Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A remény keselyűi

2016. január 22. - Toadwart66

2_2.jpg

„Orbán szerint a magyarok ma elkezdtek írni „egy olyan történelmi mondatot”, mint amilyet 1956-ban vagy 1990-ben írtak. „A magyarok felemelték a fejüket, és ítéletet mondtak egy korszak felett” – jelentette ki a választási eredmények nyilvánosságra kerülése után Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Orbán szerint Magyarország polgárai ítéletet mondtak egy kudarcot vallott korszak felett, leadták a szavazatukat a saját életükre, és ezzel legyőzték a reménytelenséget.”

Orbán: Életem legnagyobb feladata előtt állok (2010)

A frissen üdvözült, kegyelmi állapotban lévő miniszterelnök úr pontosan nem fejtette ki, hogy vajon mi is motoszkálhatott 2010-ben a fejében, amikor az előtte tornyosuló gigászi feladatra gondolt. Tulajdonképpen ez nem is érdekes. Azóta már egészen más dolgok mászkálnak arrafelé. Mindenesetre rendkívül nagy nyüzsgés és szaladgálás lehet ott fent a tisztelt kormányfőben.

Magyarországon egyre inkább szűkül az a kör, amelyik úgy érezi, hogy legyőzte a kilátástalan reménytelenséget. 600 ezer ember ezt a problémát úgy oldotta meg, hogy megunta a céltalan sorban állást és más országban próbálta megtalálni a beígért reményt. Nem biztos, hogy jelenleg rendkívül elégedettek és boldogok lennének a saját sorsukat illetően. A kíméletlenül és erőszakosan családbarát Orbán-kormány rengeteg családot szakított már ketté. Nem hiszem, hogy 2010-ben sokan abban reménykedtek, hogy a gyermekeik, illetve az unokáik pár ezer kilométerre éljenek majd tőlük. Természetesen önként mentek el, de nem jószántukból. Valójában ők ma Rodostóból chat-elnek.

fidesz-szept-teljes-2015.png

A grafikonon szépen látszik, hogy a választásra jogosultak nagyjából 70 %-a fokozatosan allergiás lett a Fidesz-KDNP boldogság elixírjére. A 70 %-ba a jobbikos szavazókat is beleértem, mivel ők sem bíznak már a kormányban. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne nyernének a kormánypártok naponta akár többször is döntő fölénnyel országgyűlési választásokat, de pont ez mutatja azt, sokan már nem érzik úgy, hogy „legyőzték a reménytelenséget". Egy 30 %-nyi vidám és felelőtlen kompánia ad felhatalmazást egy erkölcsileg igencsak lepusztult, léha társaságnak, hogy azok egyre boldogabbak és gazdagabbak legyenek.

A szép, biztató „történelmi mondatot” 50 %-nyi jámbor lélek kezdte el buzgón körmölni, de azt nem lehet tudni, hányan fejezik majd be. Mára sokaknak elment a kedve a szigorú „polgári ítélethozatal”-tól is. Ebben a torz és groteszk választási rendszerben még az is elképzelhető, hogy 2018-ban a szavazásra jogosultak 20 %-a ismét 2/3-os többségbe fogja juttatni a remény felkent hordozóit. Nemzeti büszkeségük előreláthatólag így is határtalan lesz.

"Hamlet:
Ó! meghalok, Horatio.
Túlzajg az ádáz méreg lelkemen!
Nem élhetem meg az új híreket;
De íme, jóslok: Fortinbrasra szálI
Az ország; övé haldokló szavam.
Beszéld el ezt neki, s minden körülményt,
Mi okozá – A többi, néma csend.
Meghal."

William Shakespeare

Azt, hogy a Fidesz, mint ellenzéki párt, mit mondott, teljesen meddő dolog felhánytorgatni nekik, mivel az illetékes személyeket ez egy szemernyire sem érdekli. Az egy régebbi párt volt, ami napjainkra ügyesen megszabadult az akkori ígéreteinek súlyától.

Szebb, jobb, élhetőbb hely lett 2016-ra Magyarország? Csökkent a korrupció? Szabad-e itten' valamiről is népszavazni, vagy legyen elég a nemzeti konzultáció, amelynek elvárt eredményei a postázás előtt már összesítve is vannak? Akadnak-e még szegények a honban? Érnek-e valamit? Mi lesz a betegekkel? „Vagy jőni fog, ha jőni kell, a nagyszerű halál?” A nyugdíjasok számát ezzel a stratégiával természetesen könnyedén optimalizálni lehet.

Vajon milyen hosszan tart ez a büszkén meghirdetett reménykedési folyamat? Orbán Viktor 2015. decemberében magabiztosan kijelentette, ez az állapot akár még 30 évig is elhúzódhat. A többség számára ez reménytelenül sok idő a reménykedésre.

Magyarország egyre kevésbé képes Orbán Viktort boldoggá, gazdaggá és elégedetté tenni, mivel ez rendkívül sokba kerül és egyre kevesebbeknek éri meg. A Fidesz-KDNP meglehetősen drágán méri a délibábot. Az igazi remény már rég elpusztult. Most cincálják szét a maradékát a keselyűk.

Forráskivonások, leépítések, megszorítások, az ország tartalékainak és jövőjének felélése nélkül már nem lehet megtartani a 30 %-nyi, kitartóan és makacsul reménykedőt sem. A Fidesz már nem képes ezt az önemésztő folyamatot megfordítani.

„Önemésztés (autodigeszció, autodigestio): az a folyamat, amikor az emésztőnedvek a halál után a szöveteket bontják (pl. a gyomornedv megemészti a gyomor nyálkahártyáját). Kóros körülmények között az életben is bekövetkezhet, ami gyomorfekély kialakulásához vezet.” (Forrás: Agrároldal)

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr838300968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.01.22. 20:29:55

Minden nap egyre többen jönnek rá, hogy Magyarország fellendülésének az útjában
egy óriási akadály van: orbán. Milliók jönnek rá napról napra, hogy ezt az embert most már el kell takarítani, a kilopott pénzeket vissza kell venni tőle és a családi maffiájától. Csak ezáltal valósítható meg a boldogabb jövő. És hát ki ne akarna boldogabb jövőt magának?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.01.22. 21:57:32

"A grafikonon szépen látszik, hogy a választásra jogosultak nagyjából 70 %-a fokozatosan allergiás lett a Fidesz-KDNP boldogság elixírjére."

1) Gondolod, hogy Gyurcsány vagy bármely más balos politikus kormányzása alatt MA jobban állna az ország? (Na jó, az egy főre eső "menekültek" számában biztos.)

2) Nem lehet, hogy csak azért vándorolt ki annyi magyar fiatal Orbán kormányzása alatt, mert egészen VÉLETLENÜL épp 2011-ben járt le a 7 éves átmeneti munkavállalási korlátozás?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.01.22. 22:12:08

És még egy apróság:

Mind Romániából, mind Lengyelországból, mind pedig Bulgáriából arányaiban több fiatal vándorolt ki Nyugat-Európába munkát vállalni. Mindeközben egyik országban sincs orbáni "boldogság-elixír". Ahogy a lengyeleknél is csak csak pár hónapja tombol az orbáni diktatúra.

fércnél maradandóbb 2016.01.22. 23:05:10

Na, ma is megbukott Orbán. Kezdődhet a hétvége, aztán jövő héten újra bukik. És ez így lesz még gyanítom egypár évig

colonel Tigh 2016.01.22. 23:17:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem hiába lettek elzavarva. A tragédia, hogy jött helyettük egy másik tolvaj. Nehogy azt hidd már, hogy ebben az országban Orbánon meg Gyurcsányon kívül nem tudna más kormányozni. Ha az ilyen alakok le lennének ültetve 10-15 évekre (és akkor örüljön, hogy csak annyit kap), a következő generációk kétszer is meggondolnák lopjanak-e. Az a baj, hogy normális ember egyszerűen nem tud ezek mellett érvényesülni, mert kicsinálják. Normális morállal rendelkező ember egyszerűen nem politikusnak, mert nem tudja elviselni azt a közeget. De ha meg is próbálná, kicsinálják. Ha nem lop mint ők, akkor kész, vége. Ezzel tartják egymást sakkban, mindenki tud mindenkiről, ha beszél magát is fölnyomja. Ez a hidegháborús kölcsönös megsemmisítés politikájának kis magyar változata. Aki nem lop mint ők, abban nem bíznak, mert veszélyes. Ezért kell kiebrudalni mindegyiket, az Orbánt, Gyurcsányt, Jobbikot, Kdnpt - mindenkit, aki a rendszerváltás óta akár csak egyszer is szavazott a parlamentben. Ez viszont nagyon úgy tűnik csak polgári engedetlenséggel fog menni. Szakértői, ideiglenes kormányt állítani az átmeneti időre. Egy fél évig min. biztos nehéz lenne, de ha azt nézem mit vesztünk minden perccel... Az a baj, hogy ezt már a rendszerváltás elején meg kellett volna lépni, csak a birka nép elhitte, hogy Orbán zavarta el a Szovjeteket, pedig ugyan annak a régi hatalmi érdekkörnek a része, mint akikre bőven mutogat, hogy komenista. Nem érti, és nem is akarja érteni Európát, aminek vannak hibái bőven, csakhogy ezen hibák kijavításában nem partner (mint a többi sutyerák szláv haverja). Mert valójában ő nem egy közös problémát akar megoldani, csak járja a pávatáncát. Azonban ezt nem lehet a végtelenségig, mert akinél egyszer eljátszotta a bizalmat, az már nem fog bízni benne. Színt kell vallania. Ezért is -no meg azért, mert olyan kibaszott jól megy ugye- kell fölvenni 3 év alatt a 7 évre kiadható eus lóvét: tudja, hogy max annyi van hátra, plusz annyi kell, hogy ne csődöljön be. És akkor ott a ruszki kölcsön, amihez már szinte görcsösen remegve ragaszkodik. Mi lesz itt 5év múlva... egy biztos: én nem.

colonel Tigh 2016.01.22. 23:30:22

@fércnél maradandóbb: Bukni fog, de ezúttal ez nem olyan szokásos, kis laza "elvesztettükabálasztásokatdemajdellenzékbenblablabla" dolog lesz. Egy pár éve még van hátra, és '18 is meglesz akár. De onnan már nem lesz sok hátra. A bukása látványos lesz, kurva nagyot fog szólni és fájdalmas lesz mindenkinek (no nem a sajnálat miatt). Max ha na adj Isten valami egész Eu-t érintő szar ütne be, mondjuk egy háború. De tán csak nem...

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.01.22. 23:42:30

@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel:

Hazudsz büdös fideszkomcsi! Azokat az ezeremilliárdokat a ballibsik hoztá be, orbán gazdid viszont percenként lopja el. De már jön rá a börtön nemsokára!

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.01.22. 23:44:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Akkor most tőled megtudtuk, hogy szerte európában csak 3 országból vándoroltak ki többen mint orbán diktatúrájából. Örülj akkor fidesz majom, ez akkor remek hír!

bkkzol 2016.01.23. 01:14:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerintem a Lengyelek meg Bulgárok is Orbán miatt mentek nyugatra dolgozni. Ők annyira érzékenyek, hogy ilyen távból is elviselhetetlen számukra Orbán.

Punxsutawney Mormota 2016.01.23. 10:43:22

@fércnél maradandóbb: Érdemben tudsz hozzászólni? Nem? Akkor takarodj felvenni a béredet habonytól, horogkeresztény!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.01.23. 10:46:21

@bkkzol:

Ez egyértelmű! Ahogy az osztrákok, szlovének, horvátok, szerbek, macedónok, de már a németek is Orbán hatására náculnak. :D

@colonel Tigh:

"Nehogy azt hidd már, hogy ebben az országban Orbánon meg Gyurcsányon kívül nem tudna más kormányozni."

Nehogy azt hidd már, hogy ebben az országban a hatalomba kerülve más nem lopna. Ami természetesen nem mentség a lopásra, nem ezért írom.

"Ha az ilyen alakok le lennének ültetve 10-15 évekre (és akkor örüljön, hogy csak annyit kap), a következő generációk kétszer is meggondolnák lopjanak-e."

Csakhogy erre csak a hatalomban lévők lennének képesek, mármint leültetni őket. A hatalomban ülők viszont a kéz kezet mos elvét vallják, hiszen tudják, hogy nem fognak örökké hatalmon maradni. Emlékszel még, 2010-ben Orbán a parlamentben hogyan fenyegette meg Gyurcsányt börtönnel? Én láttam annak a felvételét, talán a jútyúbon. Aztán mi lett belőle?

Toadwart66 2016.01.23. 12:07:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nehogy azt hidd már, hogy ebben az országban a hatalomba kerülve más nem lopna. Ami természetesen nem mentség a lopásra, nem ezért írom."
Ebben igazad van, minden országban lopnak. Az osztrákoknál hatalmas korrupciós botrányok voltak, minisztereket ítéltek börtönbüntetésre. Nálunk ez nem szokás. Ez az, ami hiányzik. Annak, hogy az újságok megírják nincs visszatartóereje. Azt mondják nem igaz. Lehet, hogy én is lopnék, ha ilyen helyzetbe kerülök, nem tudhatom, mivel nem volt alkalmam rá, hogy kipróbáljam.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.01.23. 12:43:03

@Toadwart66:

"Lehet, hogy én is lopnék, ha ilyen helyzetbe kerülök, nem tudhatom, mivel nem volt alkalmam rá, hogy kipróbáljam."

Ezért az önkritikus megjegyzésedért hatalmas piros pontot érdemelsz. Nem mindenkiben van annyi önkritika, hogy ezt le merje írni, pedig 99.99% biztos lopna - magamat is beleértve, azt hiszem.

(Azért az első két kommentemre is reagálhatnál.)

fércnél maradandóbb 2016.01.23. 12:43:11

@Punxsutawney Mormota:
Te meg mennyé már aludni, mit keres ilyenkor egy mormota

bkkzol 2016.01.23. 14:52:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: sajnos az egész EU a korrupciótól ( vagy nevezzék lobbi tevékenységnek) büdös. Juncker dollár milliárdokat mosott tisztára amerikai multiknak ( gyakorlatilag köztörvényes bűnöző. Na és ki hozta ebbe a pozicióba?! Merkel mama.
Ha egy EU-s vagy állami merendelést nem kapnának offshor cégek akkor az EU-ban adóznának. Mivel az EU-s pénzeket egymás offshor cégeik nyerik meg nem valószínű, hogy szabályozni fogák ezt (se)... Pl. én se szavaznám meg a cégem megadóztatását ha tehetném. Csak én nem tehetem. Ha nem tizen milliókkal üzletelnék hanem tizen milliárdokkal akkor már adóznom se kellene.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.01.23. 15:59:15

@bkkzol:

" Juncker dollár milliárdokat mosott tisztára amerikai multiknak ( gyakorlatilag köztörvényes bűnöző."

Na igen, tőle különösen visszásan hangzik a korrupció ostorozása.

Toadwart66 2016.01.23. 16:28:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mind Romániából, mind Lengyelországból, mind pedig Bulgáriából arányaiban több fiatal vándorolt ki Nyugat-Európába munkát vállalni. Mindeközben egyik országban sincs orbáni "boldogság-elixír". Ahogy a lengyeleknél is csak csak pár hónapja tombol az orbáni diktatúra." "Nem lehet, hogy csak azért vándorolt ki annyi magyar fiatal Orbán kormányzása alatt, mert egészen VÉLETLENÜL épp 2011-ben járt le a 7 éves átmeneti munkavállalási korlátozás?" Valószínűleg igazad van. Arra találtam adatot, hogy a lengyelektől már több mint 1 millió ember ment ki. Romániából nem tudom, csak az erdélyi ismerőseim mondták, sokan vannak Spanyolországban, mivel nagyon könnyű nekik a román után a spanyolt megtanulni. Korrupció Romániában is van, Ponta bele is bukott. A lengyeleknél a Polgári Platform (PO) is emiatt vesztett. Emiatt is. Kaczynski furcsa személyiség, de ő komolyan veszi a korrupció elleni küzdelmet. Nincsenek oligarchái, vállalkozói. Még az előző ciklusban, amikor a PiS kormányzott, akkor sem ez volt a fontos számára. Ő nagyon keményen keresztény, konzervatív, ezt komolyan is veszi. A nőkel szerintem túlságosan is szigorú, Szydlo is.

Toadwart66 2016.01.23. 16:29:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Na igen, tőle különösen visszásan hangzik a korrupció ostorozása." A korrupciót akkor csinálják jól, ha nem tudunk róla.

bkkzol 2016.01.24. 00:32:49

Ha már kiderült akkor viszont nem kellene még magasabb pozicóba helyezni, hogy ott még nagyobb károkt okozzon, tovább lopjon (akarom mondani lobbizzon). Most azon dolgozik Juncker, hogy az EU-USA szabadkereskedelmi egyezményt fedél alá hozza. Egyértelműen usa érdekkel. Szép csapat!
süti beállítások módosítása