Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Tagkönyv az örökkévalóságnak

2018. február 27. - Toadwart66

ox6h31su8mg_market_maxres.jpg

„Reményt kaptak, elhiszik, hogy erősek lettek és a mi álmunk szertefoszlott. Mutassuk meg, hogy vagyunk egy páran!” (A Bayer)

Na so! Egy kis pánikroham. Megesik ez váratlan sokkhatás esetén. Bayer alaposan begazolt. Valami biztos beszaladt a naciba. Kondenzcsík, vagy mi. Ez teljesen érthető vészreakció a részéről. Ha valakinek, hát neki rengeteg vesztenivalója van. A 2018-as országgyűlési választásokba simán belepusztulhat szerencsétlen pára. Materiális értelemben, konkrétan, patológussal, gyászszertartással, meg mindennel. Az ötös számú gazfickó.

Nekem soha nem volt párttagsági könyvem, így fogalmam sincs, mennyi egy ilyen hasznos holminak az elévülési ideje, sőt azt sem, kell-e bele bélyegeket ragasztgatni. Azt sem tudom, miként kell letagadni, meg diszkréten elhallgatni azt, hogy a papának valamikor volt ilyenje, sőt abból gazdagodott meg, nekünk meg ebből lett a tisztes örökségünk. Hagyjuk is ezt! Magánéleti problémák, bulvár, meg ilyesmi.

Jöjjenek a kellemetlen közügyek, amelyek váratlan módon, pont a választások előtt pár héttel bukkantak elő. Szinte kivédhetetlenül. A nemzetközi összeesküvések hívei elégedetten dörzsölgethetik a tenyerüket. Soros György a maga nevére íratta egész Hódmezővásárhelyt, de ez annyira szupertitkos szuperterv, hogy az iratokat egy lezárt széfben tartják, valahol az Andok egyik megközelíthetetlen csúcsán.

Ahol Bayer szóla, ott maga Orbán szóla. „Munkára gyerekek, mivel a végén még tényleg bevágnak minket sittre, aztán onnan óbégathatunk, hogy mi kérem nem köztörvényesek vagyunk, hanem méltatlanul meghurcolt politikai foglyok. Azonnal követeljük a TASZ segítségét!”

Annyira azért nem kell betojni. Hódmezővásárhely példája figyelmeztetés arra vonatkozóan, hogy érdemes jóval nagyobb hangsúlyt fektetni a választási csalásokra, mint a közvéleménykutatások csalfa eredményeire. Orbán valami olyasmit mondott – nem egészen ezekkel a szavakkal, de ez volt a lényege –, ezentúl háromszor annyit kell hazudniuk. A minőséget mondjuk elfelejtette megemlíteni, ami részéről lehet pillanatnyi figyelmetlenség, de az is, hogy a fejedelem kizárólag a mennyiségben és az erőben hisz.

Ez a „mi álmunk szertefoszlott” rendkívül találó kifejezés. Arról lenne szó, esetleg nem lehet majd annyit lopni, csalni és annyiszor, amennyiszer csak jól esik? Mészáros Lőrinc megáll a gazdasági növekedésben? Nem lehet másokat bemondásra tönkretenni, bíróság elé citálni? Állampolgári kötvényekkel üzletelni? Csalni, lopni, hazudni, álszent módon istentelenkedni?

Vajon miről álmodik Bayer Zsolt békés szunyókálás közben? Tömeges kivégzésekről? Tarkólövésről? Máglyákról? Orgoványról? Csúszómászókról? Féregirtásról? Ezen, erősen beteges vágyait ő maga írta le, ami azt jelenti benne vannak a fejében. És mindez a sok mocsok most váratlanul veszélybe került. (Hogy a hóhér kutyája ... meg az egész világot! Hogy lehet ilyen körülmények között gyűlöletből kastélyokat építeni, meg alázatosan Fidesz-sütiket majszolni? Jaj Istenem! Vajon ki lesz a Fidesz Biszku Bélája? Mi lesz Schmidt Máriával? Mennyi idő alatt rohad szét egy stadion?)

Mindenki Simicskától várta a misztikus atombomba ledobását, erre egy másik volt fideszes, Márki-Zay Péter simán kikéri az Elios-ügyben született OLAF-jelentés Hódmezővásárhelyre vonatkozó részét, amitől az általában higgadt és cinikus Lázár János rögtön hisztériás rohamot kapott. Ezek szerint talált, süllyed!

– Earl. Ezek most összehoztak maguknak egy Tocsik-ügyet, csak sokkal nagyobbat? Mi lesz, ha ezzel pépesre verik Orbán Viktor buci fejét? Te, Earl. Tényleg van olyan ország, hogy Magyarország, vagy csak odarajzolták egy üres helyre? – kérdezte meg naivan a kicsit ütődött Randy Hickey a bátyjától.

Hódmezővásárhely a pszichikai hatáson túl leginkább a szépen kiteljesedő Elios-botrány miatt jelent problémát a pártállam számára. Alaposan felborította a szépen kidolgozott kampányterveket. Ebbe a végén még Polt Péter is belebukhat, aztán szerbusz világ, jöhet a mehet.

A legszebb az egészben a gyors és hatékony ellencsapás. Március 15-ére szerveznek egy pártállami Békemenetet, közpénzből. Pont Budapesten, ahol a Fidesz a legrosszabbul áll. Ez bizony még jobban megroggyantja majd Fidesz-KDNP-t.

– Hülyék ezek, vagy mi? – kérdezte Randy Hickey.

– Azt hiszem Randy, ez valami olyasmi – válaszolta erre a bátyja.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr3213701644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása