Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Semjén Zsolt a mennyek kapujában

2016. május 10. - Toadwart66

letra_a_mennybe.jpg

Egyszer volt, hol nem volt, valahol, valamikor, amikor egyszer csak Semjén Zsolt fogta magát és meghalt. Úgy istenigazából. Olyan gyorsan történt az egész, hogy valójában azt sem tudta, miről is van szó. Hirtelen csak ott találta magát a mennyei ítélőszék előtt. Egészen pontosan Szent Péter előtt, aki érdeklődve és barátságosan tekintett le rá. Dr. Semjén megtörölte a szemüvegét, krákogott egyet, mivel valami nagyon kaparta a torkát. Ezek után zavarodottan megszólalt:

– A francba... én meg hol a jóistenbe vagyok? Elég rosszak itt a látási körülmények. Mi ez a rohadt sok felhő? – kérdezte felbátorodva, mivel úgy tudta ő még mindig egy miniszterelnök-helyettes. Nem is akármilyen. Elvégre ő felel a nemzetpolitikáért.

– Türtőztesd magad, fiam! – csitította Szent Péter – Én Péter vagyok, a kőszikla. Látom nagyon szereted a transzcendens dolgokat. Úgy tudom, valami ilyesmiből írtad írtad a doktoridat is. „A New Age értelmezési kísérlete” címmel. Mond meg nekem, de igaz hitedre! Nem volt részedről alantas dolog a szakdolgozatodat beadni teológiai laureatus disszertációnak is? Annyira azért nem jó. Szerinted ez teljesen tisztességes eljárás volt?

– Persze. Nem lett belőle semmi probléma. Akkor pedig tisztességes. Pont mint én. – válaszolta a nemrégiben elhunyt – De amúgy mi is történt velem pontosan?

– Szépen megboldogultál, fiam. Ahogy itt olvasom, valamit csúnyán félrenyeltél. Ki tudták ugyan szedni a torkodból, de a lelked kicsit gyorsabb volt. Pulvere est et in pulvere reverteris.

– Ez meg mit jelent? – kérdezte meglepődve a KDNP exelnöke.

– Porból lettünk, s porrá leszünk.

– Azt értem, de... Úgy érted, hogy én? Mármint már meghaltam? Így? Pont böjt közben?

– Igen. Az élőlényeknek van egy ilyen furcsa szokásuk. Néha egészen váratlanul meghalnak valamitől. Tudnék egy-két rendkívül bizarr esetet mesélni erről. Neked azonban szerencséd volt. Ha gázrobbanásban pusztultál volna el, akkor egy kicsit gyorsabban ideértél volna, de csomagkapcsolt adatátvitellel. De te tökéletesen egyben vagy. Kapar még a torkod?

– Igen... Hát ez elég szomorú dolog. Ez rendkívül méltánytalan eljárás volt velem szemben. Csak így megfulladni? Nem lehetne valahogy visszacsinálni ezt a dolgot? Én ugyanis kereszténydemokrata vagyok. – jelentette ki dr. Semjén büszkén.

– Ezzel most mit akarsz mondani, fiam? Van még esetleg valami fontos elintéznivalód? Talán rosszul szavaztál és mindenképpen jóvá szeretnéd tenni? – kérdezte Péter csodálkozva.

– Nem, nem, dehogy! Mindig úgy szavaztam, ahogy előtte azt jól kitaláltuk. A Harrach szokott össze-vissza nyomkodni mindent, ami kicsit is olyan mint egy gomb. Én konkrétan a saját halálomra gondoltam. Nem mehetnék valahogy vissza a Földre? – kérlelte a megboldogult Szent Pétert.

– Sajnos ez teljességgel lehetetlen drága Zsolt fiam. Te ugyanis keresztény vagy és nem buddhista. Tudod, mivel ők hisznek a lélekvándorlásban, nyugodtan megtehetik azt, hogy visszamennek valamilyen tetszetős formában. Amióta azonban Jézus Krisztust keresztre feszítették, csak úgy feltámadni nem lehet. Várnod kell a végső feltámadásra. Benne van a Bibliában. Olvastad te azt egyáltalán? – nézett rá szemrehányóan a mennyek őrzője.

– Az egészet nem, mivel nagyon hosszú. Csak hivatkoztam rá. És mond csak. Mikor lesz az a végső feltámadás?

– Azt csak a Jóisten tudja. Tudod, ő. – válaszolta Péter és vidáman hátrafelé bökött a fejével.

– Ez pompás! – felelte Semjén – Akkor talán beszélhetnék is vele?

– Nem hiszem. Épp a bűneitekkel van elfoglalva. Rengetegen vagytok olyanok, akik mindenféle gaztettet elkövettek, majd buzgón elkezdtek imádkozni hozzá. Valamit már régóta nagyon félreértelmeztek. Isten kegyes és megbocsájtó. Ez idáig rendben is van. De miből gondoljátok azt, hogy ezt hajlandó napjában akár többször is megcselekedni a kedvetekért? Nagyon sok munkát adtok neki, pont ezért nem ér rá. Egy egész bűnügyi osztály csak azzal foglakozik, hogy megítélje a cselekedeteiteket. Meglepődnél ha tudnád, milyen precízen dolgoznak.

– Hűha. Ez elég nagy baj. És mond csak, Szent Péter. Mire lehet itt vadászni?

– Semmire, barátom. Az állatoknak külön paradicsomuk van. Eleget zargattátok őket a Földön. Úgy értesültem róla, te is. Főleg az ég madarait. Itt csak macskák és emberek vannak.

– Macskák? Miért pont a macskák? – kérdezte csodálkozva Semjén, a vadász.

– Mivel az emberi civilizációt valójában a macskák alakították ki a saját kényelmük érdekében. Nagyon furcsa, hogy ezt ti nem vettétek észre. Elég feltűnően csinálták.

– Rendben. Szóval a macskák. És a nők? Nők azok vannak itt? – csillant fel érdeklődően Semjén szemüvege. Illetve az, ami alatta volt.

– Zsolt, gyermekem. Lehet, hogy ez nagyon meglepő a számodra, de valójában ők is emberek. Ezért szép számmal akadnak itt is.

– És azt? Azt lehet itt csinálni? Tudod, a nőkkel.

– Te most bujálkodásra gondolsz? – kérdezte Szent Péter nevetve – Arról ti lemondtatok. Bűnös cselekedetnek tartjátok. Ti tudjátok, miért. Szerelmeskedéssel a hetedik emeleten foglalkoznak, de oda csak igazhitű muszlimok juthatnak be. Egy keresztény nem paráználkodhat csak úgy a saját kedvére. Ez van.

– Értem. Ezt is túltoltuk. És az ateisták? Azok remélem mind a pokol tüzében égnek? Hitetlenek mind egy szálig. Hitványak.

– Nem egészen. Mivel ők nem hisznek sem a mennyekben, sem a pokolban, így nem is jutnak sehova. Egyszerűen csak lebomlanak. Újrahasznosítják magukat. Reciklizálódnak.

– Ez nagyon bosszantó. És a mennyország? Az milyen? – kérdezte érdeklődve a mennyei aspiráns. Megpróbált néha Péter válla felett átkukucskálni, de nagy mennyiségű felhőn kívül nem látott semmit.

– Ez érdekes kérdés. Sokféle. Pont olyan, amilyennek valaki azt a Földön elképzeli. Általában felhők között mászkálnak csendes, boldog, mosolygós emberek. Legtöbbször tógában. A múltkor volt itt egy illető, aki a mennyeket egy hatalmas fagylaltozónak képzelte el. Azóta is ott kódorog szegény egy csomó fagylaltospult között. Azt hiszem kicsit elege is van a folyamatos kóstolgatásból. Tudod, mindenki olyan mennybe jut amilyenbe szeretne.

– Ez nagyon jól hangzik. Nem lehetnék akkor mégiscsak buddhista? Úgy visszamennék és képzelhetnék magamnak egy olyan vadászós mennyországot. Medvékkel, vadkanokkal. Esetleg rengeteg elefánttal.

– A vallások ügynökei kizárólag a Földön dolgoznak. Náluk kellene jelentkezned. De mint azt már elmagyaráztam neked, te oda nem juthatsz vissza. A buddhizmusról már lemaradtál. Keresztény lettél. Bele kell törődnöd a sorsodba. Örvendezzél, és mint mondtam, várd türelmesen a feltámadást. Mást amúgy nem is nagyon csinálhatsz.

– Hát jó. Még mindig jobb így. A poklot elég rémisztőnek képzeltem el. Sütögetés, hatalmas üstök, jajveszékelés, ordítozás. Mint Gordon Ramsay pokoli konyhája. Nagyon rettenetes poklom van. Szerencse, hogy jó keresztényként én a a mennyországba jutottam.

– Az még nem olyan biztos, Zsolt. Mutasd csak a beléptető kártyádat.

– Ja, ezt itt? Tessék, itt is van. Szép piros.

– Hát fiam, ez bizony elég nagy baj. Mármint neked. A mennyekbe csak kék színű kártyával lehet bejutni. A tied pedig sajnos a pokolba szól.

– Hogy az, a jó… – válaszolta dühösen és rendkívül hosszasan Semjén Zsolt.

– Fegyelmezd magad Zsolt fiam! Látod, ide ki is van írva. Káromkodni és köpködni csak a pokolban szabad. Ott azonban azt hiszem, ez lesz majd a legkisebb gondod.

Hát így ismerkedett meg Semjén Zsolt Gordon Ramsay-vel.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr348701724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2016.05.11. 08:58:36

Végre 1 rendkívül fontos, a társadalom minden rétegét érintő elodázhatatlan kérdés került a széles nyilvánosság elé.

Már itt az uborkaszezon?

Janos Mohacsi 2016.05.11. 10:47:43

Jo volt ;-)
Azert az orok eletet senki nem birna ki mert raunna mindenre!!

Csuti Ördögüző 2016.05.11. 11:18:23

Nagyon durva hogy semjén felhasználta a saját szakdolgozatát.

Gyurcsányét már megtalálta a 8 millió baller szavazó?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.05.11. 13:53:04

Pokolba a pokollal!

Pokol az maga a pokol!
Okos ember nem rostokol
Ilyen helyen, ahol tűz ég.
Ide senkit sosem űz Ég,
Hanem csak az önnön bűne,
Mely először kicsi dűne,
Majd domb, ami heggyé megnő:
Cigi, pia, káb’szer, meg nő,
Paráznaság, csalás, harag
Emberből gazembert farag.

Két pofára röhög sátán,
Jön Jézus, kereszt a hátán...
Könnyek, szegek, kettő lator...
Pokolban kezdődne a tor,
Ám a Vér hatni kezd s tisztít,
Okozva ördögi hisztit.
Sötétség bár harcol vadul,
Lélek testből kiszabadul,
S felszáll, hol szivárványív ül…
Van élet a poklon kívül!

„Herr Frady! Sajnos a verséből kimaradt a purgatórium! Ám ami nagyobb baj, hogy nyugdíjasként több időm lévén többet olvasom a Szentírást és döbbentem látom, hogy abban sincs benne!” /Ratzinger bíboros/

„Tisztelt ex-pápa úr! Mielőtt bárki meggyanúsítana, ki kell jelentenem, hogy sem én, sem a niceai zsinat nem vettünk ki semmilyen purga-izét a Bibliából, mert egyrészt már korábban sem volt benne, másrészt soha nem is hallottam róla. Az elmúlt 1676 évben, mióta halott vagyok, valahogy nem jutnak el hozzám a hírek. Nagy néha egy-egy Frady Endre vers. Ez valami felsőbb büntetés lehet?” /néhai Nagy Konstantin, római császár/

„Ne hazudjon ex-császár úr, igenis kivetette! Az ilyesmit és sokkal jobban tudom! Ha meg Frady Endrét kell olvasnia a túlvilágon, akkor mégiscsak kell lennie annak a tisztítótűznek.” Dan Brown, bestseller író/

„Ahol kötelező jelleggel Frady Endrét kell olvasni, az nem a purgatórium, az sokkal rosszabb annál. Az már maga a pokol. Én nem bírnám ki, hogy egy örökkévalóságon át Frady Endrét olvassak, úgyhogy lehet, hogy megtérek. Anyám szerint rám is férne. Már elő is vett egy zsoltáros könyvet, hogy együtt énekeljünk. Hát… nem is tudom… Milyen hely az a purgatórium?” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Jézus, Jézus, sallala, hozsanna, Jézus, Jézus, trallala, hozsanna! Manna az uzsonna! Buli vaaaan! Mennyei ez a hely és nagyon király a szivárvány is!” /Dizmász, a jobb lator/

„Menny, vagy pokol? Esetleg purgatórium? Tényleg olyan lényeges kérdések ezek, amikor csak árnyalatnyiak a különbségek? Jó, vagy rossz? Attól függ, hogy kinek. Eldönthető-e? Ízlések és pofonok. Kinek ez tetszik, kinek az. Örök tűz? Hidegkedvelők nem szeretik, a fázósaknak viszont főnyeremény. A szférák zenéje vajon pop-rock? Netán funky, vagy metál? Esetleg beat? Egy Puzsér nyilván azt is lepontozná. Vajon mindenkinek tetszik-e a szivárvány? Valakinek túl csicsás, másnak meg kevés benne a szín. Jó-jó, Jézus jó volt, mégis keresztre feszítették. Hát érdemes szélsőségesen jónak lenni? Nem nyugisabb a szürke átlag? Merjünk semmilyenek lenni!” /Török Gábor, elemző/

„Én biztos a Mennybe kerülök, mert amikor a múltkor jött értem a főördög, hogy levigyen a pokolba, úgy rúgtam fejbe, hogy a szarva beleállt a hátába. Utána a farkánál fogva megpörgettem és belehajítottam az Androméda ködbe.” /Chuck Norris/

„Jaj, Chuck! Jobban is vigyázhatnál, mert itt repült el az orrom előtt a rusnya fattya! Majdnem orrba rúgott a szőrös patájával! Még egy ilyen húzás és nem foglak beengedni!” /Szent Péter, kapuőr/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2013/07/pokolba-pokollal.html
süti beállítások módosítása