns kénsavval bármit egy gyógyszertárban...

Sanya Szabó 2020.02.13. 20:46:00

@Na Ne: Na, itt van még egy erőszakos macsó, aki már megint nőt akar verni...Hát azt gondolom, aki itt hiteltelen, az éppen az a hozzászóló, aki ezt a GYEREKGYILKOS állatot mentegeti...mint te...szégyelld magadat a kormányoddal együtt, amelyik nem hajlandó aláírni az Isztambuli egyezményt!

Sanya Szabó 2020.02.13. 20:48:30

@Na Ne: ...ja, és még egy: látom, ma regisztráltál, és csak ideírtál egyetlen helyre...lehet, te vagy itt valamelyik korábbi álnéven, hogy többnek tűnjetek? pfúj...

Benoke11 2020.02.14. 15:36:30

ritka sok faszságot sikerült itt neked ebben az írásban összehordanod.

Evangeline . 2020.02.14. 17:12:21

@Sanya Szabó: A világhálóra nyilvánosan felkerült egy blog, amelyre kifejeztem a mélységes ellenszenvemet!
Maga érthet a blog tartalmával egyet, de abba ne szóljon bele, h nekem " mi a legnagyobb bajom" !
"töröltetni akarja a blogot, az takarodjon!" Kinek képzeli magát, h velem, így beszéljen és megszabja, h én hova takarodjak? Ráadásul az Evangeline női név, szóval, kíváncsi lennék, ha élőben találkoznánk, akkor is így beszélne egy nővel, csak azért, mert nekem más a véleményem mint a magaé. És ne feledje én soha nem szidtam a bloggert csak a tartalmat, illetve ígéretet tettem, h mindent megteszek, h letöröltessem.
Nem ismerem magát, de a reflektálása teli van indulattal velem szemben ( csak egy szimpla kommentelő vagyok) és ez is sokat elárul a lelki világáról!
Nekem van ismerősöm, akinek balesetben meghalt az egész családja és nem tudja elképzelni azt a kínt, amikor mindenféle semmit nem tudó pocskondiázza a férjét, h nem figyelt oda eléggé stb....Igen lehet, h a férje volt a hibás és meghalt a gyerekeivel együtt, de ezt a nő is tudja! De nincs szüksége mindenféle kombinációra, okfejtésre, szidalmazásra, mert ő sokkal jobban tudja, h mi vezethetett odáig, mint vki messziről! És ami a legfontosabb van neki, így is elég baja és nincs szüksége arra, h egy kis városban mindenki ujjal mutogasson rá vagy a gyilkos rokonaira! Képzelje magat, 17 évesnek, aki középiskolában jár és megtudják, az osztálytársak, maga nem más mint a gyilkos unokahúga! H érezné magát, ha a nagybáttya miatt megváltozna az egész élete? Kicsúfolnák és nem szólnának hozzá a többiek? Ja és meghaltak az unokaöccsei és a keresztanya pszichiátrian van a sokktól! Ebben a helyzetben maga is egyetért azzal, h egy kis városban mindenki tudja a személyazonosságát a gyilkosnak?

Evangeline . 2020.02.14. 17:23:12

@Sanya Szabó: H lehet maga ennyire undorító és ítélkező !? H meri azt állítani ország, világ előtt, ,h én ismerőse vagy vkije voltam a gyilkosnak és, h én megakadályozhattam volna a gyilkosságot és nem most kéne ugrálni!! Én nem vagyok nő gyűlölő, se gyilkos védő, de ez a kénsavas hasonlat! A kensavval szokták a nőket legbrutálisabb tönkre tenni ! Nem értek egyet azzal, h nyilvánosságra hozták a család kilétét, azzal, h semminek nem járt után a blogger személyesen! És egyébként igen most regisztráltam, de maga úgy látom minden kommentet részletesen elolvas és mindenre részletesen reagál! Akkor én is feltételezték vmi szaftosat magáról? És én nem regisztráltam volt álnéven csak volt már ilyen felhasználó névvel más is! Nem tudom, h néz ki, de szerintem ezt a rengeteg agresszióját sportolasban vezesse le és ne a másik véleményével legyen elfoglalva!

Sanya Szabó 2020.02.14. 18:54:52

@Evangeline .: Milyen érdekes, hogy nálam megjegyzed, hogy mibe szólhatok bele és mibe nem azzal kapcsolatban, amit írtál, de Te simán megteszed ezt a beleszólást az én véleményembe...bizony, az én véleményem az, hogy számomra letojható érved az, hogy kinn van ennek a KETTŐS GYEREKGYILKOSNAK a neve. Nehogy már az legyen a problémád...és bizony, te erre a gondolatra fűzöd fel tovább, hogy ezét akarod letiltatni az oldalt, a blogot, meg mit tudom én, mit akarsz még emiatt tenni...nem azért tennél tehát valamit, mert ez már a sokadik gyilkosság az országban, a sokadik erőszak az elmúlt időben, a sokadik olyan dolog, ami miatt nem tett semmit a kormány, a miniszterelnök, a lobbanó hajú minisztere, és nem azt követeled, hogy azonnal írja alá a kormány az Isztambuli Egyezményt! Tudod, ez a baj...te kizárólag azon háborodtál fel, hogy ismert lett a KETTŐS GYEREKGYILKOS neve...a példád a balesetről nagyon sántít, mert egy baleset előtt bármikor dönthetsz rosszul, vagy kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy nem tudod kikerülni, még akkor sem, ha esetleg utólag kiderül, lett volna jobb megoldás...de azt, akiről kiderülnek ilyen dolgok a nyilvánosság előtt, ugye te sem akarod hasonlatosnak gondolni egy rosszul döntő baleseteshez? Szóval, az erődet inkább arra fordítsd, hogy mielőbb sikerüljön rábírni az illetékest az Egyezmény aláírására...csak mert akkor hátha megmenthető egy-két-sok gyermek élet, mert a győri kettős gyilkosság után - ahogyan kiderült, bár megígérte a haknizó miniszter - még sem történt semmi. Azt nem tudom, ki vagy, de egy biztos: kívülállóként megdöbbentő az, amit a blog szerzője írt, megdöbbentőek az előzmények, mint ahogyan az is, hogy valakinek az a legnagyobb baja, hogy kiírta a KETTŐS GYEREKGYILKOS nevét a blogoló! Nekem például, egyszerű olvasóként, egyáltalán nem volt ez probléma. Látod, simán sértegetsz, pedig én nem tettem ezt, az meg, hogy elolvasom másnak is a véleményét, az igaz...mert érdekel, ki hogy lát egy-egy dolgot, és nem csak azt hiszem el, amit valaki kijelent, még ha ezt testőrök gyűrűjéből, a tv minden csatornájából teszi is...látom, neked ez is gond...látom, te azzal nem is nagyon foglalkozol, hogy ezzel az erővel, ezzel a dühvel, amellyel a blogger vagy irányomba fordulsz, gyűjts aláírásokat az Egyezmény érdekében, vagy keresd meg a parlamenti képviselődet, és mondd el neki, miért van az aláírásra szükség...persze csak akkor, ha nem hiszed el a miniszterelnök meg a miniszter győri gyilkosság utáni haknijait...amúgy a kénsavas törlést éppen azért, célzottan írtam, mert ugyanez a blogger volt az, aki a kénsavas orvos ügyében olyan sok mindent kinyomozott, megtudott, leírt...tudod, azon kénsavas orvos ügyében, aki UNOKAÖCCSE egy fő-fő ficeszesnek, egy volt-miniszternek...de látom, ezek azért annyira nem zavartak téged, hogy akkor is klaviatúrát ragadj, és tiltakozz maga a szörnyű és megdöbbentő eset miatt, a bírósági eljárások újbóli megismétlődéseiért, az áldozat szenvedései miatt, vagy azért, hogy még hamis tanukat is bevetett ennek a ficeszes miniszternek az unokaöccse az alibi igazolása során...valahogy ezek egyike sem ért meg neked annyit, hogy tollat ragadj, véleményt mondj, megdöbbenj, tiltakozz, harcolj azért, hogy egy nő ma Magyarországon MINDEN TEKINTETBEN annyit érjen, mint egy férfi, hogy ne mondja a miniszerelnök , hogy nő-ügyekkel nem foglalkozom...szóval, ezek nem nyomták át az inger-küszöbödet, csak az, hogy ennek a KETTŐS GYEREKGYILKOSNAK sérült a személyiségi joga!...és ezért még a blogot is képes lennél töröltetni ...hát, szégyelld magad!

Irbisz 2020.02.14. 21:28:37

@Evangeline .:
lényegtelen ismerted-e a gyilkost, a rokona vagy, esetleg egy tökéletes kivülálló, igy is, ugy is undorító amit csinálsz - sőt, még az h. érintett vagy az ügyben, az legalább kissé menti az igazán aljas, erkölcsi hulladékhoz méltó itteni megnyilvánulásaidat.

Evangeline . 2020.02.15. 12:22:28

@Sanya Szabó: Legyen igaza Sándor! " Sántít a történetem" Unalmamban kitaláltam a családi tragédiáról a történetet!
És abban is igaza van, h a magánéletemben, illetve életem során nem teszek semmit az ellen, h hasonló dolgok a világban, országban ne történjenek meg, ha már ilyen jól ismeri a cselekedeteimet.
És abban is sikerült kiszűrnie a lényeget, h nekem tényleg az a problémám, h " szegény" gyilkosnak kikerült a neve a netre. Nem, egyáltalán nem érdekel, h többi családtagját, megbélyegzi a környezete a kis városban, akik persze megérdemlik, mert ők megakadályozhatták volna a tragédiát.
És igen, ne haragudjon, h reflektálni mertem a maga hozzászólasára, amit nekem szánt, illetve bocsásson meg, h undorító és ítélkező jelzővel illettem. Maga tényleg illedelmesen szólt hozzám már az első perctől fogva és nem beszélt velem csúnyán, hiszen a "takarodj" parancsszó igazán kedves.
Feltételezés sokasága, vitatkozás vágy, ami ezt a légkört uralja!
Lehet, h ez nem is vita, hiszen, aki szándékosan kifordítja a mondanivalómat és szándékosan nem vesz tudomást arról, h én mit mondok azzal a személlyel nincs értelme foglalkozni tovább.
Legyen igaza Sándor!
További sikeres küzdelmet a komment háborúban, amit maga indított el ( na mindegy, hiszen Ön csak érdeklődő személyiség, ahogy mondta) és kívánom, h mellette legyen még sok ideje mások felett, véleménye fellett ítélkezni és közben ne feledkezzen meg a valós cselekedetekről sem, amiről oly sokat áradozik pl. isztambuli egyezmény stb.
Viszontlátásra!
UI. Én egy nyilvánosságra szánt blogra reagáltam, én a maga véleményét a nem tetszésemről nem kérdeztem. "Engedtessék meg nekem, h eldöntsem kitől szeretném meghallgatni a szépet és a csúnyát is!"-Náray gondolata.
Üdv: Evangeline

Justme11 2020.02.17. 21:44:20

Szomorú, hogy mennyi félremagyarázott félinformació,vagy teljes fikció jelent meg különböző médiumokban. Miért nem lehet elfogadni, hogy nem egy elvetemült, a családot rendszeresen bántalmazó agresszorról van szó, ha azok, akik ennek a szörnyű tragédiának a VALÓDI elszenvedői, ezt állítják?

kemény keleti kommentelő 2020.03.03. 13:18:17

Nagyon érdekes. A felsorolt tények azt támasztják alá, hogy nem rövidzárlat, hanem eltervezett családirtás volt.
Mondjuk a többi esetben is minden erre mutatott. Még akkor is, ha a gyűlöletből semmit sem érzékeltek a nők és gyerekek. Vagy a győri esetben a szakemberek sem.
Ha ehhez hozzátesszük, hogy más hasonló esetekben eltervezett gyilkosságaikból felmentik a férjeket, fiúkat, mert nem bizonyítható a gyilkosság összes mozzanata, akkor nagyon félreértik ezeket az embereket. Ezeknek életük célja ez a gyilkosság. Akár megölik magukat utána, akár meg akarják utána még úszni.
Szerintem.
És nem bánom a nevesítést. Nézzünk a szörnyetegek arcába.
Jóképű, fehér keresztény, jómódú sportos férfi. És gyűlöli a családját.

Csodaországban 2020.03.15. 02:16:51

@Evangeline .: Elég enyhe bűntetés két kisgyermek meggyilkolásáért az, hogy nyilvánosságra kerül a gyilkos neve.
Már igy is sokkal több joguk van az elmbeteg bűnözőknek, mint a áldozataiknak és a köztünk élő elmebetegeknek, a potenciális gyilkosoknak, akiket naponta kénytelenek vagyunk elviseli és minden nap belebetegedni egy kicsit.
Konkrét esetről beszélek, ahogy időzitett bombaként él köztünk egy súlyos személyiségzavaros féreg, akitől a fél város retteg, mert már végigvert mindenkit a környéken, dee jogai és kapcsolatai vannak, ezért a rendőrség sem tud vagy mer érdemben hozzányúlni, ráadásul egy pszichopata ravasz és többnyire kimódolja, hogy rajtakaphatatlan legyen - de mégis mindenki tudja huszonöt éve miket művel, csakhogy bekussolnak, nehogy rájuk kerüljön a sor. Ha egy emberként lépnének fel ellene, véget lehetne vetni a lidécnyomásnak - persze ehhez korrekt hivatalnokok, politikusok és rendőrök és kellenek. A kussolás, lapitás nem megoldás. A gyikos neve meg le van szarva.

cssaládddd 2023.08.30. 13:05:21

Tisztelt Eszes Beáta!

Sajnálattal látom, hogy 3 év után sem sikerült eltakarítani ezt az összehányt cikket.
Utoljára kérem, távolítsa el!
Hazugságokkal van tűzdelve, belekeverte a családom. Amennyiben nem tűnik el a blog, kénytelen leszek jogi útra fordítani a dolgot.
Sajnálom, ha ezt ön élvezi.
Tisztelettel,
A család.
süti beállítások módosítása