Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Szájer, az alkotmányos hálószoba-paparazzo

2021. augusztus 26. - Jogálom 2.0

boxer_alsok.jpg

Szájer József az Alaptörvényben rögzítette a magánélet közüggyé emelését.

Az Alaptörvényünk Homoszexuális Atyja, Szájer József pert kíván indítani azért, mert sok más kormánytag mellett róla is kép jelent meg – esetében a Blikk oldalán – hogy miként éli meg hétköznapjait otthonában.

A bulvárlap képein Szájer József egy balaton-parti kertben ruhát tereget.

Szájer bírósági keresettel fenyegető közleményében megfogalmazott vádak egyike sem állja meg a helyét.

Cikkem a 2021. évi LXXIX. – az ún. pedofil- és homoszexuális-ellenes – törvény értelmében Szájer József személyét kritizálva nem a homoszexualitás népszerűsítéséről, hanem annak nehézségeiről is szól. Szájer Józsefet nem én jelenítem meg, hanem ő maga, még blogot is vezet magát népszerűsítve. Így a továbbiakban 18 éven aluliak is tovább olvashatnak.

Írásom pontokba szedett jogi segédletet kíván nyújtani a jogi pályát ezek szerint igen sekélyes szinten művelő Szájer József számára, egyben az őt ábrázoló képeket és hozzá információkat közlő, majd azt átvevő médiumoknak is segítséget adhat, amennyiben Szájer Józsefné, hetero leánykori nevén Handó Tünde, a brüsszeli gruppenfallokratával színlelt házasságban élő főbíró partnere perképesnek tartja a keresetet alárendelt bírói által. Elég nehéz megítélni, hogy Szájer ügyét egyáltalán hazai bíróság tárgyalhatná-e az összeférhetetlenség látszata nélkül. Banánt nem termesztő köztársaságok kormányai ezért nem ültetnek be családtagokat a fékek és ellensúlyok rendszerébe.

Kiindulásnak nézzük meg, mit állít az EU Alapjogi Chartáját sértő Alaptörvényünket megalkotó, EP-képviselői állásából a magyar kormánypárt, a Fidesz által homoszexualitása miatt lemondásra kényszerített Szájer közleménye, aki a weboldalán, rögtön annak címében már hazudik, miszerint ő könyvek szerzője lenne.
A weboldala alapján egyetlen könyvet írt eddig.

1. Jogilag ezt megtévesztésnek nevezzük.

screenshot_2021-08-26_at_03-06-33_screenshot.png

Képernyőkép: sulyegyen.hu  – Szájer József egyetlen könyvének szánt propaganda oldala

2. A Blikk cikke nem tartalmaz védett személyes adatot. Szájer korábban 14 éven át a magyar parlament  Fidesz-képviselőjeként nyilvános vagyonnyilatkozat leadására volt kötelezett, abban mind a lakóhelyéről, mind az általa tulajdonolt ingatlanokról, mind házastársának nevezett, esetében alibifeleség tulajdonáról is számot kellett adjon. A Blikk nem adta meg a mostani lakcímét.

3. A közölt cikk törvényesen adhatta meg, hogy az a balaton-parti ingatlan, ahol Szájer most teregetett, most kinek a tulajdona, és a tulajdonosnak azzal azonos-e az állandó lakcíme. Ezt bárki megnézheti az ingatlan címének birtokában, az illetékes Földhivatali nyilvántartásban. Akár úgyis, ha sétálok az utcán, meglátok egy nekem tetsző ingatlant, udvarán egy nekem érdekes emberrel, és annak címe alapján lekérdezem az ingatlan adatait. A tulajdonlapon mind a tulajdonos neve, mind annak állandó lakcíme meg lesz adva mint nyilvános adat. A lap nem közölte le a pontos lakcímet, csak a nyilvános adatokkal rendelkező ingatlan közelítő paramétereit és a balaton-parti ingatlanba állandó lakcímmel bejelentkezett tulajdonos nevét, aki Szájer. Tanúk mondták el, hogy látták ott a Balatonban fürödni: a tó egyelőre még köztulajdon, minden magyar állampolgáré.

4. Bárki benézhet egy magáningatlan udvarára, ahol a belátás fizikailag megoldható, és a betekintés során nem lépi át az ingatlan határát.

5. Nem tiltott utcáról vagy olyan magánterületről fotózni, ahol a magánterület tulajdonosa hozzájárult a fotózáshoz, ez akkor sem tiltott, ha a képen egy másik magáningatlan látszik.

6. Szájer József közszereplő, és haláláig az is marad, így képmásához fűződő joga gyakorlatilag nincs, szabadon közzétehető bárki által. Magánélete mozzanatainak publikálása csak korlátozott mértékben védhető, csak olyan esetben, amikor az a mozzanat semmilyen összefüggésben nincs a közszereplőséget elnyert státuszával.

Amikor a Fidesz brüsszeli genderpropagandának nevezi közéleti plakátokon mindazt, amikor a nő nem a fakanállal  a kezében vagy a mosóteknő felett áll, a férfi pedig nem a fehérvári huszárokat dúdolva focizik vagy pénzt keres, akkor különösen releváns közéleti mozzanat, ha egy homoszexuális munkanélküli férfi, aki az Alaptörvényünket írta, és 1990-től 2021-ig alapjaiban határozta meg Magyarország állampolgárai számára, hogyan éljenek otthon, épp tereget.

duhiti_ont_brusszel.jpgKép: Nemzeti Konzultáció plakát egy szombathelyi utcán / 2021 – Nyugat.hu – Mészáros D. Zsolt

Bárki közszereplő, aki személyében illetve megnyilvánulásaiban a közvéleményt jelentősen befolyásolja. A közszereplőség jogi fogalmáról a Rogán-Obrusánszki házaspárról szóló cikkemben írtam.

Tekintve, hogy Szájer József mindennapi életünk legmeghatározóbb alapját, a törvények legfőbb jogforrását, az Alaptörvényt írta, ő Magyarország első számú közszereplője: nála jobban senki nem befolyásolja és befolyásolta mások életét. Amennyiben minden betűjét átírnák valaha az Alaptörvénynek, annak már eddig is 10 éves joghatálya már milliók életében akár végleges következménnyel járt.

Szájer Alaptörvényének hatálya és hatása miatt már lett olyan meleg identitású, aki öngyilkos lett szexuális irányultságának védtelensége miatt: nem az első, és nem az utolsó ilyen polgártársunk.

Tehát Szájer József, ha remetének vonul vissza, és 99 éves lesz, akkor is a legfokozottabb mértékig köteles eltűrni bármilyen róla szóló kritikai hangvételű közlést.

7. A meztelen testről készült kép közzététele még közszereplő esetén sem megengedhető, amennyiben az a közszereplő nem a meztelenségét önként közszemlére bocsátással is ismert, pl Playboy-fotók alanyai. Szájer József felöltözve látszik a fotón. A képen látható tevékenységében megmutatva nem sérti emberi méltóságát, még akkor sem, ha Szájer József férfiként méltóságán alulinak érezné, hogy ruhát tereget. A ruha teregetése nem intim tevékenység, nem csak otthonhoz kötött, nem csak az intim szféra része: lehet egy panzió erkélyén, strandon is teregetni. Ahogy vannak nyilvános mosodák. A mosónők nem csak korán halnak, de munkatevékenységként teregetnek. Szájer pedig mások, az ingatlanon kívül állók által jól látható helyen végezte ezt a tevékenységet mint közszereplő. A kép és a tevékenység azzal egyenértékű a helyszínt tekinve, mintha egy privát golfklubban kávézott volna négy brüsszeli gruppenszex-partnerével.

A homoszexuális volt EP-képviselő által emlegetett magánélethez való jogról az általa alkotott homofób Alaptörvény és az arra épülő legújabb melegellenes törvény kapcsán lejjebb írok. A cikkem alapvető mondandója, hogy Szájer Alaptörvénye eltörölte a magánélethez való jogot, ezt alaptörvényi és törvényi passzusokat idézve fogom igazolni.

Előtte még érdekességként mutatom be Szájer honlapján, hogy a Nemzeti Hitvallással induló Alaptörvényünket a nyelvünk szabályaira és az egyéni hitvallására mennyire igénytelen ember alkotta meg, emellett grafológusok számára is csemege lehet Szájer oldala.

A homoszexuális ex-brüsszeli képviselő saját közleménye után közzétette a Blikknek címzett levelét is. Zaklatottságát jelzi, hogy hol a saját közleményében, hol a bulvárlapnak írtban téveszti el a dátumra vagy a doktori címre vonatkozó egyszerű nyelvi szabályokat, kétszer ugyanúgy már nem sikerült egyiket sem leírni.
Grafológusok szerint az aláírásban a vezetéknév hangsúlyozása az utónévhez képest a saját identitásának a családi vagy apai örökséggel illetve elvárással szembeni elnyomására utal. Alaptörvényünk atyja már-már gyermeki írásképben rekedt meg, a keresztényi József utónevét pedig az analfabétikus egyszerűségű, négy falloszi álló vonás helyettesíti.

Bónuszként a krisztusi időszámításba helyezett taoista idézetet mint saját hitvallását ajánlom a levél alatt.
A Lao Ce kínai filozófusnak betudott idézet a Blikknek írt felszólító levél közzététele előtt már a honlapon szerepelt mint hitvallása, ami különösen a mostani jogi keresetével, saját és hivatalos életében mutatkozó összkép alapján érdekes.


screenshot_2021-08-25_at_22-49-00_screenshot.png

Képernyőkép: sulyegyen.hu  – Szájer József egyetlen könyvének szánt propaganda oldala

8. Szájer tévesen adta meg azt is, hogy a www.szajer.hu oldalon tette levelét közzé. Az a felület már nem létezik, egyből a sulyegyen.hu oldalra mutat. Tény, ezt a weboldal címet röhejesebb lett volna megadni, de ha már hivatalos felszólító levelet ír, amelyben tartalmi kifogásait közli, legalább ő ne adjon meg téves dolgokat tartalmilag.


Milyen alaptörvényi és törvényi passzusok törölték el a magánélethez való jogot Magyarországon?

Senkit nem akarok megijeszteni azzal, hogy ne állhatna ki a magánélete védelme ügyében egyénenként változó sikerrel Magyarországon: cikkem csak felhívja Szájer József figyelmét, hogy az általa alkotott Alaptörvény önmaga paragrafusaival is fennálló ellentmondásaival neki mennyire semmi joga sincs megszólalni, ha a magánszférája nyitott könyvvé vált.

A homoszexuális Szájer egyszerre igyekezett saját magát attól megóvni, hogy pusztán szexuális irányultsága miatt azonnal bebörtönözzék az Alaptörvényre hivatkozva, majd magasan tett arra a főbíró Handó Tündével a Fidesz bevallása szerint is 30 éve köztudottan kamuházasságban élve, hogy vannak esetleg olyan melegek, akik a házasságot a két jogásszal szemben komolyan veszik, és a köztük valóban fennálló érzelmi-, intim-, vagyoni- és életközösségüket jogilag is összekötni kívánják. 

Az Alaptörvény egyszerre mondja ki az EU Alapjogi Chartája kötelezettségét magára kényszerítve az alapvető emberi jogokat, jogilag abban nem megnevezve, de abból levezethetően a szexuális orientáció szabadságát, és egyszerre teszi abban jogfosztottá a meleg közösséget.

Az Alaptörvénynek a magénélet védelmére vonatkozó kitétele elsősorban nem arra irányul, ki és hol fotózhat, hanem arra, hogy minden, a magánszféra megélésébe tartozó kapcsolat, közte a szexuális élet bármilyen – a másik fél testi épségét és méltóságát nem sértő – minősége alapvető emberi jog és védett.


Az Alaptörvény 2011-ben lépett hatályba. Annak elődje, a korábbi Alkotmány, ha ilyen jogi ellentmondást tartalmazott volna a melegek illetve LMBTQ közösség jogállására vonatkozóan, akkor az megakadályozta volna az EU-ba való belépésünket, ahonnan Szájer József a megélhetését, közte a homoszexuális szexorgiákon való részvételét biztosította.

Idézetek az Alaptörvény két fejezetéből:

Alapvetés
L) cikk
Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi.

Szabadság és felelősség
VI. cikk
(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy magán- és családi életét, otthonát, kapcsolattartását és jó hírnevét tiszteletben tartsák. A véleménynyilvánítás szabadsága és a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások magán- és családi életének, valamint otthonának sérelmével.

XV. cikk
(1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.
(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.

A 2011-es variációban már szerepelt az a jogfosztó kitétel, hogy házasságot csak férfi és nő köthet. Emellett 2009-től már Magyarország is elfogadja az ún. bejegyzett élettársi kapcsolat jogintézményét, ami megköthető azonos nemű felek közt is, de a házasság jogilag teljesebb értékű kötelékét kizárólag hetero feleknek tartja fenn az Alaptörvény. Szájer József jogászként magát heteroszexuálisnak hazudva kötött színlelt házasságot a szintén jogász Handó Tündével. A 2020. novemberi, a lebukását okozó brüsszeli orgia óta az Ügyvédi Kamara és az Országos Bírói Hivatal nem foglalt állást a jogász házaspár családjogi jogsértése ügyében.

Azt a kitételt, hogy szülői jogokat csak egy nő és egy férfi kapcsolata gyakorolhat, azt Varga Judit, igazságügyi miniszter terjsztette be 2020. november 10-én az Alaptörvény 9. módosításával.
Szájer József 2020. november 27-én bukott le egy brüsszeli homoszexuális-orgiáról az ereszcsatornán menekülve, hátizsákjában droggal. 2020. november 29-én jelentette be lemondását, de csak december 31-ei hatállyal. A parlament a 9. módosítást 2020. december 15-én fogadta el, tehát a homoszexuális Szájer EP- és Fidesz-tagsága idején.

Szájer Józsefnek és Handó Tündének szintén közszereplőnek minősülő lánya, Szájer Fanni a barátnőjével, a miniszterelnök lányával, Orbán Ráhellel 2011-ben, az állami támogatással megrendezett VOLT Fesztiválnak a soros magyar uniós elnökségről szóló rendezvénye, az Európa Kemping főszervezőiként nyilatkoztak az M1 tv-csatorna Az Este és a TV2 Tények című műsorának. Fanni apjáról 2011-ben már legalább 20 éve tudták párttársai, hogy homoszexuális, ugyanebben az évben lépett érvénybe az általa írt homofób Alaptörvény. Fanni ekkor 24 éves volt.

Szájer József jogi ismeretét a jogtudomány megcsúfolására használta. Például azt a jogi alapvetést, hogy az Európai Uniós jog szupremációt, tehát felettes érvényességet élvez a nemzeti jog felett, de a kettő egymással harmóniában kell legyen, azt így fordította meg az Alaptörvényben:

Alapvetés
E cikk
(3) Az Európai Unió joga - a (2) bekezdés keretei között - megállapíthat általánosan kötelező magatartási szabályt.

A hivatkozott (2) bekezdés azt állítja, hogy az uniós jognak és annak magyarországi gyakorlásának kell összhangban állnia az Alaptörvényben foglalt alapvető jogokkal és szabadságokkal. Tehát a felettes uniós jogot akarja alárendelni a nemzetinek. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy hiába mondja ki az EU Alapjogi Chartája, hogy:

21. cikk
A megkülönböztetés tilalma

(1)   Tilos minden megkülönböztetés, így különösen a nem, faj, szín, etnikai vagy társadalmi származás, genetikai tulajdonság, nyelv, vallás vagy meggyőződés, politikai vagy más vélemény, nemzeti kisebbséghez tartozás, vagyoni helyzet, születés, fogyatékosság, kor vagy szexuális irányultság alapján történő megkülönböztetés.

Magyarország Alaptörvényének a házasságról és családi együttélésről szóló jogállása sérti a homoszexuálisok jogait, a szabadságról szóló jogoknál pedig nem nevezi meg a szexuális orientációt, csak egyéb születési helyzet kategóriából vezethető le legalább annyira, hogy egy magában és kussban élő homoszexuális még megtűrt lehessen.

A Parlamentben a Fidesz és az ellenzéki média által napi egy Jakab Pétert tömjénező hírrel megtisztelt Jobbik 2021. június 15-én megszavazta az ún. pedofil- és melegellenes törvényt, ahol a homoszexualitást összemossák a pedofiliával. A Jobbik ezzel a 2012-es parlamenti javaslatához tért vissza, amikor már törvényjavaslatot nyújtottak be a melegek bebörtönzésére.


Milyen lesz Szájer József és más homoszexuálisok élete a 2021. LXXIX. törvény hatályában?

Egy coming out-olt meleg – közte Szájer – akár nem nyilatkozhatna sajtóban, nem vezethetne blogot, és egyáltalán nem jelenhetne meg nyilvánosan, ahol kiderül róla, hogy ő meleg. A törvény hatályában akár a Pride rendezvényei is betilthatóak lesznek. A színlelt és bujkáló élet lesz elvárható a melegek részéről.

1. pont
6/A. § E törvényben foglalt célok és gyermeki jogok biztosítása érdekében tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.

A 3. pont 3. §-a értelmében a reklámtartalmakra is ugyanezen kitétel érvényes, tehát Szájer József ismert homoszexuális nem igazán propagálhatná a könyveit. Mert nyilvánvaló lehet a törvény értelmében, hogy azokban előbújhat a meleg énje, ahogy az Alaptörvényben is láthatjuk a rejtőzködő, öngyűlölő megnyilvánulásainak leképzését.

Szájert a most hozott törvénymódosítás értelmében kétszeresen is ki kellett volna rúgni a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány (NGYSZA) kuratóriumából, ugyanis egyrészt meleg, és ez a státusza a fenti paragrafus értelmében önmagában veszélyezteti a kiskorúakat, másrészt drogbirtoklás bűntettével lett meggyanúsítva, és ilyen státuszában 18 éven aluliakkal foglakozó szervezetnél nem lehet foglalkoztatva. A törvényt 2021. június 15-én megszavazták, Szájert június 11-én rúgták ki onnan.

Tehát a homoszexualitását felvállaló személy a törvény értelmében kiskorú veszélyeztetésének is minősülhet puszta létével, így ő sem tanár, sem szülő, sem nevelőszülő, sem egy gyermektábor vezetője, egy ifjúsági könyv vagy folyóírat írója, de gimnáziumi színtársulat vezetője sem lehet.

A homofób törvény teljes párhuzamot mutat az 1920 és 1944 közt, a Horthy-korban meghozott összesen 23, a zsidókat a kulturális és gazdasági életből, majd magánéleti szabadságuktól megfosztó törvényekkel és többszáz azt végrehajtó rendelettel.

A Jobbik és Fidesz megszavazta homofób törvény a rendszerváltozás utáni Magyarország második náci törvénye a hajléktalanokat puszta létezésükben kriminalizáló passzus óta.

Kíváncsi vagyok, a parlamenti előválasztás pártvitáját lebonyolítani óhajtó Partizán és ATV mennyire felkészülten tudja elővenni ez ügyben a Jobbikot, vagy szokásukhoz híven csak buksisimiznek, esetleg egyenesen naponta tömjénezik a pártelnököt, Jakab Pétert, mint valamennyi ellenzéki média.

A törvény szövege a meg nem jelenítést célozza meg, tehát a jogilag elvárt életforma a melegek számára bujkálás lesz.

A törvény pontosan illeszkedik az Alaptörvénynek a szexuális orientáció mint alapvető emberi jog elsumákolására, ami Szájer József szellemi terméke.

A volt EP-politikus vette el minden Magyarországon élő LMBTQ identitású ember alapvető emberi jogait.

Szájer Józsefnek a saját maga írta Alaptörvény és a most hozott homofób törvény értelmében előre tájékozódni kellett volna mint vállaltan melegnek, laknak-e kiskorúak a környezetében, megláthatják-e őt, és nem lehetett volna kijönnie akár a fényre.

A levezetésem értelmében Szájernek szembe kell majd néznie Orbán Viktorral és a kormányaival együtt az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása és arra tett előkészület büntetővádjával. Az Alaptörvény szövege és annak módosításai kimerítik a büntetőtörvényben foglalt előkészület fogalmát. Az Alaptörvény szövege több ponton egymással is ellentétes, tehát egymást sértő értelmű, a későbbi módosítások pedig az Alaptörvény korábbi még demokratikus rendelkezéseit is megsértik. Erőszakkal fenyegetésnek minősül, ha az alkotmányos rend megváltoztatását vagy annak előkészületét nincs mód megakadályozni a megvádolható személyek által hozott törvények értelmében, amely jogsértő törvények betartatására az állami erőszakszervezet, a rendőrség is hivatott.

Btk. 254. § (1) Aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntett miatt öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészületet követ el, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Szájer Józsefnek tehát homoszexuális közszereplőként, a demokratikus alkotmányos rend lebontásának egyik legfőbb közreműködőjeként, a saját Alaptörvénye értelmében megszűntek a magánéletére vonatkozó jogai, és ezt köszönheti saját magának.

screenshot_2021-08-26_at_03-53-54_ossze-vissza_beszel_a_szajert_lebuktato_szexparti_szervezoje.pngKép: Aki Szájerről teregetett - a brüsszeli közösségi ismerkedési klub vezetője / Azonnali.hu

screenshot_2021-08-26_at_04-15-27_itt_a_video_hogyan_allitottak_falhoz_a_rendorok_a_botranyos_orgiarol_lelepo_szajer_jozse.pngKép: a brüsszeli rendőrség 2020. november 27-én, a covid-kijárási tilalom idején egy homoszexuális gruppen szexpartyról az ereszcsatornán lecsúszva droggal menekülő, akkor még EP-képviselő Szájert terítik ki a falhoz. / Kékvillogó.hu

A cikkemet támogató segédletként a Blikk szerkesztőségének címére is elküldtem. A náci törvényt megszavazó ellenzéki Jobbikkal szemben 2010 óta talán érdemben felkészülni kész Partizán és ATV a megszólítás okán kapta meg a cikket.


Eszes Beáta

 






A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr9116670632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2021.08.26. 07:59:46

Többet is teregethetne Szájer, s nem csak az udvari szárítókötélre. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.08.26. 17:15:11

Hol vannak a narancstálibok? Helló! Helló! Nincs munkaidő nertársak?

MAXVAL bircaman közfingó 2021.08.27. 14:42:42

Lefingtam egy ilyen rakodó munkást.

lobaszopiatej 2021.08.27. 17:16:15

Szájerina meleg helyre költözött.

gigabursch 2022.01.15. 02:55:39

"a brüsszeli közösségi ismerkedési klub"

magyarul: buzibár kerítője.
Csakhogy a nevén nevezzük a dolgokat.

Gerle Éva 2022.02.20. 23:46:44

Megdöbbent, Beáta, hogy hogy másnak felrovod a jogi és nyelvi hiányosságokat, közben jogilag bakugrásokkal haladsz, fogalmakat keversz, borzalmas zagyván fogalmazol, és nem-jogi, személyes, moralizáló megjegyzéseket ítélkező jelleggel keversz az érvelésedbe. Például jogilag nem kötelező senkinek szerelemből, százszázalékos heteróként kötnie házasságot, házastársával 25-30 éven át szenvedélyes szexuális kapcsolatot fenntartani, lehet bi-, aszexuális bármelyik fél, pusztán baráti-gazdasági a szövetség, mindez pedig változhat is az időben. Ehhez egyébként semmi közünk, lekamuzni is borzalmas kotnyeleskedés. Épp a te álláspontod is az, hogy ez magánügy.

Szájer nagyrészt megnyerte a perét egyébként, a Blikk pedig kirakta, amire kötelezték.
süti beállítások módosítása