Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Egészpályás letámadás, előkészületben

2021. április 28. - Tölgyes Péter

o8.jpg

Még kedden vélte úgy a Fidesz miskolci országgyűlési képviselője, Hubay György, hogy a közvagyont érintő új szabályozást illő röviden elmagyarázni az olvasóinak. Ezért FB-oldalára kitette az alábbi néhány sort:

Ma nagy nemzetstratégiai kérdésekben döntöttünk a parlamentben. Sok esetben a Fidesz – KDNP kormány által visszaszerzett nemzeti vagyon egy részét alapítványi gazdálkodásba adtuk, hogy már soha ne lehessen idegeneké.   

A poszt fogadtatása finoman fogalmazva is elitélő volt: a 424 hangulatjelzésből 256 a haragos fej, 109 pedig egyenesen kineveti azt (vagyis 365 határozottan ellene van), míg összesen 49 olvasónak (11,5%) tetszett. Nyilván ez vezetett oda, hogy a képviselő szükségesnek érzett némi magyarázkodást – az ő szemszögéből: bár ne tette volna.

https://www.facebook.com/Hubay.Miskolc/posts/1846928278807828

Régen rossz, ha egy írás miatt magyarázkodásra szorul valaki, de ha ezzel a magyarázkodással saját magát és párttársait, valamint a parlamenti kétharmad által törvényesített egész folyamatot és ezáltal a teljes hatalmi centrumot kimagyarázhatatlan helyzetbe hozza, az bizony menthetetlen. Márpedig itt ez történt. A képviselő ugyanis minden áron meg akarta értetni szegény gyenge felfogásúakkal, mit ért azon, hogy az intézkedések kiváltó oka az a nemes cél volt, hogy a nemzeti vagyon sok esetben általuk visszaszerzett egy része „már soha ne lehessen idegeneké”.

Ezért írta ki szerdán a honlapjára az alábbi sorokat:

A kérdést és a kérdezőket is régről és jól ismerem, ahogy a téma parttalanságát is. Pont ezért maradok a legegyszerűbb értelmezésnél, amely mindenki számára elérhető.

A wikiszórár szerint: "idegen (melléknév) = Nem ismert (személy, élőlény, dolog, hely), amely eredetileg máshová tartozik."

A most alapítványi gazdálkodásba adott nemzeti vagyon gazdái mind ISMERT, és ELISMERT szakemberek, akik felelősen, a nemzet érdekében tudnak és fognak gazdálkodni a rájuk bízott vagyonelemekkel. Erről szól a poszt.

Megvallom, engem hidegen hagy, hogy a képviselő úr (társaival egyetemben, akik részt vettek a tegnapi törvény megalkotásában és elfogadásában) kit nevez ismert embernek és kit idegennek. Az viszont bosszantó, ha még az általa hivatkozott wikiszótárban írtakat sem hajlandó helyesen értelmezni. Ha ugyanis komolyan vesszük, hogy „az idegen = nem ismert (személy, élőlény, dolog, hely), amely eredetileg máshová tartozik", akkor a nem ismert emberek eleve idegeneknek számítanak (ha eredetileg máshová tartoztak??!), de hát a mi ismerőseink többsége közülük kerül ki, akkor meg hogyan lennének idegeneknek nevezhetőek. Még megfejtésre vár ez a kitétel minden olyan, „ismert” ember esetében is, aki most nem lett kuratóriumi tag: ők ugyan miért számítanak idegeneknek, és miből tudható, hogy eredetileg máshová tartoztak-e vagy sem.

Sejtem én, hogy Hubay képviselő mit akart mondani, de hát Freud már csak olyan, hogy általában nem a hülyéskedő okost látogatja meg, hanem: az ellentétét… Elsődlegesen nyilván a KÜLFÖLDI kézre történő átjátszás megakadályozására akart volna hivatkozni, mégis totális az áthallás, amit ezzel előidézett.  Tekintve, hogy hallottunk már olyasmit a hatalomban ülő, dicső társaságtól, hogy aki nincs velük, az "idegenszívű", sőt, nem is magyar (vagyis "eredetileg máshová tartozik"), az egész fenti böffentés annak a kódolt bejelentése, hogy aki ellenzéki, az bizony IDEGEN.

Ha egyszer ennyire futja a nagymagyaroktól... De tényleg, aki ismert ember, az egészen biztosan megbízható is? Ugye, hogy nem?! És látatlanban biztosra vehetjük egy "idegenről", hogy megbízhatatlan? Ugye, hogy nem?!... Akkor meg mire föl gondolják, hogy ez az ócska, átlátszó ideológiai paraván alkalmas annak eltakarására, hogy mindent, ami a közvagyonból még mozgatható, most egy tollvonással kivittek háztájiba?!

Nekem, neked, nekünk, akiktől eltulajdonítják, nem mindegy, hogy egy ismert ember vagy egy idegen KÁROSÍT-E MEG? (Mondjuk, az előbbi visszaél a bizalommal és a megbizatásával, tehát ő okozza a nagyobb csalódást - már akinek.)

Megvallom, tőlem nemcsak idegen, de kifejezetten taszít is a képviselő aligha saját kútfőből fakadt okfejtése, mert eleve irtózom az emberek ilyetén megkülönböztetésétől (a „magyar” önmagában nem jelent emberi minőségi garanciát, ahogy a külföldi sem azonos a selejttel). Szinte semmiben nem értek egyet a most hatalmon lévőkkel - mégsem tartom, nem is nevezem őket idegeneknek. De ha idegenek lennének, akkor sem látnám őket rosszabb embereknek, mint amilyenek.

Annál is inkább, mert az - sajnos - nem lenne könnyű feladat.

Érdekes módon egy felsejlő kormányváltáshoz közeledvén világosodott meg a törvényhozó, amely saját embereit "ISMERTEKNEK és ELISMERTEKNEK" tartja, ráadásul szakembereknek (?!) is, akik felelősen, a nemzet érdekében tudnak és fognak is gazdálkodni a rájuk bízott vagyonelemekkel. Mivel Hubay úr tegnapi posztjában és mai zavaros indokolásában kifejtette, mire föl használta szembeállításként az idegen kéz fogalmát, egyértelmű, hogy valójában a mostani ellenzék által felállítandó, esetleges következő kormányra utalt.

Vagyis a sajátos megideologizálás szerint a közelgő választás győztese - hacsak nem a Fidesz-KDNP "pártszövetség" lesz az -, tényként kezelve idegeneknek akarná átjátszani a közvagyont, következésképpen maga is idegenekből (na jó, idegenszívűekből) áll majd, és még véletlenül sem kerülhet közéjük ismert és elismert szakember. A ma hatalmon lévők e logika alapján eleve megkérdőjelezik azt, hogy a másokra szavazók, ha többségbe kerülnek, ugyanannyira el tudják dönteni, kikben bíznak, kikre bízzák az országot, mint azt a választók 2010-ben, 2014-ben és még 2018-ban is megtették. Ez lenne a hivatalos indokolás arra, hogy "kivonják a KÖZVAGYON roppant értékes vagyonelemeit a következő kormány hatásköréből".

Úgy is mondhatnánk: attól való félelmükben, hogy a következő kormány úgyis ellopná azt, hát inkább ellopják ők maguk. Kifosztva azokat is, akik rájuk voksoltak, bennük bíztak (egy részük jelenidőben is azt teszi); naná, hogy a híveik számára meg is ideologizálják ezt a példátlan mértékű lenyúlást.

Mintha ez, vagyis egy tényként sugallt feltételezés, felmentést adna a bűn - a szememben hazaárulással felérő bűn - elkövetése alól. Hát egy frászt! Arra, amit most elkövettek, nincs semmilyen más magyarázat, mint a feneketlen, csillapíthatatlan szerzési vágy és a párhuzamos hatalom megalapozásának szándéka.

Hogy az esetleg kormányra kerülőkkel szemben és az egész országra nézve még a 2010-et megelőző időszaknál is pusztítóbb lehessen a „tökélyre fejlesztett” egészpályás letámadás. Azt azért hadd tegyem hozzá, hogy nincs az az "egészpályás" letámadás, amelyet - fegyelmezett, igazi csapatjátékkal és néhány kimagasló egyéni teljesítménnyel - ne lehetne szétzilálni és lekontrázni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr916516096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.29. 15:29:56

Aha. Szóval amit marha drágán visszavásároltak, azt most alapítványokba teszik. Ez olyan volt, mint a 2002-es fidesz bukás után a KHT-k. Hónapokig tartott ezeknek a felszámolása, hogy ne folyjon a lóvé kifelé belőlük a fideszes zsebekbe. Lásd hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetése, meg a pedagógus továbbképzés egy KHT-ban. Ha elcsukják az egészet nincs ebéd a kölyköknek. Közben a pedagógus továbbképzés címén folyt ki a pénz azoknak akik a semmire nem jó anyagokat írták oldalanként 100 ezerért. Több havi ügyvédi munka volt ezeket felgöngyölíteni és a megfelelő csatornákat elcsukni.

Tölgyes Péter 2021.04.29. 15:43:04

Na de aztán az államnak - ez a legszebb - elővásárlási joga marad az elsíbolt közvagyonra... Vagyis ha éppen nem lenne vevő arra, amit nem tudnak nyereséggel üzemeltetni, akkor az állam borsos áron megveszi az alapítványtól az ellopott értéket.

És a végeláthatatlan körforgás mehet tovább. Már, ha nem sikerül elkergetni ezt a tolvaj bagázst.

Boar. 2021.04.29. 16:41:47

@Tölgyes Péter: Ebben nem ez a legszebb. Hanem az, hogy az eddig nem elidegeníthető javak, pl. állami erdők hirtelen eladhatóvá válnak. Oszt ha az állam "véletlenül" nem kíván élni az elővételi jogával akkor megveszi az, akinek az alapítvány eladja. Egyrészt szabhatnak olyan feltételeket, hogy más ne rúgjon labdába, másrészt az erre specializálódott bankok olyan hitelt adnak nekik amik révén rálicitálhatnak bárkire, úgy mint az állami termőföldek eladásánál.

Emmett Brown 2021.04.29. 16:46:47

@Tölgyes Péter: az elővásárlási jognak akkor van értelme, ha lenne vevő...

Galerida 2021.04.29. 16:48:22

@Tölgyes Péter:
"2010-hez képest 52 százalékkal, azaz mintegy 6 ezer milliárd forinttal nőtt az állami vagyon nyilvántartási értéke, amely így megközelíti a 18 ezer milliárdot "

Ebben az a tragikus , hogy az országgyarapító, becsületes ballibek kormányzása idején még azok sem produkáltak náluk rosszabb eredményt, akiknél árvíz, földrengés, kolera, sáskajárás és háború egyidejű fellépése zavarta a fejlődést...
Ezek meg nem értenek semmihez, ellopnak mindent, és mégis.... Érthetetlen....

Tölgyes Péter 2021.04.29. 17:09:07

@Boar.: Ugyanerre utaltam én is, csak nem emeltem ki az állami erdőket. Na, de eddig egyetemeket sem igazán adtak el, ezentúl viszont az egyetemek ingatlan és eszköz vagyona is értékesíthető - ha van rájuk vevő, az állam (már amennyiben Orbán marad a kormánykeréknél) aligha szól bele, ha meg nincs vevő, akkor úgy veszik ki a pénzt, hogy az állam veszi meg, jó áron. Hogy aztán az egyetem vásárolhassa megint vissza...

Tölgyes Péter 2021.04.29. 17:38:18

@Galerida: A gúny kétélű fegyver. Ott kezdődik, hogy az állami vagyont is fel(ül) lehet értékelni. A MOL visszavásárlása erre eklatáns példa. Olyan sokat fizetett érte az állam, ami irreális volt. Hogy ne lógjon ki a lóláb, rendesen fel is értékelték a céget és ingó-, valamint ingatlanvagyonát - ez az egy tétel máris tetemes növekedést jelentett 2010-hez képest.

Aztán meg... 2010-ben egy nagy világválság után voltunk, amelyet - hiába kezdte sikoltozással az Orbán kormány, semmilyen csontvázra nem sikerült Varga Mihálynak bukkannia - Gyurcsány által megkezdve, majd Bajnai vezetésével folytatva általános nemzetközi minősítések szerint a térségben kiemelkedően a legjobban Magyarország kezelte. Az óhatatlan megszorításokkal - amelyekre azért volt szükség, mert a válság okait nem a pandémia váltotta ki, hanem a világgazdaság betegségei - egyidejűleg ugyanis jó néhány reformot is megvalósítottak, ezáltal lehagyták a környező országokat.

Ez önmagában jelentős vagyonvesztéssel járt, amit Orbánéknak kellett volna rendbetenniük például azzal, hogy ahelyett, hogy telehazudják a világot az ország katasztrofális helyzetével - úgy dobták ki a fizetési halasztáskérő "küldötteket" az IMF-ből és az Európai Bizottságtól, hogy csak na, és még fejmosást is kaptak, mert arra az ocsmány hazugságra, hogy a magyar helyzet legalább annyira tragikus, mint a görög, néhány napra még az uero is megingott.

Hogy valamiben azért igazat adjak: nem igaz, hogy semmihez nem értenek. Csak éppen mintha az egyetemen kizárólag a johézagok fellelését sajátították volna el. Majd ezt fejlesztették arra a fokra, hogy előbb maguk kezdtek joghézagokat beemelni a korbbi törvényekbe (lásd, például a Lex Borkait, de ilyen, személyre szabottan kivételező törvényből sok született, ráadásul több közülük visszamenőleges hatállyal lépett életbe), majd ráálltak arra, hogy új törvényeket gyártottak, eleve beépítve a joghézagokat - ezért folyik egy sor kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen.

Vagyis mára sorra születnek a törvénybe iktatott törvénytelenségek - éppen ideje, hogy egy új kormány megszüntesse ezt a törvénytelen állapotot.

Amikor a manyup 3000 milliárdját lenyúlták, és ezen a hiánymegállapításkor kétszeresen kerestek, kihasználva az EU-tól eltérő statisztikai rendszerben rejlő lehetőséget, hasonló trükközések sorát hajtottak végre az állami vagyonelemek felértékelésekor, vagy éppenséggel a munkanélkülésig tényszámainak meghamisításával, amikor három hónapra csökkentették a munkanélküli támogatást, utána pedig azokat, akik nem találtak munkát, egyszerűen kiradírozták a nyilvántartásból. Hasonló ok miatt szűnt meg a KSH jelentésében a korábban rendszeres szegénységi mutató alakulásának közlése, mert azt kozmetikázni nem lehetett, hát akkor inkább tűnjön el.

A manyup esetében egyszerűen egy trükkel kivezették az összeget az államadósságból, miközben arra az előző kormánynak lett volna joga - mert az EU menet közben változtatott és írta elő e tétel kötelező feltüntetését, majd később engedélyezte a kivezetést - és a visszamenőleges könyveléssel a sokat hangoztatott csúcsadósság 3000 milliárddal kevesebb lett volna Gyurcsány és Bajnai időszakában, vagyis Orbán győzelmi himnuszt zengett és egyidejűleg támadta az előző két kormányt (amelyet megilletett volna ez a tartozáscsökkenés).

Úgyhogy lehet gúnyolódni, de alaptalanul. Csalással sok minden megoldható, ám amikor majd napvilágra kerülnek ezek a stiklik, akkor villámgyorsan kattan ám a bilincs a kacsókon...

kunzoo 2021.04.29. 17:56:06

@Galerida:
A házam most forintban kétszer annyit ér mint 2010-ben. Nem lett nagyobb vagy ilyesmi.
Össze tetszik keverni a fejlődést az inflációval.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.29. 18:09:13

@Galerida: Ma az a lakás amit 5 milliáért vettem 2002-ben, az ma 40 millát ér. Szóval hajadra kenheted az állami vagyon értékét.

Muhammad Balfas 2021.04.29. 19:28:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Gyurcsánytól meg visszabérelték a képviselői irodaházat. Ő sem egy grállovag, maradjunk annyiban

Muhammad Balfas 2021.04.29. 19:30:37

Az egészre nyilván azért volt szükség, hogy a habarék ellenzék esetleges győzelme esetén ne lehessen majd szaré'-hugyé' eladni mindent a nyugati bácsiknak..

Galerida 2021.04.29. 19:45:03

@Tölgyes Péter: Az biztos, hogy annak a derék kormánynak még az IMF is csak úgy adott gyorssegélyt, hogy Bajnai nyakára ültették Irina Ivaschenkót, akinek az engedélye nélkül még pisilni sem mehetett... Valahogy tartottak tőle, hogy a hitel is eltűnik, mint az állami vagyon....
További hiteles információkat találsz az "Őszödi beszéd" című melodrámában!

Galerida 2021.04.29. 19:50:05

@kunzoo: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Kereslet nélkül nem lenne piaci értéke, ha marad a ballib uralom! Nyögnéd a rezsit, a devizahitelt és munkanélküli lennél!
A balatoni nyaralók ezreire volt kiírva 2010 körül, hogy eladó, most meg milliós m2 árak mellett viszik, mint a cukrot.....és nem abból a pénzből., amit Ferenc uralkodása alatt raktak félre!

Muhammad Balfas 2021.04.29. 19:54:40

@Galerida: Arról nem is beszélve, hogy a ballibek országlásuk alatt komoly privatizációs bevételekhez jutottak 2002-2010 között is. Így sikerült brutális GDP arányos államadósságot és katasztrofális költségvetési mutatókat összehozniuk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.29. 20:03:47

@Galerida: A Balatont a fidesz arisztrokrácia hajtja fel. A 2010-es hitelválság utáni időszakot meg értelmetlen felhoznod.

Galerida 2021.04.29. 20:25:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te is nyugodtan böngészd és próbáld értelmezni legkiválóbb politikusotok Őszödön elhangzott beszédét....menni fog, már csak a színvonal miatt is...
Amennyiben ilyen népes arisztokráciája van a Fidesznek, nincs ok aggodalomra!
A Velencei tóval és a többi üdülőhellyel mi van? Szintén a mágnások? Nem túlzás ez?

Ha szeretnéd, kereshetsz EU statisztikákat a kétféle kormányzás közti különbségről.. Mérhető....

Galerida 2021.04.29. 20:29:59

@Muhammad Balfas: A ballibek mindig nagyvonalúan kezelték mások vagyonát....amíg az övék nem lett! Onnantól aztán oroszlánként védték. Legalábbis amelyiknek ez nem haladta meg a szellemi képességeit....

Galerida 2021.04.29. 20:32:26

@A GDP 82 százaléka az államadósság: Mérhető és értelmezhető is. Elég megnézni a grafikont az évenkénti változásáról...

Tölgyes Péter 2021.04.29. 20:48:07

@Muhammad Balfas: Hagyd már a marhaságaidat. Azért lopták el, nehogy majd egy következő kormány lopja el. Éppen erről írtam, még a végén ki is tüntetik egymást, mert feláldozták a becsületüket a haza oltárán...

Tölgyes Péter 2021.04.29. 20:50:04

@Muhammad Balfas: Ne hodj össze hetet-havat. A világválság vezetett az adósságig - plusz az a manyup 3000 milliárd, amit az EU statisztikai váltása miatt az államdóssághoz számoltak, így a Fidesz járt jól vele, amikor el is lopta, meg az államadósságból is leírhatta, egy újabb EU-s váltáskor.

Tölgyes Péter 2021.04.29. 20:51:22

@Galerida: Öregem, az IMF mindig a kormány nyakára ültet egy képviselőt, ezért nem vesz fel Orbán hitelt onnan, de még az EU-tól sem, mert egyikük sem hagyná, hogy a háztájit gyarapítsák vele.

Tölgyes Péter 2021.04.29. 20:56:58

@Galerida: Te nem ebben az országban éltél? A devizahitelt Orbán kormánya idején vezették be, és mivel bebetonozta az MNB élén Járayt, Gyurcsányékra égett, noha ő miniszterelnökként többször is óvta a hitelfelvevőket és figyelmeztette a bankokat a veszélyekre.

Tölgyes Péter 2021.04.29. 20:59:48

@Galerida: Nem annyira népes az arisztokráciája, hanem annyira pofátlan. Sok helyen van érdekeltségük, és már mindegyik hozza a rokonát, a haverját - mindenki szívesen ül a pénzen, némi jutalék fejében és megőrzi azt a köpcösnek.

Tölgyes Péter 2021.04.29. 21:01:28

@Galerida: Ha például oda könyvelték volna a 3000 milliárdot, ahol annak idején beterhelték vele az országot, akkor 90% fölött lenne az államadósság. Úgyhogy: csitt...

Tölgyes Péter 2021.04.29. 21:08:34

@Galerida: Volt néhány tolvaj - a Simicskával összejátszó Puch és mások -, de a kormány és az állam vezető szervei még soha, sehol nem alkottak maffiát, mint azt évek óta Orbánék teszik. Nem igaz, hogy nem látjátok: szétkoptak mindent, ami mozgatható volt és azt is, ami nem. Mégis megideologizáljátok inkább, mintsem elismernétek. Na, ez kivételesen nem Orbán, hanem a ti szégyenetek.

Marha rossz lehet, hogy ehhez - bravúros teljesítménnyel - még annál is hülyébbeknek kell tettetnetek magatokat, mint amilyenek vagytok.

Galerida 2021.04.29. 21:24:58

@Tölgyes Péter: Már látom, hogy te is a "Szenvedélyes igazságbeszéd!" elkötelezett híve vagy.
Egyébként azért tüntök el lassan, de megállíthatatlanul a történelem szemétdombján, mert azt hiszitek, hogy senki nem tud számolni, senkinek nem működik a memóriája és még mindig a Szabad Nép az egyetlen információ forrás....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.29. 21:26:42

@Galerida: Ja, orbánék is nagyvonalúan kezelik a közpénzt, amíg el nem veszti a közpénz jellegét. Azért ez a duma öngól volt a részedről.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.29. 21:29:18

@Galerida: Bocsika, mennyit is az államadósság most? 37 ezer milliárd. A szocik mennyivel adták át? 19900 milliárddal. 17 ezer milliárd a különbség, úgy hogy eltűnt 3000 milliárdnyi manyup. Az 20 ezer milliárd.

Tölgyes Péter 2021.04.29. 21:37:02

@Galerida: Szerencsétlen, örülünk, ha tőletek egy év múlva megszabadulunk, dehogy követünk benneteket a történelem szemétdombjára...

Tölgyes Péter 2021.04.29. 21:41:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: No igen, az urak nem tudják - nem akarják tudomásul venni, hogy ha mínusz értéket hozzáadnak, akkor nem csökken, hanem nő az államadósság. És még gondoskodnak majd róla, hogy tovább nőjön, elvégre az EU-tól a hitelt azért nem vették fel, mert ilyen rövid távon biztosan nem tudták volna ellopni. De valamit helyette majd csak felvesznek az év második felében, mert etetni kell a csürhét és egy utolsó erőfeszítéssel is megpróbálkoznak, hogy szavazatokat vásároljanak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.29. 21:52:12

@Tölgyes Péter: És még azt nem is számoltuk hogy sokkal több EU támogatást kaptak mint Gyurcsányék.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.29. 21:54:07

@Galerida: Jaja, /sze hogy megszoptátok, a jobboldal rendszerint a történelem szemétdombjára kerül. De orbánék nem is jobboldaliak, hanem gátlástalan tolvajok. Amik szintén odakerülnek.

Muhammad Balfas 2021.04.29. 22:16:28

@Tölgyes Péter: Gyurcsány már 2006-ban- két évvel a válság előtt- azt mondta párttársainak, hogy "Nincs tovább, azért nincsen, mert elkúrtuk.", meg hogy "Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt mi korábban nem tudtuk volna elképzelni."
Ebben a katasztrofális helyzetben érte el az országot a válság 2008-ban...

Tölgyes Péter 2021.04.29. 22:53:25

@Muhammad Balfas: Az őszödi beszéd felemlegetése csak azt bizonyítja, mennyire találó a nick neved, és mekkora balfas is vagy. Merthogy azzal kérkedsz, hagytad magad hülyére venni és nem vetted magadnak a fáradságot, hogy az eredeti, manipulálatlan felvételt meghallgasd - teljes egészében.

Mielőtt még visszaböffentenéd, hogy de bizony, te meghallgattad, nos, egyrészt kétlem, másrészt ha valóban úgy történt, az még nagyobb szegénységi bizonyítvány rád nézve, mert azt demonstrálja, hogy a magyarok, sajnos, nem kicsi azon részéhez tartozol, amelyik képtelen helyesen értelmezni az egyszerű tőmondatoknál akár csak egy fokkal bonyolult összetételeket.

Őszintén mondom, akár sajnálnálak is, ha nem tudnám, hogy boldogok a lelki szegények...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.29. 22:55:08

@Muhammad Balfas: Milyen katasztrofális helyzetről beszélsz? A GDP folyamatosan nőtt amíg be nem következett a hitelválság. 2002-höz képest 2008-ra 28 százalékot nőtt a GDP. Még 2007-ről 2008-ra is nőtt. Akkor ütött be h senki nem adott senkinek hitelt, ami szétverte a gazdaságot. Katasztrofális helyzet most van, 80 százalékos adóssággal, komoly GDP csökkenéssel.

Tölgyes Péter 2021.04.29. 22:56:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Viszont ennek arányában jóval kevesebbet hasznosítottak az ország, a társadalom javára. Hihetetlen összegeket loptak el - egészen meg lehertett volna változtatni a fejlődési pályát, ráadásul fenntarthatóan.

És azt hiszik, megúszhatják.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.29. 23:02:04

@Tölgyes Péter: Igen, elképesztő hogy milyen pazarlást folytatnak. Tehetségtelen emberek kezébe került a pénz, akik még hasznosítani sem tudják. Tudsz egyetlen sikeres vállalkozását mondani Mészárosnak verseny körülmények között? Nem lehet. Ez a tolvaj fasz még ahhoz is hülye hogy olyan emberekre bízza a pénzét akik értenek hozzá. Talán azért mert a tehetséges emberek hánynak ezektől és nem dolgoznak nekik.

Muhammad Balfas 2021.04.29. 23:29:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Véletlenül ne ti szoptatok zsinórban háromszor a parlamenti választásokon?Egy évtizede ellenzékben.:)
A hagyományos jobb-bal felosztásnak meg nincs már értelme. Kb. onnantól, amikortól a mainstream baloldal egyre intimebb kapcsolatot kezdett ápolni a multinacionális nagytőkével (komondor a farkassal), és egy sor eredendően jobboldali gazdaságpolitikai elemet kezdett alkalmazni, pl. privatizáció. Mára a releváns felosztás: globalista-szuverenista politikai oldalak.

Muhammad Balfas 2021.04.29. 23:30:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Akkor te úgy látszik jobban tisztában vagy az akkori gazdasági helyzettel, mint az akkori miniszterelnök.Vagy mégse?

Muhammad Balfas 2021.04.29. 23:33:21

@Tölgyes Péter: Blablabla..Az igazság akkor is az marad, hogy az ország miniszterelnöke szűk körben elismerte, hogy pocsék helyzetbe manőverezték az országot..

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.29. 23:43:05

@Muhammad Balfas: Tehát arra nem tudtál válaszolni, hogy hülyeséget beszéltél. Az ilyen ostoba, tájékozatlanok, mint te, szavazzák meg ezt a hazudozó bandát.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.29. 23:45:51

@Muhammad Balfas: Persze hogy jobban tisztában vagyok, mivel 2006-ban Gyurcsány nem tudhatta a 2007-es és 2008-as adatokat. Már megint leégtél. :-)) Vedd már észre hogy toronymagasan okosabb vagyok nálad! Újra és újra feltörlöm veled a padlót.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.29. 23:47:50

Na! Elmentem aludni! Spermatyi akkor majd előmerészkedik. :-))

Néha kacagjunk is! :-))
www.youtube.com/watch?v=mymvU1Yydvw&t=652s

Tölgyes Péter 2021.04.30. 00:01:59

@Muhammad Balfas: Csak az alany nem stimmel. A politikusi gárdáról volt szó. Apropó, Orbán mikor ismerte el akár egyetlen hibáját is? Pedig van neki akkora bűnlajstroma, hogy ha elkezdene bocsánatot kérni mindegyikért, a választásokig semmi másra nem jutna ideje.

Csak egyet említek, ami önmagában a jog szerint hazaárulás. Idézek a Wikiből:

"Magyarország Alaptörvénye a magyar jogi hierarchiában a legfelsőbb szintű jogforrás, amely 2012. január 1-jén lépett hatályba, felváltva a Magyar Köztársaság Alkotmányát. Jogi szerepe alapján az Alaptörvény összes korábbi alkotmányunkhoz hasonlóan alkotmánynak számít, elnevezésétől teljesen függetlenül."

Csakhogy, ez a sok jogot végzett, de a jogot nem ismerő gazember 2010. május 29.-én tett esküt a Parlamentben: az Alkotmányra. Semmiféle felhatalmazást nem kért - és nem kapott - arra, hogy azt egyszerűen kihajítsa. Megúszhatta volna a hazaárulás vádját, ha nem siet annyira az egypárti diktátum beiktatásával, mondjuk a következő mandátuma kezdetéig.

Az Alkotmányra tett miniszterelnöki / képviselői eskü a négyéves megbizatás idejére szól. Vagyis azon a fent említett napon, amelyiken e négy éven belül esküt tett az Alaptörvényre, esküszegést követett el, ami feketén-fehéren hazaárulás.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az Alaptörvény jogilag érvénytelen, akárcsak minden, azóta meghozott, az Alaptörvényre alapuló törvény. Na ez az a csapda, ami miatt nem kell kétharmad a bebetonozónak vélt kétharmados törvények lesöpréséhez.

Jó reggelt, Magyarország!

Muhammad Balfas 2021.04.30. 00:28:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hehe, a növekvő GDP nálad az egyetlen feltétele egy jól működő gazdaságnak. Sztem ne égesd magadat tovább. te közgazdaságtani analfabéta. Államháztartási hiány, GDP arányos államadósság stb. Képezd magad egy kicsit.:)

Muhammad Balfas 2021.04.30. 00:30:47

@Tölgyes Péter: Szánalmas terelési kísérlet arról, hogy egy regnáló miniszterelnök elismerte politikus társainak az ország katasztrofális helyzetét. Minél jobban kapálózol annál szánalmasabb lesz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.30. 07:32:25

@Muhammad Balfas: Hehehe... te égsz kistáska! Hogy is áll most a hiány, a GDP, az államadósság?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.30. 08:06:05

@andras_11: Itt vagy te idióta? Utánakérdeztem tévés ismerősöknél. Amikor lezuhantál be is pisiltél ijedtedben. :-))

www.youtube.com/watch?v=mymvU1Yydvw&t=652s

Dont forget to bring a towel 2021.04.30. 08:19:22

@Tölgyes Péter: mehet a Virányi Bandita András meg a Táblás Jóska mellé tüntetni, ez a hsz-ed megfelel a szintüknek

Tölgyes Péter 2021.04.30. 10:11:31

@Muhammad Balfas: Öregem, az a tudathasadás legbiztosabb jele, ha valaki úgy tesz, mintha másoknak címezné azokat a mondatokat, amelyek saját magára vonatkoznak. Gondolom, a tükörrel kezded a reggeli beszélgetéseidet...

Neked kifejezetten szerencséd van azzal, hogy a hárshegyi műintézetet a közhidelemmel ellentétben nem bezárták, hanem 93 ezer négyzetkilométeressé bővítették.

Tölgyes Péter 2021.04.30. 10:16:39

@Dont forget to bring a towel: Először is, döntsd el, hogy tegezel vagy magázol. Aztán meg, mielőtt minősítesz, mi lenne, ha valamit megpróbálnál cáfolni az állításaim közül? Jó, tudom, az igazság fáj, főleg azoknak, akik a hazudozásból élnek, na de mégis, milyen alapon hasonlítod össze az én, saját nevemmel vállalt, helyes magyarsággal megírt, tényeket tartalmazó kommentemet azok írásaival, akiknek már a nick nevük is vicces?

Boar. 2021.04.30. 11:11:34

@Tölgyes Péter: Én azért említettem az erdőket, mert régóta köztudott, hogy nagyon fáj rájuk a neres csávók foga. Valamint a soproni egyetemet úgy adták alapítványi kézbe, hogy hozzácsapták a TÁEG Zrt.-t is...

Tölgyes Péter 2021.04.30. 11:51:34

@Boar.: Azt mondd meg, hogy: mire nem fáj a NER-es csávók foga? (A munkán kívül.)

Muhammad Balfas 2021.04.30. 14:36:30

@Tölgyes Péter: Árulkodó öreg harcos, hogy személyeskedéssel próbálod elfedni azt, hogy nem tudsz mit kezdetni 2006 miniszterelnökének őszödi kijelentéseivel. Érettebb vitakultúrát, mint egy óvodás, ha kérhetem..;)

Muhammad Balfas 2021.04.30. 14:37:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az megvan, hogy 2007-ben 1,1 %-os volt a GDP növekedés? Amely egy szánalmasan gyenge eredmény..

Tölgyes Péter 2021.04.30. 15:45:33

@Muhammad Balfas: Szerencsétlen, mondd, nem unalmas ez a mutogatás? Miért lenne az én vitakultúrám kérdése az, hogy a te szellemi képességeid nem teszik lehetővé néhány összetett mondat megértését?

Nem ismered a mondást, ugye: ne mutogass, mert rászoksz a lopásra... Ha így folytatod, vigyázz, még bekerülsz a kormányba, még éppen idejében ahhoz, hogy jövő április után beülhess a vádlottak padjába, onnan meg a sittre.

Boar. 2021.04.30. 17:19:15

@Tölgyes Péter: Pl.az anyósom még egyiknek sem kellett... Pedig ingyen adnám. :-)

Tölgyes Péter 2021.04.30. 17:22:21

@Boar.: Na jó, de az a lényeg, milyen hozományt adsz mellé. Látod, Mészáros is elkelt, noha nem is ingyen adták, elvégre a válás - mindenféle jogi fondorlat árán is - elég sokba került... Igaz, a hozomány az ő esetében meglehetős.

Boar. 2021.04.30. 23:33:22

@Tölgyes Péter: Mindenkinek lehetnek fétisei...
Várkonyi Andinak a pénz és a mangalicák...

Tölgyes Péter 2021.05.01. 03:02:42

@Boar.: Korábbi élete publikus részleteinek egy részét ismerve inkább szűkíteném a kört: a pénz és akár még egy malaclopó szemű mangalica is, persze, csak ha nagyon pénzes.
süti beállítások módosítása