Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Beata Szydło, Kaczyński kedves álarca

2015. október 26. - Toadwart66

262fc4796a779d3ad4bb5e9c294ae19f_1.pngAz Atya (Jarosław Kaczyński), a Fiú (Andrzej Duda) és a Szentlélek (Beata Szydło)

Az új miniszterelnöknő a jobboldal kedvesebbik arcát testesíti meg

Az exit poll eredmények szerint Beata Szydło , az ultrakonzervatív Jog és Igazság Párt (PiS) jelöltje lesz Lengyelország új miniszterelnöknője. A párt nagy választási sikerében jelentős része volt a politikusnőnek. Egy határozott és józan stílussal enyhítette a pártjáról kialakult agresszív képet.

Szydło-t, az 52 éves etnográfust, 2015 júniusában nevezték ki miniszterelnök-jelöltnek, és néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. „Ő egy olyan politikusnő, akivel jól együtt lehet működni”, mondták el róla az „agytrösztjei” (think tank) a Sobieski Intézetben: „Más politikusokkal ellentétben kiválóan dolgozik együtt a szakértőkkel, megértve azt, hogy az ismereti végesek. Gyorsan meghozza a döntésit és a gazdasági kérdéseket helyezi a középpontba.” Ez a viszonylagos rugalmassága magyarázza azt, hogy még a PiS-ben lévő vetélytársai tisztelik. Ennek ellenére ő egy konzervatív asszony maradt, aki egy szénbányász lánya és akinek az egyik fia papi szemináriumban tanul.

A választási kampány során a Polgári Platform (PO) azzal vádolta meg, hogy Szydło csak álcázásra szolgál, és sokan attól tartanak, hogy az országot valójában exminiszterelnök, a 66 éves Jarosław Kaczyński fogja irányítani, egy olyan személy, aki a társadalom nagy részében bizalmatlanságot kelt.

Kaczyński távol tartotta magát a kampány első vonalától, de azért voltak emlékezetes megnyilvánulásai. Ilyen volt az, amikor azzal vádolta meg a szíriai menekülteket, hogy betegségeket, például kolerát hurcolnak be Európába. Mint a párt alapítójának és fő ideológusának, neki tulajdonítják a PiS fő eszmei irányvonalát: a nemzeti identitás és a katolicizmus védelmét a gyenge európai eszmerendszer ellenében. A szimpátiáját Orbán Viktor Magyarországa iránt soha nem rejtette el. Habár az ellenfelei ezt fegyverként fordították ellene, ő erre folyamatosan azt válaszolta: "Varsónak kell az új Budapestté válnia."

Annak ellenére, hogy az ellenfelei a nyilvánosság előtt szívesen gúnyolódnak rajta, tisztában vannak azzal, hogy a politikust nem szabad alábecsülni. "Egyszer találkoztam vele, és úgy tűnt, hogy van egy De Gaulle-unk Lengyelországban", magyarázta egy vele nem szimpatizáló újságíró: "Van egy nemzeti eszme a fejében, amit véghez akar vinni." Ahogy a munkatársai elmondták, Kaczyński megszállottja annak, hogy "Lengyelország átalakításával ő is helyet kap majd a történelemkönyvekben."

A céljai között szerepel az is, hogy indítsák újra a nyomozást annak a repülőgép szerencsétlenségnek az ügyében, amelyben 2010-ben meghalt az ikertestvére – az ország akkori köztársasági elnöke Lech Kaczyński –, akit azóta is gyászol. Michal Krzymowski újságíró könyve szerint Lech Kaczyński halálát napokig titkokban tartották az édesanyja előtt azzal, hogy hamis újságokat nyomtattak a számára. (Megjegyzés: Jadwiga Kaczyńska 2013. január 17-én halt meg.)

Kétségek merülnek fel azzal kapcsolatosan, hogy a kormányban kié lesz a valódi hatalom. Szydło magabiztosan biztosította a választóit, hogy egy ő egy igazi lengyel asszony: "Nem fogom hagyni, hogy bárki utasításokat adjon nekem. A férjem ezt jól tudja".

Mások úgy vélik, hogy Szydłonak eleinte érdemes óvatosnak lennie. Nem szabad elfelejteni, hogy Jarosław Kaczyński 2006-ban arra kényszerítette Kazimierz Marcinkiewiczet, aki megnyerte a PiS számára a választásokat, hogy kilenc hónap múlva lemondjon a tisztségéről és átadja azt neki.

Szerző: Jerónimo Andreu

Forrás: Beata Szydlo, la “pantalla” amable de Kaczynski (El País)

z9500923ih_jaroslaw-kaczynski-i-kazimierz-marcinkiewicz--ktor.jpgKazimierz Marcinkiewicz és Jarosław Kaczyński 2006-ban

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr68022936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toadwart66 2015.10.26. 19:11:27

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Én sem, de nem is tudnám, mivel nem vagyok lengyel állampolgár. Izgalmas helyzet. V4: Robert Fico, Orbán Viktor, Beata Szydło (Jarosław Kaczyński), Bohuslav Sobotka.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.27. 06:24:10

@Toadwart66:

Semmi gond, Mind a 4 ország harcol a maga módján a nyugat ellen, persze mindenki figyelembe véve saját nemztei sajátosságait. Ez így rendben van,

Mészáros Laci 2015.10.27. 08:44:32

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Én meg az oroszellenessége miatt támogatom Kacsinszkit (és csak addig, amíg ezt meg tudja tartani). Semmi másért.

****

Birka, egészen bámulatos, ahogyan tolod az oroszokat :-)
A "nomen est omen" szobrát lehetne mintázni rólad.

Mészáros Laci 2015.10.27. 08:45:30

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

mind a négy országban vannak, akik már elfelejtették, hogy mit kaptak az oroszoktól :-)

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.27. 09:10:51

@Mészáros Laci:

A szovjetektől, nem az oroszoktól.

Egyedül a lengyelek panaszkodhatnak az oroszokra.

Netuddki. 2015.10.27. 09:15:28

Már megint tele van birkabogyóval ez a blog is...

Mészáros Laci 2015.10.27. 09:17:01

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Hát aki az orosz megszállásra vágyik, annak sajátos értékrendje lehet.

Mészáros Laci 2015.10.27. 09:17:43

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Meséld már el nekem az árnyalatnyi különbséget a mai orosz imperializmus és a fél évszázaddal ezelőtti szovjet imperializmus között?

Toadwart66 2015.10.27. 09:45:49

Szerintem, mi magyarok, mindenkire jogosan panaszkodhatunk, aki megszállta a hazánkat. Ez nem bal és jobboldali nézet kérdése. Magyar állampolgárokat öltek meg, megakadályozták Magyarország függetlenségét, fejlődését. Ezen nem lehet vita kérdése. Putyin jelenleg birodalmat épít és mi megint célkeresztbe kerültünk. Ez engem annyira nem lelkesít fel. Putyin katonailag hatalmas és rendkívül sikeres reformot hajtott végre, de a lakosság szörnyű körülmények között él. Én nem az oroszokat utálom, őket tényleg nagyon sajnálom. Vodka, kábítószer, szegénység, nyomor. Iszonyú, ami ott van. A közösségi oldalaikon szoktam mászkálni. Ami számukra vicces, jópofa, az nekem sokkoló. Az orosz imperializmussal van bajom. Szerintem a cári Oroszország, a Szovjetunió is az volt. Miért lenne Putyin Oroszországa más?

Toadwart66 2015.10.27. 09:48:04

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Az, hogy pl. ma nem létezik orosz imperializmus.
Aleksandr Duginnak más a véleménye. És ő hatással van a Kremlre, bár nem hivatalosan.

Mészáros Laci 2015.10.27. 10:02:03

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

"Ki vágyik orosz megszállásra"

aki szerint nincs orosz imperializmus :)

Kivlov 2015.10.27. 10:19:17

hát ránézésre nem egy idegroncs lendvai vagy kunhalmi típus... :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.27. 11:17:00

"Nem lehet azonban figyelmen kívül hagyni azt, hogy... az egyik fia papi szemináriumban tanul."

Ezzel konkrétan mi is a bajod? Miért nem lehet figyelmen kívül hagyni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.27. 11:22:46

@Toadwart66:

"Az orosz imperializmussal van bajom."

És az amerikai imperializmussal? Az oroszok sokkal kevesebb szenvedést és halált okoztak más népeknek, mint az amerikaiak. Ahogy a mostani bevándorlási hullámot sem az oroszok indították el.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.27. 11:23:02

@Toadwart66:

Dugin nem erről beszél, hanem természetes érdekszférákról. Jól ismerem Dugin munkásságát.

Toadwart66 2015.10.27. 12:12:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem lehet azonban figyelmen kívül hagyni azt, hogy... az egyik fia papi szemináriumban tanul."
Semmi bajom vele. Így szerepel az eredeti spanyol cikkben. "No por ello deja de ser una mujer muy conservadora, hija de un minero y con un hijo seminarista. Pontosan " Ezért nem ő marad lenni egy konzervatív asszony" Talán úgy jobb lenne, hogy ennek ellenére ő egy konzervatív asszony. A spanyol néha nagyon körülményes, de átírom. . A másik fia egyébként orvosnak tanul. Gondolom arra utalt az újságíró, hogy komolyan veszi, amit gondol. Nincs vele baj. Kösz, hogy szóltál.

Toadwart66 2015.10.27. 12:23:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "És az amerikai imperializmussal?" Semmi gond. Arra utaltam csak, hogy az oroszok többet mászkáltak errefelé. Amúgy minden fegyveres harctól irtózom, pedig 152-es nehéztüzér voltam, elsőlépcsős, mindent földdel egyenlővé tevő. Nem nagyon szerettem meg. Most meg már elég rossz állapotban is vagyok, pedig nem is vagyok öreg, csak megszívtam.
Figyu. Régebben fordítottam egy cikket. Egy olasz írta, aki eléggé ismeri az ISIST, mindjárt kirakom a blogomra. Ha érdekel, nézd át.

Toadwart66 2015.10.27. 12:47:23

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: "Dugin nem erről beszél, hanem természetes érdekszférákról. Jól ismerem Dugin munkásságát." Na, erről írhatnál, vagy fordíthatnál. Nagyon érdekes. Az eredeti forrásokat midig többre tartom, mint, ami itthon megjelenik. Sajnos oroszul nem beszélek, pedig most nagyon jó lenne. Követlek is. Az orosz utódállamos munkád nagyon jó. Sok érdekes dolog szerepel benne.

Toadwart66 2015.10.27. 12:50:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Miért nem írsz blogot? Jók a meglátásaid. A világnézetünk totál más, de ez nem fontos. Mindig érdekeltek mások gondolatai. Az enyémeket néha már nagyon unom.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.27. 13:28:26

@Toadwart66:

Érdekes ember Dugin. Fiatalon kommunista volt - nem formálisan, ahogy ez a SZU-ban kötelező volt, hanem tényleg hitt benne. Aztán 30-as éveiben fasiszta volt.

15 éve mindkettőt megtagadta. Tulajdonképpen innen a fő elmélete, hogy meg kell haladni a múlt 3 fő eszméjét: a liberalizmust, a marxizmust, s a fasizmust.

Külpolitikailag abban hisz, hogy többközpontú világ kell, mert az egyes kultúrák nem egyeztethetőek össze, így bármelyik ország is lesz a világ ura, azt mindig elnyomásként fogják megélni az ellenkező kultúrájú országok. Ezért senkinek se szabad uralnia a világot, hanem természetes regionális központok kellenek, melyek dominálják az azonos kultúrájú környező államokat.

A másik elmélete a szárazföld-tenger elmélet. E szerint vannak szárazföldi és tengeri kultúrák. A tengeriek anyagiasak, a szárazföldiek szellemiek. A tengeriek sikeresebben a gyarmatosításban, a kereskedelemben. A szárazföldiek pedig a stablitásban.

Innen azt is levezeti, hogy a világot uraló háttérhatalom két egymással ellenséges részre oszlik: a bankár szekcióra és a gyáriparos szekcióra.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.27. 13:29:12

@Toadwart66:

"Így szerepel az eredeti spanyol cikkben."

Értem, csak hát a szövegben nem különül el világosan a forrás és a te véleményed.

Köszönöm, hogy képesnek tartasz blog írására, de én sajnos jobban ismerem magam. Nincsenek olyan széles történelmi és politikai ismereteim, hogy valamirevaló blogot írhatnék, gyengéből meg úgyis van egy rakás (a tiédet nem tartom ilyennek), abból nem kell még egy.

"mindjárt kirakom a blogomra. Ha érdekel, nézd át."

OK, megnézem.

Proud Mary 2015.10.27. 14:00:12

@Toadwart66: 2015.10.27. 12:23:43

engem érdekel

főleg ha kiderül belőle, h kik veszik meg az isis által kitermelt olajat

Gekko 2015.10.27. 14:09:36

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ja, mi csupa jó dolgot kaptunk az oroszoktól. Sorolom is: Na, akkor ezt a vitát le is zárhatjuk

Gekko 2015.10.27. 14:12:44

Dugin, atya isten. Mint Tolkien fantáziavilágában. A szellemi meg a anyagias kultúrák, meg a tündék és orkok.

Csak tudnám, hogy mi a Grabovoj száma, felvésném!

fidesz maszop dk egykutya 2015.10.27. 14:14:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az oroszok sokkal kevesebb szenvedést és halált okoztak más népeknek, mint az amerikaiak. Ahogy a mostani bevándorlási hullámot sem az oroszok indították el."

Ja a, minket is csak szeretgettek 1849-ben, meg 1945-től 89-ig, meg még ugye ott volt 1956-is.

A mostani bevándorlásra sincs semmi hatásuk, hiszen kit érdekel, hogy orosz repülők bombázgatnak főleg civileket arra felé.

Gekko 2015.10.27. 14:19:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hát, izé. Ez most tény, vagy vélemény? Mert meglepődnél, ha elkezdenéd összeadni a számokat. Még úgy is, ha csak a Függetlenségi nyilatkozattól számolnál mindkét oszlopban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.10.27. 14:19:42

múgy az oroszokkal nekem sem lenne gondom,csak putyin is néha tud nagy disznóságokat csinálni.
Meg aztán ki tudja ,viktor hogyan egyezett meg velük pl.: paks ügyében.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.27. 15:12:27

@Gekko:

Orosz imperializmusról volt szó. Persze az imperializmus fogalmát felőlem akár az őskorig is kibővítheted.

fidesz maszop dk egykutya 2015.10.27. 16:06:25

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: áruld már el, milyen anyagot szedsz? Vagy mennyit fizetnek ezért?

Balt 2015.10.27. 16:13:54

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Jó, Indexes vagdalkozásoknak egyre kevésbé lehet hinni, de hátha:
„Jogos felvetés, hogy számunkra elfogadhatatlan az, hogy Orbán és Zeman [a cseh elnök] együttműködik Putyinnal. Ez számunkra elfogadhatatlan. De ha nem törekszünk jó kapcsolatra a csehekkel és a magyarokkal, akkor egyedül maradunk a térségben” – közölte Beata Szydło miniszterelnök-jelölt a Dziennik Gazeta Prawna című lengyel napilappal október elején. A kijelentés arra utal, hogy a PiS akár Moszkvával is kibékülhet, ha hatalomra kerül.
index.hu/kulfold/2015/10/25/orban_kaczynski_szidlo_duda_lengyelorszag_lengyel_valasztasok

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.27. 16:30:12

@fidesz maszop dk egykutya:

Titkos békaemberek hozzák minden hónap elején a pénzt színaranyban Vlagyivosztokból. Egy komment = 1 mg színarany. Egy cikk = 0,1 g. Ha címlapra kerülök vagy legalább 100 hozzászólás van = 0,5 g. Plusz a havi fix 100 gramm + ételjegy és ruhapénz (KGB-egyenruha papi füstülővel).

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.27. 16:30:49

@Balt:

Igen, kormányon valószínűleg nem lesznek annyira oroszellenesek, mint ellenzékben.
süti beállítások módosítása