Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Duterte elnöktől szeretettel

2017. május 31. - Toadwart66

nvw_f_anfbmgflf1idi5mw_r.jpg

„Hosszú véleménycikkben méltatja a magyar családpolitikát a Családok budapesti világtalálkozója kapcsán a Fülöp-szigeteki lap publicistája. A hazai támogatási rendszer előnyei mellett kiemeli, hogy a hivatalos magyar részvétel létrehozott egy újfajta együttműködést a kormányok és a hazai, valamint nemzetközi családszervezetek között az emberi élet, a család és a házasság védelmében.” (The Manila Times: Orbán kormánya a világpolitika középpontjába helyezte a családot)

Szijjártó Péter utazó ügynöknek egyre távolabbi helyekre kell ellátogatnia ahhoz, hogy házalás közben nagyjából barátságos arcokkal találkozzon, illetve egyáltalán fogadja valaki. Rodrigo Duterte elnök bizalmát elnyerni nem lehetett könnyű feladat. Elég egy meggondolatlan megjegyzés, egy bátortalan kritikai megjegyzés és a fülöp-szigeteki elnök máris válogatott szitkokat szór bárkire, lehet az illető akár az Egyesült Államok elnöke, de akár maga a török császár is, aki jelenleg még csak félkész állapotban van. Szijjártó, a világot fáradhatatlanul járó vigéc szerencsésen megúszta azt, hogy az agilis, rendkívül harcias, fülöp-szigeteki elnök komplett idiótának nevezze. Erre bizony már érdemes virágzó gazdasági kapcsolatokat építeni.

A két ország között mindössze nagyjából 10.000 kilométer távolság van, rengeteg egymást követő közös határral. Ha a Fülöp-szigeteken sikerül szilárd támaszpontot létesíteni, onnan már csak egy ugrásra van a Brunei Szultanátus, Indonézia és Pápua Új-Guinea. Ha ezekre a területeket meghódítja a magyar disznóhús, annak gazdasági következményei beláthatatlanok lesznek. Brunei, valamint Indonézia esetében gondot jelenthet ugyan, hogy a lakosság többsége muszlim vallású, de szerencsére nagy mennyiségben fogyasztanak baromfit. Érdemes tehát Hassanal Bolkiah brunei szultánt, illetve Joko Widodo-t Indonézia elnökét megkörnyékezni valamivel, egy busásan jövedelmező jövőbeli üzlet reményében.

A Manila Times valószínűleg legalább olyan objektív, kiegyensúlyozott napilap lehet, mint hazai testvérlapja, a Magyar Idők. A magyar kormánynak, különösen Orbán Viktornak minden oka megvan tehát a visszafogott, de őszinte büszkeségre, annak okán, hogy Francisco S. Tatad lelkész lelkes cikkben méltatta erőfeszítéseiket, amelyeket a természetes családok érdekében fejtettek ki. 52 derék filippínó, vagy magyar tisztelő ki is fejezte tetszését a magyar kormány ezen törekvései iránt. Ennyien lájkolták señor Tatad írását, sőt egy ember még hozzá is szólt a cikkhez. Azt tudakolta, vajon mi köze van mindennek a filippínó családokhoz, mivel ő maga részéről pusztán időpocsékolásnak tartja az egészet.

Az írásban egy bekezdésen belül szerepelt Donald Trump, Zoltan Balog, Katalin Novak neve, ami arra utal, hogy itt bizony valóban a világpolitika középpontjáról van szó, nem csupán a Családok budapesti világtalálkozójáról, amely természetesen önmagában is lázba hozhatta a Fülöp-szigetek lakosságát. Legalábbis azokat, akik nem tartották időpocsékolásnak Tatad lelkész fennkölt gondolatait.

Bőven megérte tehát az a 20 millió eurós támogatás, amelyet Szijjártó Péter nagyvonalúan felajánlott a Fülöp-szigeteki kormánynak a Manila-öböl és a Laguna-tó megtisztítására. A Manila-öböl más célú hasznosítása között szerepel a halgazdálkodás, mivel Duterte elnök itt szándékozik elhelyezni a Fülöp-szigetek bűnözőit és drogosait, mármint a hulláikat.

Azért is érdemes Magyarország, valamint a Fülöp-szigetek kapcsolatát a kölcsönös barátság és tisztelet jegyében erősíteni, mivel ezzel jól ki lehet fejezni a magyar kormány érzelmeit az Európai Unió irányába. Az igazságosztásban jeleskedő, azaz saját bevallása szerint háromszor is gyilkoló Duterte elnök ugyanis elküldte az EU-t a kurva anyjába. Orbán Viktor ilyen kijelentést egyelőre még csak bizalmas társaságban engedhet meg magának.

Rody Duterte őszinte kifakadásra az okot az szolgáltatta, hogy az EU humánusabbnak tartaná néhány drogrehabilitációs központ létrehozását, mint egyszerűen halomra lőni a kábítószer-felhasználókat, majd bedobálni őket a magyar adófizetők pénzéből szépen megtisztított Manila-öbölbe. Az elnök szerint azonban a rehabilitáció erőltetése csupán a gyengeség jele lenne részéről.

Duterte hivatalba lépése után engedélyezte a rendőrség számára az önbíráskodást. Azóta mindenféle felesleges tárgyalás nélkül bárkit következmények nélkül agyonlőhetnek, akit gyanúsnak találnak. Ez eddig közel ötezer ember halálába került. Ez a szám jelentősen bővülhet, mivel a filippínók között nagyjából 3 millió aktív kábítószer-használó, azaz potenciális áldozat van.

Szijjártó Péter volt az első az Európai Unió külügyminiszterei közül, akit a fülöp-szigeteki elnök fogadott. A megtiszteltetés tehát egészen egyedülálló. A magyar diplomácia sikertörténetének egyik legfényesebb bizonyítéka, hogy sikerült újra megnyitni a manilai nagykövetséget. Mindezt egy olyan országban, melynek elnöke önmagát Hitlerhez hasonlította, ügyesen halad a totális diktatúra kiépítésében, valamint a lakosság lemészárlásában. Az illiberalizmus ismét győzelmet aratott, igaz ezúttal Délkelet-ázsiában.

Duterte elnök hatékony küzdelmét a demokrácia ellen sikeresen ellenpontozta Francisco S. Tatad lelkész említett véleménycikke, amely szerint a természetes család az eredményes demokrácia alapja. Természetes család csak az lehet, amely férfi és nő között köttetik, egész életre szól, és célja az, hogy gyerekeik születhessenek. Valami hasonló mennyiségi termelést szeretne elérni Magyarországon Németh Szilárd, korunk Ratkó Annája is.

Douglas MacArthur tábornoknak csak több hónap alatt sikerült 1944 és 1945 között bevennie a Fülöp-szigeteket. Szijjártó Péter ezt pár nap alatt megtette. Magyarország diadalmasan bevonult a térség húspiacára. Megindult a húsexport, melynek végső fázisában négy magyar húsfeldolgozó-támaszpontot hozhatunk létre a Fülöp-szigeteken. Remélhetően arra is lehetőség adódik majd, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. jelentős csapatokat állomásoztasson Délkelet-Ázsiában, szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése céljából.

Ha a kapcsolatépítés ilyen remek ütemben folytatódik, még az is elképzelhető, hogy pár év múlva Magyarország kapja meg a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) soros elnökségét. Ezzel a magyar kormány egyből a Manila Times címoldalára kerülne.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr9612554593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása