Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Varga Judit férje: ami nem istálló, arra már jár a CSOK

2021. július 07. - Jogálom 2.0

varga_magyar_fradi.jpg

Magyar Péter, az igazságügyi miniszter férje nyilvánosan hazudozik a CSOK-kormányrendeletről, mindeközben a "melegpropagandáról" törvényt alkotó miniszterasszony fia balettra jár, ami a kormány szerint a kisfiúkat homoszexuálissá teszi.

Magyar Péter, Varga Judit igazságügyi miniszter férje kommenttrollkodásra adta a fejét egy másfél milliós ajándékóra kapcsán.

(Szerk.: korábban tízmilliós karóra szerepelt a cikkemben, tévedés folytán, 2021.07.13-án lett korrigálva, hogy ez a másfél millió a szokásos életvitelük rezsijével hány hónap alatt spórolható meg az ajándékozó férj közpénzből származó fizetéséből, és tekinthető-e etikus ajándékozásnak egy igazoltan jogosulatlanul felvett CSOK-hitelről szóló cikkben.)

A jogászként végzett Magyar a 168 óra facebook-oldalán elképesztő jogi dilettantizmusával kérkedik: a közszereplőséget keveri a CSOK mindenkire, közemberekre is érvényes kritériumrendszerével, valamint ökörségeket állít arról, hogy egy tulajdonlapon bármit megadnának arról, hogy a tulaj abban az ingatlanban milyen életvitelt folytat.

Magyarnak jogi végzettsége alapján ismernie kell az ingatlan adás-vételi szerződéseket és azok bejegyzési módját, valamint bármilyen más szerződés − pl. a CSOK − jogi értelmezését, így nyilvános kijelentéseit csak szándékos hazudozásnak tudom minősíteni, ha azt nem feltételezem róla, hogy ennyire elégtelen jogi tudással nem az eszéért vették fel egy nemzetközi ügyvédi irodába, majd a Külügyminisztériumba, és esetleg a jogi diplomája sem kamu.

Magyar alapvetően azért kezdett bevonulni a kommentszekciók bugyraiba, hogy elmagyarázza a népnek, mennyire életszerű, hogy valaki félreteszi többhavi teljes fizetését a napi életvitelük, rezsiköltségük és 3 gyerek mellett, hogy abból egyetlen karórát vegyen másfél millióért.

Összevetésnek: a Magyar-Varga házaspár Budapest belvárosi ingatlant évi bruttó 4 millióért airbnb-ztet, ebből például négy és fél hónapig kell gyűjteni egy ilyen órára. Igaz, Varga Judit miniszterként havi 300 ezer forint lakhatási támogatást vett fel, miközben több budapesti ingatlanjuk van, amire százmilliós hiteleket is kaptak.


screenshot_2021-07-07_at_02-45-04_havi_300_ezret_kap_lakhatasra_orban_uj_minisztere_mikozben_ferje_lakasaval_milliokat_ker.png

Képernyőkép: g7.hu 2019.06.28-ai  cikke Varga Judit lakhatási támogatásáról

Magyar Péter itt már arra a kijelentésemre válaszol lelkesen a 168 óra facebook-oldalán megjelent, az ex- vagy még aktuális neje tízmilliós órájáról beszámoló cikk alatti kommentszekcióban, amely állításom szerint a CSOK-ot jogosulatlanul vették fel, amit nem mellesleg Varga Judit már bevallott.


screenshot_2021-07-06_at_21-59-23_168_ora_bejegyzesek_facebook.png

Képernyőkép: Facebook / 168 óra / kommentszekció – letöltés ideje: 2021.07.06., 22 h

Magyar Péter azt próbálja összemosni jogászként, hogy vannak/lehetnek településeken nyaralóövezetek, ez a telek beépíthetőségi százalékát korlátozhatja. A tulajdonlapon megadott "lakóház", pontosabban lakóépület fogalma viszont nem ezt jelöli, hanem az ingatlan használati funkcióját telekügyi vagy építésügyi szempontból: kert, legelő, gazdasági épület, garázs vagy lakóépület.  Ám bármilyen, a tulajdonlapon lakóépületként - tehát nem gazdasági épületként, pl nem istállóként - megadott ingatlant lehet akár nyaralónak is használni, ahogy bérbe is adható, az ott folyó életvitelhez semmi köze.

Semmilyen ingatlan adás-vételi szerződésben, így az azt rögzítő tulajdonlapon sem rögzítik, hogy abban az ingatlanban másnap, három év múlva vagy bármikor a tulajdonosa milyen életvitelt fog folytatni. Azt sem, hogy ott fog-e lakni.

A gond az, hogy míg Magyar Péter közpénzes állásban, másfél milliós órát vásárol ajándékba a családban nála lényegesen többet kereső, a kormánypropaganda szerint így "gendervallású" miniszter, állítólag mégsem váló nejének, addig elfelejtettek egymással arról beszélni, hogy a családfő asszony már bevallotta, hogy csak ábrándjaikban szerepelt az 2017-ben, a CSOK felvételekor, hogy egy Veszprém megyei zsákfaluba költöznek brüsszeli, majd budapesti kormányzati állásokban, a milliós fizetésekkel pedig a térségi futottak még iskolába fog járni a gyerekük, napi zenei és balett különórákkal.

screenshot_2021-07-07_at_02-25-06_16_facebook.pngKép: Facebook / Magyar Péter / 2017 - itt még a Magyarországra költözést is tagadják

A CSOK viszont nem ábrándokról szól, amikor két brüsszeli lakos Veszprém megyei ingatlanra vesz fel sokmilliós állami lakhatási támogatást.

screenshot_2021-07-06_at_22-36-54_visszafizeti_a_csokot_varga_judit_ha_hataridore_nem_koltoznek_be_az_uj_hazba.png

Képernyőkép: Index.hu, 2021.01.27.

Magyar Péter a facebook kommentszekcióban leadott hazugsága alapján bevallotta, hogy már a CSOK támogatás felvételekor balatonhenyei ottlakást vallottak be, és ezt a tulajdonlapon megadott "lakóház" minősítéssel kapták volna meg.

Balatonhenye egy pici zsákfalu Zánka és Tapolca közt, csak mutatóba jár be a távolsági busz is. Nyaranként a fővárosi minőség- és árszínvonalú éttermeivel gourmet faluvá kinőtt szomszédos Köveskál lehet vonzerő egy-egy vacsora erejéig, de a csak onnan megközelíthető, nevével ellentétben a Balatontól csak napi 2 buszjárattal elérhető, a tóparttól 11 km-re lévő Balatonhenye a környékkel együtt az állandó lakosok számára egy csöndes kis falu, délután 4-kor záró mini ABC-vel, mozgó postással. Vasúti pályafelújítások miatt még a tóparti Zánkára vonattal érkezve sem volt megközelíthető hónapokig a térség, a 40 km-re lévő Veszprémbe kellett érkeznie, és kivárni a napi 2 buszt, aki a balatonfelvidéki táj szépségét nem tudja autóval megcsodálni.

screenshot_2021-07-07_at_02-28-27_google_maps.png
Magyarország egyik szénaboglyás zugába elmenekülés már csak azért sem életszerű két jogásztól, akiknek a munkája a személyes kontaktálást is igényli – képzeljük el, ahogy 150-150 kilométert utazunk ügyfélként egy szárazbélyegzőért, amikor Dunát lehetne rekeszteni jogászokból – mert maga Varga Judit a rendszeres IC vonatokkal és autópályán jóval könnyedébben megközelíthető megyeszékhely Miskolcról is Budapestre költözött már szimpla ügyvédi állása érdekében. Nehéz elhinni, hogy épp a gyerekek megszületése és iskoláztatása, a jogászi állásokhoz képest céltudatosan egyre felelősebb kormányzati pozíciók vették volna rá őket, hogy a napi életüket 150-150, tehát napi 300 kilométerrel terhelik meg.


screenshot_2021-07-06_at_22-27-06_ferjevel_egyszerre_emeltek_fel_orban_miskolci_ekszerdobozbol_indulo_uj_miniszteret_g7_g.png

Képernyőkép: g7.hu - 2019.07.28. - cikk Varga Juditról és férjéről Varga miniszteri kinevezése idején

A miniszterasszony és szintén kormányközeli, közpénzes állásban lévő férje vagy naponta 300 km-t autóznak a kisiskolás gyerekeikkel, akik közül a kisebbek 5 év múlva sem lesznek kollégista gimisek, vagy befurikázzák őket a 14 km-re lévő legközelebbi tapolcai iskolába, majd onnan Budapestre hajtanak, hogy délután 4-re már újból a tapolcai iskola előtt legyenek értük, majd rohanjanak velük zenei különórára, sportra, balettre. Avagy naponta hajnal 5-kor kelnek, hogy beérjenek egy nem körzetes budapesti iskolába. Mindezt két autóval, mert eltérő programjaik vannak. Ennek reális esélyét nekik 5 év kellene felmérni. Gyakorlatilag a gyámügyet is kihívnám rájuk gyermekveszélyeztetés címen, ugyanis a gyerekek kimerüléstől dőlnének ki egy hónap után.

screenshot_2021-07-07_at_01-58-27_16_facebook.pngKép: Facebook / Varga Judit
A legkisebb gyerek is fővárosi iskolában kezd 2020-ban - a 2017-ben Balatonhenyére felvett CSOK után 3 évvel, életvitelszerű henyei lakóhelyet vállalva papíron. Ezt nevezzük tudatos tervezésnek?


screenshot_2021-07-07_at_01-54-31_16_facebook.pngKép: Facebook / Varga Judit – a miniszterasszony kisfia balettozik - 2020. A balatonhenyei balettiskolák még nem nyíltak meg.
Ókovács Szilveszter igazgató 2018-ban még levette a Billy Elliot musicalt az Operaház műsoráról azzal, hogy az a fiúkat homoszexuálissá teszi.


varga_okovacs.jpgKép: Facebook / Varga Judit Ókovács Szilveszterrel – 2020



screenshot_2021-07-07_at_01-49-31_16_facebook.pngKép: Varga Judit / Facebook
Általános iskola után zenei különóra  - amikor a gyereknek a kocsidban hagyott csellójával elrohansz a budai Várból a dunántúli Tapolcára, majd hazamész Balatonhenyére befőzni a meggyet.

varga_judit_cseresznye.jpgKép: Varga Judit meggyet szed / Facebook – esélyesen a "nem nyaralójuk" közeli Köveskál falu előtti "szedd magad" meggyes kertben

A CSOK-ról szóló 6/2016-os Kormányrendelet 5 éves másholtartózkodást engedélyező §-ának értelmében Vargáéknak legkésőbb 2022. októberében életvitelszerűen Balatonhenyén kellene élniük, különben a kritériumrendszert megszegték. Ez azt jelenti, hogy Varga lemond 3 év után miniszteri állásáról, férje is távozik a közpénzes Diákhitel Központ Zrt. éléről, a gyerekek meg még alsóban iskolát váltanak, a középső fiú pedig otthagyja a csak Budapesten elérhető balettintézeti oktatását. Ez aligha hihető.


Kormányzati állásban nem közszereplők

Ahogy Rogán Antal a szent-család-fetisiszta kormány harmadikházasságos, második nejét sztreccsbe bujtatott lábterpeszben köztéri óriásplakátra kipakolós minisztere, úgy Magyar Péter sem érti a közszereplőség jogi fogalmát. Úgy vélik, ahhoz kormánytagnak, de minimum politikusnak kell lenni. Ez nem így van. A közszereplőség jogi fogalmát a köz, és nem az adott személy dönti el azzal, hogy az a személy befolyást gyakorol-e ránk, akár mint valóságshow celeb, akár egy híradós bemondó. Már féltucat nyilvános, a köz érdeklődésére számot adó közléssel is azzá vállhatunk.

inkedscreenshot_2021-07-06_at_21-58-46_168_ora_bejegyzesek_facebook_li.jpg

Túl azon, hogy a CSOK-nak semmi köze a közszereplői státuszhoz, Magyar Péter újabb dilettáns állításával szemben Varga Judit már 2009-ben az akkor még parlamenti alelnök Áder János hivatali tanácsadó jogásza volt, a 2010-es Orbán-kormány idején Áder brüsszeli csapatát szolgálta ki, ennek a közre gyakorolt befolyását ki-ki ítélje meg maga, több-e, mint Dundika a naptárjain, szintén közszereplő.

varga_ader.jpgKép: Facebook / Varga Judit – Orbán Viktorral és Áder Jánossal

Magyar Péter 2010-től a Külügyminisztérium munkatársa, tehát diplomata állásban volt, 2015-től már a Miniszterelnökség csoportvezető diplomatájaként a magyar kormány és az Európai Parlament közötti kapcsolattartásért felelt. Nyilván, ennek is elég csekélyke lehet a közre gyakorolt hatása, szemben a herevasaló, közszereplő Berki Krisztiánnal.

Az utóbbi idők felkapott híre, hogyan kaphatott egyetemi tanársegédi állást Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere állami nyelvvizsga nélkül, eközben jóval fontosabb kérdés, hogy miféle oktatás folyik a Magyar Pétert képző Pázmány és a Varga Juditot miniszteri székbe repítő Miskolci Egyetem jogi karain ennyi tömény hazug és jogilag dilettáns ostobaságot ontva ránk hivatalos vagy nyilvános közleményként.


Válóperes eljárásban az életközösséget és érzelmi kapcsolatot is vizsgálják

Cikkemben egyetlen dolgot nem tudok igazolni, hogy Magyar Péter a dekabajnok Varga Judit válófélben lévő exférje, vagy a jelenlegi. Ám ezt is csak az igazságügyi miniszter észszerűséget cáfoló nyilvános kijelentései és felvállalt tetteik közti ellentmondás szüli.

screenshot_2021-07-07_at_01-03-28_13_ev_utan_valik_orban_kedvenc_minisztere_miert_jatszottak_el_a_boldog_csaladot.pngKép: Blikk, 2021.02.13.

A jogász házaspár egy ilyen szalagcímet, amelyet valamennyi hazai meanstream sajtó átvett, nem cáfolt, és nem is perelt érte, ez jogilag a tartalom tudomásulvételét és elfogadását jelenti, ezzel ők jogászként tisztában vannak. Csupán annyit kért Varga Judit hivatalos miniszteri facebook-közleményében, hogy a sajtó ne támadja azt a magánszférájukat, tehát családjogi köteléküket, amelyről vagyonnyilatkozatban kötelesek számotadni, tehát sem Varga házassága, sem a válása nem magánügy, hanem közügy.

Míg sokan azt gondolják, hogy egy megromlott házasság pusztán magánügy, tudni kell, hogy a válóperes jogi eljárásban a tárgyalóteremben releváns kérdések közt hangzik el a bírótól, hogy milyen a személyes érzelmi kapcsolat közöttük, mikortól nem élnek együtt, a szexuális életük is témává emelkedhet, ugyanis a házasság jogi intézménye együttélésről, élet- és vagyonközösségről, közte érzelmi kapcsolatról szól. Tehát amikor a válni készülés sajtóhírét nem cáfolják, teljesen releváns azt is firtatni, milyen az érzelmi kapcsolat köztük, mikor és miért ad egy airbnb lakás féléves bérleti díját érő karórát a sokkal kevesebbet kereső, de közpénzen élő férj a miniszter feleségnek, akiknek ennyire rossz a kapcsolatuk. A házasság megléte vagy felbontása esetükben nem csak magánügy, ezt Varga Judit a miniszteri állásával vállalta. Az ajándékozás mértéke pedig családon belül sem magánügy, amennyiben közpénzből származik a fizetésük. A korrupció legelső jele a közpénzes fizetés mértéke és magánéleti költekezés közti ordító különbség.


Az ajándékozás határa a kormányzati etikai szabályzatban

Magyar Péter kommenttrollkodását főleg az mozgatta, hogy közölje a sajtóval, ő volt a másfél milliós órát ajándékozó, és az belefér, mert nem haladja meg miniszter neje félévi fizetését.

Nézzük meg, ezzel szemben mit vár el a Magyar Kormánytisztviselői Kar a korrupciomegelozes.kormany.hu oldalon:


screenshot_2021-07-07_at_04-07-19_ajandek_javor_andras-hu_pdf.png

 
Eszes Beáta


Címlapkép: Facebook / Varga Judit és családja / a kiskorú gyerekeket is bemutató kép a miniszter nyilvános oldalán lett közzétéve

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr4816614702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tipikus huszadik századi sors 2021.07.07. 10:45:59

Most akkor másfél, vagy 10 milliós? A 168 óra szerint másfél, Google shopping szerint is olyan 1.6-1.9m között van az ára.

Amúgy nekem a feleségem vett anno 30-ik születésnapomra egy akkor kb. 120 ezres órát. Akkor kerestem kb havi 500 bruttót (külföld - drágább élet) és egy majdnem 10 éves autó volt az egyetlen vagyontárgyam. Most, keresek multiban felsővezető alatti szinten havi 2.5m bruttó -3m között Magyarországon, és van két tehermentes házunk itthon. Bőven beleférne egyszer egy ilyen árú óra, pedig összkeresetben a harmadát ha megkapjuk amit ők ketten hazavisznek.

Illetve, egy házaspár akik éveken át éltek és dolgoztak Brüsszelben / Strassbourgban EP-ben / diplomataként, utána államtitkárként / vezérigazgatóként stb., mégis hol lakjanak, miben járjanak? Alvóvárosban 80nm-es ikerházfélben, napi 2 órát üljenek egy irányban a dugóban a használt Focusban, egy C&A-ban vett kosztümben majszolgassák a (Jakab Petya képével reklámozott) parizeres zsömit és nézzék a Casio órát, hogy már megint elkésnek? Röhej ez a proli irigység, komolyan... Pont ettől a két embertől (és a hozzájuk hasonlóktól) nem sajnálok egy forintot sem. Egyetemet végeztek és tanultak, idegen nyelve(ke)t is beszélnek (tolmács nélkül!!), megdolgoztak / dolgoznak érte (külföldön is, vállalatvezetőként, miniszterként). Megérdemlik, maximálisan.

Soros Alpt. Koordinációs Iroda · http://soros.org 2021.07.07. 12:28:39

Varga lakást vesz az engedélyünk nélkül??? Ez diktatúra!

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.07.07. 13:03:23

@Tipikus huszadik századi sors: "...és nézzék a Casio órát, hogy már megint elkésnek?"

Nekem casio órám van. 35 éve azt hordok, ez a második, de az első is hibátlan, az fel van rakva egy mackóra, és abban van beállítva az ébresztés. Ez a második – tengerkék, meseszép, azóta sem tudták überelni a dizájnt a fiúk – 17.000 Ft-ba került kb 18 évvel ezelőtt, és rendíthetetlen. Ő mindig tűpontosan mutatja az időt, ha mégis elkések, az az én hibám. Nem túl sűrűn fordul elő: a pontosság a királyok erénye, de mi prolik már csak ilyenek vagyunk. Annál semmi sem kínosabb, ha valaki egy milliós cuccal a csuklóján, nem tud pontosan érkezni. :-) De ezen nem csodálkoznék, illene a képbe.

A barátomnak egy használt Focusa van. Az ő órája se milliós értékű. Ő viszont tényleg még soha, sehonnan nem késett el. Milliomos. Nagyon milliomos. És vásárolt már a cundában is szerintem. Parizeres zsömit is evett, az tuti.

Van valami fideszes lista ami, felsorolja a proli termékeket/boltokat/szolgáltatásokat?
Le lehet valahonnan tölteni?

De persze ez lényegtelen.

A történelem tele van egytemet végzett, idegen nyelveket beszélő, tapasztalt, nagy tudású, az üzleti szférában és a politikában is megmerítkezett figurákkal, akiket ma a sötét oldalon tartanak számon. Amit felsoroltál, az tehát semmit sem jelent. Ha azt mondtad volna, hogy tisztességes, becsületes, nyílt, európai, őszinte, jószándékú,... a magyarok és Magyarország javát szolgáló ember/emberek, akik emeleik az ország gazdasági, kulturális, szakmai színvonalát – balett táncosok vagy kőfaragók is lehetnek – és akik a munkájukat is mindig ezen emberi vonásaikhoz igazítják, az számítana,

mert ezek erények.

Az európai politika nagyágyúi között – azokban az országokban, ahol valóban van jog/törvény/bűnüldözés/független bíróság – sorra buknak le magas iskolázottságú, millió eurokat kereső, az üzleti életbe és a politikába is beágyazott nagyhatalmú emberek. (elnökök, miniszterek, pártelnökök, bankelnökök, futballkirályok...hatalommal való visszaélés, korrupció, tiltott támogatás, megvesztegetés...google a barátod.) Nem sajnálod tőlük a pénzt, amit beléjük öltek?

poszt.@

Ahogy már mondtam, talán többször is: te aztán keményen játszol. Te valóban nem félsz attól, hogy ráduszítanak valami ügyvédet, hogy belekössenek egy fél sorba a szövegben, és utána rád varrják, hogy "Nem volt taggyűlés!" és így 500000000 Ft lesz a kártérítés+ egy luxusóra.

Tudom, tudom, Bibó. De azért le a kalappal, bloggertárs.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.07.07. 13:09:30

@Tipikus huszadik századi sors: pontosítás: az Egyik barátomnak. Nem csak egy barátom van. :-) Bár nincs sok, az igaz, mert én az emberi értékekre utazom, és ő éppen olyan erények birtokosa, mint amit felsoroltam. Plusz egyetemet végzett is, szóval éppen a te zsánered.

Tipikus huszadik századi sors 2021.07.07. 14:11:52

@zord íjász: szándékosan írtam a fentit, ugyanis ez nagyrészt igaz rám is - alvóváros, használt Focus pipa, parizeres zsömlét nem eszek (sajnálom a 3000 / kg-t ipari hulladékra) inkább maradok a sült csirkemellnél. Casio óra nincs, fent nevezett órámat olyan alkalmakon hordom amikor pl. öltönyt kell felvenni (szerencsére ilyen már alig van), amúgy meg egy kb. 25e Ft-os kínai okosórával tolom. Elkésni nem tudok nagyon, mert itthonról dolgozok szerencsére és remélem fogok is életem végéig.

De, ez nem változtat semmit azon amit fent írtam, a zsigeri proli irigykedésen ami süt ezekből a cikkekből. Igenis, egy ilyen szinű vagyoni helyzet egy vezérigazgató (nem valami szar 2 fős startup) és igazságügyi miniszter párosnál egyáltalán nem kirívó. Az egyetemi végzettséget pedig azért írtam, mert -értelmiségi család sarjaként- még mindig inkább látok (normális) diplomás embereket boldogulni, nem pedig cipészlegényből MNB osztályvezetővé előlépőket.

Kíváncsi lennék amúgy a nyugati társaikhoz pl. hogyan viszonyulnak vagyonyi helyzetet tekintve. De, erre irigykedni nettó proliság, ugyanaz a szint amit a Fidesz tolt 2006-ban a luxusbaloldalozással. Attól is kifordult a gyomrom, ettől is, ezért is kezdtem elfordulni az ellenzéktől már egy ideje.

És ha ránézek a mostani programjukra, akkor még inkább elfordulok tőlük. Pl. arra gondolok, hogy a bődületes 1 millió / hó -értsd, még egy nagyon erős 250-es árfolyammal is, havi 4 ezer Euro - felett kereső honfitársaink járuljanak hozzá magasabb SZJA-val a közterhekhez. Vagy arra, hogy az ellenzék által vezetett városokban az elmúlt lassan két évben fejlődés alig van, cserébe vannak méhlegelők, szúnyoghotelek, és a polgármesterek olyannal tesznek a közösség boldogulásáért mint pl. PowerPoint training-ek megtartása a helyi ügyintézőknek. És akkor mi az ígéret? Lesz majd finn oktatási model ahol majd kerekasztal körül ülve kompetenciát fejlesztenek és egyszerre tanulnak meg kommunikálni, design thinking-t alkalmazni és programozni a kisdiákok, ezzel megalapítva az új Skype-t, vagy Spotify-t.

Amúgy a kedves szerző nem akarja javítani a tízmilliót másfél millióra? A kettő nagyon nem ugyanaz :)

Muzsikok közt 2021.07.08. 10:50:55

Hiaba habositja a sok ostoba ellenzeki, a Fidesz alatt nem mentek rosszul itt a dolgok.

Inkabb folytassak, emezek meg tanuljanak jo modort

frikazojd · http://kocs.ma 2021.07.08. 10:59:34

homofóbia = magyargyűlölet ami ellen a kormánynak fel kell lépnie.

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.08. 11:19:52

A férj is 3/2-es besúgónak a csemetéje, akárcsak a Juci asszony?
Akokr passzolnak a Fideszbe és a NER-be.

fáskerti elvtárs 2021.07.08. 11:20:16

@Tipikus huszadik századi sors:

Másfélmilliós (és valóban nem 10 milliós, a poszter nem tudom, honnan vette ezt) órára simán futja nekik a fizetésükből. Egyesek szerint viszont az a proliság, hogy a budapesti lakással airbnb-znek, a Balatonon nyaralót építenek csokból, közben meg felveszik a lakhatási támogatást, mert Budapesten nincs hol aludniuk. Az így megtakarított (és az adófizetőktől beszedett) pénzből meg lehet drága órákat venni, aztán prolizni azt, akinek nem tetszik.

És persze az érdemekről is lehetne vitatkozni, ha már szerinted megérdemlik. Varga Judit mivel? Azzal, hogy 4 nyelven tudja mondani, hogy sorosmigráncs? Vagy azzal, hogy sorra bukjuk a pereket Luxemburgban, az EU-n belüli mozgásterünk meg egyre szűkebb, miközben ő felel az igazságügyért és emellett ő az EU-ügyi főmuftink is?

És mit tudsz Magyar Péter érdemeiről? Egyáltalán hogy került a diplomáciai területen tevékenykedő jogász - mellesleg Gulyás Gergely gyerekkori cimbije - a DHK élére?

Attól pedig nem lehet eltekinteni, amit te is említesz, hogy a fidesz is egy proli irigységre építő kampánnyal került hatalomba (és azt nyomatta már 2006-ban is), még 2 milliós bérplafont is bevezettek az állami szférában, most meg, ha jól rémlik, Magyarnak 3,5 misi az alapbére. A saját fegyverüjet fordítják ellenük, nem nagyon tudom sajnálni őket.

Fikalnyik Eugén 2021.07.08. 11:20:16

Az, hogy megjelent a sok fizetett Fideszbunkó mutatja, hogy jó irányba kapizsgál a posztoló: az ügynökfatty viselt dolgait kell tovább boncolgatni. Bár semmi új, tökéletesen beleillik a kommunista utódpártba a patkány besúgó apukával, a lopással és a képmutatással. Igazi két háború közötti felkapaszkodott műarisztokrata senki, mint Bayertől Rákai Fülöpön át Lázárig az összes. Meg a rajongóik.

fáskerti elvtárs 2021.07.08. 11:26:10

Kedvencem a csellós poszt: a gyerek elrohan csellózni cselló nélkül, mire mit csinál anya? Utánarohan a hangszerrel? Nem, inkább készíttet magáról egy fotót. Ez az egész facebookos élet (miközben rendszeresen a facebookot szidja) kb. annyira hiteles, mint Berki Krisztiáné.

czepet 2021.07.08. 11:32:55

Annyi a csúsztatás és az irigységre hergelés a cikkben, hogy át fogja venni a nyugati fény...

moloy 2021.07.08. 11:52:05

Sokszor elolvasom az ellenzéki "médiamunkások" cikkeit, megnyilvánulásait, talán azért, hogy megerősítsen abban, amit hiszek, gondolok. Ezt az írást is ebbe a körbe sorolom.
Kár, hogy nem tudhatjuk, hogy ki valójában a "jogálom 2.0" fedőnevű szerző. (Bár ez, az ilyen cikkeknél, írásoknál általában szokásos.)
Mint tudjuk (ugyanúgy, mint a szerző, hisz ezért írja cikkét, cikkjeit), a személyeskedés a gyűlöletkeltés egyik fontos, ha nem a legfontosabb kelléke, felturbózva az irigység elmére gyakorolt hatásával.
A legnagyobb problémám mégsem a cikkel, az ilyen cikkekel van, hanem a törvényalkotóval. Nem tudja (11 éve, sőt több...) megszűntetni, vagy legalább visszaszorítani a hazugságokat, a rágalmazásokat, a hamisításokat; ráadásul saját területén sem: a politikában.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.07.08. 13:51:15

@moloy: "Kár, hogy nem tudhatjuk, hogy ki valójában a "jogálom 2.0" fedőnevű szerző. (Bár ez, az ilyen cikkeknél, írásoknál általában szokásos.) "

Most azt leszámítva, hogy a kommented nettó zagyvaság, – és nem mellesleg a rezsim szennymédia toronymagasan vezet az elbukott sajtóperek, helyreigazítási perek, becsületsértések, hírhamisítások terén a független/ellenzéki média hasonló ügyeihez képest, de nem könnyítem meg a dolgodat az erre mutató statisztikák linkjeivel, mert láthatóan nedves álmaidban már látod Kövér Laci bácsi országát, és így kár lenne neked a tényeket felvonultatni – az már az idézetből is látszódna, hogy téged se az eszedért szeretnek.

Ott van a cikk végén a szerző neve, kicsi fideszes.

Magyarország jobban szaporodik! 2021.07.08. 15:22:24

@moloy: "A legnagyobb problémám mégsem a cikkel, az ilyen cikkekel van, hanem a törvényalkotóval. Nem tudja (11 éve, sőt több...) megszűntetni, vagy legalább visszaszorítani a hazugságokat, a rágalmazásokat, a hamisításokat; ráadásul saját területén sem: a politikában."

Te nagyon elkeseredett fideszes harcos: te azt várod, hogy a Fidesz szorítsa vissza önmagát? Hát akkor mivel tartsa össze a kétmilliós birkatáborát ha nem az állandó hazudozásokkal, gyülölet keltéssel, bérrettegéssel?

Ekrü 2021.07.08. 16:18:18

A 10 millás óránál hagytam abba az olvasást.Ez már túl van a komolytalan kategórián,ez pitiáner hazugság.
Azt leírni,hogy egy jogász nincs tisztában a közszereplő fogalmával pedig röhejes.Ami pedig a "válunk, nem válunk" kérdés illeti,az nem jutott esetleg az igen tisztelt ellenzéki újságírók eszébe ,,hogy hülyére lettek véve? Lehet Varga Juditéknak egyszerűen elege lett a magánéletük vájkálásában és úgy döntöttek,hogy nem hajlandóak reagálni az idióta kérdésekre...

tatárfejű kutya 2021.07.08. 17:14:44

@Tipikus huszadik századi sors:

ezt a prolizást is lopta az 1984 című regényből a felcsúti agyoniskolázott:)) de nyomjad csak...vicces amúgy bizonyos alsóbb körökben;)

Fidesz bérszámfejtés 2021.07.08. 17:21:27

@Ekrü: Nincs meg a pontos címe. Hova küldjük a krumplit?

Tipikus huszadik századi sors 2021.07.08. 17:27:24

@fáskerti elvtárs: “budapesti lakással airbnb-znek, a Balatonon nyaralót építenek csokból, közben meg felveszik a lakhatási támogatást, mert Budapesten nincs hol aludniuk.” - ha én külföldi kiküldetésen vagyok a cégemmel ahol fizetik a lakbéremet és kiadom a lakásomat akkor az baj? A balatoni nyaralós dolog tényleg necces, mondjuk én sajnos ilyen elbaszott közgazdasági preferenciákkal rendelkezek, hogy szeretem azokat a fajta ösztönzőket amik gazdaságot pörgetnek (értsd, a CSOK ment utána az építtetőnek aki aztán adott belőle a melósnak, a luxusétteremnek, meg a Mercedes szalon tulajának az új AMG-re, hogy meglegyen a szokásos narratíva), ezért nem üti meg az ingerküszöbömet, akár ők csinálják, akár a DK-sok (momentumosoknál gondolom nincs gyerek, mert az környezetromboló - bocsi, kihagyhatatlan volt :) ).

“Az így megtakarított (és az adófizetőktől beszedett) pénzből meg lehet drága órákat venni, aztán prolizni azt, akinek nem tetszik.” - a proli szó használatán megdöbbentő mennyien megsértődnek :) Segítek, a proli az értelmezésemben azt jelenti, hogy kicsinyes módon irigykedik. Pl ismerősök ahol egyik rokkant nyugdíjas, másik sima munkás es nem keresnek együtt havi 1k eurot sem, régi házban laknak nem felkapott helyen és 20 éves kocsival járnak, de nem azzal vannak elfoglalva, hogy az ilyen dolgokon hörögjenek, ők nem prolik. Aki kint él Németországban, IT vonalon keres annyit h van már itthon 3 lakása Bp-n amiken keresett sok 10 millát pár év alatt csak az érték javulással + bérleti díj, de azért hörög naponta a Facen, h egy ilyen házaspár 180 millás lakásban lakik (a városban ahol az újépítésűek 1 milla felett kezdődnek), az bizony csontproli.

“Azzal, hogy 4 nyelven tudja mondani, hogy sorosmigráncs?” - hagyjuk már ezt, mindketten tudjuk hogy nem csak ennyi dolga van egy miniszternek. De 1 idegen nyelvet megtanulni is teljesítmény amúgy (soknak annyi is csak hiperpasszív módon megy :) ).

“Vagy azzal, hogy sorra bukjuk a pereket Luxemburgban, az EU-n belüli mozgásterünk meg egyre szűkebb” - bizonyíték, hogy szűkebb?

“Egyáltalán hogy került a diplomáciai területen tevékenykedő jogász - mellesleg Gulyás Gergely gyerekkori cimbije - a DHK élére?” - tudod pl Angliában, USAban stb, simán lehet valaki irodalomtanárként, katonaként, asztrofizikusként stb cégvezető, portfólió menedzser, pénzügyi igazgató stb, ha megszerzi a megfelelő képesítést / tapasztalatot. Jogi diplomával (ami az egyik legszopatósabb), sok sok év politikai / külügy stb tapasztalattal lesz CEO, uramég, szörnyű… legyen inkább a libapásztor a vezető mint a kommunizmusban, az kell.

“A saját fegyverüjet fordítják ellenük.” - ez igaz.

fáskerti elvtárs 2021.07.08. 17:45:14

@Tipikus huszadik századi sors: "legyen inkább a libapásztor a vezető mint a kommunizmusban, az kell"

Kétféle ember van a világon: a haver meg a libapásztor.

"sok sok év politikai / külügy stb tapasztalattal lesz CEO"

Én nem arról beszéltem, hogy CEO, hanem hogy a DHK-nál az, aminek a tevékenységéhez az általam ismert életrajza szerint annyi köze van, hogy egyetemistaként ő is vett fel diákhitelt.

Tipikus huszadik századi sors 2021.07.08. 21:15:25

@fáskerti elvtárs: “Kétféle ember van a világon: a haver meg a libapásztor.” - két véglet, igazad van, túloztam. De itt nem a haver faktort kell nézni, hanem az érdemet. Az alapján rászolgált.

“annyi köze van, hogy egyetemistaként ő is vett fel diákhitelt” - ha jól látom alig 105 fős cégről van szó, nem hinném, hogy egy megfelelő tapasztalattal rendelkező embernek akkor kunszt irányítani. Bevétel termelése nagyjából automatikus, iroda talán 1 van. Jogszabályi megfelelésre gondolom figyelni kell, arra ott van egy rakat jó szakember. Ezen kívül folyamatokat elvégzik az emberek, a főni pedig összefogja. Ezen a szinten véleményem / tapasztalat szerint már csak max 10% számít a szakmai tudás, többit a képességek és igen, kapcsolatok adják. Utóbbi (kapcsolatok) szerepe pedig mindenhol játszik, tudnék mondani számtalan példát amit láttam olyan (nyugati) cégeknél is amihez képest a DKH egy közepes forgalmú CBAnak felel meg.

Amúgy politika - pénzügyi szektor átjárás szintén nem magyar sajátosság, ld. pl. Barrossot.

Jogálom 2.0 2021.07.13. 16:49:06

@Tipikus huszadik századi sors: jogos a tízmilliós vs mésfél milliós felvetés, ezt most javítom, durván félreolvashattam vagy valahol máshol magasabbra árazták.
Ahogy egyébként láthatod, Magyar nem a saját, hanem neje félévi bérére hivatkozott az ő vásárlásában, és számold bele a szokásos életvitelt, rezsiköltséget. Éljen bármilyen elegáns közegben, de minél elegánsabban él, annél kevesebb lehetősége van a szinte teljes fizetését kitevő ajándékra.
A cikk az óra-mizéria alá bevonuló, személyesen kommentelő Magyarról szól, aki azt magyarázta el épp nekem, hogy a tuladonlapon szereplő lakóépület kategória elegendő arra, hogy felvegye a CSOK-ot. Nem elegendő, csaltak, ahogy immáron 4 éve folyó, általuk törtpnő posztolásokból is iagzolható életvitelük is azt igazolja, még csak nem is tervezik a Henyére költözést, ez a cikk fő mondanivalója.
A pontosítást-javítást köszönöm, máris javítom.
süti beállítások módosítása