Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Brüsszel megállítása

2016. július 04. - Toadwart66

aliyev-family-bank-holdings-710x373.jpg

„Brüsszelt meg kell állítani, véget kell vetni az erőszakos, az európaiak akaratával ellentétes bevándorlási politikának - mondta Szijjártó Péter a Kossuth Rádióban.” (Hunexit: a Fidesz tudatosan vezeti ki hazánkat az EU-ból)

Rendkívül ambiciózus tervet fogalmazott meg hazánk – külgazdasági és külügyminiszternek álcázott – korlátlan hatótávolságú csapásmérő egysége. Város megállítási elképzelései mellett arról is beszámolhatott volna, hogy Magyarország egyik legnagyobb problémája az, hogy a magyar politikai elit olyan politikát folytat, amely teljes mértékben figyelmen kívül hagyja az állampolgárok véleményét és sokszor szembemegy az akaratukkal.

Szijjártó Pétert nem nagyon érdekli az emberek véleménye, sőt talán a sajátja sem, ha még egyáltalán rendelkezik ilyesmivel. Nevezett Szijjártónak nagyjából annyi önállósága lehet, mint Günther Jahn-nak volt a Freie Deutsche Jugend vezetőjeként a Német Népi Demokratikus Köztársaság fénykorában.

Az említett jámbor magyar nép jelenleg ugyan még 77 százalékban támogatja az ország EU-tagságát, de már erősen elgondolkodott Lázár János jó szívén. Azonban még így is visszataszító és nagyon költséges propagandára lenne szükséges ahhoz, hogy az ellenzők – élükön a szelíden bujtogató, miniszterelnökséget vezető miniszterrel és Kovács Zoltánnal, Magyarország kormányának nemzetközi szóvivőjével – meggyőző többségbe kerüljenek.

A szerencsétlen sorsú kormányszóvivő Nyugaton folytatott tanulmányai alapján titokban inkább az euro-atlanti integráció híve lehet, ezért is néz ki úgy mostanában, mint akit pár napja szabadítottak ki a szent inkvizíció karmai közül, ráadásul súlyos gyomortáji panaszokkal. Jobban kéne vigyáznia az egészségére, mivel ilyen sanyarú életmód mellett nem biztos, hogy megéri a 2018-at.

Orbán Viktor fejében Magyarország EU-tagságával kapcsolatban fel sem merül egy népszavazás, mivel az erősen korlátozhatná őt szabad véleménye kinyilvánításban. A kvóta elleni referendum azért nagyon hasznos a számára, mert az senkit sem kötelez semmire. Nagy kockázatot nem vállal vele, arra viszont pont jó lesz, hogy a Brüsszel elleni hadakozás közepette állandóan erre hivatkozzon.

Ha úgy látja a maga számára a leghasznosabbnak, bármikor elindíthatja a kilépési procedúrát. Ki akadályozhatja meg ebben? Minek ide akkor egy bonyolult népszavazás? A legelvetemültebb ötleteit is gátlástalanul és könnyedén megvalósította, legyen az kisvasút, stadion, költözködés a Várba, Mészáros Lőrinc kaszkadőr mutatványai, az állami földprivatizáció, az MNB-alapítványai. Ezek mind olyan ügyek, amibe illett volna belebuknia. Ilyen mértékű hatalom-koncentráció mellett azonban ezeknek a cselekedeteinek semmiféle rá nézve káros hatásuk nem volt. A média, a köztestületek, az ügyészség idővel mind a kormány közvetlen irányítása alá kerültek.

A civil tiltakozások képtelenek eredményeket kicsikarni. A kormány vagy nem vesz róluk tudomást, vagy ha már nagyon muszáj, akkor jól átvágja őket valamivel. A Ligetvédőkre előbb-utóbb, mint Soros pénzelte ökoterroristákra fognak mutogatni. Mivel kevesen vannak és nem áll mögöttük senki, kiválóan alkalmasak lesznek egy kis erődemonstrációra. Raszta hajjal nem lehet ma Magyarországon meggyőzni a polgárokat, csak öltönyben és rendesen megnyiratkozva. Ott van erre rossz példának Rogán Antal.

Egyedül az Európai Unió az, amit nem sikerült Orbánnak maga alá gyűrnie és valószínűleg nem is fog sikerülni. A miniszterelnök mentalitása nem tesz lehetővé semmiféle ésszerű kompromisszumot és együttműködést.

Az, ami most a kormányzat részéről, kívülről szemlélve kommunikációs zűrzavarnak tűnik Magyarország későbbi EU-tagsága ügyében, az nagy valószínűséggel az emberek véleményének megváltoztatását szolgálja.

A magállamok a szorosabb integrációban érdekeltek, mivel ez gazdaságilag is erősíti őket. Orbán célja egyértelmű: az őt korlátozó intézmény, Brüsszel lerázása. Eddig sem törődött a magyar állampolgárok érdekeivel, ezután sem fog.

Ami Magyarország szempontjából nagyon veszélyes, hogy jelenleg senki sem tudná megakadályozni abban a miniszterelnököt, hogy a megszerzett anyagi javakkal, erőforrásokkal és az ország maradék lakosságával együtt bármikor kilépjen az Unióból. Ez a döntés ma kizárólag rajta múlik és ez nem ad okot a túlzott optimizmusra. Ráadásul az Európai Unió is szívesen látná Orbán Viktort az integráción kívül, mivel ez nagyban megkönnyítené a szövetség működését és kevésbé fenyegetné a szétesés veszélye.

Az jól látható, hogy elindult egy masszív Európa-ellenes kampány, amelynek végső célja egy İlham Əliyev-féle állam kialakítása, annak minden kellemes következményével együtt. Azerbajdzsánban nem kell annyit bíbelődni az emberi- és szabadságjogokkal, ráadásul az Əliyev család minden tagjának saját bankja van. Ki tudna ellenállni egy ilyen csábító lehetőségnek?

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr878865940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.07.04. 16:36:11

Ja, már cenzúra van? Akkor le is veszem a blogodat az olvasandók listájáról. Majd szólj, ha vége a liberális cenzúrának nálad.

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.07.04. 16:36:15

S minek eleve kilépni most az EU-ból. Ez csak ez nedves ballib álom.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.07.06. 13:01:59

A moderálást teintve egyetértek szélsőjobboldali hozzászólóval, akivel semmi másban nem értünk egyet. Ez baromság. Ha így marad, én is iveszlek titeket alistából.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.07.06. 13:02:11

Az elején az nagyon rossz, hogy "Szijjártó Pétert nem nagyon érdekli az emberek véleménye"

mert az emberek véleménye a kvótás népszavazásban nagyon egyértelműen a kormány mellett van.

Itt csak úgy lehet érvelni, hogy ez iszonyatosan nagy butaság, és az EU-t teintve önző igazságtalanság. Mert Magyarország az EU előnyeiből kér, de részt venni a feladatokban nem akar. Magyarország egy önző geci. A kormánya különösen.
süti beállítások módosítása