Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A magyar keresztény egyházak kálváriája

2015. szeptember 07. - Toadwart66

248930_original.png

 „Az egyház emberei inkognitóban voltak a Keletinél.” (Dr. Erdő Péter, bíboros)

***

A magyarországi keresztény egyházak és felekezetek üldöztetése 2015-ben már-már elviselhetetlen méretéket öltött. Brutálisan kegyetlen, fanatikus ateista hordák próbálták minden rendelkezésükre álló eszközzel szétverni a szervezett egyházakat. Egyesek már Nero, a véres római császár rehabilitálását követelték. A legfőbb célpontjuk a katolikus egyház, azon belül is elsősorban a Püspöki Kar és természetesen Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek volt. Kegyetlen, sötét, istentelen idők voltak ezek.

A dühödt ateisták lecsaptak minden egyes kegyes nyilatkozatukra, és szemernyi könyörületet sem ismerve, teljesen ártatlan mondatokat ragadtak ki a jól megszokott, barátságos szövegkörnyezetükből.

Olyan elvetemült aljasságot is szemrebbenés nélkül elkövettek, hogy egy, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által kiadott körlevélből, csak a „ha”, „de”, „nem” és az „All Inclusive ellátás, öt csillagos szállodában, jacuzzival és minibárral” részeket hagyták meg.

A miséket rendszeresen megzavarták. Istentelenkedtek, gátlástalanul káromoltak mindent, ami Istennek oly tetsző, és a hívőket Darwin evolúciós elméletével félemlítették meg. A budapesti Szent István Bazilikában egy hálaadó szentmise alkalmával, a megható szertartás alatt, egy komplett tűzoltózenekarral meneteltek körbe-körbe, természetesen tamburmajorral és csinos majortett-ekkel az élen. A szégyentelenek még két pogány indiai elefántot is magukkal hoztak valahonnan.

A vidéki plébániák közelében -- a szentmisék alatt -- rendszeresen útburkolat javítási munkákat és külszíníni bányafejtéseket folytattak.

Az egyházi méltóságokat a nyílt utcán inzultálták, gúnyos megjegyzéseket tettetek a ruházatukra és arra kényszerítették őket, hogy éjszakákba nyúlóan rablóultizzanak velük a sátán bibliájának felhasználásával. Tették mindezt úgy, hogy közben szemérmetlen módon csaltak.

Kegyelmet és kíméletet nem ismerő biztosítási- és kereskedelmi ügynököket béreltek fel, akiket aztán gátlástalanul rászabadítottak a teljesen védtelen egyházra. A rámenős ügynökök az egyházi tulajdonban lévő tárgyak mindegyikére a legdrágább biztosítási konstrukciókat kötötték meg. Még a szenteltvíztartókat is bebiztosították árvíz, villámcsapás és lavina esetére. Az egyházi ingatlanok megteltek mindenféle táplálékkiegészítőkkel, és rendkívül praktikus, egyszer használatos konyhai eszközökkel. Az egyházkerületek fuldoklottak az adósságban.

Az gyaur kutyák sajnos jelentős állami támogatást is kaptak. Amikor a Magyar Katolikus Püspöki Kar elhatározta, hogy humanitárius okokból, a keresztényi szeretet jegyében, a bajba jutott, szíriai menekültek segítségére sietnek, az állam ezt a törekvésüket megakadályozta. A Fidesz-KDNP kormány informális úton megüzente számukra, hogy nyugodtan segítsenek csak a menekülteken, mivel ehhez a katolikus egyháznak minden joga megvan. Ebben az esetben azonban nem garantálhatják az egyházi tulajdonok védelmét. Megeshet az, hogy néhány ingatlanuknak ablaka véletlenül betörik, vagy mondjuk porig ég a Mátyás templom. Az elesettek oltalmazása természetesen alapvető emberi kötelesség, kormány is nagyon tiszteletreméltónak tartja ezt a cselekedetet, de nagyon kellemetlen az, amikor a teljes püspöki kar lába egyszerre törik el. Sajnos néha óhatatlanul is megtörténhet az ilyesmi.

Erdő Péter teljesen felháborítónak találta ezt a nyilvánvaló, aljas zsarolási szándékot és kérdőre vonta Semjén Zsoltot, hogy ezt ők most akkor vegyék fenyegetésnek? A miniszterelnök 2.0-ás verziója barátságosan közölte, hogy ezt semmi esetre se vegyék annak, mivel bizonyos politikai megfontolásból az ő pártjuk nevében is szerepel a keresztény szó. Tekintsék ezt inkább amolyan jó szándékú felebaráti tanácsnak. Megnyugtatta az esztergom-budapesti érseket, hogy a pártja által nagy mennyiségben vásárolt baseball ütőket kizárólag sportolási célra használják, pontosabban időnként nyúlra vadásznak velük. Elmondta, hogy kedvező széljárás esetén, ő akár 60-70 méterre is könnyedén el tud ütni egy közepes méretű üregi nyulat. Ez a válasz a bíboros urat, teljesen érthető módon, nem nyugtatta meg teljes mértékben.

Mivel a segítségnyújtás alapvető keresztényi kötelezettség, ezért valamilyen megoldást mindenképpen ki kellet találniuk arra, hogy a jámbor segítőket ne lehessen az arcukról beazonosítani. Dr. Pápai Lajos győri megyéspüspök közölte a bíboros úrral, hogy az egyik unokaöccse jól menő jelmezkölcsönzőt üzemeltet a Rottenbiller utcában. Úgy tudja, hogy egy figyelmetlenül leadott rendelés következtében, sajnos 10 db helyett 100 darab Miki egér jelmezt vásároltak Amerikából. Ha a Püspöki Kar az áldását adja rá, akkor ő szívesen felszenteli ezeket. Ezt többen is jó ötletnek tartották és támogatták. Elindult a szent jelmezkölcsönzési akció.

Az első próbálkozás sajnos teljesen balul ütött ki. Az önzetlen segítségnyújtáshoz, lelkes teológus hallgatókat öltöztettek be a jelmezekbe. A szír menekültek csak azt látták, hogy a Keleti pályaudvarnál megjelent 50 darab, különböző méretű Miki, illetve Minnie egér, akik zárt alakzatban odamasíroztak hozzájuk. Odaérvén, szépen, fegyelmezetten megálltak, majd rázendítettek az “Isten az örökkévaló” című zsoltárra. A tranzitzónában tartózkodókat teljesen megdöbbentette a látvány, de a gyereknek nagyon tetszettek a magasztosan éneklő ,kedves óriásegerek. Ezután azonban meglehetősen kínos félreértés történt, mivel az zsoltár befejeztével a szírek aprópénzzel jutalmazták a produkciót. A teljes mértékben összezavarodott segélyezők így összesen 148,3 Eurót gyűjtöttek össze a menekültektől.

A Püspöki Kar a kudarcból levonta a megfelelő tanulságot, és úgy döntöttek, hogy egyszerre inkább kevesebb embert küldenek oda, akik majd változatosabb jelmezekben merészkednek le segítséget nyújtani. Megegyeztek abban is, hogy a zsoltárok éneklését, tanulván a kínos esetből, a későbbiekben mindenképpen mellőzni fogják.

Az intézkedés hatására, minden felesleges feltűnést és magamutogatást kerülve, rókák, medvék, sündisznók, békák, kenyérpirítók, földönkívüliek, Harry Potterek és Zorrók szorgoskodtak a menekültek körül. Obi Van Kenobi bölcs tanácsokkal látta el lázadó csapatokat, és felhívta a szíves figyelmüket arra, hogy a MÁV jegypénztárosok sajnálatos módon átálltak a sötét oldalra. Birodalmi gárdisták szállták meg az aluljárót, és Darth Vader nagyúr szigorú irányítása mellett, élelmiszercsomagokat osztottak szét a rászorulók között.

Dr. Erdő Péter, hogy a kormány gyanúját elaltassa, a sajtónak azt nyilatkozta, hogy ők a legnagyobb sajnálatukra nem segíthetnek a menekülteken, mivel akkor maguk is gátlástalan embercsempészekké válnának. A rosszindulatú ateisták természetesen ezeket a szavakat is aljas módon kiemelték a megszokott környezetükből, és kíméletlenül belepasszírozták azokat egy jóval barátságtalanabb szövegösszefüggésbe.

Aljas módon azt állították, hogy szerintük, amit egyszer már behoztak valahova, azt nem lehet becsempészni. A bíboros úr valószínűleg összekeveri a csempészetet az orrgazdasággal, a rabszolga-kereskedelemmel és a közmunkával. Erdő Péter erre visszavághatott volna azzal, hogy ő speciel a kicsempészésre gondolt, de nem törődött az intrikus megjegyzésekkel. A teljesen titkos, szinte láthatatlan, katolikus mentőakció így továbbra is gördülékenyen és veszélyek nélkül folytatódhatott tovább.

A német televíziósok egy kicsit meglepődtek ugyan azon, amikor egy szíriai kislányt megkérdeztek arról, kitől kapta az aranyos maciját, és ő határozottan azt állította, hogy egy nagyon kedves zombi bácsitól.

Amikor enyhe nyugati nyomásra, a kormány kényszerből rájött arra, hogy a nincstelenek segítése nem egyenlő súlyosságú bűntett a sorozatgyilkossággal, a katolikus egyházra nehezedő nyomás is enyhült valamelyest. A bíboros úr végre fellélegezhetett, és bátran kihirdethette az örömhírt, hogy az egyház emberei is ott voltak inkognitóban a Keletinél.

Az ateisták és más, derék, becsületes istenhívő segítők ezt persze nem hitték el, és azt állították, hogy ők érdekes módon egyetlenegy Pókembert sem láttak a környéken mászkálni. Erdő Péter erre világosan elmondta, hogy nem a magamutogatás a Karitász stílusa. Másrészről, a Keresztespókember jelvényében egy kereszt is benne volt. Voltak olyan élelmiszerosztások, ahol a kereszt miatt elutasították az adományt. Több oka is volt tehát, hogy miért nem kibontott zászlóval mentek az ilyen akciókra, és ezért nem is találkozhatott senki a Keleti pályaudvar aluljárójában a Csodálatos Pókemberrel.

***

90. genfi zsoltár

 

Isten az örökkévaló hajlék

 

Tebenned bíztunk eleitől fogva, Uram, téged tartottunk hajlékunknak!

Mikor még semmi hegyek nem voltanak, Hogy még sem ég sem föld nem volt formálva,

Te voltál és te vagy, erős Isten, És te megmaradsz minden időben.

 

Az embereket te meg hagyod halni, És ezt mondod az emberi nemzetnek:

Légyetek porrá, kik porból lettetek! Mert ezer esztendő előtted annyi,

Mint a tegnapnak ő elmúlása És egy éjnek rövid vigyázása.

 

Kimúlni hagyod őket oly hirtelen, Mint az álom, mely elmúlik azontól,

Mihelyt az ember felserken álmából, És mint a zöld füvecske a mezőben,

Amely nagy hamarsággal elhervad, Reggel virágzik, estve megszárad.

 

Midőn, Uram, haragodban versz minket, Ottan meghalunk és földre leesünk,

A te kemény haragodtól rettegünk, Ha megtekinted mi nagy bűneinket,

Titkos vétkünket ha előhozod, És színed eleibe állítod

 

Haragod miatt napja életünknek Menten elmúlik nagy hirtelenséggel,

Mint a mondott szót elragadja a szél. A mi napink, miket nekünk engedtek,

Mintegy hetven esztendei idő, Hogyha több, tehát nyolcvan esztendő.

 

És ha kedves volt is valamennyire, De többnyire volt munka és fájdalom;

Elkél éltünknek minden ékessége, elmúlik, mint az árnyék és az álom.

De ki érti a te haragodat? Csak az, aki féli hatalmadat.

 

Taníts meg azért minket kegyelmesen, Hogy rövid voltát életünknek értsük,

És eszességgel magunkat viseljük! Ó, Úr Isten, fordulj hozzánk ismétlen!

Míg hagyod, hogy éltünk nyomorogjon? Könyörülj már a te szolgáidon!

 

Tölts bé minket reggel nagy irgalmaddal, Hogy jó kedvvel vigyük véghez éltünket,

Ne terheltessünk nyomorúságokkal! Vígasztalj minket és adj könnyebbséget,

És haragodat fordítsd el rólunk, Mellyel régóta ostoroztatunk!

 

Szolgáidon láttassad dolgaidat, Dicsőségedet ezeknek fiain!

Add értenünk felséges hatalmadat, Mi kegyes Urunk, ó, irgalmas Isten!

Minden dolgunkat bírjad, forgassad, Kezeink munkáit igazgassad!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr877767974

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fegyverek elől, vagy fegyverek mellől menekülnek? 2015.09.08. 11:11:17

Menekülni kellett neki, mert nem bírta elviselni, hogy két géppuskával kellett irtania az ellenségeit.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanyabot 2015.09.08. 12:26:25

Erdő úrnak igaza van ott voltunk mint Láthatatlan ember és mint Jézus Krisztus. Utóbbi a jelenlévő önkéntesek kegyelméből, amin a jelenlévő inkognitóban levő egyház nem vállalkozhatott.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.09.08. 12:56:13

"„Az egyház emberei inkognitóban voltak a Keletinél.” (Dr. Erdő Péter, bíboros)

Ezen röhögök vasárnap óta. :D

Sanyabot 2015.09.08. 13:23:03

@doggfather: aki eddig nem tudta, hogy ő az egyház embere volt, most megtudhatta. Hát ilyen, amikor volt besúgók vezetik az egyházat. És ezt hol tehetik meg? ahol még most is a listákon ülnek.

Joó Áron 2015.09.08. 13:26:02

Ha az egyházak, illetve leginkább a katolikusok nem lennének hű fegyverhordozóként el- és lekötelezettjei a kormánynak, akkor szóba sem jöhetne semmiféle zsarolás. De mivel 2010 óta, mint ahogy 98-02 között is a kormány gyakorlatilag bevásárolta magát (jobbára) a katolikus egyházba a nem csekély állami támogatással és elhajló törvénykezéssel, így nem csoda, hogy most patthelyzetbe kerültek.... Mindaddig az Orbán adminisztráció kottájából játszottak, amíg a pápa egyértelműen állás nem foglalt. Aztán pedig jött a szánalmas magyarázkodás.

lavór 2015.09.08. 13:45:31

A magyar álkeresztény egyházak...

Kelly és a szexi dög 2015.09.08. 15:03:23

A máltaiak azok nem tartoznak ide, vagy a többi keresztény felekezet, pl. baptisták?
Mert mintha ezek ott lennének mindenhol...

­DezInf 2015.09.08. 15:12:23

Nem értem miért kell a keresztényeknek nekiesni.

Nem vicces.

-JzK- 2015.09.08. 15:20:00

www.hetek.hu/velemeny/201506/irgalom_es_onvedelem

valasz.hu/itthon/a-szeretet-akkor-igaz-ha-okos-114483

Az én kereszténységem nem pipogya, feminim és érzelgős kereszténység, hanem harcos kereszténység. Bangha Béla szavaival élve: “A kereszténység a szeretet vallása, igenis, és ezt az ellentáborból jövő kioktatások előtt is tudtuk mindnyájan; de ez a szeretet nem jelentheti azt, hogy a mi hitvallásunk gyáva nyulak és örökké meghátráló vénasszonyok pipogya világnézete legyen.” uzenetblogol.blog.hu/2013/04/01/bangha_bela_a_8220_szeretet_vallasa_8221_es_a_8220_harcos_keresztenyseg

Az én kereszténységem nem ilyen hippiszerű, ferencpápás himihumi kereszténység, hanem harcias, erőtől duzzadó, férfias. Nem csoda, hogy manapság nem divat kereszténynek lenni, ha a kereszténység valóban azonos lenne ezzel a hippiszerű szellemi maszturbációval, tényleg csak homunkuluszoknak lenne való. en.wikipedia.org/wiki/Miles_Christianus Az Egyháznak vissza kell térnie ehhez az ideálhoz, ehhez a szemlélethez, mert így valóban szinte csak öregasszonyok járnak templomba.

Kereszténynek lenni nem annyi, mint maflának, megalkuvónak, rabszolgának lenni és megadni magunkat ama sorsnak, amit az emberi nem ellenségei szándékoznak ránk, nemzetünkre és az egész európai civilizációra mérni. A tolerancia ugyanis a másik emberre – és nem a bűnre – a megbocsátás pedig a megbánt rosszra, és nem minden rosszra vonatkozik. A gonosz és csatlósai ellen igenis védekezni, harcolni kell, ahogy Szent Pál is tanítja: „Öltsétek föl az Isten fegyverzetét, hogy a sátán cselvetéseinek ellenállhassatok. Nem annyira a vér és a test ellen kell küzdenünk, hanem a fejedelemségek és hatalmasságok, ennek a sötét világnak kormányzói és az égi magasságoknak gonosz szellemei ellen. Ezért öltsétek fel az Isten fegyverzetét, hogy a gonosz napon ellenállhassatok, és mindent legyőzve megtarthassátok állásaitokat.” (Ef 6,11).

A szeretet parancsa, az ellenséggel szemben is kötelező emberség és méltányosság nem arra kötelez, hogy a szeretet rendjében hozzánk közelebb állókat, családunkat, nemzetünket hagyjuk elpusztítani, hitünket pedig – a szent tolerancia nevében – kigúnyolni, elnyomni. A hazugságot igazsággal, a gonoszt jóval, a gyűlöletet szeretettel kell legyőznünk, de a kardot csak karddal. Ha valaki kezet emel családunkra, nemzetünkre akkor igenis – Szent István, Szent László, Kapisztrán Szent János és sokak példájára – fegyvert kell ragadnunk, és megvédeni akár életünk árán is, mert „senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért.” (Jn 15,13).

Toadwart66 2015.09.08. 15:25:42

@­DezInf: Nem, félreérted. A kereszténységet, az igazi hitet tisztelem. Az álszentséget, a hazugságot nem.

Toadwart66 2015.09.08. 15:26:59

@­DezInf: A Miki egerek pedig igenis viccesek. Egész iparág épült rájuk.

Agysebész migráns 2015.09.08. 15:27:49

Irigykedtek.

A keresztény közösségeknek van több évezredes múltja, a tagjainak van hite, reménye, egymás iránti szeretete.

Nektek mitek van ott a posztkommunista, liberális oldalon?

Nektek csak a mocskolódás, az irigység, meg a gyűlölködés jutott?

Mit tudtok felmutatni az atomizált, egoista, gyökértelen, a csillogó üveggyöngyökért rajongó életeteken kívül? Meg pártucat véreskezű "felvilágosult" kommunista vezetőn, meg párszáz millió ÁRTATLANUL legyilkolt ember halálán kívül?

Nektek mitek van?

Agysebész migráns 2015.09.08. 15:29:17

@invisible man001:

Erdő Péternek NINCS igaza.

Keresztény ember NEM érezhet közösséget és NEM segíthet olyanoknak, akik TUDATOSAN veszik semmibe a hazája törvényeit és a honfitársai jogait.

Keresztény ember NEM támogathatja azokat, akik tudatosan és megátalkodottan követnek el bűnöket az ő kárára és a közössége kárára.

(A kettős beszéddel manipuláló, farizeus módon maga előtt kürtölő Bergoglio véleménye meg nem számít.)

Sanyabot 2015.09.08. 15:33:26

@Agysebész migráns: világos idézőjelben értettem, sőt ep megint példáját mutatta jellemtelenségének.

Toadwart66 2015.09.08. 16:10:57

@Agysebész migráns: Mond már, Cicuskám! Ebben az írásban, most mi a fene volt gyűlölködő? Az a csinos kis balta, amivel gondolom vígan meglékelnéd az én bűnös agyamat, az sokkal félelmetesebb. Kb. annyira vagyok kommunista, mint te, drága életem. Szóval egy kicsit fogj vissza az ész osztogatásból. Amit itt szörnyülködve olvasgattál, az nem politikai elemzés. Erdő Péter szerintem számító és álszent, szerinted meg nem. Ez nem olyan nagy gond. Hogy mim van? Aranyoskám, nekem például van egy szép nagy erdőm, nem kimondottan az én tulajdonom, de ha kedvem tartja bármikor használhatom. Itt éldegélek a közepén és semmi bajom sincs a Jóistennel. A Tartuffe uraságokkal igen, de őket Isten is utálja. Az a balta se tetszik neki. Persze Louis Antoine de Saint-Just sem.
süti beállítások módosítása