Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Miért hisznek oly sokan Orbánnak?

2016. október 12. - Toadwart66

 0_99bbb_f42e6328_orig.jpg

A legmegnyugtatóbb válasz a címben feltett kérdésre az lenne, ha rögtön rá is vághatnánk a megfelelő választ: mivel neki mindig, mindenben igaza van. Ezt az első ránézésre tetszetős kijelentést azonban illik kissé árnyalni. Az aktuális magyar miniszterelnök ugyanis meglehetősen gyakran alkalmazza a nagyotmondás és a füllentés ősi művészetét. Ennek a túlélési mechanizmusnak az alkalmazásával természetesen nincs egyedül tágas univerzumunkban.

A hazugság önmagában nem főbenjáró bűn. Aki soha nem hazudik, az nehezebben érhet el sikereket, ráadásul rengetegen meg is gyűlölhetik mániákus őszintesége miatt.

Orbán gazdára az önmegtartóztatás, sz őszinteség, az önkritika és a gátlás egyáltalán nem jellemző. Ezen tulajdonságai miatt határozatlan időre miniszterelnök lett belőle. Egyes becslések szerint örökre.

Hazudni tudni kell. Ez a tevékenység ugyanúgy hozzátartozik az intelligenciához, mint a köszönés, illetve a nagyvonalúság. Utóbbival a magyar miniszterelnök nem nagyon szokott nagy nyilvánosság előtt élni.

– Adjátok vissza a hegyeimet! – szólította fel az urakat, akik a világ dolgait igazítják a jelenlegi politikai megítélés alapján tehetséges, manapság oly trendi költő, nevezett gróf szentegyedi és cegei Wass Albert, celeb poéta.

– Adjátok vissza a hazugságokba vetett hitemet! – szólítom fel azokat az urakat, akik Magyarország dolgait igazítják, de semmi kedvem sincs veretes költeményeket írni hozzájuk.

Magyarországon nagyjából 3,3 olyan mintapolgár él, akik készséggel és nagy örömmel elfogadják azt, hogy az ország aranypolgára határozza meg számukra a világról kialakított véleményüket és a gondolkodásukat. Ezen, elkötelezett hazafiaknak kinevezett széplelkek azonban sajnos megelégszenek a legsilányabb, legátlátszóbb, leghitványabb hazugságokkal is, ha azokat a megfelelő helyről hajítják elébük.

Emiatt aztán szemérmesen szemet hunynak a korrupció, az esztelen pazarlások, az ország nemzetközi elszigetelődése, elszegényítése, az egészségügy agonizációja, az oktatás lebutítása felett. Érvelésükben legfőképpen arra hivatkoznak, hogy mindezek csupán aljas hazugságok, liberálbolsevista nyavalygások, és igenis kezdünk szépen felfelé virágozni. A „aljas hazugságos” részt a kormány propagandája rágta szájukba. Könnyedén és nagy sikerrel. A "nyavalygásban" teljes mértékben igazuk van, mivel ezeknek semmiféle hatásuk sincs az ország dolgainak alakulására. Az van, ami van, és egyre kevesebb a jelentősége környékünkön a racionalitásnak, mint kishítű, kapitalista csökevénynek.

A nemzeti büszkeség, amelyet bőséges mértékben adagol számukra a mindent elsöprő kormányzati propaganda, teljes mértékben függővé tette a rezsim elszánt híveit. Akadnak közöttük szép számmal olyanok is, akik jelentős egzisztenciális függőségbe keveredtek a most regnáló hatalommal. Haszonélvezőkké, társtettesekké váltak és emiatt a megfelelő időben majd valamilyen túlélési stratégiát kell kidolgozniuk a maguk számára. Most még rendkívül büszkék, hogy benne vannak a Párt élcsapatában, illetve a Központi Bizottságban.

Ebben nincsen semmi meglepő, illetve szörnyülködni való, mivel ez a lélektani mechanizmus ugyanígy működött példának okáért az ötvenes években is, csak ott az imperializmus ellen vívott harcot állították a középpontba. A nemzeti büszkeséget akkoriban munkás-paraszt öntudattal helyettesítették, de az előzőleg említett büszkeséghez hasonlóan azt sem vették túlságosan komolyan, legfeljebb az unalmas ünnepi beszédek, illetve az izgalmas bírósági tárgyalások esetében. Lényegében ugyanez folyik ma is, csak aktualizált formában, a kor igényeihez igazodva rasszizmussal, xenofóbiával, nacionalizmussal fűszerezve.

Orbán meg se próbál a valódi polgári értelmiséghez és más kétes egzisztenciákhoz szólni. Olyan mértékben lenézi és megveti őket, mint Budapest lakosságát. Kicsit talán tart is tőlük, mivel képtelen megfelelő mértékben hatni rájuk. Már rég leírta őket, mint potenciális rajongókat, a véleményüket ezért soha nem is veszi figyelembe. Ezt az izgága, kiszámíthatatlan réteget könnyű egymásnak ugrasztani. Elég néhány, megfelelően kiválasztott provokátort bedobni közéjük, de sokszor maguktól is hajlamosak egymás torkának esni. Nagyon nehéz erőszak alkalmazása nélkül egy irányba hajtani és a kijáró tiszteletre bírni őket.

Orbán 2010-ben demokratikusan szerzete meg a hatalmát, bár a TV- székház megostromoltatása az erre a célra felbérelt zsoldoscsapatok segítségével egyes politológusok szerint nem tekinthető tisztességes módszernek.

Azt, hogy több mint hárommillióan miért hisznek még mindig Orbánnak, és miért tartják életben stabilan a rendszerét, racionális okokkal nem lehet megmagyarázni. Néhány kiválasztotton kívül, semmi érdekük sem fűződik az ország kifosztásához, a stadionok titkos, földalatti létesítéséhez, a klientúra kiépítéséhez, az ország nemzetközi lejáratásához, a közpénzek magáncélokra való felhasználásához. Talán valamiféle rosszul értelmezett káröröm munkálkodik bennük.

Ez rendkívül káros szemlélet és nagyon sekély lesz e kéj. Az ország ma szakemberhiánnyal küzd. Képtelen befogadni az innovációkat, mivel az ehhez szükséges emberek vagy parkolópályára kerültek, vagy elhagyták az országot. Maradt a kellemesen zavaros posvány.

A posztszovjet országokban mindenhol komoly problémákat okoz a szakképzett munkaerő kiáramlása, a szakértelemmel nem rendelkező, de megbízható elvtársak pozícióba helyezése, a rendszerszintű korrupció, az állami tulajdon hűbérként való felhasználása.

Romániában Victor Ponta, Lengyelországban a Polgári Platform (Platforma Obywatelska, PO) annak rendje és módja szerint bele is bukott a korrupcióba. Szlovákiában a belügyminiszter, Robert Kalinák ügye borzolja a kedélyeket. Magyarország meglehetősen kemény mezőnyben találta magát, de Mészáros Lőrinc dotált vállakozásaival, az óriásplakátok piacának újraszabályozásával és a társasági adókedvezmények (TAO) eltitkolásával gyorsan beérhetjük az élmezőnyt. (Szlovákia vagy Magyarország korruptabb? Íme, az európai országok korrupciós listája)

Kelet-Európában jóval könnyebb korrupt politikussal összefutni, mint egy menekülő szír családdal. Ez a tény mégsem rázza meg nagyon az embereket, pedig őket lopják meg a kormányok.

Ha az Európai Unió nem tudja megoldani, hogy valamilyen módon – akár ténylegesen letöltendő szabadságvesztéssel –- megakadályozza a kelet-európai országok szabadrablásait, akkor ez a térség előbb-utóbb gazdaságilag tönkre fog menni.

Szemfüles, populista vezetőik ezt ráadásul ügyesen az Európai Unió („Brüsszel”) nyakába fogják majd varrni. Ehhez nem is kell más, csupán az, hogy megfelelő mennyiségű ember higgyen ezen politikusok kijelentéseben. Hozzáértők szerint ez nem fog számukra nagy nehézséget jelenteni. A büszkeséget Kelet-Európában túl sokan azonosítják az ostobasággal.

Korrupció nélkül valószínűleg néhány éven belül kihalna az emberiség. Valamennyi mindenképpen kell belőle a túlélés érdekében. Túlzott mértékű alkalmazása azonban káros mellékhatásokhoz vezet. Ha az Európai Unió az eddig megszokott módon, komoly hatású szankciók nélkül dönti a támogatásokat ezekbe a régiókba, lehet akár elkötelezetten maoista kormányzás valamelyik erősen fertőzött országban, a pénzek akkor is a megfelelő elvtársakhoz fognak jutni. Az, hogy ezt ők helikopteres városnézésekre, kábítószerekre, köztéri szobrokra, palotákra, vagy afrikai szafarikra költik, az már csak a saját belátásukon múlik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr7411797883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.12. 14:49:21

Mert a többi alternatíva sokkal rosszabb.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.12. 14:50:10

"Ha az Európai Unió nem tudja megoldani, hogy valamilyen módon – például ténylegesen letöltendő szabadságvesztéssel –- megakadályozza a kelet-európai országok szabadrablásait, akkor ez a térség előbb-utóbb gazdaságilag tönkre fog menni."

Miért akadályozná, ha egyszer ők, a brüsszeliták a főrablók?

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.12. 14:54:02

A cikked egyébként jó: jól mutatja, hogy a hozzá hasonló liberálisok értetklenül álnak a világ eseményei előtt, s képtelenek felfogni, hogy a kisember miért nem liberális.

látjátok feleim szümtükkel 2016.10.12. 16:14:42

Ez nagyon helyén van: "Kelet-Európában jóval könnyebb korrupt politikussal összefutni, mint egy menekülő szír családdal. Ez a tény mégsem rázza meg nagyon az embereket, pedig őket lopják meg a kormányok.".

Neo07 2016.10.12. 16:32:38

A világon mindenütt van korrupció, képzeld, még a nagy Ámerikában is. Csak ott ügyesebben és másképp csinálják, de végeredmény ugyanaz. Pár évvel ezelőtt micsoda botrány volt Németországban, hogy az egyik nagyvállalatról derültek ki korrupciós csúfságok.

Egyébként: nem lopás az, hogy a köpönyegváltás után a saját kádereiknek játszották át fillérekért a hazai vállalatokat? Ha így vesszük, messze az MSZP és holdudvara volt a legnagyobb rabló... (Hülyék voltak az elvtársak, naná, hogy nem értettek hozzá, hogy értettek volna hozzá, hiszen marxista végzettségükkel csak azt tudták, hogy a kapitalizmus döglődik; így aztán nem csoda hogy végeredményben szétverték a hazai ipart és mezőgazdaságot... Nem kellett volna ennek így alakulnia, lehetett volna egy évtizedes átmenettel átállni, és a munkások bevonásával egész biztosan sokkal jobban alakulhattak volna a gazdaságossági, műszaki adatok.)

A helyzet az, hogy az impotens bal- és szélsőlib oldal megint bebizonyította, hogy jobb ha a Fidesz-KDNP-re bízzuk az országot egy nagyon hosszú ideig... Bebizonyították, hogy többet ér nekik a nyugati gazdák füttyentése, mint az ország jövője. Igazi kispolitikusok, akik nem látnak tovább az orrukig.

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.12. 16:40:32

@Neo07: "Csak ott ügyesebben és másképp csinálják, de végeredmény ugyanaz."
Amerikából kivándorolnak, és elszegényednek az emberek? Hú "elvtárs" ez új!

"impotens bal- és szélsőlib oldal megint bebizonyította, hogy jobb ha a Fidesz-KDNP-re bízzuk az országot egy nagyon hosszú ideig"
Ja, hogy folytathassák tovább ugyan azt az elkúrást?
"Bebizonyították, hogy többet ér nekik a nyugati gazdák füttyentése, mint az ország jövője. "
Már nem csak a nyugati gazdák füttyentése számít, hanem a keletieké (putyin) is.

Na jó nem játszadozom tovább, hiszen te is csak egy húgyagyú retardált barom vagy, aki beveszi az síkhülyéknek kínált színházi előadást (mert akinek van egy kis agya átlát rajta) :)

Ad Dio 2016.10.12. 16:47:36

Magyarországon egy nagyon szűk réteg "hisz" Orbánnak/ban. A gyomorból szavazó fideszesek. Ez az embertípus a többi párt körül is megtalálható: akad olyan DK-s aki akkor is Gyurcsány Ferencet tartaná a demokrácia lovagjának, ha előkerülne egy felvétel, amin pénzjutalmat ad minden kilőtt szemért. Meg olyan is, aki szerint az MSZP megtévesztett, jót akaró, tisztességes emberek klubbja, a KDNP szentek gyülekezete, a Jobbik vezetője maga a Kossuthba oltott Széchenyi stb.
A többség azonban nem ilyen. Annak a bizonyos 3.3m embernek a többsége sem.

Az átlag szavazó kb. a legkisebb rosszra szavaz és ezt igen jól is teszi. Ha van olyan attitűd, ami a képviseletei demokráciákban kívánatos, akkor az, hogy az ember tartsa a távolságot attól a párttól (is) amire a szavazatát leadja.

Kár itt hívő zombiseregeket vizionálni: a többség sima pógár, aki nem terjeszti a pártpropagandát, nem oszt meg a fészbukon politikai baromságokat, nem megy el a pártok táblarázós összeröffenéseire stb. Egyszerűen csak arra szavaz, akit a legkisebb rossznak lát az adott szavazáskor.

willcox 2016.10.12. 16:52:48

@bircaman maxval szerkesztő: Talán, mert nem elég intelligens hozzá. Szabad gondolkodáshoz agy is kell, nem is kevés. Te is értelmesnek tünsz, de kárt okozol a hozzászólásaiddal. Ha ez a hatalom marad nem fogunk megállni a lejtőn, véglegesen leszakadunk ill. rögzül egy nagyon igazságtalan rendszer.

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.12. 16:53:53

@Ad Dio: ha a legkisebb rosszra szavaz, akkor miért az mszmp/kisz különítmény kapja a szavatok nagy részét, és miért nem a ténylegesen kisebb rossz mszmp/kisz-től függetlenek?

Neo07 2016.10.12. 16:56:56

@fidesz maszop dk egykutya: Ha lenne más értelmes alternatíva a Fideszen kívül, szavaznák másra, de nincs. Engem is zavar a sok stadionépítés, dühít az, hogy ennyire utálják a fákat, a természetet, hogy sunyi módon kész helyzet elé tesznek minket a hajnali fakivágásokkal, dühít, hogy csak nem képesek leszállni a Római-partról és mindenáron tönkre akarják tenni azt, nem tetszik, hogy ennyire sportbolondok, hogy meg akarnak rendezni egy olimpiát,nem tetszik nekem se az urizálás, a Rogán helikopterezése, de az a nagy büdös helyzet, nincs helyettük jobb. Most már a Jobbik is gyanús (sok okból), a többi ellenzéki pártról meg ne beszéljünk. Tudható róluk, hogy egy alkalmas pillanatban (megnyert választások után) úgy cuppannának össze, mint egy marék neodímium mágnes.

Nekem a nemzeti szempontok az elsődlegesek, nem az EU szempontjai (mi is az az EU? nem lesz sokáig, úgy fog szétesni hogy ihaj!)

Milyen elkúrás? A gazdaság jól érzi magát, köszöni szépen.
Az ellenzék módszerét már ismerjük: bármi gond van, az első reakciójuk az, hogy hitelt vesznek fel. Olyan esetekben is, amikor őrültség (pl. a akkori BKV működési költségeire(!) Nooormális? ) A jelenlegi párt gazdaságpolitikája olyan, hogy már kerülünk ki a gödörből, vagy legalábbis jó úton haladunk.

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.12. 17:03:42

@Neo07: Dehogy elsődlegesek a nemzeti szempontok, különben nem szavaznál a fideszre.

Elkúrás az, hogy 6 éve folyamatosan csak adóemelések vannak, miközben rekord EU támogatás van, és vége lett egy világválságnak, és mindenki szárnyal... kivéve magyarország ami szakad le, és mostanában már a románok is beelőznek. Egy önálló működésre képtelen csődtömeg.

"ellenzék" LOL

"bármi gond van, az első reakciójuk az, hogy hitelt vesznek fel." és adót emelnek, lásd az MSZMP narancsos szárnya ugyan azt csinálja, mint a vörös/kék szárny, hiszen megbeszélik a dolgokat mindig.

kvadrillio 2016.10.12. 17:06:25

Az új rendszer pedig sokszor más hatalmi és gazdasági szerkezetet hozott – fejtegeti Tölgyessy.

"Bajosan hihető, hogy a centrális erőteret a mai ellenzéki kínálatból győzheti le egyszer majd valaki. Félek, hogy Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor valójában része az Orbán-rendszer hatalmi felállásának, és a többiek is azok."

Az ellenzék bénasága jelentős részben csak látszat, a ténylegesen betöltött alárendelt szerep következményei, de ettől még mutatkozhatnak valóban bántóan alkalmatlannak. Az elemző szerint ráadásul a sokfelé osztott ellenzék inkább stabilizálja a rendszert.

Orbán tartós berendezkedésre készül

A politikai elemző azt mondja, a civilektől több félnivalója akad a rendszernek, mint az ellenzéki pártoktól, de a magyar társadalom nem vesz részt tartósan civil megmozdulásokban. Ráadásul ha a kormány enged valamit, részben csökken a közfigyelem, a mozgalom ellankad, az egyetlen célú megmozdulásból képtelen átlépni egy magasabb fázisba. A magasabb fázis ellen a miniszterelnök is alaposan dolgozik.

"Egy bizonyos, a miniszterelnök tartós berendezkedésre készül"

– mondja az elemző, aki szerint ma még jobbára Orbánnak dolgozik a világ mozgása. Rendszerének létezése akár hosszú évtizedekre is szólhat, ugyanakkor a rendszerváltás előtt ezzel a párttal szemben is egy rendíthetetlennek látszó hatalom állt.

"Utolsó száz évünkben 11 különböző rezsim váltogatta egymást. A mostaninak is alighanem zajos rendszerváltás lehet a következménye. A Fidesz eredményei jó eséllyel zsákutcában elért diadalok, a berendezkedés újra eltávolít a magyar polgárosodás évszázados reményétől. Ha a rendszer bármiért mégis meginog majd, meglepően gyorsan eljöhet a vége.

...:O))))))))))))))))))....ezeket egyre többen látják, tapasztalják az emberek közül.....azt, hogy Brüsszel engedi az EU-s milliárdok lenyúlását, azt, hogy az ellenzék együttműködik a fidesszel minden lenylásban, elősegítve saját részesedésüket és Orbán hatalmát is, és azt is, hogy a magyarországi alapítványok is részt vesznek az EU-s pénzek le-. elszívásában és fideszeseknek, liberálisoknak való átjátszásában.

DE ! EGYSZER TÉLLEG ELJÖN AZ IDŐ, AMIKOR ORBÁN EL LESZ SZÁMOLTATVA, VAJH....MIÉRT IS NEM TUDOTT A MAGYAR NÉP, TÁRSADALOM, MAGYARORSZÁG FELZÁRKÓZNI AZ UNIÓS MILLIÁRDOKBÓL !!! :o)

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.12. 17:08:29

@kvadrillio: "DE ! EGYSZER TÉLLEG ELJÖN AZ IDŐ, AMIKOR ORBÁN EL LESZ SZÁMOLTATVA, VAJH"

"álmodj királylány"...

Neo07 2016.10.12. 17:15:14

@fidesz maszop dk egykutya: Hahaha. Méghogy most lett vége egy válságnak? Ember, ébredj fel, nem hogy nem ért véget, de talán az eddiginél is súlyosabb válság jön! Ne mondd, hogy nem olvastál a Deutche Bank problémájáról, az euró vergődéséről, a font zuhanásáról, az óriási munkanélküliségről, a vészjósló tözsdei jelekről, a migránsválságról?! Szerintem vissza fogjuk még sírni ezeket a mai boldog békeidőket...

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.12. 17:19:11

@Neo07: Nem most lett vége, hanem 2010 környékén. Te aludtál eddig?
Most pedig jön a következő válság -ha jön-, és vele a magyar államcsőd.

Neo07 2016.10.12. 17:19:41

@kvadrillio: Tölgyessy régen SZDSZ-es volt. Ezért szerintem nem elfogulatlan elemző. "Tartós berendezkedés" Hát mi a politikusok célja, ha nem ez? Verseny van a politika "piacán" is, tessék úgy dolgozni, hogy komoly vetélytárs lehessen az illető. Ha ez nem megy, ne a népet tessék hibáztatni...

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.12. 17:20:57

@Neo07: ja, ha szdsz-es akkor nyilván nem mondta el a legrosszabbat, hiszen védenie kell a kormányon lévő elvtársait.

Neo07 2016.10.12. 17:23:56

@fidesz maszop dk egykutya: Miket írsz? Hogy védené a kormányt? Nem vagy normális.
Nem is vitatkozok veled tovább, értelmetlen, van más dolgom is.

Behajtó70 2016.10.12. 17:36:32

Miért is? Ja, mert nem azt mondja, hogy testidegen dolgokról mit KELL gondolnunk, hanem azt, amit nélküle is gondolnánk! Fura, mi?

nemecsekerno_007 2016.10.12. 17:37:13

Jájjjjj! Minden aggódónak nagyon köszönöm! Köszönöm, hogy ennyire a szívén viseli a pénzem sorsát, ha már nekem semmi befolyásom nincs rá. Ez nagyon derék.

Majd azért arról is szívesen olvasnék már egyszer, hogy Rogántóni helikopterezésén túl mennyi pénzembe kerül nekem a nyugdíjrendszer, más kölkének a diplomája v. az a köztisztviselő aki nem képes elintézni 3 hónap alatt egy hivatali ügyet. A szintén az én pénzemből fizetett egyetemi oktatóról már nem is beszélve, aki felvázolja nekem, hogy mér' vagyok fasiszta v. miért nem vagyok versenyképes.

Na ilyenekről is szívesen hallanék, mert nehogy azt mondjátok, hogy minden pénzem a fideszesek zsebébe landol. :) De amúgy itt egy kis segítség, mert ahogy eddig tapasztaltam a nullákkal gondok vannak. (a nagyságrendekkel, hogy mindneki értse)

www.amipenzunk.hu/#/~/koltsegvetesi-kiadasok

Lucifer Morningstar 2016.10.12. 17:38:52

orbán nagyon jól rájött arra, hogy a szavazásokat azok a birka értelmi szintjén tengődő nagyrészt negatív IQ-s szerencsétlenek döntik el, akiknek egy 3 szavas mondat elolvasása és megértése meghaladja a képességeit. Ezeket lehet egy szavas mantrákkal irányítani, ez adja a tömegbázisa alapját.

nemecsekerno_007 2016.10.12. 17:41:33

@Ad Dio: Ott a pont :) Egy csomóan azt hiszik, hogy napi 8-10 órában politikai elemzéseket ovlasok, megnézem a különféle oldalak médiumait és tájékozódok idegennyelvű portálokon is, hogy teljes átfogó képet kapjak erről a bolhacirkuszról. Hát persze :)

De akkor ki van a boltban??!!!! Ahogy a régi viccben van :)

látjátok feleim szümtükkel 2016.10.12. 17:44:24

@Neo07: "Milyen elkúrás? A gazdaság jól érzi magát, köszöni szépen. "

Ja, 27 %-os áfával jól is érezheti magát arra pesti tájakon. Vidéken - ahol nincs még megművelhető föld sem, mert a haveroknak eladták, és még a kocsmát is be kell zárni mert nincs vásárló erő - - hogy érzi magát? Kijafaszt érdekel az, kezdve veled.

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.12. 17:45:16

@Neo07: Hát a kettőnk köüűl én látom át az eléggé ordító és nyilvánvaló dolgokat, és te nem.

Hogy védené? Úgy ahogy az mszmp színházi társulatnak a legjobb, hiszen a kollégák segítik egymást.
Nem is vitatkoztál eddig sem, álmodtál egy tündérmesét.

látjátok feleim szümtükkel 2016.10.12. 17:45:40

@nemecsekerno_007:

Akinek az apja volt a vb titkár, meg a párttiktár, meg minden féle jóelvtárs.

nemecsekerno_007 2016.10.12. 17:50:29

@Lucifer Morningstar: Tömegbázis? Kb. a szavazók 40% megy el szavazni. A teljes szavazóképes lakosság kb. 20%-a szavaz a fideszre. Ez lenne a tömegbázis? Szerintem egy kicsit még olvass utána :) Ha csak ennyi birka van, az szerintem egész jó. :)

gmihaly621 2016.10.12. 17:50:52

A "valódi polgári értelmiség" az olyan, mint az "igazi Trebitsch"? Vagy valami más? És a nemzeti büszkeség, mint mákony, áfium, amitől függővé válunk, az micsoda? Ez a felfogás nagyon elvtársszerű, őket pedig 45 év alatt túl jól megismertük, és enyhén szólva nem szerettük meg őket úgy, ahogy Orwell 1984-ének főhőse a Nagy Vezért, ellenkezőleg. Értem én, hogy sokak számára OV is egy ilyen személyiség. De a nemzeti büszkeség, amit oly agresszíven fikáztok ti, internacionalisták, "orbánfüggetlen" érzület. Ti ezt toltátok - toljátok túl, aztán csodálkoztok a következményeken. Ha a 96 évvel ezelőtti versailles-washingtoni békerendszer (békediktátum) nem tördelte volna a birodalmakat nemzetállamokká, akkor a mai föderalisták is hitelesek lehetnének. Így viszont seggszájúak.

árnyékgyuri 2016.10.12. 18:14:31

Egyszerű a válasz: Orbán még mindig közelebb jár a valósághoz, mint az ellenfelei. Most kinek higgyenek? Annak aki migrációs problémáról kb. igazat mondott, vagy annak, aki álproblémának nevezte? Most több nem jut eszembe, de van még vagy 7-8 ilyen eset, amikor az ellenzék nagyobbat hazudott mint a kormány. Pedig őket senki se kényszeríti: nincsenek cselekvési kényszer alatt, nem szúrhatják el, azt mondanak, amit akarnak. Viszont visszafelé kevésre emlékszem: amikor az ellenzék verhette volna bele Orbán orrát a saját hazugságába. Pedig lett volna rá lehetősége: pl. no go zónák. Belementek a vannak-nincsenek vitába, pedig mondhatták volna: ott az élet a zónákkal együtt is jobb mint itt zónák nélkül. Ezért mennek oda a magyarok és nem ide az angolok. Ez a kommunikáció az igazságon alapul - nem lehet "mögé" menni, "rajtakapni" stb. De nem.... ők is hazudnak rendületlenül. A kétfarkú sikerének a titka szerintem az, hogy ők a maguk abszurd módján szintén közelebb vannak a valósághoz, mint az ellenzék. Ha az ellenzék így folytatja, a kétfarkú lesz a legerősebb ellenzéki párt.

Ad Dio 2016.10.12. 18:32:44

@fidesz maszop dk egykutya:

Kérdezd meg tőlük. Én csak azt mondom, amit látok ;-).

morph on deer 2016.10.12. 19:04:58

@Ad Dio:

"Kár itt hívő zombiseregeket vizionálni: a többség sima pógár..."

Bár ameddig a 'sima pógár' meghatározás az egyénekre alkalmasint ráillik, amint ezeknek a pógároknak sikerül betévednie egy Orbán/Fidesz gyűlésre, máris sikerül átalakulniuk 'zombivá', még egyszerre is lépnek, ha odafigyelsz!

"Egyszerűen csak arra szavaz, akit a legkisebb rossznak lát az adott szavazáskor."

És az meg attól függ, hogy mivel tömték a fejét a számára elérhető kommunikációs csatornákon, ezt mindketten tudjuk, szóval a kör bezárult. Ez van.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.12. 19:09:53

@willcox:

Aki szabadon gondolkozik, az csakis liberális lehet?

Én szabadon gondolkozva lettem a liberalizmus ellenfele.

Gazz 2016.10.12. 19:34:03

@willcox: Birca értelmesnek tűnik? Sablonokat böfög fel, propaganda szövegeket. És mindig ráér. Az egyik hívószava az "orosz".
Tipikus bértroll.

anyadmajma 2016.10.12. 19:38:56

@bircaman maxval szerkesztő: a faszt, birka, te libsi vagy, azért lógsz itt folyton, különben a 888ón lennél főszerkesztő.
Ja, hogy neked azt ígérték, hogy majd az leszel, csak előbb itt kell teljesítened a párt utasításait?
Hát akkor rajta.
Bár szerintem buzi vagy, szopni jársz te ide.

01234567 2016.10.12. 19:47:02

Azért mert Magyarországon 40% a hülyék aránya. Ugyan ez egy átlagos országban 5-10%, egy átlag alattiban 20% ez már komoly veszélyforrás polgárháborúhoz, diktatúrához puccsal..stb..mindenféle szélsőséghez, de mi szerencsére bamba birkák vagyunk így mindez eljön magától verbális úton.

L von Richthoven 2016.10.12. 19:49:03

@Neo07:
Persze, hogyne!
Orbánék akkor szükségtelenül csinálják a letelepedési kötvényüzletet ugye? Végülis az is egyfajta hitelfelvétel....
Ami valójában szükségtelen, attól eltekintve, hogy lopós Tóni és bűntársai részére biztosítanak komoly pénzszerzési lehetőséget, ugy, hogy majd a lejáratkor az adófizető polgár fogja annak költséget megfizetni....
Ez egy példa volt a száz közül....

dunántúli gyerek 2016.10.12. 19:58:49

ez egyszerü

csak 2 oldal van- az egyik csődbe ment + hazudott reggeldélbeneste

orbán a fő 2010es céljait elérte (munkahelyteremtés, adósságcsökkentés, gazdaságbeindítás), és nagyjából azt csinálja amit mond

igy még mindig orbán a hitelesebb

L von Richthoven 2016.10.12. 19:59:54

@bircaman maxval szerkesztő:
Egész jól másolod a nagy nemzetvezető életútját...
Mint tudjuk, nem dicsekedhetsz proletár múlttal, fel lettél nevelve banánon és jólétben, kiváltságos környezetben, kiváltságokkal ellátva...
Most pedig a liberalizmus az ami az ellenségeddé vált.. Egészségedre!
Tudod Birka, te a magyar trollok legrohadékabbja vagy... Annak idején a balloldal volt az aki a moslékodat biztosította, hogy felnőjj, aztán azokhoz húztál akiknek megjött az esze, most pedig rájöttél hogy ismét jobb ha másik vályúhoz sétálsz át...

dunántúli gyerek 2016.10.12. 20:00:02

@L von Richthoven: az adósság a letelepedési kötvénnyel is csökken (tóniék meg keresnek rajta) ettől senki ne fogja a csődlovagokat választani

dunántúli gyerek 2016.10.12. 20:02:59

@látjátok feleim szümtükkel: 'Ja, 27 %-os áfával jól is érezheti magát arra pesti tájakon. Vidéken - ahol nincs még megművelhető föld sem, mert a haveroknak eladták, és még a kocsmát is be kell zárni mert nincs vásárló erő - - hogy érzi magát? Kijafaszt érdekel az, kezdve veled.'

- ott meg a Jobbikra szavaznak. A lényeg hogy a szocikra arrafele még annyira sem kíváncsiak mint a fityiszre

anyadmajma 2016.10.12. 20:03:51

@dunántúli gyerek: mitől csökkenne, te hazaáruló bolsevik geci? he? na ugassad, hogy működik szerinted ez a kötvény dolog,
Már ha a gyépés iq-d engedi. Mert a párt gondolom erre nem adott utasítást.

Leylandi 2016.10.12. 20:05:43

"Orbán 2010-ben demokratikusan szerzete meg a hatalmát, bár a TV- székház megostromoltatása az erre a célra felbérelt zsoldoscsapatok segítségével egyes politológusok szerint nem tekinthető tisztességes módszernek."

Ellenben a TV-székház utáni szemkilövő megtorlásokra külföldi rendőröket azonosító nélkül bevetni teljesen demokratikus intézkedés volt...
Mocskos libbant anarchisták, hiába kapálóztok! Még vagy ezer évig nem kerültök vissza a kondér közelébe. Sőt, ha van igazság a földön, a valódi liberalizmus is megtisztul tőletek.

dunántúli gyerek 2016.10.12. 20:08:10

@Leylandi: A poszter azt hazudja hogy a székházattak meg a fidesz hatalomrakerülése az egy és ugyanaz csak épp volt közötte 4 év csődkormányzás

az itt kifelejtődött

Voyager10 2016.10.12. 20:16:50

@bircaman maxval szerkesztő: "Én szabadon gondolkozva lettem a liberalizmus ellenfele." Azért kaptál egy kis segítséget. És mit kínálsz helyette? Lássuk a portékát barika!

2016.10.12. 20:18:27

Pl azért hisznek sokan Viktorkának, mert képtelenek megérteni ezt az egyszerű matematikát:
Államdósság
2010: 20000 milliárd forint
2015:25000 milliárd forint
És ezt a legtöbben államadósság csökkenésnek értelmezik, mert ezt rágja a szájukba Viktorka. Ez 5000 milliárd forint hitel felvételt jelent, plusz a manyup 3000 milliárdja. Ebből vigad a magyar elit évek óta, ez a növekedés alapja, a hitel és a lopott pénz.

dunántúli gyerek 2016.10.12. 20:25:44

@roli101: mert ez az államadósság csökkenése

a szocikat kiröhögi mindenki soha többet nem kerülnek hatalomra, esetleg majd a Jobbik

akkor még hangosabb lesz a nyivák

Ad Dio 2016.10.12. 20:38:04

@morph on deer:

Francokat. A többség nem jár sem Fidesz sem Mszp sem semmi egyéb párt rendezvényeire. Szavaz a legkisebb rosszra négy évente és ennyi. A zajos kisebbség hangja hallatszik mindenfelől (pl. az ilyen fórumokon). Attól tűnik úgy mintha minden magyar így nyomulna.

A média hatalmát nem szabad lebecsülni, de a hatása igencsak rövid távú. 8 éven át az Mszp/Szdsz kezében volt a királyi média. Aztán hol végezték? Ez emberek nem annyira hülyék, mint amilyennek látod őket. Az emberek pl. meglehetősen jól tisztában vannak vele, hogy mit éreznek. Megfogalmazni általában kevésbé tudják az érzéseiket. Még kevésbé programmá alakítani azt. ez volna a politikusok lehetősége és mozgástere.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.10.12. 20:43:40

Mert hülyék. Ez van Igen, sok a hülye.

ember100 2016.10.12. 20:53:35

@Neo07:
Helló !

Azt ugye vágod hogy egy német nagyvállalat ( akárki rt. )
AZ NEM ÁLLAMI korrupció mint itt és el is kapjál őket és le is ültetik , megbüntetik.
Ja ne gyere azzal hogy a szocik hogy mit adtak el ,mert a nagy eladások az mdf-szdsz kormányok alatt voltak , RENDSZERVÁLTÁS privatizácói mond ez valamit neked.
Meg aztán ne gyere a múlttal , az nem menti fel a mostani rezsimet.
A múltban ha valaki lopott csalt azt felakasztották , levágták a kezét stb......

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.12. 20:58:16

@dunántúli gyerek: most is a szocik vannak hatalmon, ezt te is tudod megrögzött hazaáruló kommer kuladarabként.
Attól, hogy nemzeti jelszavakat harsogtok még mindig ugyan azok az mszmp, kisz szökevények maradtok.

L von Richthoven 2016.10.12. 20:58:44

@dunántúli gyerek:
Ajánlanék egy nagyon alapfokú könyvelési, vagy inkább háztartási tanfolyamot...
Tudod mi az a kötvény?
Hallottál már olyanról, hogy a kölcsönt vissza is kell fizetni kamatokkal együtt?

dunántúli gyerek 2016.10.12. 21:00:54

@L von Richthoven: ja, a kötvény BELE VAN SZÁMOLVA A CSÖKKENŐ ÁLLAMADÓSSÁGBA

- ugyanis most is jegyeznek új kötvényeket, még több meg épp lejár

THEEEEE, baromarcú

anyadmajma 2016.10.12. 21:02:19

@dunántúli gyerek: na, te hazaáruló bolsevik geci, a gazdád hazudik, mint a vízfolyás, ellentétben az igazmondó juhász gyurcsánnyal.
És erről jogerős magyar bírósági ítélet is van. Igaz, a gazdádra nem vonatkozik semmiféle törvény vagy szokás. Ilyen egy igazi bolsevik diktátor.

L von Richthoven 2016.10.12. 21:17:05

@dunántúli gyerek:
A kibocsátott kötvény hozzáadjuk, a visszavásároltat pedig kivonjuk az államadósságból te baromarcú...
Ha ez magas neked, akkor inkább felejtsd el ezt a témát mert csak azt bizonyítod vele, hogy olyan sötét vagy, hogy hozzád képest egy néger fasza neoncsőnek tűnik....

dunántúli gyerek 2016.10.12. 21:20:11

@L von Richthoven: Én is ezt mondom.

Szóval közöd nincs Rogánék jól menő üzletéhez, ami nekünk állampolgároknak sokkal jobb, mint a szoclibsi rablóbanda adósságnövelése.

Úgyhogy nyilván 2018ban is az adósságcsökkentő kormányra szavazok, vagy esetleg Vonára, ha megígéri hogy a dunába lövi az összes tetvedék libsit..:)

L von Richthoven 2016.10.12. 21:33:23

@dunántúli gyerek:
Én arra szavaznék, hogy az idegorvosok és a pszichiáterek toronymagas fizetést kapjanak... Talán jobb eredménnyel gyógyíthatnák a csúti szarcsimbókot és a seggnyalóit meg a dunántúli faszkalapokat..

anyadmajma 2016.10.12. 21:39:41

@L von Richthoven: szerintem ez a hazaáruló bolsevik geci @dunántúli gyerek: a birka egyik prémiumja(jön a karácsony, kell a lóvé vazelinra), ne foglalkozz vele. vagy buzi, mert szopni jár ide, vagy libsi, mert különben a 888ón lógna.
Valamelyik nap ez egyik azzal jött, hogy ő 100%-osra töltötte ki a mensa tesztet. de hamar tisztáztuk, hogy aza menzesz-teszt volt, mert az se tudta, hogy szocik 2milliárdos autópálya lopása miért szarabb a fidesz 4 milliárdos lopásánál.
Mondtam is neki, hogy üljön vissza a bölcsibe, kezdje előlröl az egészet

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.12. 21:53:18

@L von Richthoven: nem meglepő ez. A fideszre csak segghülyék, és komcsik szavaznak, vagy e kettő kombinációja :)

vénkujon 2016.10.12. 22:04:38

@bircaman maxval szerkesztő: engem sokkolt ahogy l von richthofen bebaszott neked a vályús hasonlattal. most biztos nagyon kellemetlen lehet neked. kérlek szedd össze magad.

vénkujon 2016.10.12. 22:06:25

természetesen nekem is szar, mivel elbasztam a nevét. "ritchhovten". elnézést:(

anyadmajma 2016.10.12. 22:08:37

@vénkujon: rányomsz a hsz-nél a válasz erre gombra, és belinkeli a nevét:)
De a birkának mindegy, neki amúgy is túl sok infó bármi, ami nem a libsi! kifejezés. Ennyit tud.

igazi abramovics 2016.10.12. 22:20:45

elkezdtem elolvasni a hozzászólásokat.
döbbenetes!
döbbenetes, hogy mennyi rothadt, mocskos híve van it a
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDÁNAK
.
EZEK A PATKÁNY GECIK A SAJÁT ANYJUKAT MEGBASZNÁK, CSAK, HOGY A CSUTI GECI FASZÁT SZOPOGATHASSÁK NAPHOSSZAT, VAGY A SEGGE VÉGEI LEHESSENEK..
.
OCSMÁNY RABSZOLGÁNAK VALÓ MÉG FÉLÁZSIAINAK SEM NEVEZHETŐ HORDA.

elemes 2016.10.12. 22:25:32

@látjátok feleim szümtükkel:

Mi a gond a 27%-os áfával?
Ahol sok rossz az adózási fegyelem, jellemzően a fogyasztást adóztatják leginkább, a jövedelmet kevésbé.

elemes 2016.10.12. 22:26:52

@fidesz maszop dk egykutya:

Meg aki nem olvas indexhut, csak rezsicsökkentést és migránsáradatot.

NagyVonalakban 2016.10.12. 22:48:21

@bircaman maxval szerkesztő: birka, te hogy èrsz rá mindig ennyire? Bezárt a trafikod, vagy már alkalmazottad is van?...

fércnél maradandóbb 2016.10.12. 23:28:25

Ez a poszt most nagyon gyengére sikeredett. Kezd hasonlítani a mániás szósaláta-beszédre

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.13. 06:30:17

@L von Richthoven:

"Mint tudjuk, nem dicsekedhetsz proletár múlttal"

Múlttal nem, de jelennel igen. Jelenleg proletár vagyok.

"fel lettél nevelve banánon és jólétben, kiváltságos környezetben, kiváltságokkal ellátva"

Nem voltak kiváltságaim. Igen, az átlagszint felett éltem, de a kommunizmusban nem is voltak jelentős eltérések az emberek között.

"Most pedig a liberalizmus az ami az ellenségeddé vált.."

Fordítva, nem a liberalizmus lett az ellenségem, hanem én lettem az ellenfele. De ez hogy kapcsolódik a kommunizmushoz?

"Tudod Birka, te a magyar trollok legrohadékabbja vagy"

Ez dicséret egy ballib szájából. A "troll" szó ballibául = önálló gondolkodásúl, nem-ballib ember.

"Annak idején a balloldal volt az aki a moslékodat biztosította, hogy felnőjj"

Apám? Nem volt ő sehol. A kommunista rendszerben nem volt eleve ilyen választási lehetőség.

"aztán azokhoz húztál akiknek megjött az esze, most pedig rájöttél hogy ismét jobb ha másik vályúhoz sétálsz át..."

Nem, sosem volt nálam ilyen szempont, sőt mindig inkább ellenzéki voltam a hatalmasokkal szemben. Életem nagyobb részében. S vályúnál még nem voltam soha.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.13. 06:32:52

@Voyager10:

Igen, a segítség Istentől a gondolkozás képessége.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.13. 06:39:53

@Ad Dio:

"Az átlag szavazó kb. a legkisebb rosszra szavaz és ezt igen jól is teszi."

Így igaz.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.13. 06:40:57

@willcox:

Ez a kormányzat éppenhogy jó irányban halad. Azaz a szakadék az lenne, ha visszatárne a ballib országrontés.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.13. 06:43:48

@Peter Götz:

Ballibául "hazudsz" = a .liberálisoknak kellemetlen igazságot mondasz.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.13. 06:46:45

@Lucifer Morningstar: @01234567:

Ilyen a modern demokrácia: a szavazást az apolitikus, műveletlen átlag kisember dönti el.

Ennek a liberálisok tapsolnak, kivéve ha éppen nem sikerül nekik irányítani a tömeget. Akkor birkáznak és csürhéznek.

Vicces, nem?

torró 2016.10.13. 07:05:04

@igazi abramovics:
Brávó! Na és te kinek f szopó híve vagy? Figyelemre méltó a műveltséged. Ha azok is ilyen mélyen szántó gondolatokat tudnak adni, akkor rossz hírem van! A kutya sem fog veletek foglalkozni.. A tehetetlen ember vicsorog így, mint egy láncra kötött kutya. Ne csináld, árt az egészségednek.:)))

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2016.10.13. 07:25:23

Hogy miért hisznek Orbánnak? Az etológia megadja a választ, egyszerűen a csoportszelekció mechanizmusai működnek, és a kormánypropaganda minden rezdülésében ennek régi bevált módszereit alkalmazza, a csoportlojalitás, és az ellenségkép erősítését.
globalisvilag.com/2016/10/10/a-csoportszelekcio-mint-a-tomegmanipulacio-eszkoze/

ChemZso 2016.10.13. 08:11:42

@Ad Dio: "Kár itt hívő zombiseregeket vizionálni: a többség sima pógár, aki nem terjeszti a pártpropagandát, nem oszt meg a fészbukon politikai baromságokat, nem megy el a pártok táblarázós összeröffenéseire stb"

Ezt az egyszerű tényt egyszerűen képtelen az Orbán ellenes tábor felfogni, és ennek napi szinten adja tanúbizonyságát.

Mérnork 2016.10.13. 08:15:48

Én nem orbánnak hiszek, hanem az őt leváltani kívánó balfékeknek.
Ők pedig saját bevallásuk szerint megszüntetnék az 1 kulcsos adót, a gyerekek utáni adókedvezményt és simán beengednék az országba népvándorló csürhét.
Emiatt tuti nem fogok rájuk szavazni, így kizárásos alapon marad a finesz.

John Doe3 2016.10.13. 08:38:17

@Neo07: Ezek szerint Paks2 nem hitelből épül? Vagy mégis? És ki is írta alá azt a hitelszerződést? [A védelem visszavonul.]

pioneer2016 2016.10.13. 08:42:11

Orbán maga mondta, "ne azt nézzék, hogy mit mondok, hanem, hogy mit csinálok".
Ehhez tartja is magát rendületlenül. Sajnos sok alul iskolázott ember nem látta (fogta föl) ennek a kijelentésnek a lényegét, súlyát.

Netuddki. 2016.10.13. 09:39:25

A Friderikusz megmondta a tutit:
index.hu/kultur/media/2016/10/13/orban_egykoron_nem_rendelt_volna_propagandariportokat_a_tv2-tol/

Szó sincs arról, hogy hisznek az orbánnak. Pillanatnyilag az orbán rezsimtől várják a nagyobb zsét. "Ezek", ha megbukik az orbán rendszer, elsőként fognak hátat fordítani neki.

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.13. 09:50:27

@elemes: tehát nem olvas semmit, nem tájékozódik, csukott szemmel jár, magyarul segghülye.
Pont rólatok írtam "elvtárs" :)

@bircaman maxval szerkesztő: de van, csak átnevezték fideszre, maszopra, meg dk-ra.
Te is egy kiszes kis tetű lehetsz, vagy öregebb vagy, és az mszmp-be is sikerült belépned?

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.13. 10:20:16

@fidesz maszop dk egykutya:

Butaság,. Az MSZMP ideológiája egész más volt, mint az MSZP-é. Nem szólva a többiről, mely eleve nem is utódszervezet.

Két pártban voltam tag eddig, egyik se az MSZMO.

Peterpapo 2016.10.13. 10:40:15

Kedves blogíró! Írásoddal nagyrészt egyetértek, de lenne egy kérdésem:

Honnan vetted, hogy több mint 3 millióan hisznek Orbánnak? Azért mert ennyien szavaztak nemmel a kvóta szavazáson? Ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy hisznek neki, hiszen ebben a több mint 3 millióban benne vannak a Jobbik szavazói is, meg azok is, akik egyébként nem hisznek el Orbánnak semmi mást.

Egyébként Orbán szerintem hasonló ahhoz a nénihez, aki saját kezűleg restaurálta Elias García Martínez Ecce Homo című freskóját, mert már nagyon kopott volt, Moncsiscsit csinálva Jézusból. A kép az ország, Orbán a néni. Csak Orbán nem jó szándékból csinálja, mint a néni tette.

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.13. 11:03:37

@bircaman maxval szerkesztő: az mszmp-nek nem volt ideológiája, csak álcája, ahogy a mostani utódpártjainak sincs. Célja volt/van: lopkodás

Peterpapo 2016.10.13. 11:37:17

@bircaman maxval szerkesztő:

Te tévedsz. Nincs nekik, csak arra hivatkoznak miközben szétlopják és szétbasszák az országot.

elemes 2016.10.13. 11:39:44

@fidesz maszop dk egykutya:

"Pont rólatok írtam "elvtárs" :)"

valami tévedés lehet, én egy személy vagyok.

elemes 2016.10.13. 11:40:26

@Peterpapo:

off
ez szubjektív, mindig az lopja / bassza szét, aki kormányoz, bezzeg az elődje menyivel jobb volt

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.13. 11:51:24

@Peterpapo:

Lopni lehetle liberálisként is, sőt úgy könnyebb, mert a liberáis médiák azt nem kifogásolnák.

pioneer2016 2016.10.13. 11:52:31

@elemes:

Ha Te erkölcsi mércének tekinted azt, hogy "mások is loptak" az feljogosítja a jelenlegit, hogy ö is lopjon, rendkívül káros nézet.
A mai kormány lehetne mondjuk példamutató. Orbán és rendszere jelenleg a legkorruptabb és legtöbbet ellopó mocsadék banda a rendszerváltás óta.

Peterpapo 2016.10.13. 11:54:24

@elemes:

Én sem állítottam mást. A mostaniak, csak annyival rosszabbak, hogy pofátlanabbul és többet lopnak, mint elődeik. A borzasztó az, hogy ezt túl sok embert kevésbé zavar.

@bircaman maxval szerkesztő:

Ebben is tévedsz. Liberálisként sem lehet lopni.

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.13. 11:56:35

@pioneer2016: mint mindig az aktuális kormány, hiszen mindig egyre többet próbálnak ki, és a következő kormány mindig onnan fojtatja ahol az előző abbahagyta, hiszen látja, hogy a hülye birkák azt is hagyták.

elemes 2016.10.13. 13:43:00

@pioneer2016:

Még csak ahhoz hasonlót sem írtam, mint amit implicit a terhemre róttál :)

elemes 2016.10.13. 13:51:15

@Peterpapo:

"A mostaniak, csak annyival rosszabbak, hogy pofátlanabbul és többet lopnak, mint elődeik."

Én még ezt sem merném kimondani, van egy ilyen cihológiai jelenség, hogy a friss élmények erősebben hatnak ránk, mint a régiek. Tudod, régen minden jobb volt, mert az volt merev, aminek kellett, és az hajlott, aminek kellett, most meg fordítva.

"A borzasztó az, hogy ezt túl sok embert kevésbé zavar."

Az átlagmagyar hazalopja a másolópapírt a munkahelyéről, nem kér és nem ad számlát, stb stb -- érthető, hogy olyan politikusokkal szimpatizál, akik hasonló értékrendet képviselnek.

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.13. 13:55:45

@elemes: "hogy a friss élmények erősebben hatnak ránk, mint a régiek"
köze nincs hozzá. Ez egy olyan jelenség, hogy miért legyen kevésbé pofátlanok mint az előzők, ha azt is eltűrte a birka...

Peterpapo 2016.10.13. 14:19:20

@elemes:

Én meg merem és nem azért, mert ez most volt, az meg akkor.

Na meg azt se felejtsük el, hogy nagyon sokan kaptak ettől a kormánytól sok pénzt, trafikot, stb, de ettől még nem gondolnám, hogy az értékrend miatt szimpatizálnak velük sokan. Inkább csak megeszik, amit ezek mondanak.

elemes 2016.10.13. 14:50:09

@fidesz maszop dk egykutya:

"miért legyen kevésbé pofátlanok mint az előzők, ha azt is eltűrte a birka"

De ez még mindig szubjektív :-) Legfeljebb azt mondhatjuk, hogy SZERINTEM ezek többet lopnak mint azok. Forintban kifejezhető becslés a lopásokról van valakinek? Mit mondhatunk, hogy ha szoci kormány idején 1 km metró építése 50 milliárd forint volt, akkor fideszkormány idején legfeljebb az építőipari árindexszel drágábban, tehát (mondjuk) 55 milliárdért építhetnek, különben többet lopnak mint a szocik?

elemes 2016.10.13. 14:55:12

@Peterpapo:

"nagyon sokan kaptak ettől a kormánytól sok pénzt, trafikot"

A trafik érdekes sztori volt, mindenki mutyiról beszélt (még azok is, akik benne voltak :-)) de közben ez egyáltalán nem akkora üzlet. Van az országban kb 5000 trafik, ebből 2000 veszteséges vagy nullszaldós, 2000 épp csak vegetál de alkalmazottra már nem futja, van párszáz amelyik kitermeli az alkalmazott fizetését és a tulajdonos is meg tud élni, és van talán ha kétszáz amelyik igazán jól tejel. Nagyonvidékiek (várgesztesen például) kisírták, hogy legyen "féltrafik", a kocsma sarkában van egy 30x30 centis terület trafiknak kinevezve ahol kb négyféle cigaretta kapható, a kocsmárosné aranyvirág vedlik át trafikosnak ha kell. Szóval a vidéki fideszes potentátok igencsak megszívták a trafikos koncessziókkal.

Miközben aki nem követi a részleteket, azt hinné, hogy a trafikbiznisz az is mekkora nagy lopás volt. Közben meg nem is.

pioneer2016 2016.10.13. 15:02:10

@elemes:

Akkor rossz volt a címzés, bocsi. Azért általánosságban igaz amit megfogalmaztam.

elemes 2016.10.13. 15:05:32

@Peterpapo:

"ettől még nem gondolnám, hogy az értékrend miatt szimpatizálnak velük sokan"

Pedig igen, és ez nem elemes blogtárs véleménye :-) azokkal az emberekkel szimpatizálunk, azokkal barátkozunk, akiknek a világnezete, értékrendje a miénkhez hasonló. Itt persze nem arról van szó, hogy ha én hazalopom a másolópapírt, akkor megengedem a miniszternek, hogy ő hazalopja a papírgyárat. Arról van szó, hogy az az értékrend, ami NEKEM megengedi, hogy stikában hazalopjam a másolópapírt, hasonlít ahhoz az értékrendhez, ami a miniszternek megengedi, hogy stikban hazalopja a papírgyárat. Nyilván nem a lopás, hanem a mögötte levő értékrend az, amely szimpatikus.

Ennek az értékrendnek olyan megjelenési formái vannak, hogy a törvényt csak akkor tartjuk be, ha megtorlás fenyeget, haveroknak elintézem amit tudok, haveroknál kijárom, amire szükségem van, kenőpénzt fizetek és fogadok el, a látszatra ügyelek de a zárt ajtók mögött verem a gyereket esetleg az asszonyt, ha valami nehézségem van, mindig mást hibáztatok (zsidókat, cigányokat, fideszeseket) és sopánkodok, hogy az illetékesek nem tesznek semmit, és még álszent is vagyok, mert ha mások követik el a stikliket (amiket én természetesen meg tudok magyarázni ha rólam van szó), jajgatok, hogy hova jutott ez a világ.

Na ez egy értékrend -- ez az értékrend az, amely megválasztja a tolvaj, korrupt politikusokat.

Svédországban más értékrendet képvisek az átlag svéd. Ott nem tud választást nyerni egy korrupt politikus, mert az átlag svéd eléggé becsületes és lenézi az ügyeskedőket. Régi sztori volt az a gazdasági miniszter, akinek le kellett mondania, mert a nyaralóját a saját cége építette fel és visszaigényelte utána az áfát.

Peterpapo 2016.10.13. 15:15:58

@elemes:

Lehet vannak így jó néhányan ezzel, de nekem több barátom is van, akik a fidesszel szimpatizálnak és egyikük sem azért, mert hazalopják a fénymásoló papírt. Már csak azért sem, mert az egyiküknek saját papír írószer boltja van. Szóval van igazság abban, amit mondasz, de nem gondolnám, hogy mindenki ezért szimpatizál a fidesszel. És szerintem a barátságok sem azért köttetnek nagyobb részt, mert a világnézeted ugyanolyan. Az legfeljebb azért megy tönkre.

elemes 2016.10.13. 15:24:10

@Peterpapo:

"és egyikük sem azért, mert hazalopják a fénymásoló papírt"

Persze :) mint mondtam, nem a lopás ténye, hanem az az értékrend, amely mögötte van.
Azok a fidesz-szimpatizánsok, akik a kirakatban levő értékrendet támogatták, de saját erkölcsi rendjükbe a lopás nem fért bele, vagy az egyszemélyi tekintélyelvű vezetés nem fért bele... egy részük lemorzsolódott, egy másik részük apolitikussá vált és hajtja a mókuskereket.

És persze vannak a támogatók között olyanok is, akik elfogadták a kormány valóságértelmezését: háború van, velem vagy ellenem. Aki nem abszolút lojális, az áruló és ellenséggé válik és mindenétől megfosztjuk, de ezek az emberek feladták a saját értékrendjüket és beálltak erkölcsi zombinak.

elemes 2016.10.13. 15:24:56

@Peterpapo:

"a barátságok sem azért köttetnek nagyobb részt, mert a világnézeted ugyanolyan"

A barátságok pszichológiája érdekes kérdés, kicsit mélyebbre megy, mint a szimpátia :)

Peterpapo 2016.10.13. 15:29:50

@elemes:

Persze, hogy nagy bukta lett a trafik biznisz, mert az emberek úgy reagálták le, hogy inkább csempész cigit vesznek, vagy leszoknak a dohányzásról, illetve átszoktak az ecigire. ennek újabb következménye, hogy most már az ecigit is csak Nemezeti Dohánybolban veheted meg. :D :D :D Ja és sokan nem doboz cigit vesznek, hanem inkább töltik a cigit, mert úgy fele annyiba kerül. Szóval nem azért lett bukta, mert nincs üzlet a dohányban, hanem azért, mert az emberek így reagáltak a mutyira.

elemes 2016.10.13. 15:37:55

@Peterpapo:

A csempészcigaretta az összforgalom néhány százaléka (tényleg). Voltak, akik le is szoktak, bár ez lassabban megy, a sodort vagy házilag töltött cigaretta is apasztja a bizniszt, de nem ezek voltak a bukta legfőbb okai, hanem az egyszerű, mohósággal párosult butaság. Azt HITTÉK, hogy nagy biznisz lesz. Nem mesze tőlünk egy mellékutcában nyílt három trafik, kettő pont egymással szemben (mellékutca, minimális autóforgalom), a harmadik egy lépcsőházzal arrébb, tehát kb 40-50 méterre. Egy évig szenvedtek, mostanra már csak egy működik.

Szóval sok tényező volt, de leginkább azért szívták meg sokan, mert aki mohó, az gyakran buta is. Nem számolták ki, hogy mekkora forgalom kellene a megélhetéshez.

Peterpapo 2016.10.13. 15:56:39

@elemes:

A trafik mutyi 2012-ben volt. 2013-ban közel 8 százalékra emelkedett a csempészcigi forgalmazása a 2011-es 4 százalék helyett, vagyis megduplázódott a forgalom.

hvg.hu/gazdasag/20140902_csempesz_cigi

Illegalitásba ment százmillió szálak

Mint azt korábban a hvg.hu is megírta, egyre kevesebb cigarettát vesznek legálisan Magyarországon, és ezt egy ideje már az adóhatósági statisztikák is vastagon alátámasztják. A NAV hivatalos adatai szerint az idén valószínűleg még a tavalyi negatív rekordot is felülírja a piac. Az adóhatóság adatai szerint a májusi adatok éves szinten összevetve tavalyhoz képest 200 millió szál kiesését jelzik, de 2012 májusában még 1,1 milliárd volt a most 660 milliónak mért adat. Pedig szakemberek szerint alig cigiznek kevesebben, és az sem valószínű, hogy akik dohányoznak, kevesebbel beérnék, mint korábban.

A hivatalos adatok szerint 2013-ban 9,3 milliárd szál cigarettát vettek Magyarországon, az idén, a féléves adatokból kalkulálva, elképzelhető, hogy 8 milliárd szál körül alakul a (legális) forgalom. Az adóhivatal szerint nem lehet pontosan megbecsülni a dohány-feketepiac mértékét, de az valószínű, hogy csak egy töredékét foglalják le az illegális cigarettának. A statisztikákban jelenleg szereplő 11,7 százalék éppúgy elképzelt szám, mint a korábbi években a 8, vagy akár az egy évtizeddel ezelőtti 18-25 százalék körüli értékek. A NAV-ot mindez leginkább ott érinti érzékenyen, hogy az illegális vásárlás és fekete cigire áttérő fogyasztó az államkasszában több milliárd, de inkább több tízmilliárd forintnyi adóbevétel kiesését idézi elő.

Vagyis 2014-re már közel 12 százalék. Nem olyan kevés az.

elemes 2016.10.13. 16:04:43

@Peterpapo:

A HVG-nek azokat a mondatait, hogy "értesüléseink szerint", "szakemberek szerint", stb tehát amikor ködösítenek, egyszerűen ki lehet hagyni. A csempészet nőtt, de nem az a 4-ről 8-ra vagy akár 12-re növekedés amely miatt ezrével dőltek be a frissen nyílt trafikok, hanem amit írtam: a mohósággal párosult butaság. Gőzük sem volt egy vállalkozás működtetéséről, üzletről, bevételről, költségekről, trendekről.

Peterpapo 2016.10.13. 16:16:06

@elemes:

Az hogy egy utcában három bolt is nyílt nem feltétlen mohóság volt, hanem a jogszabály be nem tartása. Ha jól emlékszem 200/fő lehetett nyitni boltot és azoknak legalább 150 méter távolságra. Most nem emlékszem pontosan, de sajnos nem tudok utána keresni, mert most mennem kell. Sok mindenben egyetértünk egyébként, jó volt veled dumcsizni.

Üdv.

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.13. 16:31:18

@elemes: nem szubjektív. Vége lett 2010-ben egy válságnak, jött egy világgazdasági fellendülés, ráadásul rekordméretű EU támogatás, ÁFA emelés, egy rakás új adó, még is ugyan úgy csúszik lefelé minden. Tehát többet lopnak mint fletóék.

elemes 2016.10.13. 16:38:18

@fidesz maszop dk egykutya:

Ez is szubjektív :)
Mert pl az EU számításai szerint(!) náluni hasznosulnak legjobban az eu támogatások (kb tegnapi portfolio cikk)

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.13. 17:27:33

@elemes: Nem szubjektív, hanem tény.

Hasznosulás pedig = itt hívják le a legtöbbet a lehívhatóból... De aztán szétlopják, elszórják.

látjátok feleim szümtükkel 2016.10.13. 18:29:40

@elemes:

Ezt nem tutta?

A jövedelmedből vásárolsz. Minél több jövedelmed van, annál kevésbé érdekel az áfa mértéke. A jövedelem nem csak az szj formában adózik. Essetunni!
süti beállítások módosítása