Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Teljesen nyilvánvaló

2016. november 01. - Toadwart66

pasv-5jgi3rtbukqpblcoa_r.jpg

Teljesen nyilvánvaló, hogy egy európai demokráciában nem lehetne arról beszélni, hogy van Völkischer Beobachter, a náci párt propaganda napilapja, amely mindennap uszítva, fröcsögve képviselte a náci pártot, annak ideológiáját, politikáját rémtetteit. És Magyarországon az '56-os forradalom bukása után a forradalom vérbe fojtásából szökkent szárba az MSZMP, a KB napilapja a Népszabadság. Ez ténykérdés. És a Népszabadság épp olyan állampárti napilap volt, képviselve a kommunista ideológiát, a pártot annak minden tettét, mint a Völkischer Beobachter.” Kósa Lajos, Fidesz frakcióvezető

A nemzet villámgyors rögtönzésekre és önfeledt szellemi ugrabugrálásra hajlamos gondolkodója Tisza István debreceni szobrának újraavatásán osztotta meg rendkívül érdekes, de kissé zavaros, nyelvtanilag szélsőségesen liberális gondolatait az ünnepségen megjelent hallgatóságával. A Magyar Időkről, valamint a Magyar Hírlapról idő hiánya miatt nem esett szó meghökkentő összehasonlítása során, pedig ezek ma is működő pártlapok és mintaszerűen fröcsögnek, uszítanak. Demonstrációs célból kiválóan alkalmazhatóak.

Az is teljesen nyilvánvaló, hogy a Völkischer Beobachter szellemiségét – amelyben még Joseph Goebbels is publikált – ma leginkább Bayer Zsolt elrettentő erejű írási képviselik leghitelesebben. A hirtelen felindultságból publikáló szerző 1993 szeptemberétől 1994 decemberéig a Népszabadság főmunkatársaként maga is megtisztelte a „A Kádár-rendszer egyik legutolsó, legaljasabb műhelyét". A mester ma Széles Gábor „szellemi műhelyének", a Magyar Hírlapnak legsikeresebb és legjobban fizetett újságíró-celebje.

Ebben a bőségesen dotált napilapban az aljasság fájó hiányára igazán nem panaszkodhat az, aki rendszeresen olvasgatja. Az olvasótábor azt kapja, amit csak megkíván. Nagyvonalúan porciózott gyűlölködést, fentről kapott pártdirektívákat, a Kósa frakcióvezető által is említett fröcsögéssel szervírozva.

Azon persze lehet vitatkozni, hogy Bayer Zsolt publicisztikái megütik-e a Julius Streicher által fémjelzett „Der Stürmer” hetilap színvonalát. Bizonyos stílusbeli jellegzetességei alapján, igen. A „Der Stürmer”-t közönséges hangvétel és az obszcén kifejezések gyakori használata jellemezte, melynek segítségével elsősorban az egyszerű gondolkodású embereket próbálták meggyőzni. Bayer Zsolt ígérete ellenére továbbra is gyakran alkalmazza ezeket a jól bevált, hatásvadász elemeket.tjvngwztjktoxtiymhi1tq_r.jpgJulius Streicher a "Der Stürmer" alapítója, tulajdonosa

Bencsik András, a Magyar Demokrata jelenlegi főszerkesztője 1990 előtt, még az MSZMP tagjaként, teljesen nyilvánvalóan a magyar „Völkischer Beobachter” pártpolitikai rovatában fejtett ki agitációs-propaganda tevékenységet. A vakmerő békemenetelő hiányzó tehetségét mindig ügyesen helyettesítette megbízhatósággal. Kiszolgáló személyzetként nyilvánvalóan soha nem szenvedett semmiben hiányt.

Az „Öreg” Stefka Istvántól hosszú és eredményekben gazdag élete során mindig távol állt az ideológiai semlegesség. Félénk természete miatt soha nem publikált a „Beszélő” című szamizdatban. Helyette halára váltan ugyan, de díjakat, elismeréseket, jól fizető pozíciókat fogadott el akkori elnyomóitól. Nyilvánvalóan erős kényszer hatására cselekedett. Jól működő veszélyérzete a mai napig nem hagyta cserben. 2011-ben egy félelmetes Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével rémítették meg, amit nyilvánvalóan a mai napig nem mert visszaadni.

Honnan szedte elő Kósa pont ezt a Völkischer Beobachter? Hirtelen, mintegy varázsütésre az egész FIDESZ-KDNP lelkes antifasiszta lett? Egy 17 milliárd forintba kerülő rasszista, uszító kampány után ez nyilvánvalóan egészen meglepő fordulatnak tűnik.

Orbán 2008 májusában a Fideszt támogató gárdistákról kijelentette: „Ha kormányra kerülünk, úgy fogunk tenni, mint Horthy a nyilasokkal: kiosztunk nekik két pofont, és hazazavarjuk őket.” Ez valami miatt azóta sem történt meg, ehelyett a Fidesz-KDNP elkezdett egyre inkább jobbra tolódni. A nagy pofozkodásnak az lett a vége, hogy egy szépkorú hungarista, a „migránsok” elleni védekezés céljából rendszeresített gépkarabélyával agyonlőtt egy magyar rendőrt. Tragikus, de egyben rendkívül groteszk történet.

A szélsőséges nacionalizmus győzelme Magyarországon elsöprő erejű. A közvélemény-kutatások szerint, a biztos pártválasztók körében jelenleg van egy 54 és egy 17 százalékos támogatottsággal rendelkező szélsőjobboldali pártunk. Ehhez hozzátartozik a jobbító szándékból elkövetett erőszakos cselekedetek számának növekedése. Pofon már van, de nem a gárdistáknak osztogatják. (Tárki: izmosodott a Fidesz, a Jobbik az MSZP szintjére gyengült)

Teljesen nyilvánvaló, hogy Kósa Lajosnak nincs oka panaszra. Még az ő szórakoztató bohóckodásai és Rogán Antal elvetemült cselekedetei sem csökkentették pártjának népszerűségét.

A Völkischer Beobachter helyett mindenképpen célszerűbb lett volna a Szovjetunió Kommunista Pártja Központi Bizottságának lapját, az 1991-ben hivatalosan megszűnt, de ma is megjelenő Pravdát emlegetnie az avántgard, debreceni szónoknak. Az 1989 előtt megjelenő Népszabadság irányvonalát leginkább ez a lap határozta meg. Kérdezze meg erről nyugodtan korunk méltatlan hőseit, a zsigeri félelemből író Stefka Istvánt, illetve az, egy rejtélyes génmanipuláció következményeként keresztény-konzervatívvá átalakult vitéz Bencsik Andrást.

brezhnev-death.jpg

1982. november 10-én elhunyt Leonyid Iljics Brezsnyev, ukrán földmérő

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr4911920683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2016.11.02. 09:53:18

Az, hogy a Mr. 20% mit mond, körülbelül annyira érdekes mint a személye. Buta ember, butaságokat beszél, ennyi.
Amit nem értek az az, hogy tolvaj bűnöző megélhetési "politikusok" zavartalanul avatgathatnak? Azt megértem, nem csukja le őket a korrupt magyar igazságszolgáltatás, de valahol azért éreztetni kéne velük minek is tartjuk őket.

Attilajukkaja 2016.11.02. 10:34:26

Az ember ujra es ujra dobbenettel veszi tudomasul, hogy mindig van lejjebb. Ehhez mar kezdek hozzaszokni a "politikusainknal". De amit nehezen vesz be a gyomrom, hogy a magyarok megint milyen bekesen turik a fasisztoid diktatura bevezeteset. Mit bekesen? Meg tapsikolnak is hozza. Mintha nem tudnak, hogy ez hova vezet.

MACISAJT 2016.11.02. 10:36:04

"Orbán 2008 májusában a Fideszt támogató gárdistákról kijelentette: „Ha kormányra kerülünk, úgy fogunk tenni, mint Horthy a nyilasokkal: kiosztunk nekik két pofont, és hazazavarjuk őket.”

Lószart jelentette ki.
Ez is a ballib Orbáni legendáriumának része, ugyanúgy mint a "lottó ötös"',a
" csuhások, térdre, imára", a "ne azt nézzétek amit mondok hanem amit cselekszem" és sorolhatnám...

DFK 2016.11.02. 10:41:57

A nácik és a komcsik közt nincs különbség.

MACISAJT 2016.11.02. 10:42:52

Kósa teljes joggal arra mutatott rá hogy bár a judeobolsevizmus és a fasizmus valamint a nácizmus között a "lényegi eredményességet" illetőleg(népírtások, más országok lerohanása,katonai diktatúra, koncentrációs táborok etc)
csupán nüansznyi különbségek voltak...
a kettős mérce jegyében míg utóbbiakat , vezetőiket, szerveiket és hangcsöveiket érdemeik elismerése mellett azonnal betiltották, felszámolták, nyomaikat sóval behintették, addig előbbiek mégis valahogy minden országban rendre átmenthették magukat immár"demokratikusan".

És Kósának-és sokan másoknak- bizony joggal jutott eszébe, hogyan is történhetett mindez.
És senki ne csodálkozzon hogy Magyarország ide jutott. Németország is ide jutott volna ha mondjuk a bukás után megtartották volna a "demokratikus" Völkischer Beobachtert vagy a Stürmert. De azok sorsa a bukás után egy pillanatra sem volt kérdéses.
Magyarországon viszont kivették az MSZMP nevéből az M-et( amúgy ami munkást jelentett), a Népszabadságot pedig átjátszották saját maguknak " Szabad Sajtó"(muhaha) fedőnéven és máris mehetett a vircsaft mintha 45 évig mi sem történt volna.

Jelzem, az is jellemző hogy holnapután november 4-én lesz az évfordulója hogy 1956-ban csermanek kádár és apró klein antal konkrétan szovjet tankon rontott rá Szolnokról érkezve a fővárosra.
Utóbbi mint az országgyűlés elnöke pedig 1958-ban személyesen jelentette be az "örömhírt", Nagy Imréék felakasztását.(hogy kátránypapírba csavarva, szögesdróttal összekötözve, arccal lefelé "temették el" őket, mondjuk akkor ezzel nem dicsekedett, ez csak az exhumáláskor derült ki).
Pereputtya meg a zabrált szemlőhegyi villából dirigálja a "demokráciát."
Hívei meg a Szabad Népért morzsolgatják könnyeiket.

Na ne már.

Attilajukkaja 2016.11.02. 10:48:16

@MACISAJT:
"Kósa teljes joggal arra mutatott rá hogy bár a judeobolsevizmus és a fasizmus valamint a nácizmus között a "lényegi eredményességet" illetőleg(népírtások, más országok lerohanása,katonai diktatúra, koncentrációs táborok etc)
csupán nüansznyi különbségek voltak..."
Nem erre mutatott ra. Felreertetted az egeszet.

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.02. 11:35:40

@Attilajukkaja:

A nép tduja: ami ellen a ballibák gágognak, az szinte biztosan valami jó dolog.

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.02. 11:37:16

@MACISAJT:

Az utóbbi 2 évben szemét banda vezette a Népszabadságot. Nagyszerű hír, hogy végük, s a sors iróniája, hogy pont a szabad piac láthatatlan keze végzett velük, mely kezet mostanában éjjel-nappal csókolgattak.

maradjunk itt, ezen a helyen 2016.11.02. 11:53:33

mit írt, miről írt Bencsik a népszabiban? vmi ideológiai dolog volt a tollhegyén, vagy receptek? azért kérdem, hogy tudjuk, mennyire nagy a fordulat. köszönöm a választ! (esetleg néhány linket is...)

Bekre_Pál 2016.11.02. 12:47:41

Kósa egy retardált.

legális 2016.11.02. 13:03:07

T. Poszter!
Az utolsó képbeszúrást tök nem értem.
Ott nem a Pravda címlapja szerepel, hanem a Leningrádi Pravda. Az Alföldről írt Petőfi vershez sem teszünk képet a Kisalföldről.
A képaláírást sem értem mire vonatkozik, poénnak meg gyenge.

n3spr3ss0 2016.11.02. 13:09:37

Tetszik,nem tetszik,a megszüntetéséig a legnagyobb példányszámban eladott napilap volt.
Ha a Magyar Hírlaptól elvennék az állami hirdetéseket,hány napig maradna életben?

n3spr3ss0 2016.11.02. 13:10:29

@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség: Szemet banda,mert meg merték írni a fidesz szemétségeit.Bravó.

Attilajukkaja 2016.11.02. 13:13:24

@n3spr3ss0:
"Ha a Magyar Hírlaptól elvennék az állami hirdetéseket,hány napig maradna életben?"
Egyik politikai napilap sem az eladott peldanyszamok bevetelebol el. Ezt mindeki tudja. :o)

von Putri 2016.11.02. 13:51:34

ha ráhág a felnőtt balszerencse,
a Népszabi megcsörren, hogy nyomorát jelentse
s elporlik, szétpereg

von Putri 2016.11.02. 13:53:52

Erről a blogról meg a másik része jut eszembe:

vadkácsa riadt hápogva a tóban,
amerre mentem én

Attilajukkaja 2016.11.02. 14:05:52

@von Putri:
"Hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van,
nemcsak a puskacsőben,
nemcsak a börtönökben,..."
[I.Gy.}

MACISAJT 2016.11.02. 14:45:30

@Attilajukkaja:

Valóban? Lássuk:

Állampárti napilapok

Mint minden totális véres diktatúrát, mélyen elítéljük a náci és a kommunista rendszert is – tette hozzá Kósa Lajos. Aztán így folytatta: a Völkischer Beobachter, a náci párt propaganda napilapja egykor minden nap uszítva, fröcsögve képviselte a náci párt ideológiáját, politikáját, rémtetteit. – Magyarországon az 1956-os forradalom vérbefojtásából szökkent szárba az MSZMP és annak központi bizottsági napilapja, a Népszabadság. A Népszabadság épp olyan állampárti napilap volt – képviselve a kommunista ideológiát, a pártot, annak minden tettét –, mint a Völkischer Beobachter – állította Kósa Lajos. Úgy vélte, hogy a szimbólumokat végre a saját helyükön kellene kezelni. – Meg sem hökkenünk, hogy ha a nemzetközi kommunizmus – egyébként véres, a szadizmusba torkolló idolja – Che Guevara „kacsint ránk” valamelyik fiatal pólójáról a 2-es villamoson – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Attilajukkaja 2016.11.02. 14:52:38

@MACISAJT:
"a Népszabadság. A Népszabadság épp olyan állampárti napilap volt – képviselve a kommunista ideológiát, a pártot, annak minden tettét –, mint a Völkischer Beobachter"
De ugye tudjuk, hogy akkor minden napilap ezt volt kenyetelen kepviselni?
MINDEGYIK!

n3spr3ss0 2016.11.02. 15:09:12

@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség: Aki megírja az igazat,az nem ismeri a témát.A téma ismerete nélkül,a legjobb magyar napilapot nyírták ki.

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.02. 15:15:39

@n3spr3ss0:

Messze nem voltak már a legjobb napilap, 5 éve ez még igaz volt, később nem.

kinyírták? Nem volt rá kereslet. Tudod, a piac szava.

Attilajukkaja 2016.11.02. 15:15:48

@n3spr3ss0:
"a legjobb magyar napilapot nyírták ki"
Mert ez volt a cel.
Egy ujsagot ki lehet nyirni, de az ujsagirokat nem lehet elhallgattatni! Ez meg Putyinnak es Erdogannak (Orban peldakepei) sem sikerult.

6.Lenin 2016.11.02. 17:37:13

" És Magyarországon az '56-os forradalom bukása után a forradalom vérbe fojtásából szökkent szárba az MSZMP, a KB napilapja a Népszabadság. Ez ténykérdés. "

Legjobb védekezés a támadás...

Mindenkire rákenünk minden szart, aki csak eszünkbe jut a másik oldalról.

".. jelenleg van egy 54 és egy 17 százalékos támogatottsággal rendelkező szélsőjobboldali pártunk."

Izé....már nem baloldali-Kádár örököse a Fidesz?
A mai kedvenc HírTV szerint is a Jobbik szélsőjobboldali, akiket a SZDSZ öregjei már vállalható koalíciós partnerként kínálgatnak?

Valami zavart érzek az erőben ballib oldalon (vagy ez már az elhülyülés valahányadik fázisa?)

Megvan a régi gárda (a szellemiség is), holnap indulhat a kedvenc lap, amiért naponta verekedtek százezrek az újságos standok előtt. Ki akadályozná meg?

vénkujon 2016.11.02. 17:38:09

@MACISAJT: hehh. lajos és akettes villamos. először is lajos nem villamossal közlekedik. lajos villamost ad. debrecennek. természetesen jó drágán. az meg csikorog, mint az istenfasza. nem tud aludni tőle a becsületes proli.
természetesen nem lajosra kell haragudni népszabi ügyben, hanem a főnökeire. de te legyél büszke rájuk. elég ha én haragszok

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.02. 18:19:06

@Attilajukkaja:

Minden diktatúra képes elhallgatatni az újságírókat. E mondatpddal most azt mondod: Mo. nme diktatúra- Azaz fideszes bérkommentelő vagy, ostoba majomemberem.

Netuddki. 2016.11.02. 18:42:22

@MACISAJT: Az orbán törpeelefántja olyan folyékonyan hazudik mint a vízfolyás. Az annyát 2 forintért eladná. Szóval, a retkes lófaszt érdekel mit mondott ez a tolvaj bűnöző. Ennyi.

6.Lenin 2016.11.02. 20:27:15

@Tibi !:

"Szóval, a retkes lófaszt érdekel mit mondott..."

Ritkán találkozni ennyire találó önkritikával. Gratulálok.

Attilajukkaja 2016.11.03. 19:04:38

"fideszes bérkommentelő vagy, ostoba majomemberem."
Imadom, amikor a bertrollok elveszitik a hidegveruket es elkezdenek mocskolodni! Kibujik beloluk az ideg. :o))))
süti beállítások módosítása