Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A szimbiózisról egy kicsit másképp

2016. július 12. - Toadwart66

7345275_345016b487dde26113d5e9d1a14bfb2e_wm.jpg

„Augusztus 20. után pedig «sokkal szélesebb körben és világosabban szeretnénk a tájékoztatás mellett elmondani a magyar kormány álláspontját» – jelezte, megjegyezve, hogy ebben Orbán Viktor kormányfő mellett minden tárcavezető és államtitkár részt vesz majd." (Rogán: Csak a magyarok dönthetnek arról, kivel akarnak együtt élni)

A „kivel is akarnak együtt élni a magyarok” szlogent szinte minden valamirevaló fideszes politikus és újságíró naponta akár többször is elmondta már. Lassan ezt fogják használni köszönés helyett. Rogán Antal már döntött. Ő személy szerint Habony Árpáddal akar együtt élni.

A legtragikusabb az egész kormányzati kampányban az, hogy a szíriai menekültekkel a saját hazájukban is azt közölték, hogy velük momentán nem akarnak együtt élni. Sokszor még azt sem kérdezték meg tőlük, hogy akarnak-e egyáltalán továbbra is élni, hanem megölték őket. Ha ez nem humanitárius katasztrófa, akkor mi az? Talán L. Simon László váratlan kiűzetése a Várbazárból? A szírek nem azért jöttek el otthonról, mert elfogyott a meleg vizük vagy meg akarták volna változtatni a magyar népszokásokat, hanem a harcok elől menekültek el. Ezt az álláspontot elég kevesen képviselik világosan.

Az rendkívül izgalmas kérdés, hogy mit takarhat a „szélesebb körű és világosabb tájékoztatás”, hiszen az, aki több mint egy év alatt képtelen volt megérteni a magyar kormány álláspontját, az feltehetően reménytelenül hülye, így még egy szórólapot is kár rá elpazarolni, nemhogy rengeteg, szép óriásplakátot, illetve méregdrága televíziós reklámot Orbán Viktor főszereplésével.

Mit lehetne még tenni a szent ügy érdekében? Vannak-e egyáltalán olyan titkai a magyar kormánynak a menekültekkel kapcsolatosan, amit eddig még nem ismerhetett meg a széles közönség? Létezik esetleg egy 51-es körzetünk valahol az Alföldön, ahol idegeneket tartanak fogságban és tudósok vizsgálják őket? Mit jelent az, hogy a NATO-t a magunk oldalára állítottuk? Eddig akkor mi kikkel voltunk szövetségben? A Varsó Szerződés tagállamaival? Oroszország most ki nekünk?

Augusztus huszadika után ezekre az izgalmas kérdésekre valószínűleg végre válaszokat kaphatunk.

Plakáton üzengetni Brüsszelnek, hogy ők is megértsék, elsőre kifejezetten értelmetlen dolognak tűnt, de a menekültügy újramelegítéséhez megfelelt, és rengeteg pénzt lehetett vele keresni. A magyar nemzet pusztulásának rémisztő víziójával és az emiatt érzett mélységes aggodalommal már csak valahogy fenn kell tartani a közérdeklődést október 2-áig.

A pártszolgálati televízió nagyrészt eddig is csak migránsozott tájékoztatás helyett. Augusztus huszadika után talán beindul egy 24 órás migráns-ellenes csatorna, amelyen naponta levetítik a „Világok Harcát” Nógrádi György és Földi László értő kommentárjaival?

Van-e egyáltalán remény az érvényességre?

„Az országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott. Eredményes országos népszavazásról pedig akkor beszélhetünk, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.” (Magyarország Kormánya

Ezt saját maguk fundálták ki ravaszul így, nem nagyon lehet másra fogni. A lényeg az, hogy emiatt októberben jó sok embert össze kellene csődíteniük ahhoz, hogy valami eredménye is legyen az egész hajcihőnek. Ha a menekültek Röszke felől támadva, kézi nehézfegyverek és páncélozott harcjárművek bevetésével nem veszik be addigra Szegedet, kicsi az esélye, hogy értelme is legyen a közel 10 milliárd forintba kerülő össznépi mulatságnak.

A kedélyek sajnos a népszavazás után sem fognak megnyugodni, mivel akkor kezdődik csak el az igazi kommunikációs offenzíva. Ennek során a kormány be fogja bizonyítani azt, hogy – Európában egyedülálló módon – ők bizony megkérdezték az embereket, akik döntöttek és leszavazták Brüsszelt. Az elért eredményre hivatkozva még talán azt is be lehet majd jelenteni, hogy ennek értelmében Orbán Viktor az az államférfi, akit minél előbb meg kell bízni az Európai Unió vezetésével. Ez ügyben még egy kis nemzeti konzultációt is le lehet gyorsan bonyolítani.

A bizalmi népszavazás fő reklámarca Rogán Antal a közkedvelt kabinetminiszter. Az ő neve legalább akkora garanciát jelent a voksolás tisztaságára, mint Kubatov Gáboré. Ha véletlenül mégis valami szomorú eredménye lesz ennek a kvóta ellenes referendumnak, akkor azért vajon felelőssé lehet-e tenni Rogánt? 2006-ban, kampányfőnökként egy választást sikerült neki elbuknia, pedig bevetett mindent, ami csak tőle tellett, még egy adatlopást is. (Szerver itt, csere ott - A Fidesz adatlopási ügye)

Nagyon fegyelmezett és elszánt kormánypárti szavazónak kell lennie valakinek ahhoz, hogy a kabinetminiszternek bármit is elhiggyen. Lekezelő és gúnyos nyilatkozatai még egy békés, buddhista szerzetest is képesek lennének a tettlegességig felingerelni. Az V. kerületi ingatlanügyleteiből az életben nem fog kiverekedni. Ha szerencséje lesz, akkor legfeljebb az emberek idővel elfelejtik az egészet. A korrupció szó hallatán azonban sok embernek manapság azonnal Rogán Antal neve ugrik be. Amolyan szép iskolapélda lett belőle.

Portik Tamáshoz való viszonya jelenleg éppen lázas tisztázás alatt van. Habony Árpáddal azonban jól dokumentálva, sülve-főve együtt vannak. Őt persze nem is kell letagadnia Rogán miniszternek, mivel Habony nem elítélt bűnöző, sőt valójában azt sem lehet tudni róla, hogy miféle szerzet. A miniszterelnök valami miatt azonban a nyilvánosság elől gondosan titkolja viszonyát a titkos tanácsadójával. Hogy mi az oka ennek a szemérmességnek, arról csak találgatni lehet.

Rogán azért vihet végbe bármilyen hajmeresztő mutatványt következmények nélkül, mivel valószínűleg csak Habonnyal együtt lehetne elmozdítani, aminek a miniszterelnök számára nagyon kínos következményei lehetnének. Orbán Viktor emiatt nem is nagyon tud megszabadulni az egyre kínosabbá és vállalhatatlanabbá váló Rogán Antaltól. Ha azonban ez így alakult, arra viszont pont alkalmas, hogy legyen kit utálni, amikor úgy hozza a szükség.

Rogán kabinetminiszter valószínűleg még nagyon sok neki való feladatot fog végrehajtani, miközben nyugodtan tovább folytathatja majd a virágzó üzleti tevékenységeit Habony Árpáddal, akivel boldog és harmonikus szimbiózisban élnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr308882144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása