Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Hisztérikus újságírás

2016. március 25. - Toadwart66

maxresdefault.jpg

„Úgy hívják Spirk. Spirk a takony újságírást gyakorolja. Amihez hozzányúl, ahhoz többnyire az olvasó már nem akar. Ő a rajzszög a seggben. Szálka a bőr alatt.”

888 + H. I.

Aki ezt a kétségbeesett segélykiáltást megírta, az pedig nem más, mint H. I., aki olyan szerény, hogy még a saját tollaival sem nagyon akar ékeskedni. Illetve a valódi nevét nem akarja összefüggésbe hozni önmagával. Jó lesz az név még valamire. Tökéletesen megértem a szemérmes szerző visszafogottságát az ügyben. Nem mindig a Fidesz lesz hatalmon, és a múlt ködébe vesző H. I.-ként a későbbiekben rengeteg kellemetlenségtől megkímélheti önmagát.

Maga a H. talán egy tréfás utalás lehet Moldova György egyik hősére, H. Kovácsra. „Kovács lendületesen és színesen tudott hazudni, ezért is ragadt neve elé a H. betű.”

A hisztérikus újságírást Bayer Zsolt honosította meg hazánkban amivel valószínűleg egy új harcművészeti iskola alapjait rakta le. Maga a nagymester olyan szép szitokszó gyűjteményt halmozott már fel az agyában, hogy az így megszerzett tudásával egy állatrendszertani szigorlaton könnyedén átmenne.

Arról, hogy az ismeretlen szerző írás közben milyen mértékű idegösszeomlást szenvedett, a szerkesztőség nem adott ki információt. Reméljük nem történt komolyabb baj. Fent nevezett Spirk József nevű gazfickó azzal hozta ki a béketűrésből a galamblelkű publicistát, hogy valamilyen  ármányos módon megszerezte a Nézőpont Intézet privát dokumentumát.

Ebben tulajdonképpen nem Mráz Ágoston ártatlan szerelmi kalandjairól volt szó – amihez aztán tényleg senkinek semmi köze sincs – , hanem a magyar kormány népies megítéléséről. A részleteket az Indexen is elolvashatják azok, akik nem rettennek vissza H. I. éktelen haragjától. (Nem nyilvános Nézőpont-kutatás: nagyon kínos eredmények a kormánynak)

Azt mindenképpen hozzá kell tenni Spirk gonosztevő gyalázatos tettéhez, hogy Mráz Ágostonnak eközben egy haja szála sem görbült meg. Az összes ott van a fején sértetlenül. „Akit úgy hívnak, hogy Spirk” nem hatolt be náthásan a Nézőpont Intézethez és nem mészárolta le az ott szorgoskodó napszámosokat.

H. I. igazságérzetét leginkább az borzolta fel, hogy az „újságírás faszagyerekei” egy magáncélra megrendelt közvélemény-kutatást aljas módon eltulajdonítottak. A H. I. fedőnevű haditudósító kemény hangon fel is hívta a "bozótharcosok" figyelmét arra, hogy máskor legyenek olyan szívesek a maguk számára rendelni egy ilyet a gombás pizza mellé.

„Más lenne a helyzet a közpénzből készített, a hazai infotörvény mentén kiperelhető dokumentum esetén. Így viszont a szitu olyan, mintha az ember csak úgy feltenné a netre a Coca Cola cég tulajdonában lévő piacelemzést.”

A rettenthetetlen H. I. arra nem tért ki, hogy ő milyen kapcsolatban áll a Coca Cola nevű céggel, amelyet önkéntesen reklámoz. Az a „szitu”, hogy ma a „dokumentumok kiperelhetősége” egy kicsit akadozik, döcög. Elméletben igen, a gyakorlatban azonban nem mindenki számára engedélyezett.

Még az sem lenne túlságosan meglepő, ha ezt a szép privát-jelentést maga a magyar kormány rendelte volna meg Mráz Ágostontól és derék cimboráitól. Vagy talán a megvesztegethetetlen H. I., bár erre nincs semmiféle utalás a tradicionális woodoo-átkaiban.

G. Fodor Gábor valamikor ugyan tényleg kijelentette, hogy a Fidesz-KDNP egy privát keresztény-nemzeti cég, de ezzel nem aratott osztatlan elismerést az illetékesek között. Közpénzeket emlegetni ezzel kapcsolatban, még ilyen erősen felindult állapotban sem érdemes. Magyarországon ez a fogalom meglehetősen képlékeny. Nagyjából valami olyasmit jelenthet, hogy amit az ellenzék, illetve annak elvtelen kiszolgálói elherdálnak. Soros György pénzén kívül természetesen.

A 888.hu nevű pankrációs portál tele van állami és kormányhirdetésekkel. Ezekből kapja szerény jövedelmét H. I.  jogvédő is. Fogalmam sincs, hogy ez most milyen pénznek számít, de nem hiszem, hogy az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország állna a kifizetések háttérben. Ha H. I.-nek sincs erről tudomása, akkor kérdezze meg G. Fodor Gábort, majd ő megmondja.

Az a nevetséges ámokfutás, amit ezek a Habony-bébik rendeznek a Tv2-nél, az n+1 számú állami csatornánál, a 888.hu-nál, meg még a fene tudja, mi tartozik manapság a minőségi újságíráshoz, az egyszerűen felülmúlhatatlan. A H. I.-féle keresztesháború, a fölötte lévő „A magyar reformok működnek!” nevű retro mosópor-reklámmal rendkívül komikussá teszi H. I. révületét.

A jámbor H. I.-nek – ha majd teljesen megnyugszik – érdemes lenne tájékozódnia „faszagyerek” ügyben. A 888 gyakornoki program ugyanis pont ilyen embereket keres.

Ez az elvetemült Spirk nevű lator még a végén komolyan veszi, aztán bejelentkezik H. I. mellé kollégának.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr18525472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása