Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Aljas indokból elkövetett ármány

2015. december 11. - Toadwart66

g_fodor_g_20150227_0001_rev.jpgHatározottan előremutató mosoly a túlméretezett újságírók gyűrűjében

G. Fodor Gábor a 888.hu nevű kormányzati portálon, egy ismeretlen gyártmányú H. I.-vel felfegyverkezve, előre megfontolt szándékkal, aljas indokból megtámadta „Csepreghy Nándit” (a cikkben így említik). Lázár János államtitkárának bűne mindössze annyi volt, hogy 2015. december 03-án részt merészelt venni a Magyar Liberális Párt egyik felforgató rendezvényén. Ez a gyalázatos tett nem nyerte el a botcsinálta főszerkesztő-hírigazgató tetszését. (Az illiberó888) A jogos felháborodás oka közvetett módon a pamfletből könnyen kiderült, mivel a H. I. nevű ütve-szerző, a rendezvény címét önkényesen lerövidítette: "Az illiberális állam működése a gyakorlatban"-ra. A feledékenység G. Fodor, vagy valaki más részéről teljes mértékben indokolt volt, ugyanis a konferencia meghívóján a következő szerepelt: „Az illiberális állam működése a gyakorlatban - A Századvég-ügy”.

Ennek ismeretében teljesen érthető az ordas indulat, az erőltetett „jópofáskodás” és a méltatlankodás. A jellemes G. Fodor Gábor a Századvég Alapítvány kuratóriumi tagja, stratégiai igazgatója, az ELTE Állam és Jogtudományi Kar Politikatudományi Intézetének docense, a kormányzással kapcsolatos stratégiai kutatások vezetője stb. Van tehát némi köze a „Századvég-ügyhöz”, hiszen ez az „Ő ügyük” és nem a liberálisoké.

A derék főszerkesztő mókás fizimiskája, álláshalmozása, családi állapota, vagyoni helyzete ebben az esetben teljesen mellékes. Gúnyos, kioktató, lekezelő modora azonban rendkívül irritáló, ami önmagában nem lenne baj, de a jeles férfiú előszeretettel mutogatja magát a televízió képernyőjén és ilyenkor ráadásul még beszélni is szokott. Ez nagyon meggondolatlan és felelőtlen cselekedet a részéről. Arroganciája, nagyképűsége valószínűleg még magát a néhai Kalkuttai Boldog Teréz anyát is elragadtatná, Mahátma Gandhi pedig egy kicsit igazítana a Szatjágrahán.

Annyi mindennel, amit G. Fodor 2010 óta összeharácsolt magának, egyszerre nem lehet színvonalasan foglalkozni. A blogja botrányosan alacsony színvonalú, a 888.hu nevű valami pedig úgy néz ki, mint azok az átkozott popup, vagy felpattanó reklámok, melyekben a legszórakoztatóbb dolog annak a megtalálása, hogy miként lehet őket becsukni. A stratégiai igazgató úr valószínűleg még a Fidesz szavazótáborát is megosztja. Akadhatnak néhányan közöttük is, akik károsnak tartják ennek a reneszánsz embernek a sokszínű tevékenységét.

2015. december 2-án „Te is szeretnél Csepreghy Nándor lenni? - Az urizáló” címmel egy ismeretlen szerző már fogalmazott meg egy éles vádiratot az államtitkár ellen. Ebben az szerepel, hogy Lázár János helyettese havi egymilliót keres, Alfa Romeóval jár és Buda szívében lakik. G. Fodor Gábor ezzel szemben valószínűleg kegyelemkenyéren tengődik, közös cipőt használ saját magával és egy hajléktalanszállón húzza meg magát Kőbányán. A Fideszben egymás vagyoni helyzetét firtatni rendkívül nagy tapintatlanságra vall, ráadásul kontraproduktív. G. Fodor túlságosan drágán árulja a fejét ahhoz, hogy Assisi Szent Ferenc szerepében tetszelegjen. Örüljön neki, hogy jókor volt jó helyen a megfelelő világnézetével. Nem mindenkinek adatott meg ez a kegy.

Nagyon leegyszerűsítve, a szemérmesen elhallgatott „Századvég ügy” kívülről úgy néz ki, hogy a Lázár János, nottinghami sheriff vezette Miniszterelnökség koordinálja a nagy odafigyelést és rengeteg munkát igénylő pénzszerzési tevékenységet, amit aztán Rogán Antal és a sherwoodi vidám cimborák, a szegények kihagyásával, könnyű szívvel elvernek. Giró-Szász András egy kicsit skizofrén helyzetbe került, mivel ő elvileg Lázár János embere, de azt, hogy milyen cégekben vannak érdekeltségei és éppen kik a barátai, azt valószínűleg már ő maga sem tudná naprakészen megmondani.

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter nehéz helyzetben van és ebben nincs semmi irónia. A vagyona, főúri allűrjei, mentalitása ebből a szempontból érdektelen. A lényeg az, hogy az EU-s pénzek felhasználását ő koordinálja. Ebben a pályázati rendszerben korrupció természetesen egy csepp sincs, de ha véletlenül mégis akadna, annak ő lesz a felelőse. Az Európai Unió már előre bejelentette, hogy különösen oda fognak figyelni a szabályos kifizetésekre, a megvalósításra és a családfakutatásra. Akinek volt már dolga EU-s pályázattal, az jól tudja, hogy rengeteg nyűggel, adminisztrációval jár. Utálatos egy dolog, de rengeteg pénzről van szó, ami megéri a fáradtságot. Nem a kvóta-rendszer, vagy a rezsi-csata fogja eldönteni az Unió elleni, amúgy teljesen felesleges offenzívát, hanem az uniós támogatások felhasználása, illetve fel nem használása. Ennek segítségével úgy elverhetnek minket, mint a szódás a lovát. 

Lázár és Rogán miniszterek között – a saját állításuk szerint – kiváló a kapcsolat, kedvelik is egymást és nagyra értékelik a másik munkásságát, erényeit. Ebben én egy kicsit kételkedek. Lázár János ugyanis egyáltalán nem ostoba. A felelősség az övé, ennek ellenére Rogán és Habony ügyeskedéseibe és mókázásába nem szólhat bele. A miniszterelnökséget vezető miniszter elég jól ismerheti Rogán Antal politikai kabinetfőnök egyenes és nemes jellemét, ami némi nyugtalanságra adhat okot a számára. Habony a Fidesz csodafegyvere, de egyben egy kiszámíthatatlan működésű taposóakna, ami hivatalosan nem is létezik.

„Csepreghy Nándin” keresztül valószínűleg Lázár Jánost szerette volna megtámadni G. Fodor, kormányzati kobold, aki szemtől szemben nem nagyon kedveli a konfliktusokat. A lejárató cikkeket sem ő írta, bár a kioktató stílus erre utal.

Lázárnak nagyon gyorsan kell irgalmatlan mennyiségű pénzt megpályáztatnia, majd elszámolnia velük úgy, hogy a háta mögött ott kukucskál az OLAF és mindenféle más akadékoskodó szervezet. Ha valamilyen hibából a választási évben túl sok visszadobott projektet lesz kénytelen az állam saját maga finanszírozni, akkor megszorításokra lesz szükség. Ebben az esetben nem G. Fodor manócskát fogják elnáspángolni a csúnya stratégiai tanácsaiért.

Lázárnak az az érdeke, hogy minél kevesebb kifogásolható dolog történjen, Rogánnak és Habonyak az, hogy senki ne szóljon bele a pénzek felhasználásába. Stadionokra, propagandára nincs szüksége az országnak. Erről a főminiszter több ízben próbálta meggyőzni a miniszterelnököt, aki erre durcásan hozzá is vágott egy miniszteri rangban lévő kabinetfőnököt. Ez a döntés racionálisan nézve hibás volt. Beszorította vele Lázárt az Unió szigorú bürokratái és egy öntörvényű, bohém társaság közé, majd jó szórakozást kívánt hozzájuk.

A Századvég, amelynek egyes alkalmazottai még államtitkokba is belekukucskálhatnak, egy állam az államban, de felelősségük szinte semmi sincs. A stratégia tervezés, piackutatás, publikáció-elemzés nem egy veszélyes üzem. Kicsi a valószínűsége, hogy valakit irgalmatlanul lemészároljanak újságolvasás közben. Ennél még egy biztosítási ügynök élete sokkal nagyobb veszélyeknek van kitéve. A Századvég tevékenységének nagy része szigorúan titkos. Annyit tudni róla, hogy jó sok pénzbe kerül. Mindenki gondoljon azt, amit csak akar és ezért gondol is.

Lázár és Rogán kapcsolatáról rengeteg legenda, álhír, és konspirációs teória olvasható. A két említett cikk azonban konkrétan megjelent és elég nyílt támadást intézett Lázár János helyettes államtitkára ellen. G. Fodorék a Századvég nevének elsikkasztásával voltak szívesek felhívni a figyelmet a „kellemetlen ügyre”. Ha a minden hájjal megkent G. Fodor (Habony, Rogán) ezzel kívánt bosszút állni az aljas árulkodásért, akkor nem a legcélszerűbb módszert választotta hozzá.

Maga G. Fodor Gábor nemzetbiztonsági szempontból szerencsére megbízható. Az Alkotmányvédelmi Hivatal 2013-ban világította át, de a leleteiről csak ő maga beszélhet a személyes adatok védelme miatt.

Csepreghy Nándor a kifogásolt rendezvényen abba az irányba próbálta eltolni a beszélgetést, hogy van-e a joga a mindenkori kormánynak tanácsadókat alkalmazni. Szerinte van, a Századvég munkájának minőségét pedig többek között a 2014-es választási eredmények igazolták vissza. Semmi rosszat nem mondott a Századvégre. Ezek szerint már ez is túl sok volt.

A gyalázatos rendezvény meghívóján egyébként ez állt:

"Az illiberális állam működése a gyakorlatban - A Századvég-ügy

A Századvég-csoport az Orbán-kormány ,,agytrösztje”, amely 2010 óta milliárdokért osztja a tanácsokat a magyar kormánynak úgy, hogy a csoport tagjai nemzetbiztonsági átvilágítással nem rendelkeztek. A Századvég által készített tanulmányokat eddig a megrendelőkön kívül nem láthatta senki, azt sem tudjuk, léteznek-e egyáltalán és érnek-e annyit, amennyit kifizettek értük.

A tanácskozás célja az, hogy a résztvevők közösen elemezzék a Fidesz és a kormány elsőszámú tanácsadó cégének működését: az állam, a kormány, a Századvég összefonódását, a kapcsolati hálót, a pénz és az információáramlás lehetséges útját.

A tanácskozás résztvevői:

Lakner Zoltán - politológus
Szél Bernadett - országgyűlési képviselő, a Nemzetbiztonsági bizottság tagja (LMP)
Molnár Zsolt - országgyűlési képviselő, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke (MSZP)
Csepreghy Nándor - államtitkár, miniszterhelyettes (Fidesz)
Bodnár Zoltán - ügyvivő (Magyar Liberális Párt)

Bevezetőt mond: Petőcz György újságíró
Moderátor: Bombera Krisztina

Az esemény támogatója: Friedrich Naumann Stiftung."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr178155804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skribler200 2015.12.11. 19:35:44

EZ A KISMÉRETŰ AMPALLAG KEZDI MAGÁT KOMOLYAN VENNI :((((
süti beállítások módosítása