Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Ellenzék, ellenkezz!

2016. április 14. - Toadwart66

damascus-02.jpg

Régi római oszlopok maradványai a Via Recta mentén a háború előtti Damaszkuszban

"Igenis az egész politikai elit a velejéig rohadt, az ellenzékkel együtt. Nyugodtan megsértődhet ezen pl. az általam egyébként kedvelt és becsült Vágó István és Gréczy Zsolt is, aki ott van köztük, szemmel láthatólag sok mindenre képes is, de ebben a kardinális kérdésben mégsem veti be a tudását és a befolyását, nem lép fel azért, hogy valami mégis történjen abban a nyamvadt pártban." (Lévai Júlia Facebook bejegyzéséből)

A vasárnapi boltzár megszüntetése körüli csatározás csupán pipafüst. Gyorsan érdektelenné fog válni. Maga a probléma nem is volt akkora jelentőségű, mint amekkora publicitást kapott. Még a látványos „Erdősi néni hadművelet” sem rázta meg túlságosan a közvéleményt.

A boltzár kérdése inkább szimbolikus ügy. Senki sem fog szenvedni, megbetegedni, meghalni azért, mert vasárnap nem tud bevásárolni, de azért sem, ha Isten kegyelméből megengedik neki, vagy éppen dolgoznia kell. Az áruházak környéke nem telik meg vasárnaponként étlen-szomjan várakozó tömegekkel. Nem kell napokig a szabad ég alatt éjszakázniuk, hogy aztán ne engedjék be őket, illetve a szerencsésebbeket a bejárattól hivatalosan visszafordítsák.

Az ellenzéki pártoknak – ha valamilyen szinten érdekli őket a demokrácia, az emberi jogok és a szolidaritás kérdése – már rég meg kellett volna szervezniük a röszkei és tompai zónáknál várakozó menekültek ellátását. A népszavazásnak nincs már akkora jelentősége, mivel a maradék két kérdés nem nagyon izgatja az emberek fantáziáját. Az erőforrásaikat így nyugodtan a menekültek megsegítésére fordíthatnák.

Mitől félnek? A 2018-as választásoktól? A közvéleménytől? Orbán Viktor éktelen haragjától? A 200 kilométeres távolságtól? A népszerűségük elvesztésétől? Attól, hogy Kövér porkoláb kivágja az egész társaságot a parlamentből? A menekültektől?

A régóta folyó választási a kampány kezd egyre intenzívebbé válni. Ennek jegyében a kormány teljesíteni fogja ez ellenzék néhány népszerű követelését. Le fogja például csökkenteni az alapvető élelmiszerek áfáját. Mit tud kezdeni ezzel az ellenzék? Tiltakozó akciókat szerveznek majd egy jó intézkedés ellen? 27 %-ról 5 %-ra csak a kormány képes lecsökkenteni az áfát. Alaposan ki is fogják hangsúlyozni, hogy az ellenzéknek ehhez az égvilágon semmi köze sincs. Arra hivatkoznak majd, hogy a szocik idejében sokkal magasabb volt a tej általános forgalmi adója, mint 5 %. Ebbe nagyon nehéz lesz azzal belekötni, hogy akkor legyen inkább 4 %.

Kicsi az esély arra, hogy valami csodafőzet segítségével az ellenzék viharos gyorsasággal megdöntse az Orbán-rezsimet. Rohad az szépen magától, nyugodtan békén is lehet hagyni. Az éghajlat azonban nekik kedvez.

„A bomlás során kezdődik meg a test végleges széthullása. A halott szervezeten belül felfokozódik a baktérium- és gombatevékenység, és a rovarok is aktivizálódnak: ilyenkor már peték is lehetnek a holttest szájában. A bomlás végső fázisa a szkeletonizáció, a csontvázzá alakulás: ez a végső stádium, ahol már fellép a diagenezis, a csontpusztulás is. Hogy ez a fázis milyen gyorsan következik be, azt nagyban befolyásolja a külső hőmérséklet. Átlaghőmérsékleten két évig is eltarthat, de a forró Afrikában előfordul, hogy két hét alatt bekövetkezik.” (Így bomlik el egy holttest)

A baloldal most bebizonyíthatná, hogy vannak bizonyos eszmék, erkölcsi alapelvek – pontosan nem is tudom, hogy minek nevezik az ilyesmiket –, amikhez mindenképpen ragaszkodnak. Szembeszállnak az önkénnyel, a hazugsággal és az embertelenséggel. Segítenek a bajba jutott, kiszolgáltatott embereken.

Képviseljék azokat, akikkel a kormányzat igazságtalanul bánik. Ide tartoznak a menekültek, az önkéntes segítők, sőt még a határon szolgálatot teljesítők is. Őket is embertelen körülmények közé kényszerítette az említett, bomló, de igen aktív és rendkívül gazdag hulla.

A baloldali szavazótáborban is szép számmal akadnak olyanok, akik kedvtelve hallgatják a kormány rasszista és hazug érveit. Nekik nem fog tetszeni az ügy, de ez annyira nem is fontos. Migránsozzanak csak. Ahhoz sok ész nem kell.

Talán még kint vannak az ellenzéki standok. Rakják ki ezekre a „zónákban” készült fotókat és ne csak aláírásokat gyűjtsenek, hanem adományokat is. Nagy szükség lenne rá. 0,25 liter vízzel egyetlen civil segítő sem fog Röszkére utazgatni.

A pártok szervezzenek átlátható, ellenőrizhető gyűjtéseket, mivel azonnal rájuk fogják küldeni a NAV-ot és a TEK-et. Hevesen támadni fogják őket, akár még terrorizmussal is, de a vádakra azt válaszolhatják, hogy éppen a keresztényi elveket próbálják megvalósítani, mivel a keresztény-nemzeti kormány sajnos akadályoztatva van. Kérjenek segítséget Iványi Gábortól, hogy mit lehetne tenni az ügy érdekében.

Ezt a „kampányt” a hadikommunizmus nem tudja elütni egy „meghallgattuk az embereket és azonnal intézkedtünk” kijelentéssel. Úgy félnek a menekültek megsegítésétől, mint az ördög a keresztvíztől. Jelenleg egy primitív, de hatékony ideológiai háborút folytatnak, hogy jól megnöveljék a népszerűségüket.

A szíriai menekültválság és a terrorizmus között természetesen létezik összefüggés, de ez nem írható le egy egyenlőségjellel. Jó alkalmat kínál, amit a fanatikusok ki is használnak. A térség egyre inkább Oroszország és Törökország hatalmi vetélkedésétől szenved. A menekültekkel való rossz bánásmód, nem szolgálja a terrorizmus elleni küzdelmet, inkább megnöveli a veszélyt.

Nem hódító hadseregről, vad hegyi törzsekről, szomáliai kalózokról van szó. Az egyik vád ellenük az, hogy drága mobiltelefonokat és tableteket használnak, a másik az, hogy elmaradott kecskepásztorok. Ennek az állításnak az ellentmondásossága azt mutatja, hogy az emberek többségének fogalma sincs Szíriáról, Aleppóról vagy Rakkáról.  Nem is nagyon akarnak tudni róla. Sokan azt hiszik, a menekültek nagy része Európát megszállására törekszik. Nincsenek tisztában azzal, hogy sokkal nagyobb számban élnek Libanonban, Jordániában és Törökországban.

Ha az ellenzék ezt nem meri határozottan kimondani és nem képes értelmes, érthető módon elmagyarázni még a saját választóiknak sem, akkor kezdjenek inkább fagylaltot árulni, mivel annak legalább valami haszna is van. A politikát pedig hagyják a FIDESZ-KDNP-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr168604176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.14. 14:15:18

A bakllibek népszerűsége jelenleg 17 %-os (ide számítva minden ballib törpeszervezetet). Ha most elkezdenének iszlamista terroristákat ápolni, ez leesne pár hét alatt 10 % könrnyékére.

Ennyire azért még a ballib agytröszt sem ostoba.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.14. 14:18:59

"A térség egyre inkább Oroszország és Törökország hatalmi vetélkedésétől szenved."'

Semmiképpen. Nem innen lett az egész. Az egész ügy alapja, hogy az USA meg akarta dönteni a legitím szír kormányzatot, s ehhez szövetkezett még Amerika-ellenes terroristákkal is. De a szírek ellenálltak, s a csalódott terroristák most már az USA ellen fordultak. Nyerni nem tudnak persze, de káoszt okozni igen.

Az orosz bevatkozás csak segített az egész helyzeten, de a korlátozott orosz segély nem fogja megoldalni az egészet. Amíg a nyugat nem szünteti meg az összes szíriai "mérsékelt" terrorista segítését, nem lesz megoldás.

Mérnork 2016.04.14. 15:21:12

"A baloldal most bebizonyíthatná, hogy vannak bizonyos eszmék, erkölcsi alapelvek – pontosan nem is tudom, hogy minek nevezik az ilyesmiket –, amikhez mindenképpen ragaszkodnak."
LOL, te melyik párhuzamos valóságban élsz? A mi balfaszainkat egy dolog érdekli csak, hogy ők kerüljenek végre vissza a pénzcsapokhoz és végre az ő zsebikbe csurogjon a közösből a pénz.

GépBalta 2016.04.14. 15:24:46

Ha a baloldal a mi szavazatainkat is szeretné, akkor talán az mi problémáinkkal is foglalkozhatna. Szép dolog ám mindenféle szimbolikus ügyek mentén politizálni, de a lakosság nagy részét nem érdeklik a kerítés mögötti migránsok, a szoboravatások körülötti viták, sokkal inkább az, hogy tisztességes munkáért tisztességes fizetést, nyugdíjat és orvosi ellátást kapjunk. Ezekre láthatóan a Fidesznek sincsenek jó megoldásai, úgyhogy talán ezekre a kérdésekre kéne választ adnia bárkinek, aki a következő választáson normális eredményt szeretne elérni!

Toadwart66 2016.04.14. 17:12:41

@GépBalta: Az ellenzék jelenleg saját magán kívül mással nagyon nem foglakozik. Ja és ultimátum adással. Lenne ezenkívül is dolguk, de nem törik össze magukat. Elvileg baloldaliak, pont ezeket a problémákra kéne valami hihető választ adniuk. Ellenzékből ráadásul könnyebb is politizálni, de valahogy ez sem megy.

Toadwart66 2016.04.14. 17:14:02

@Mérnork: Én csak mondom, hogy mit szeretnék. Nem hiszem, hogy nagy hatással vagyok rájuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.14. 17:20:24

@Mérnork:

Vedd észre, hogy a posztoló íronizált. Ő is pontosan tudja, hogy a baloldalnak nincsenek erkölcsi alapelvei, csak hatalmi/anyagi érdekei.

Attan 2016.04.14. 19:50:37

Végre egy kis migrisimi! Abból sosem elég.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.14. 21:55:20

@Attan:

Toadwart66 majd megírja neked, ha akarja, de szerintem ironizált. Azt akarta megmutatni, hogy a balliba ellenzéket csöppet sem a migráncsok érdekei hajtják, hanem csak Orbánnak akarnak keresztbe tenni bármi áron. Valahogy úgy, ahogy anno a szadeszt sem a cigányság megsegítésének szándéka hajtotta, hanem csak politikai érdekei céljából használták fel a cigánytémát. Aztán ahogy hatalomba kerültek, valahogy megfeledkeztek a cigányságról.

Ha komolyan gondolnák, hogy segíteni akarnak a migráncsokon, akkor azt tennék, amit a posztoló javasolt nekik. De nem teszik, ez bizonyítja álságos szándékukat, a posztoló erről rántja le a leplet.

Toadwart66 2016.04.15. 05:54:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "hogy a balliba ellenzéket csöppet sem a migráncsok érdekei hajtják" igen ez nagyon jó meglátás. Az véleményem szerint azonban legfőképpen az hajtja őket, hogy bent maradjanak a parlamentben.
süti beállítások módosítása