Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Petőfi Sándor meghackelte Orbán Viktor beszédét

2016. március 15. - Toadwart66

orban_marc15_rev.jpg

Budapest, március 15. 2016

"A rejtőzködő világerők - ezek állnak minden hátterében, tudtuk meg Orbán Viktortól, aki szerint az a feladat vár a magyarokra, a közép-európaiakra és a józan eszét még el nem vesztett többi európaira, hogy szálljon szembe ezekkel, akadályozzák meg az Európai Egyesült Államok létrehozását."

570.jpg

Pest, március 20. 1848

Az egyetértés, mely eddig kivétel nélkül uralkodott a fővárosban, bomlani kezd.

Német polgárok, bevádollak benneteket a nemzet és az utókor előtt, hogy azt ti bontottátok fel! E kettő ítéljen fölöttetek.

Ök nyilatkoztak először, hogy a nemzetőrségbe magok közé zsidót nem vesznek, és így ők dobtak először sarat március 15-ikének szűz zászlajára! ... avagy nem áll-e azon e jelszó, és nem kiáltottátok-e velünk: Szabadság, egyenlőség, testvériség? Igen, ti velünk kiáltottátok ezt, de – most már látjuk – nem igazságszeretetből, hanem félelemből! ...

Megszűntetek már félni? Ne szűnjetek meg, mert eljött és még nem múlt el a jutalmazásnak és büntetésnek ideje!

Várhattok-e igazságot a magatok részére, ha nem vagytok igazságosak mások iránt?

S miért üldözitek ti a zsidókat, hogy meritek őket üldözni itt minálunk? Hullott egy csepp véretek e földre, midőn a hazát szerezték, vagy midőn oltalmazták? nem; ti jött-ment emberek vagytok, alig van köztetek olyan, a ki be tudná bizonyítani csak azt is, hogy első nagyapja itt halt meg, annál kevésbé, hogy itt született. Olyanok voltatok mint az 1, midőn bejöttetek, most olyanok vagytok mint az O ... legyen bennetek annyi becsületérzés, hogy ha már nem szeretitek is e nemzetet, melynek földén meghíztatok, legalább ne piszkoljátok azt be!

De legszomorúbb az, hogy nincs olyan gyalázatos ügy, melynek pártfogói, apostolai ne támadnának. Ezen égbekiáltólag igazságtalan zsidóüldözésnek apostola lett nehány zugprókátor, kik most széltire prédikálnak a zsidók ellen, s a ki az igazság mellett szót emel, arra a megvetendő hamis próféták elég szemtelenek azt kiáltani, hogy a zsidók által meg van vesztegetve. A nyomorúk! nem tudják, vagy nem akarják hinni, hogy ő nálok becsületesebb emberek is vannak, kik nem a szennyes önérdek rabszolgái, hanem a tiszta igazság és humanismus barátai.

Részlet Petőfi Sándor 1848-as naplójából

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr898479340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leponex 2016.03.16. 00:22:06

Jó poszterünk!
1. Hogy jön ide a zsidóüldözés?
(jó, tugggyukhogy, de mégis?)

2. röviden: Te melyik verziót támogatod:

a:, - önálló európai államok szabad társulását
b:, - föderális Európai Egyesült Államok
c:, - 'kétsebességes' Európa
d:, - EU felbomlása
Üdv!

Toadwart66 2016.03.16. 06:11:05

@leponex: Hallgasd meg a m. elnököt. Az első idézet tőle van. Csinos kis fasiszta beszéd volt, mintha csak Szaniszló Ferenc írta volna. Az, hogy én mit támogatok, teljesen lényegtelen. A c változat a legvalószínűbb. A fiaim szerencsére Ausztriában tanulnak már régóta. Soha nem vettem komolyan a kormányaink ígéreteit.

leponex 2016.03.16. 08:00:29

@Toadwart66:
- meghallgattam, ölég ütős volt. Az Unió mai állapotáról jelenleg ez a legegyenesebb, legvilágosabb 'diagnózis', nehéz lenne cáfolni.
- ezek szerint fogalmad sincs, mi a fasizmus
- miért lenne lényegtelen Te mit támogatsz, minek írod akkor a blogodat?
- valóban nagyon úgy néz ki, a 'magországok' első, másodosztályra szerveznék át az EU-t - megcsúfolva-megtagadva az eredeti EU víziót. De szerintem nagyot buknának vele.
- sok szerencsét a fiaidnak

PS: De hogy jött ide Ptőfi 'zsidózása' ?
Üdv!

Toadwart66 2016.03.16. 08:48:47

@leponex: Szórakozásból írok. Sajnos mostanában túlságosan komolyan veszem magam. Nagyon hiú és sértődékeny lettem. Öregszem. Valószínűleg nagyon más a gondolkodásunk, ez persze inkább jó. A zsidózás onnan jött, hogy a beszédbe beépítették a háttérhatalmakat. Ez burkolt zsidózás, számomra legalábbis az. Ettől pogromok persze nem lesznek. Főleg mivel egy másik mondatban pedig arról volt szó, hogy itt nem lesz antiszemitizmus. Lehet, hogy ütős beszéd volt, de ellentmondásos. (Amúgy gimnazista korom óta utálom a politikai beszédeket. A november hetedikei ünnepségekre emlékeztetnek. Nem nekem találták ki.) A fasizmusnak több formája van, Orbáné leginkább a Franco-féle falangizmusra hasonlít. Franconak sem volt határozott ideológiája, az erőben hitt és mindenben ő döntött. Spanyolországot ugyanúgy megosztotta, mint Orbán Magyarországot. Nálunk persze nincs Baszkföld és Katalónia. Orbánnak ezért kellenek állandó ellenségek. A szíriai válság nagyon jókor jött neki. Most pedig ott lesznek neki a külföldről irányított, szervezett felforgató elemek is. A CÖF majd felvonul ellenük. Egyenlőre a honlapjukon úgy látom utasításra várnak.

Kardos doktor 2016.03.16. 22:42:23

@Toadwart66: szeritem félreérted a dolgot. A "háttérhatalmak" simán lehetnek olyan titkos társaságok is, mint pl. a "Skull and Bones", aminek Bushék és a mostani külügyminiszter, Kerry is a tagjai (a titkosság abban áll, hogy nem hajlandók elárulni, mi ez az egész), meg hasonlóak. Ennek szvsz semmi köze a zsidózáshoz. Arra én is allergiás vagyok, és Orbántól sok hülyeséget hallottam már, de zsidózást még nem.

leponex 2016.03.17. 07:33:01

@Toadwart66: én meg szórakozásból kommenetelgetek, és már régóta nem veszem magamat (sem) annyira komolyan:)
A mostani 'menekültválság' mögött többféle 'háttérhatalmat' vizionálnak, az amerikaiak szerint Putyin áll mögöttük, hogy azzal gyengítse az EU-t.
De van egy Putyin-Aszad-Orbán tengelyverzió is.
Kedvenc idézetem volt A.Ginsbergtől:
Amerika te nem akarsz háborút! Csak az a gonosz orosz akar! Az orosz, az orosz meg a kínai. Meg az orosz.
Ja, meg Orbán most, ugye.
Mert ő az ellenségeiből él.

(Mondjuk ebben van valami, amíg ilyen ellenségei vannak itthon, addig barátokra sincs szüksége hogy 2018 után is maradjon.)

PS: a novheteseken nem politikai beszédeket, hanem hülyeségeket hallhattunk, legalábbis az én emlékezetemben így maradt meg :)
Üdv!
süti beállítások módosítása