Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Ákos - Kaland az új királlyal

2015. december 03. - Toadwart66

3k-brandauer-as-mephisto1.jpgMephisto (Klaus Maria Brandauer)

„Nehezen tudom elképzelni, hogy egymillió háborús menekült hirtelen ránéz az órájára, hogy „jé, már fél hat van? Akkor indulunk Európába!” , és egyszerre elindulnak. Az első pillanattól egyértelmű volt, hogy ez egy szervezett ügy, nem migránsok ők, hanem telepesek.” (Kovács Ákos)

„Abszurd koalíció jött létre Európában az illegális bevándorlás ügyében, amely embercsempészekből, üzletemberekből és az EU egyes vezető politikusaiból áll.” (Orbán Viktor)

Kovács Ákosról, a népszerű popikonról, semmiképpen sem szabad nagy nyilvánosság előtt kijelenteni azt, hogy pénzért vagy érdekből beszél teljesen értelmetlen ostobaságokat, sőt még azt sem, hogy saját önszántából. Valószínűleg pontos katonai, hírszerzési és geopolitikai ismereteknek lehet a birtokában már a szíriai polgárháború "első pillanatától" kezdve. Ez teljesen "egyértelmű". A professzionális ikon azt önkényesen figyelmen kívül hagyta, hogy a "telepesek" (Product placement: Ákos, Indiántánc, 1995) csak kis része vesz részt az 742 milliós Európa  megszállására irányuló offenzívában. Nagy részük inkább Törökországot, Jordániát, Irakot és Libanont igázta le. Az ENSZ statisztikákhoz még a profi zenészek is könnyedén hozzáférhetnek. és akkor nem kell a hasukra csapra nyilatkozniuk. (UNHCR - ENSZ Menekültügyi Főbiztosság)

Amiket – az ő szavával élve – „össze-vissza hablatyol” a kérdésről, az azt mutatja, hogy nem nagyon rázta meg a kialakult krízis és a menekültek sorsa. Próbálja ugyan egy flegma, cinikus, nagyképű stílussal leplezni, de ő is csak a miniszterelnök úr "think-thank" csapata által összeállított összeesküvés-elméletet népszerűsíti. Az, hogy ennek terjesztéséhez az ikon felhasználta a párizsi áldozatokat is, az céltudatosságára, profizmusára és jellemének különös jellegére világít rá. Ő keresztényként határozza meg magát, mint oly sok jámbor és jellemes „Ákos” az országban.

Orbán Viktor, az Európa minden táján közszeretetnek örvendő, keresztény, konzervatív, populista, felhasználóbarát miniszterelnök igazán előrukkolhatna már egy „Narancssárga Könyvecskével”. Ezt a művet az Unió minden tagállamának nyelvére le lehetne fordítani, majd ingyen ki is lehetne osztani, amolyan kötelező jelleggel. Ebben szépen leírhatná bölcs útmutatásait, hogy miként kell gondolkodnia egy rendes „Ákosnak”. Aki, pedig nem hajlandó „Ákos” lenni, az vessen magára.

Amit, az egyelőre még csak magyar miniszterelnök a Magyar Diaszpóra Tanács, Várkert Bazárban tartott V. ülésén valami "titkos háttér megállapodásról" mondott, az csupán feltételezés, ferdítés, tudatos dezinformáció. Egy bizarr politikai stand-up comedy. Mindezzel csupán az a baj, hogy rengetegen el is hiszik és pillanatok alatt elterjedt.

A valóságban a menekülteket befogadni kész országok a brüsszeli EU-Törökország-csúcstalálkozó előtt külön tanácskozást tartottak. A találkozót a német kancellár és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szervezte meg. Ezen a külön tanácskozáson Németország, Ausztria, a Benelux államok, Svédország, Finnország, Görögország, illetve Franciaország arról tárgyalt, hogy ha Törökország leállítja az EU-ba irányuló illegális bevándorlást, ezek az országok készek átvenni legálisan 400 ezer menekültet az EU-ba. Erről már a csúcstalálkozó napján írt a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS)

A miniszterelnöknek ezzel a megbeszéléssel az lehetett a legnagyobb problémája, hogy erre őt már meg sem hívták. Őt, aki Magyarországon úgy állítja be magát, mint valami messianisztikus migrációügyi szaktanácsadót, akinek minden szava aranyat ér. Magyarországon valójában ez így is van. Mérhetetlenül sok közpénzbe kerülnek a mondatai. Ebben a hazai fogyasztásra szánt kijelentésében azonban mégsem mondhatta azt, hogy vele főszereplőként már nem nagyon számolnak a „következetesen ostoba, magukat liberálisnak álmodó, vezető európai politikusok”. (Ákos, ikon). Összejöhet még egy olyan "abszurd koalíció" is, amely Orbán Viktor miniszterelnök urat a fontosabb döntésekből kihagyja.

Magyarországról nézve a világ nagyjából úgy néz ki, hogy van egy haldokló, összeomlás szélén táncoló Nyugat, melyet a szintén haldokló és összeomlás szélén táncoló Amerikai Egyesült Államok muszlim „telepesek” segítségével szeretne megsemmisíteni. Ezzel szemben szemben szerencsére ott áll a gazdaságilag töretlenül erősödő, színtisztán keresztény Kelet-Európa, amely, mint valami új Bizánci Birodalom megőrzi az egykor oly dicső napokat látott Róma örökségét. A sátánista Egyesült Államok ezt persze nem nézheti tétlenül. Orbán Viktor már látja, hogy a Nyugat immáron végképp menthetetlen, és „Európa a megszűnés szélén tántorog, amióta az identitásának alapját képező világnézetet megtagadta.” (Ákos, ikon) Ezért aztán eltökélt, tiszta és bizakodó tekintettel a jövő birtokosai, Oroszország és Kína felé fordul. Közben barátságos pillantást vet a keresztény világ új reménységére, Iránra.

Nyugat-Európa országainak és az Egyesült Államoknak a gazdasági mutatóik szerint viszonylag jók a kilátásaik. Teljesen logikus, hogy a legfőbb céljuk az, hogy minél előbb megsemmisítsék önmagukat. Kidolgoztak egy közös politika és gazdasági harakiri projektet, amiből szerencsére a magyar miniszterelnököt szintén kihagyták.

Oroszország gazdasága jelenleg azonban nagyon gyenge teljesítményt mutat. A költségvetése nagy részét védelmi és hadi kiadásokra költi.  Mindezt Putyin elnök a szociális, egészségügyi és oktatási költségek megnyirbálásával próbálja ellensúlyozni. Ez az orosz lakosság számára az eddig is elkeserítő nyomor növekedését jelenti. 2014-től a születéskor várható élettartam ismét csökkenni kezdett. 

A kelet-európai régió országaiban, az uniós felzárkóztatási pénzek nélkül még az itt oly dinamikusan fejlődő és virágzó sikerágazat, a korrupció is gyorsan csődbe menne. Kína gazdasága lassul, ami persze az egész világra kihat és természetesen nem jó. Az uniós támogatások felhasználásával gyűlölt „Nyugat” demokratikus országainak gazdaságai, a rugalmasságukkal jóval gyorsabban és hatékonyabban reagálnak a gazdasági környezet változásaira. A központi tervgazdálkodás, a túlzott központi irányítás, a problémák eltitkolása, a hírek meghamisítása, a rejtett munkanélküliség a Szovjetunió, és a szocialista rendszer összeomlásához vezetett. Természetesen meg lehet próbálkozni egy új, kapitalista-szocialista KGST-hibrid összebarkácsolásával, de sok értelme ennek nem lenne.

Kovács Ákos 1968-ban született, tehát elég jól ismeri az 1980-as évek szocialista rendszerét. 1992-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, külgazdaság szakon. Tisztában kell tehát lennie azzal, hogy amit mond az nem igaz. Pár év múlva nem perelhet be senkit azért az állításért, ha azt mondja róla, hogy elvtelenül és önző érdekből kiszolgálta az Orbán-rendszert. A kereszténységhez Kovács úr mentalitásának és viselkedésének semmi köze sincs. A zenész ezekkel a céltudatos kijelentéseivel pont a keresztény erkölcs ellen vétett, mivel a kevélység és a jóra való restség bűnébe esett. A hazugság nem tartozik a hét főbűn közé, ezért ez nem terheli a keresztény lelkiismeretét.

Kevélység

A kevélység a büszkeség elfajulása; míg a büszke ember nagy becset tulajdonít személyes tulajdonságoknak, birtoknak, származásnak, kitüntetésnek, de azért nem néz le szükségképpen másokat, csak a magáét tartja nagyra, esetleg joggal, addig a kevély, főleg másokkal szemben, kiket lenéz, tartja magát nagyra, nagyobbra. A büszke a maga érdemét beszéli; a kevély mások érdemét lenézi. A kevély ember rendszerint hiú is, a kevélység az öntudat túltengése, önmagunk mások fölé helyezése.

A jóra való restség

"Aki azért tudna jót cselekedni, és nem cselekszik, bűne az annak." Jakab 4,17

A szíriai menekült krízis

2015 júliusa és szeptembere között Magyarországon összesen 109.175 személy fordult menedékjogi kérelemért. Ezekből 34 fő menekült, 57 fő oltalmazott, 1 fő befogadott státuszt kapott. 

1440727850_809116_1440786914_sumario_normal.png

A százalékos értékek, a népességhez viszonyított arányt jelentik. Ez különösen Libanon esetében kimagasló.

 1346521183_0.jpgNiños sirios en una campamento de refugiados de Jordania  / Szíriai kisgyerekek egy jordániai menekülttáborban

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr138137526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása