Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Quaestor monstrum

2016. április 19. - Toadwart66

tarsolye3b3ffca-7309-4d55-b432-5afb37922dcf.jpg

A Quaestor vezére, Tarsoly Csaba annak örvendezik, hogy vannak liechtensteini, panamai, delaware-i és Virgin-szigeteki offshore cégeik is, ami szintén rengeteg adatot jelent

"Noha a Quaestor-ügyben nemrég elkészült vádirat alapján akár 25 év börtönbüntetés is fenyegetheti a Quaestor-vezér Tarsoly Csabát és társait, lehet, hogy az ügy el sem jut a tárgyalásig." (Az ügyészség miatt úszhatja meg a Quaestor-ügyet Tarsoly)

Valami olyasmiről van szó, hogy olyan iszonyatos mennyiségű adat és bizonyíték áll a bíróság rendelkezésre, ami lehetetlenné teszi a megfelelő ítélkezést. 5 terrabyte-nyi, ömlesztett vádiratból kell kiszedegetnie a bíróságnak azt, ami alapján nekiláthatnak a tervezett bozótirtásnak.

Ha a Fővárosi Főügyészség május 31-ig nem korrigálja a vádiratot a bíróság harmincoldalas hibalistája alapján, akkor előreláthatólag nem is lesz tárgyalás. A türelmesen várakozó vádlottakat a bizonyítékok súlya egyszerűen ki fogja szorítani az ügyből.

A monumentális peranyag elkészítése 9,5 millió forintot emésztett fel. Ibolya Tibor, a Fővárosi Főügyészség vezetője azt üzente a bíróságnak, a cuccot ők hiánytalanul átküldték, nem nagyon akarnak tovább szórakozni vele. Rátérnek inkább a szocialista kötődésű offshore cégekre. A bíróság szedegesse csak ki magának, amire szüksége van.

Tarsolyt és üzlettársait a bőség zavara miatt egyszerűen nem tudják megvádolni, de még védeni sem. Gazdasági bűncselekmények estében a legcélszerűbb tehát nem eltüntetni a bizonyítékokat, hanem megfelelő mennyiséget kell belőlük produkálni. Elég ha a bíróság meglátja közeledni a Fővárosi Ügyészség szirénázó targoncáját, már ejthetik is az ügyet.

Keressenek inkább maguknak valami pitiáner sikkasztót, aki csak pár millió forintot tett zsebre, amihez az ügyészségnek van egy-két dossziényi, könnyedén áttekinthető vádirata. Egy 16 gigabyte-os pendrive-ra simán ráfér az egész ügy, sőt még a vádlott nyaralási fotót is megnézegethetik az érdeklődők.

A Quaestor-ügynek nagyjából 33 ezer károsultja van. Összehasonlításképpen egy átlagos magyar község, Felcsút lélekszáma mindössze 1812 fő. Nagyjából 18,2 károsult Felcsútról van tehát szó, természetesen a kétségbeesetten jajveszékelő polgármesterekkel együtt.

A mindig mosolygós Tarsoly Baba és a negyven (pontosabban negyvenhét) rabló arra szövetkeztek, hogy megszerezzék a befektetők pénzét és értékpapírjait. Ezért 5-től akár 25 évig terjedő sanyarú rabság várná az üzletembereket, ha nem lenne az tengernyi bizonyíték ellenük.

Akik nagyon aggódnak a magyar kormány testi épségéért, nyugodtan felsóhajthatnak. A vádlottak között egy szem politikus sem található. Szerencsére még időben nem reagáltak Tarsoly kétségbeesett telefonhívásaira és megkereséseire.

Ha az ügy nem érintené a FIDESZ-KDNP-t, az egész disznóságot simán ráhúzták volna a szocialistákra, és már rég el is ítélték volna őket. Nem így történt. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy MSZP-s politikusok ne próbálkoztak volna meg az ügyben valami huncutsággal, de ezek szerint nem ők vesztették volna a legtöbbet. Így maradt tehát Tarsoly kobold és a 47 megtévedt, jámbor lélek.

Az ügyészség hajthatatlanságából ítélve ezek a vádlottak sem fognak már sokáig senyvedni. Nyugodtan neki is láthatnak a nyaralási prospektusok átböngészésének. Biztos találnak majd kedvükre való ajánlatokat. Ebben az ügyben ők valószínűleg mindössze az ártatlanság vélelmiéig fognak eljutni.

A Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. 150 milliárd forint értékben bocsátott ki fiktív kötvényeket. Ebből 18, extrákkal, plakátokkal, apró ajándéktárgyakkal felszerelt népszavazást bonyolíthatnánk le és valamennyi maradna még egy limitált kiadású nemzeti konzultációra is valami kellemes, könnyed társasági témában.

Május 31. nagy nap lesz a népünk életében. Kiderül, hogy milyen mértékben néznek minket hülyének az erre hivatott honfitársaink. Ezt a későbbiekben érdemes lesz mindenkinek figyelembe vennie a sorsának alakulásakor.

cartman_authoritah_6316.jpg

Az itt leírtak kizárólag az én véleményemet tükrözik, nem arra szolgálnak, hogy bárkit is meggyőzzek vagy elszomorítsak. Mivel a vádiratot nem kaptam meg, az igazságot nem is ismerhetem. A hozzászólásokat menet közben néha moderálgatom. A gyalázkodást, mások emberi méltóságának megsértését nem tekintem érvelésnek, ezeket önkényesen törlöm. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr68643322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sallman 2016.04.20. 15:44:31

Végünk van. Nekünk reszeltek. Ebben a mocsokban éljük le az életünket, mindig csodát várva a legújabb "tisztakezű" pártra szavazva, bízva abban, hogy nem tolvajok fognak újra, meg újra kifosztani.
Reset gomb kéne.
süti beállítások módosítása