Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Meghalt Mátyás király...

2016. február 03. - Toadwart66

wien_im_october_1848_p041_tod_des_kriegsministers_latour_am_6_oktober_1848.jpgTheodor Baillet von Latour, császári és királyi táborszernagyot, osztrák hadügyminisztert az igazságszerető bécsi polgárság 1848. október 6-án – mindenféle felesleges jogi furfangoskodás nélkül – felakasztotta egy lámpavasra

„A Fidesz az igazságszolgáltatással kapcsolatban tiszteletben tartja „a bírói függetlenség liberális követelményét”, de az átláthatóság és elszámoltathatóság demokratikus követelményeinek is érvényt kíván szerezni – fejtette ki Németh Szilárd." (Németh Szilárd, birkózó és néptanító)

„A közvélemény igazságérzetét sértő bírósági döntések megalapozottságának teljes körű tisztázása azért fontos, mert a jogállamba vetett hitet rendítheti meg, ha az emberek úgy érzik, hogy a felelősök megúszhatják a felelősségre vonást és a bűncselekményeknek nincs jogkövetkezménye.” (CÖF-CÖKA vezetősége)

„Az igazságszolgáltatásba vetett hit minden társadalomban fontos szerepet tölt be a közbizalom erősítésében. Ebből következik, hogy ahol az emberekben kételyek támadnak az igazságszolgáltatás megfelelő működésében, ott az állami intézmények, sőt az egyes állampolgárok közötti bizalom is megroppan. Ezért is aggasztó az a látszólag néhány nap alatt kibontakozott vita, amelynek az előzményei jóval régebbiek, hiszen számos, indulatokat kavaró ítélet alapozta meg.” (Kis Ferenc, Magyar Idők)

„Ám ha a társadalom úgy érzi, hogy rossz döntés született, ha azt látja, hogy a felelősségre vonás elmaradt, akkor felborul az egyensúly. Felháborodás születik, hiányérzet támad, meginog a bizalom. És ezt nem lehet félvállról venni, mert ez a seb elfertőződhet.” (Baranya Róbert, Magyar Hírlap)

big-blue-divider-hi.png

Nagy nap volt 2016. február másodika a „Három a magyar igazság, egy a ráadás!” történetében. Hirtelen mindenkiben rettenetesen elkezdett buzogni az abszolút igazság utáni olthatatlan vágy. Erős felindultságában a tanítóképzőt végzett bölcs jogtudós, Németh Szilárd kádi véletlenül megbotlott és teljes testsúlyával nekivágódott a magyar igazságszolgáltatásnak.

A gaz Hagyó M., kalózkapitányt, csalót, szálhámost, keresztapát, jakuzát és becstelen brigantit szégyenszemre futni hagyta a liberális bíróság. Fekete viharfelhők gyülekeznek Mordor sötét földjén. A kolontári vörösiszap tragédiával kapcsolatosan a központilag egyesített igazságkeresőknek rendkívül óvatosan kell tiltakozniuk, mivel az első Orbán-kormány 2001-es kormányhatározata tette lehetővé azt, hogy a MAL Zrt. saját maga döntse el, hogy van-e veszélyes hulladék a tározóiban vagy „az nem is olyan”. A lázas sürgés-forgásnak nehogy az legyen a vége, hogy Csizmadia László véletlenül börtönbe küldi Orbán Viktort. „Hová lenne így a világ?” (Mrs Blanche Lipton)

Polt Péter bizony nagy slamasztikába került. Eddig úgy tűnt, pompásan, a nép bölcsességének és elvárásainak megfelelően munkálkodott a közjó érdekében. Erre most váratlanul kiderült, hogy a „közbizalom megroppanni látszik”.

Felmerül a lehetősége annak, hogy a látványos, központilag szervezett igazságügyi reform iránti vágyakozásnak a hátterében az áll, hogy dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke ennek felhasználásával demonstrálhassa teljes függetlenségét az Orbán Viktor vezette magyar kormánytól és a miniszterelnök tisztelt családjától. Az OHB, a Kúria, a Magyar Bírói Egyesület együttesen mutatott fügét az irgalmatlanul feldühödött főúrnak, Németh Szilárdnak. Ha valaki mostanában holmi demokráciát keresgél Magyarországon, annak ezt szépen meg lehet mutatni. „Csak egy pillanat. Itt is van, no. Tessék csak nézni milyen jól néz ki. Nincs ennek az égvilágon semmi baja. Még lélegzik is. Néha."

A Fidesz-KDNP megint bevetette a „Nép egyszerű gyermeke” elterelő hadműveletet. Bízzuk az ítélkezést nyugodtan a becsületes, magyar polgárokra. Ilyenkor egyre határozottabban körvonalazódik az a mesterterv, hogy ez az ország kimondottan a hülyék és idióták számára szépül és gyarapszik. Az, hogy még maga a kormány sem gondolta komolyan a bíróságok piszkálgatását, legfőképpen az bizonyítja, hogy Németh Szilárdot és a sokat szenvedett CÖF-öt vetették be, mint vásári látványosságot.

A jogot tanulni, értelmezni, alkalmazni, nem pedig érezni kell. Az ösztönös ítélkezés ma még nem teljesen elfogadott. Fogalmam sincs, hogy ezek az ítéletek hogyan születtek és nem is nagyon érdekel. Nem az én dolgom. A „§” jelen kívül sok mindent nem tudok jogtudományról. Mivel abszolút nem értek hozzá, Németh Szilárdhoz hasonlóan természetesen nekem is lehetnek hasznos javaslataim.

A Büntető Törvénykönyvet (BTK) vagy mit, kegyetlenül meg kell szigorítani. Aki bűnös, az bűnhődjön. Az irgalom Isten dolga, nem pedig a gyarló embereké. Bizonyos esetekben a fatvát is be lehetne vezetni, csak ki kellene nevezni hozzá egy KDNP-és főmuftit.

Hogy a túlzott szigorúság ne okozzon később kellemetlenségeket, a védett, kiemelt, a kormány számára kedves, illetve hasznos személyek számára készíteni kell egy VIP BTK-át. Ez amolyan light-os, barátságos verzió lenne. Kevésbé lenne szigorú. A csalást, korrupciót, fegyveres rablást, garázdaságot, feleségverést békaügetéssel, fekvőtámaszokkal, sarokba állítással, vacsora megvonással, ágyba parancsolással lehetne megtorolni. Természetesen szánalom és irgalom nélkül.

Régen az ítélkezésben nagyon szép eredményeket értek el a tradicionális ordalium (istenítélet) intézményével. Kár veszendőbe menni ezt a nemes hagyományt. Az isteni igazságszolgáltatás ellen senkiben sem merülhet fel kétely. A tűz-, illetve vízpróba lebonyolításra gondosan kidolgozott technológiák állnak rendelkezésre, részletes leírásokkal, valamint az eredmények precíz kiértékelésével. Sokan örülnének annak is, ha a boszorkányokat ismét máglyára lehetne vetni. Az utóbbi időben igencsak elszemtelenedtek. Az öntudatos asszonyi állatok már nem tisztelnek se Istent se embert.

„Uram, ma október havának 14-én, kedden e városban egy auto da fé tartatott, dicsértessék érte az Úr neve, nagy békességben. Nagyon jó idő volt az Ő szolgálata előmenetelére, annak ellenére, hogy tegnap este és az előtte való napokon egyaránt nagy viharok estek, s nem kis mértékben a nép hitének javára volt ez a körülmény, mintegy bizonyítékául az Ő helyes szolgálatának, amit a maga részéről ezzel ugyancsak támogatott.” Joao de Melo inkvizítor 1544-es levele III. János portugál királyhoz

A kormány számára jelentős és fontos ügyekben alkalmazni lehetne a már évek óta jól bevált nemzeti konzultációkat. Ebben az esetben az igazságszerető nép közvetlenül érthet egyet az előre gondosan megtervezett ítélettel. A hibalehetőség teljesen elhanyagolható. A konzultáció elindításával egy időben a bűnös akár el is kezdheti letölteni a jogos büntetését. Legalább előbb túl lesz az egészen.

A Miniszterelnökség a hűséges önkormányzatok számára kiváltságként engedélyezhetné a jus gladii-t, a pallosjogot. Ezzel hatalmas terheket vehetne le a független, liberális, de túlterhelt magyar bíróságokról. A pallosjog egyúttal megoldaná a nép és a miniszterelnök úr által régóta áhított halálbüntetés kérdését is. Az önkormányzatok működésébe csak nem szól bele az Európai Unió. „A polgármester úr rendes, becsületes ember. Ha ő valakit lenyakaztat, az minden bizonnyal megérdemli.” Deresre húzás, szégyenoszlop, kaloda. Ezek még turistalátványosságnak is kiválóan megfelelnének.

A vidám báli szezont izgalmasan színesítené egy-két, gondosan kivitelezett farsangi lincselés. „Ám ha a társadalom úgy érzi, hogy rossz döntés született, ha azt látja, hogy a felelősségre vonás elmaradt, akkor felborul az egyensúly. Felháborodás születik, hiányérzet támad, meginog a bizalom.” Erre a hiányérzetre a legjobb gyógyír egy kegyetlen és véres lincselésben való részvétel. Ezután a teljességgel jól eltöltekezve, könnyebben jön álom az aktívan közreműködő háborgók szemére.

A legfőbb gond ma valójában az, hogy egyre több csoportosulásnak támadt kedve tüntetni. A pedagógusok lázadozni merészelnek a fennálló rend ellen. Ha a KLIK-et sikerülne valahogy szétbombázni, az jelentős, a kormány számára pedig rendkívül tragikus eredmény lenne. A vasutasok is mozgolódnak. Elképzelhető, hogy másokra is átragad a lelkesedés. 

A hasonló kellemetlenségek ellen bevethető terrorveszélyhelyzet még nincs az Alaptörvénybe iktatva, pedig most élesben is ki lehetett volna próbálni a működését. Balog miniszter próbált ugyan ügyeskedni valamit azzal, hogy pont akkor lesznek a tankerületi fórumok és a köznevelési kerekasztal is, amikor a pedagógusok demonstrációi. Ez azonban mégsem jelent „kijárási tilalmat az érintett településeken a pontos időtartam meghatározásával” vagy „a közterületen tartandó tömegrendezvényeket, nyilvános gyűlések betiltását”. Majd talán ha „megvilágosúl gyönyörű képességünk, a rend”.

big-blue-divider-hi.png

Beatrice - Mire megy itt a játék?

"És a ringen kívül csak nézed, és nem is mindig érted, 
Hogy mire megy itt a játék? Mire megy itt a játék?
Hogy mire megy itt a játék? Mire megy itt a játék?
Pofonra megy! Vagy nem?! Vagy nem?! Va-va-vagy nem?!".

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr98355150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása