Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Ízlések és pofonok

2016. november 03. - Toadwart66

3yix4u78d2a7rmdt0-xuna_r.jpg

"A hat hónapos tárgyalássorozat után azonban Pharaon váratlanul levelet írt a spanyol vállalatnak: évente 120 millió dollár közvetítői díjat követelt. A próbálkozás azonnal lelepleződött: I. János Károly telefonon kérte számon az esetet Fahd királynál, a szaúdi uralkodó személyesen intézkedett. Miután magához hívatta, az üzletember először tagadott, majd a bizonyítékok láttán azt állította, a százmilliós haszonból nehéz sorsú szaúdiakon akart segíteni. A szaúdi király válaszul felpofozta Pharaont, és felfüggesztette a Redec kifizetéseit." (Arckép Ghaith Pharaonról, a Postabank volt József nádor téri székházának megvásárlójáról)

Ghaith Pharaon, aki Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint egyáltalán nem biztos, hogy azonos lehet önmagával, a ma élő életművészek egyik legkiválóbb példánya. Világszerte üldözik, de igazából senki sem akarja elkapni, mivel jóval hasznosabbnak tűnik bőszen kergetni őt a világ tengerein.

Kiváló gyakorlati érzékét dicséri, hogy mind az Al Kaidával, mind az amerikai hadsereggel jövedelmezően üzletelt. Ez a bravúr mindenképpen elismerésre méltó tett volt a részéről. Pharaon jó barátságban van George W. Bush-al, a volt amerikai elnökkel is. Az összeesküvéselméletek kedvelőinek érdemes áttanulmányozniuk a szíriai származású, szaúdi üzletember színes életútját, mivel az rengeteg inspirációval szolgálhat számukra.

Ezt a világfit kell most valahogy letagadnia a közvélemény előtt a magyar kormánynak, legfőképpen a Rogán Antal által vezetett minisztériumnak. A kissé viseletes miniszter szavahihetőségébe vetett hit jelenlegi állása szerint ez nem lesz könnyű feladat. Dömötör Csabának, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának bravúros hárítása, miszerint a Pharaon az arab világban tömegnév, nem sok embert győzhetett meg arról, hogy ilyen ember márpedig nem is létezik.

Elképzelhető ugyan, hogy a misztikus „arab világban” megszámlálhatatlanul sok Pharaon él, de közülük csak kevesen rendelkeznek 60 méter hosszú luxusjachttal.

Pharaon magyarországi üzleti tevékenységét, a volt Postabank-székház, a seregélyesi Zichy–Hadik-kastély megvásárlását már 2016 áprilisában több lap is részletesen kielemezte. Ha Dömötör államtitkár átfutja ezeket a cikkeket, majdnem mindenhol találkozhat eme gyakori név viselőjének egyedi arcképével. Ez minden, az üzletember személyével kapcsolatos kételyét azonnal eloszlatná.

Teljesen érthető és egyben megnyugtató, hogy a kérdéses üzletembernek, a magyar miniszterelnök szomszédságában vásárolt ingatlana nem jelent semmiféle nemzetbiztonsági kockázatot. Nehéz is lenne elképzelni a joviális Ghaith Pharaon-t, amint szivarját kivéve, harsány füttyszóval tüntetne a miniszterelnök háza előtt, illetve luxus kategóriájú, AGT MTBA 500BB-16-os betonvágót használna vasárnaponként hajnalban. Az illető személy azért sem zavarhatja meg a Cinege utca idilli nyugalmát, mivel idejének nagy részében Pharaon professzor a tengereket járja.

A kétes üzleti tevékenységek eddig sem rengették meg a kormány népszerűségét. Rogán Antal a csodával határos módon ugyan hirtelen népszerűtlenné vált, de ez valószínűleg csak valami statisztikai hiba, illetve menekülési útvonal lehet. Senki sem fog amiatt tiltakozni, hogy valamikor 2016 tavaszán az AMX Nador House Kft.-t átkeresztelték Pharaon-Kappa Kft.-rePharaon-Kappa Ltd.-ből amúgy is rengeteg heverhet szerteszét szórva a nagyvilágban.

Ami ezt az ügyet érdekessé, és a kormány számára kínossá teheti, az az, hogy az említett Ghaith Pharaon, az általa viselt gyakori névvel együtt, arab, ráadásul szír származású. A nyáron biztos lefordíttatta magának azt a tiszteletteljes kérést, hogy „Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket!”. Talán még mulatságosnak is találta ezt az elrettentés céljából kirakott állami hirdetést. Ghaith Pharaon egész eddigi élete tulajdonképpen arról szólt, hogy egyetlen ország törvényeit sem tartotta tiszteletben. Ennek segítségével gazdagodott meg. Egy jól elhelyezett, kék színű plakát hatására nem valószínű, hogy Magyarország esetében bármitől is visszarettent volna.

Tetézi a bajt, hogy egy szinte megfoghatatlan, hatalmas vagyonnal rendelkező, nemzetek felett álló pénzügyi szervezet feje, akit több milliárd dolláros csalással, pénzmosással, megvesztegetéssel, terroristaszervezetek támogatásával, fegyverekkel és nukleáris technológiával való illegális kereskedelemmel, prostituáltak futtatásával, adócsalással, csempészéssel, emberkereskedelem, tiltott banki és ingatlanügyekkel vádolnak. Még szerencse, hogy ezek közül egyik sem jelent semmiféle nemzetbiztonsági kockázatot.

Áprilisban, a csúcsra járatott menekültellenes kampány során könnyedén el lehettet siklani a szaúdi milliárdos magyarországi befektetései mellett. Akkoriban milliók akarták lerohanni az országot és betiltani a kereszténységet. Vész idején ugyan kit érdekelt egy lerobbant kastély megvásárlása?

Most azonban két győztes csata között vagyunk. Jelenleg még az sem teljesen világos, hogy legközelebb kik ellen szállunk harcba. Talán éppen a belső ellenséggel való végső leszámolás előkészületei zajlanak a színfalak mögött, erre a sajtó előveszi ezt a régi ügyet. Ezzel a kekeckedésssel rögtön helyet is biztosítottak maguknak a belső ellenségek listáján.

Hiába csapták suttyomban agyon a Népszabadságot, a szemérmetlen sajtó valahogy csak kiderítette azt, hogy ez a derék Pharaon professzor pont akkor kötött ki Splitben, amikor a szintén rendkívül derék, de nem annyira professzor Mészáros Lőrinc is ott tartózkodott városnézés, illetve napfürdőzés céljából. Ezek persze nem illegális tevékenységek. A Mészáros név amúgy elég gyakori Magyarországon, tehát egyáltalán nem biztos, hogy pont arról a felcsúti Mészárosról volt szó.

Ebbe a lázas és kitartó  hazudozásba nem fog belebukni a magyar kormány. Ezen professzionálisan végzett tevékenységük eddig is csak a hasznukra vált, csodák pedig nincsenek. Arra azonban világosan rávilágít a világjáró professzor esete, hogy ilyen átlátszó, gyermeteg hazugságokkal is könnyedén képes az Orbán-rezsim megőrizni a hatalmát.

Elég csak azt mondani, hogy ez a Pharaon nem az a Pharaon, meg amúgy is… A magyar miniszterelnök szerint csupán egy „amerikai titkosszolgálati játszmáról” van szó, ami nem a mi ügyünk. Azt nem tette hozzá, hogy ebben a gaz, amerikai összeesküvésben mellékszerepet játszik a saját veje, a Mol Nyrt és talán még valamelyik Mészáros is a sok közül.

q-cmn02ydlr2qnzohya8pg_r.jpgA világban mind a Pharaon, mind a Mészáros tömegnév 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr8411926827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.03. 18:53:42

Miért nem lep meg, hogy a maffiózó fideSS egy pénzmosó migráns terroristával barátkozik?
süti beállítások módosítása