Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Egy vakmerő pénzbefizetés

2017. június 27. - Toadwart66

a_trick_of_the_tail_in_color_by_ediskrad_studios.jpg

A múlt héten jutottam el a végső elhatározásra. Sajnos nem volt már mást választásom. Mindenképpen be kellett fizetnem egy bizonyos összeget, ráadásul sárga csekken. Tisztában voltam a rám leselkedő veszéllyel, de semmiképpen nem halogathattam tovább a dolgot. Vésztjóslóan közeledett a befizetési határidő.

Rendkívül elszánt voltam és már semmi sem tántoríthatott el szándékaimtól. Nem volt többé számomra visszaút. Otthon mindenkinek azt hazudtam, moziba megyek. Még mozijegyet és megfelelő mennyiségű pattogatott kukoricát is beszereztem, hogy a későbbiekben ezekkel megcáfolhatatlan alibit biztosíthassak magamnak.

Előtte természetesen alaposan felderítettem a terepet. Gondosan megnéztem merre vannak a biztonsági kamerák, memorizáltam a posta belső elrendezését, gondos jegyzeteket készítettem, megterveztem a menekülési útvonalamat. Megnyugodva vetem észre azt, hogy a biztonsági őrrel valószínűleg nem lesz különösebb gondom. Idősnek és lassúnak tűnt.

Az előre kiválasztott napon a helyszínre hajtottunk. A postánál kiszálltam és feltűnés nélkül elindultam az épület felé. Megbízható, gyakorlott tettestársam az épület előtt várakozott rám. A motort nem állította le.

Mielőtt beléptem volna az épületbe, ellenőriztem a felszerelésemet. Maszk, kesztyű, golyóálló mellény, PA-63-as maroklőfegyver, befizetési csekk, készpénz. Minden szükséges holmi nálam volt. A fegyvert kibiztosítottam, majd csőre töltöttem.

Gyorsan felvettem a fekete maszkot, amelyet előző nap gondosan kimostam. Ezek után hirtelen berúgtam az ajtót.

Minden szem azonnal rám szegeződött. Határozottan elkiáltottam magam:

– Mindenki azonnal hasaljon le a földre, a kezét pedig tegye a tarkójára! Ha valaki megmoccan, kímélet nélkül agyonlövöm. Senki se próbáljon meg hősködni! Pénzbefizetés! Nem tréfálok! – mondtam elszántan. Az emberek azonnal szót is fogadtak. Egyesek óvatosan, rémülettől eltorzult arccal néztek rám.

Nem messze tőlem, egy kisgyerek elsírta magát. Anyja rémülten próbálta csitítgatni.

A nagyobb hatás kedvéért a levegőbe lőttem, majd vadul lóbálni kezdtem az ELMÜ által kiállított csekkemet. A biztonsági őrre rákiáltottam:

– Óvatosan vegye ki a fegyverét, dobja le a földre, majd rúgja felém!

Ő erre zavarában először a mobiltelefonját adta át, majd mikor erre rájött, az iszonyattól jeges tekintettel a földre hajította a pisztolyát. Megfigyeltem, képtelen csillapítani kézfejének remegését.

– Csak semmi felesleges mozdulat. Nyugalom. Semmi trükközés, és akkor senkinek sem esik bántódása – nyugtattam meg a postán rekedt embereket, majd elszántan sorszámot húztam. A beállt csöndben a nyomtató hangja szinte géppuskaropogásnak tűnt. Az akció nehezén ezzel túl voltam.

– 656! – mutattam fel vésztjóslóan a leszakított cetlit. – Várakozik esetleg valaki előttem?

Nem kaptam választ.

Halk billentyűkopogást hallottam, majd a kijelzőn megjelent a sorszámom. Az 1-es számú pulthoz irányítottak. Határozottan megindultam. A hatás kedvéért gördültem egyet, majd talpra ugrottam, miközben a figyelmem egy pillanatra sem lanyhult.

– Kérem, ne bántson! Megígérem, nem tanúsítok ellenállást. Bármekkora összeget hajlandó vagyok átvenni öntől – szólat meg remegő hangon a postáskisasszony. – Három kiskorú gyermekem van.

Megnyugtattam, nekem is az a célom, hogy csekkbefizetés közben senkinek se essen bántódása és minél előbb túlessünk a dolgon. Ez egy kicsit megnyugtatta őt.

Határozottan odacsúsztattam elé a csekkemet, majd pisztolyommal megkocogtattam az elválasztó üveget. Az asszony erre összerezzent, gyorsan átfutotta az összeget, majd megszólalt:

– Szíveskedjék odaadni az igazolványát.

– Erre gondolt, asszonyom? – mutattam meg neki a P-63-asomat fenyegetően.

– Értem – válaszolta határozatlanul. – Akkor úgy vélem, nem szükséges. Tizenkétezer ötszáz forintot kérek.

A pénzt előzőleg, a támadás megszervezésekor már összekészítettem, többször gondosan átszámoltam, hogy a visszaadással ne kelljen bajlódni. A postáskisasszony gyorsan átvette az összeget, beütötte a fiók nyitókódját és elrakta a pénzt. Sápadtán átnyújtotta számomra a befizetésemet igazoló szelvényt.

Ezután szemében iszonyatos rettegéssel rám nézett, majd halkan, szinte suttogva megkérdezte tőlem:

– Parancsol még valamit, kérem?

– Köszönöm, nem! – feleltem kimérten. – Végeztünk.

A túszok figyelmét felhívtam arra, senki se merjen megmoccanni, mert azonnal keresztüllövöm, mint egy kutyát.

Lassan az kijárat felé hátrálva, mindenkit szemel tartva, elhagytam a postát.

Gyorsan bevágódtam a kocsiba. A társam azonnal gázt adott. Pillanatok alatt elhajtottunk a tetthelyről.

Menekülés közben sofőröm rákérdezett:

– Minden rendben ment? Mennyit sikerült befizetned?

– Tizenkétezer ötszáz forintot. Simán ment – válaszoltam megkönnyebbülve.

– Remek – válaszolta erre ő. – Nem hagytál nyomokat?

– Nem hát! – feleltem határozottan. – Egészen biztos vagyok abban, senki sem ismert fel. A legnagyobb rendben ment minden. A nevemen, az ügyfélazonosítómon és a lakcímemen kívül semmiféle nyomot nem hagytam magam után.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr6412623417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sinus67 2017.06.27. 18:14:16

Nem szép dolog a fegyveresen elkövetett pénzbefizetés.
Írhat valaki kamu nevet a csekkre és akkor azt hiszik nincs külföldi támogatója az adott civil szervezetnek.
Tessék csak befizetni személyivel és lakcímkártyával. Lehessen már tudni, ki kit támogat!
Én még a születési anyakönyvi kivonatot is kérném a csekk befizetéshez!
Sőt! Ujjnyomot is vennék! Nem lehet kijátszani a törvényt. Azt betartani mondenki kötelessége.
A magyar jogrendben nincs olyan, hogy polgári engedetlenség! Kész! :)))))

schmitt p dr (törölt) 2017.06.28. 01:29:54

aki ezt a pénzmosodás törvényt írta (és elfogadta), annak addig ütném a fejét a hatályos magyar jogszabályok gyújteményével, amíg ki nem áll a közvélemény elé bocsánatot kérni
Hogy lehet pénzt mosni egy közös költség csekkel, vagy valami 5-10 ezer forintos szarral? Agyuk van? A posta meg bekaphatja, ha nem nyüszített időben, hogy ebből gáz lesz.
Egyék meg azt a szart, amit főztek.

HgGina 2017.06.28. 01:47:33

Vajon, ha mondjuk egy cég csekken fizeti be a gázdíjat, akkor vinni kell a 30 napnál nem régebbi cégkivonatot, alapítót, aláírási címpéldányt és alkalmazott esetén a munkaszerződést, TAJ-kártyát és közjegyzővel hitelesített megbízást?

mad823 2017.06.28. 05:59:57

Mióta kell postára menni egy sárga csekkel? Nem lett volna egyszerűbb átutalni? Amúgy meg megérdemli mindenki, aki annyira primitív pénzügyileg, hogy sorbaálljon minél többet...

neet 2017.06.28. 06:41:40

@mad823: mert 70 éves néni vagy? Mert nincs szgéped? Mert nem értesz hozzá? Mert annyi rosszat hallottál róla, h félsz átutalni? Mert épp "elment" a net, 72 óra, mire javítják, és neked 24-en belül fel kell adni a pénzt? Mert vhol lobogtatni kell a szelvényt? Mert nincs bankszámlád? Elég indok, vagy kell még? (Kb 2 éve nem voltam csekkel postán. De megértem azt, aki meg igen.)

dr. mesterséges színezék 2017.06.28. 07:08:34

@mad823: A sárga csekk önlábonlövés, igaz.
A pénzmosás áfiuma ellen való orvislási törvény a tömegek állam általi lábonlövése... és a hülyének nézés kimaxolása.

A fijjuk szakmányban lopják a pénzt offsóros cégek beiktatásával... és most jól elejét veszik a mosásnak a sárga csekkre fordított vigyázó tekintettel.
Nem jogot írnak, hanem Moldovát, Moldova nélkül.

mad823 2017.06.28. 07:09:05

@neet: szerencsére ritkán járok postára, kizárólag küldeményt átvenni, a csekkes emberek 20%-a csupán a 70 feletti. Amúgy meg van csoportos, kártyás fizetés, QR kódos, stb. Nem a bankszámla hiánya, hanem a sötétség és a feketegazdaság az ok, hidd el. Azok megmegérdemlik...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.06.28. 07:11:54

@mad823: Így legalább meg lehet látni, hogy ki intézi a pénzbefizetéses ügyeit a postán. Én már évek óta minden pénzügyi tranzakciómat otthonról a számítógép elől intézem, csak úgy, mint a 81 éves apám. Aki kitalálta ezt a baromságot, az megérdemelné, hogy fnyilvánosan elverjék egy faszkorbáccsal. Ezzel s módszerel legfeljebb az elmaradottabb nyugdíjasokat vagy az elmaradottab régiókban élő munkavállalókat lesznek képesek nyilvántartani. Igaz, hogy lassan már csak ők alkotják a Fidesz törzsszavazó bázisát, egyben elnézést kérek a nyugdíjasok nem Fidesz szavazó rétegétől.

netrunner71 2017.06.28. 07:51:33

Hagyjuk már a hisztit!

Továbbra sincs semmilyen adatrögzítési kötelezettség azoknál a csekkeknél, amelyek M jelzésűek, ezek adó, pénzbírság, illetékek befizetésére használt, általában hatósági csekkek. Változás van viszont az FM jelzésű csekkeknél, ilyenek a közüzemi fehércsekkek és a sárgacsekkek. Ezeknél (például a fehércsekk ilyen), akkor 300.000 forint összeghatárig nincs szükség személyazonosításra, de 300.000 forint felett már igen. Ha nincs FM jelzés a csekken, ez sárgacsekkeknél előfordulhat (általában egyéb, nem közüzemi befizetések esetén), szükséges a személyazonosság igazolása.

Kinek van itt 300.000 Forint feletti közüzemi számlája? És ezt, szolgáltatónként/csekkenként kell érteni.
Tehát azokban az esetekben, ahol a csekkek kibocsátója FM (feltételes mentes) betűjeles jelölést tett az utalványokra, nincs szükség azonosításra továbbra sem 300.000 Ft-ig. Ha a csekk egyik jelzéssel sem rendelkezik, akkor összeghatártól függetlenül szükséges a személyazonosság ellenőrzése, személyi igazolványt és lakcímkártyát kell felmutatni. Ezek lehetnek például azok a csekkek, amelyeket régen rózsaszínű csekként ismertek, azaz a belföldi postautalványok.
Persze, hülyeség a rendelet, hiszen alig érint valakit.

Forrás:
www.posta.hu/aktualitasok/valtozasok_a_csekkbefizetesnel

szemétpasi 2017.06.28. 08:42:28

@netrunner71: Ezeknél az elv a lényeg. Bármikor módosíthatják a törvényt és a tapasztalat azt mutatja, hogy fogják is. Ha kipattan valami pénzmosós balhé, vagy elhasal valami törvény ami fáj a kormánynak akkor fognak ezen húzni. Láttunk már erre példát. Ez inkább csak ilyen próbálgatás, hogy mennyire üti meg az ingerküszöböt.

Mr. Waszabi 2017.06.28. 08:48:57

Az megvolt, hogy csekk helyett utalással is fizethetsz?

csevely 2017.06.28. 08:55:49

Kérdezném a kommentelőt, hogy miért nem ad tanácsot az egészségügyi intézetekben levő ugyanilyen ellenőrzésekről?
Ott azért egy hasonló eljárás...zűrös véget érhet.
Velem bárhol, ahol megfordulok ( kivéve házidokit ) kérik a személyit, lakcímkártyát, tb kártyát a beutaló mellé. Fül-orr-gége, belgyógyászat, CT, Röntgen..
Már többször megkérdeztem, hogy miért ?
A válasz, a mindenkori válasz : rendelet van rá.
Esetleg: itt ez a szokás, vagy nem hozta el? nem is a magáé a beutaló???

Addig nincs is baj, míg nem csinálnak fényképet is a befizetési csekkekkel egyetemben. . .
Bár nekem jó ez a "törvény" , mivel szomszédé miatt nem kell sorban állni:))

Ja és jobban teljesít. . . .

KolompárRómeó 2017.06.28. 09:09:59

Szerencsére a spáros szatyor nem kér személyit, rogántoncsi így kimarad ebből a procedúrából.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2017.06.28. 09:33:44

És a 21. századi dinoszauruszokkal, a sárga csekk befizető automatákkal mi lesz? Ott hogy fogják elkérni a személyit, lakcímkártyát, házassági anyakönyvi kivonatot, forgalmit, adóbevallást és az összes közmű szolgáltató nullás igazolását? Az nem lehet, hogy rés maradjon a pajzson!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.06.28. 09:35:09

Azt hittem, hogy a libsik örömmel nyugtázzák, hogy a gonosz sárgacsekkes, elmaradott,abszolúte nem progresszív kádárista kisnyuggerek szivatva vannak. De úgy látszik tévedtem..:)

Duplaxiii 2017.06.28. 09:36:52

Remek írás!
A valóság azonban sokkal sötétebb.
Ez a rendelet a legsötétebb fasiszta diktatúrákat jellemzi!!!
Minden pontja jogellenes.
- a postai befizetés szolgáltatás és ezert fizetünk! Mert a közüzemi számlák is tartalmazzák a psotai díjat...
- a személyi okmányok ellenőrzése szigorú törvények által definiált, például a bkv ellenőr is csak kérheti, de kötelezni erre csak a közteres vagy a rendőr kötelezhet. A postai dolgozók semmi módon nem tartoznak azok közé, akiknek joguk van megtudni az én adataimat és főleg nem rögzíteni azokat!
- a lakcímkártya hordása nem kötelező! Ezt kérni olyan, mint a szintén nem kötelező bankkártya, jogosítvány vagy útlevél meglétének feltétele mondjuk egy telefonos cégnél. Azaz, ha nincs jogsim és útlevelem, nem fizethetek elő náluk... Ez is durván jogsértő, de valamiért a magyar ember szarik a jogaira...
- a törvény összeghez és befizeti jelleghez köti az azonosítást, és ez a törvény évek óta él! Azaz egy 500 ezres fehércsekkes befizetéskor lehet kérni azonosítást. De ha befizetem az UPC számlámat, annak azonosítása miért kellhet? Minden rajta van a csekken, tehát nem terroristáknak küldök 5000 forintot!
- nincs szabályozva, ha a szomszéd idősek csekkjeit összeszedem és elmegyek befizetni. Kit és mit igazolhatok a különböző filléres értékű, sokszor az állam felé utalt csekkeknél???? Milyen büdös náci az, aki megköveteli egy 80 éves idős beteg embertől, hogy elmenjen a postára, sorban álljon 45 percet és igazolja magát, hogy befizeti a lakbért az önkormányzatnak???
.
A rendelet azért fasiszta, mert nemcsak jogellenes, hanem egy piaci szolgáltató sokszor ostoba munkatársai kezébe teszi a mások megaláztatásának a jogát!!!
Tudjuk, rendőr, postás, vasutas.
A postás annyira intelligens, hogy a levélátirányítással nem foglalkozva, rendszeresen bedobja a leveleket, csekkeket abba a postaládába, amit nem figyelünk, hiszen EZÉRT kértük az átirányítást.
Most majd mehetünk rapportra a másik faék pcsához, állhatunk sorba és intézhetjük azt, ami elkerülését akartuk és amiért fizetünk.
Holnap az aszfaltozó cigányoknak adjanak ilyen jogokat. Hogy igazoltathassanak, ha a építkezést akarjuk megkerülni.

yoisten 2017.06.28. 09:42:01

Legalább a Posta így ismét Hivatal lesz... eddig se volt igazi szolgáltatás. Most már jogosan kekeckedhetnek, hiszen Ők a HIVATAL.

Lenne még igény más helyeken is változtatásokra:
- benzinkúton be kellene mutatni a forgalmit hogy érvényes és hogy a megtankolt kocsira szól ?
- péknél székletmintát kérhetnének, hogy az alapján fehér, barna vagy rozskenyérre való jogosultságunkat ellenőrizzék
- NAV vagy Önkormányzati ügyeket csak úgy intézhetne a polgár ha már a hivatalba lépés előtt megbilincseli magát és azonnal lemondó nyilatkozatot ír teljes vagyonáról - hisz úgy is csak egy kis g adócsaló, akadékoskodó jobbágy
stb...

dr. mesterséges színezék 2017.06.28. 09:42:03

@EU zászlót mindenhova!: Máskor próbálj meg úgy gondolkodni, hogy nem magadból indulsz ki.
Hosszú távon esetleg még a szomszéd tehenét is sajnálni fogod.

Duplaxiii 2017.06.28. 09:45:02

@Mr. Waszabi:
Aha...
Csak az utaláshoz azért kellenek a számlák. Mert csak a primitív utal "vakon"... És még idiótább, aki a feladatot a bankra és a szolgáltatóra bízza...
Tehát csinálsz egy levélátirányítást. A helyes címen kapod a leveleket, és az abban foglaltak ellenőrzése után utalsz.
De a postás postás! És nem érdekli az átirányítás, és kihoz a hibás címre levelet. Benne a csekkel. Megtalálod és az úrban lévő postán feladod.... Közben a szolgáltató küld egy másikat, pótlást, amit a postás a helyes címre visz. Ha te, a befizető, aki csak észlelte a hibát és a utaló éppen nem kommunikált, az utalás is elmegy. Már kétszeres befizetés van.
Egy hete 25000 forintnyi összevissza-csekket fizettem a postán, amit most egyeztetni kell, mert én csak szívességet tettem... Egy éve az UPC-nél ilyenből 28ezer túlfizetés volt...
Gondold bele, ha te találod meg a csekket és elmész befizetni, hogy ne legyen késés, miért érdekli a postát - ami semmivel sem másabb, mondjuk az elektromos műveknél -, hogy te ki vagy? Ott a gyári csekk, rajta az állami cég adataival, az összeg pár ezer...
De őket nem ez érdekli, hanem hogy TE KI VAGY!!!! Neved, címed kell!
És bekerülsz egy rendszerbe, ami súlyosan jog és alkotmányellenes.
De tapsoljunk a kubatovi módszernek, követeljük nár a chipet a bőrünk alá!

Duplaxiii 2017.06.28. 09:46:49

@EU zászlót mindenhova!:
Egyébként mit akartál mondani?
OK, libsiztél, nyuggereztél, balosoztál egyet.
Móricka? Az 1000 forintos cseresznyéről írj már egy igazi libsiző kommentet!

]{udarauszkasz 2017.06.28. 09:49:42

Itt a megfigyelosdi tendencia az aggaszto. Barkit lekovethetove akarnak tenni,gyakorlatilag az egesz pornepet altalanos,potencialis gyanusitotta teve. Ahhoz,hogy valakit lekovethessenek, egy demokraciaban birosagi vegzes kellene. Normalis esetben. Kivetelt ez alol talan a statarium kepez, de az mar nem demokracia. Egyebkent a legtobb nyugati orszagban ez megy,nagyteso fele haladnak a dolgok. Csak epp szepen,lassan,10-20eves intervallumban vezetik be,ez alatt felno egy generacio,akik pedig par evtizede szabadultak egy elnyomo kommunista rezsimtol, azok pedig el se hiszik,hogy ez megegyszer eljohet,plane nem a hon ahitott Nyugaton.

dr. mesterséges színezék 2017.06.28. 09:52:42

@Duplaxiii: "Holnap az aszfaltozó cigányoknak adjanak ilyen jogokat."

Ha tudnád, hogy kiket kénytelen már felvenni a fiókvezető sógorom, nem beszélnél jövő időben. Akivel 10 éve szóba sem állt volna, azt ma kávéval kínálja,hátha tényleg kötélnek áll, és belép.
Más kérdés, hogy aki belép, nem biztos, hogy befejezi a munkanapot. Addig hitte, hogy a kollégái hülyéskednek, hogy előfordult már velük, hogy a sofőr a nap közepén megjelent a kocsikulccsal azzal, hogy ennyi volt, amíg vele is megtörtént.
Sokan nominálisan sem keresnek annyit, mint 10 éve, cserébe kisebb létszámmal kell többet dolgozniuk fideszes, postát sosem látott, de mindenhez kurvára értő sógorkomák irányítása alatt.
Kötelező, hogy ne nagyon maradjon más a pult mögött, mint az, aki másra nem nagyon alkalmas, vagy úgy gondolja magáról, hogy nem: a többiek menekülnek.

Bikkfanfutyulo 2017.06.28. 09:54:18

Szeretnék látni egy törvényt, hogy aki a Parlamentet 500 méternél jobban meg akarja közelíteni, 100 méterenként egyszer pszichológiai, egyszer állampolgársági, aztán orvosi majd C típusú átvilágításon kell hogy keresztül menjen, csak ezután léphessen be, motozás után. Hiszen nem lehet tudni, nem épp egy terrorista bujkál-e köztük...

Lady Ann 2017.06.28. 09:57:40

A legnagyobb baj, hogy sokan a szerencsétlen postáskisasszonyokon fogják levezetni a feszültséget, az ötletgazdák ebből semmit nem fognak érzékelni.

dr. mesterséges színezék 2017.06.28. 09:59:51

@]{udarauszkasz: Ezzel az egész cirkusszal úgy vagyok, mint a könyveléssel.
Kötelező könyvel(tet)ni, mert a feketegazdaságot meg kell szorongatni (ok, tényleg) - közben az egész közbeszerzésünk, sporttámogatásunk, áfarendszerünk... egy pénzszerző és -mosó gépezet azok számára, akik kontrollálják.
Itt meg az offsóros fijjuk aggódnak sárgacsekkes pénzmosás miatt.
Nnyacsipáját már az egész bagázsnak!

Bikkfanfutyulo 2017.06.28. 10:03:12

@netrunner71: "Változás van viszont az FM jelzésű csekkeknél, ilyenek a közüzemi fehércsekkek és a sárgacsekkek. Ezeknél (például a fehércsekk ilyen), akkor 300.000 forint összeghatárig nincs szükség személyazonosításra..."
Örülök, hogy ilyen tájékozott vagy, kérlek, segíts eligazodni, hol is van a csekken az a M vagy FM jelölés! Mert a biztosítós fehér csekken látok többet is, szövegbe rejtve, melyiket kell lesnem?

hidroponi 2017.06.28. 10:04:39

hiteltelen a tortenet mert a postaskisasszony sem biztositast, sem kaparos sorjegyet nem kinalt fel a csekkbefizetes utan..

dr. mesterséges színezék 2017.06.28. 10:08:55

@Lady Ann: Ez általában így van: a jogalkotók bénaságát és sunyiságát a jogalkalmazókon verik le, nyilván azon a végén a jogalkalmazásnak, amelyik a szopatott polgár előt áll/ül.

Az érem másik oldala, hogy akad még bőven csinovnyik (egyre kevesebb, kop-kop-kop), aki meg is érdemli, hogy olykor az arcába másszanak; és a polgár is megérdemli.

netrunner71 2017.06.28. 10:08:56

@Bikkfanfutyulo:

Örülök, hogy örömet tudtam neked szerezni.
Na, fúd ki magad, és olvasd el még egyszer a kommentemet.
A végén találsz egy hivatkozást, ha megnyitod, találsz ott fényképet is, hogy hol keresd meg a közel két centi magas, kiemelt vastagon nyomtatott betűket!

Üdv! :-P

hidroponi 2017.06.28. 10:09:12

@Mr. Waszabi: az megvan hogy az utalas penzbe kerul?

Medgar 2017.06.28. 10:18:47

Nem értem a picsogást. Akinek két anyja van az járjon postára csekket befizetni...

Bikkfanfutyulo 2017.06.28. 10:19:02

@netrunner71: Köszönöm az útbaigazítást. Csak sajnos fehér a csekk, és a biztosítás adatain kívül semmilyen más jelzés nincs. - Elég, ha én rárajzolom?

Medgar 2017.06.28. 10:19:22

@hidroponi: Neked ingyen van az idő és a munkád?

netrunner71 2017.06.28. 10:22:13

@hidroponi:

Igazából a csekk sem (mindenhol) ingyenes.
Pár éve nagyon sok szolgáltató bevezette, hogy a csekkes díjfizetőkre 2-300 Forint pluszköltséget vetnek ki.
Ha pedig rózsaszin csekket adnál fel, azaz utalnál valakinek (magánszemély-magánszemély),
értékhatártól függően állapítják meg a díját. (nem keveset!)

Nem másolom be a táblázatot, itt a link a posta oldaláról:
www.posta.hu/static/internet/download/PFASZF_BPU_dijak_20170101.pdf

Bikkfanfutyulo 2017.06.28. 10:22:50

Aki ezt a csekkes baromságot kitalált meg megszavazta, azokat ültetném a kisablak mögé intézni. Mekkora batyuval cipelnék haza a sok jókívánságot? -P

netrunner71 2017.06.28. 10:23:30

@Bikkfanfutyulo:

Szarügy. Akkor abba az érintett egy százalékba tartozol. :-P

dr. mesterséges színezék 2017.06.28. 10:36:50

@netrunner71: "Akkor abba az érintett egy százalékba tartozol."

Ez a mondat a társadalom szegmentálóinak álma.
A tehenes mellett persze.

netrunner71 2017.06.28. 10:44:29

@dr. mesterséges színezék:

Nem annak szántam. A tehenes példa pedig ebben az esetben nem illik ide.

Értsék már meg! Nem ez a nemzeti dráma! Azok akik lázadnak, hangulatot keltenek, túlnyomó részt nem is érintettek a dologban.
A víz-villany-gáz (stb) számlát az eddig megszokott módon lehet befizetni, mint ahogyan a posta oldalán le is írják.
Átlag Géza bácsi semmit nem érzékel az egészből.
Mint mondtam: én is hülyeségnek gondolom az egészet, azért mert egyszerűen fölösleges.

dr. mesterséges színezék 2017.06.28. 10:52:07

@netrunner71: "Nem ez a nemzeti dráma!"

Tényleg nem.
Te nem szoktál megdöbbenni, amikor agyonvernek valakit, és azon megy az agyalás, hogy melyik csapásba halt bele az áldozat?
Mindegyikbe. Az egyiktől nem tudott tovább futni, a másiktól földre került, a sokadik után már nem emelte a kezét a feje fölé, megvolt az az ütés is, ami után már maga is azt kívánta, hogy legyen vége.
Mondhatom a békafőzést is, csak az hülyeség.

netrunner71 2017.06.28. 11:07:13

@dr. mesterséges színezék:

Az agyonveréses hasonlatodat próbálom átültetni, de csak nagyon csavaros úton megy.
Lényegében értem, hogy mit akartál mondani, de egy kicsit eltúloztad.

De ha a békás példádat nézem, ezzel még nem gyújtottak alá a tálnak, de még csak a gyufát sem vették elő.

Maradjunk abban, hogy hiszti és vihar a biliben az egész.
Válaszodat még megvárom, de nem pazarlok több energiát a dologra. :-D

dr. mesterséges színezék 2017.06.28. 11:17:39

@netrunner71: Még nem gyújtottak alá?
Ez a lényeg: minden nap dobnak egy hasábot a tűzre a permanens forralásban.

konrada 2017.06.28. 11:19:49

...hát a kisértékű csekkeknél tényleg hülyeség, és remélem, hamar tisztázódni is fog a dolog: ti. nem kérnek a szabályzás betűinek értelmében igazolást kérni.

...de! 300 ezer feletti postai utalásnál már tényleg nem árthat, mert ha valaki ennyi pénzt nem banki utalással küld - és a másik fél nem úgy fogad - annak valami oka csak van.
...és ha "véletlenül" az az ok, hogy ne lehessen követni a pénzmozgást....

Bikkfanfutyulo 2017.06.28. 12:04:28

A xar 10-20 ezres csekkek miatt egy egész országot megszívatni - remélem, sünt xarik a nyomorultja, aki kitalálta.

Zsolt Bérces 2017.06.28. 12:15:10

A csekk befizetőautómata is kéri majd a személyit, taj kártyát, adószámot stb.?

dr. mesterséges színezék 2017.06.28. 12:19:36

@konrada: '...és ha "véletlenül" az az ok, hogy ne lehessen követni a pénzmozgást....'

Most főhet Rogánék feje.

Bikkfanfutyulo 2017.06.28. 12:21:37

@Zsolt Bérces: Igen, és ha nem mutatod meg, egyszerűen megharapdálja a csekket. :-DDD

konrada 2017.06.28. 13:33:02

@dr. mesterséges színezék:
...neki egyszerűbb a dolga, elhozzák-elviszik neki helikopterrel, nem kell a pénzes postást várnia!;)

zokogjatok 2017.06.28. 13:39:24

@szemétpasi: "Ezeknél az elv a lényeg. Bármikor módosíthatják a törvényt és a tapasztalat azt mutatja, hogy fogják is."

Vagy pl. az is mekkora szemétség, hogy a bűnözőkkel szemben rendőrök intézkednek. Ezt a törvényt is bármikor módosíthatják, hogy ártatlan embereket is bezárjanak.

dr. mesterséges színezék 2017.06.28. 13:39:27

@konrada: Lényeg, hogy frissen mosott legyen az a helikopter: ha a postán nem sárgáznak anonimul, a helikopter tiszta, akkor itten megint nincsen semmi látnivaló.

dr. mesterséges színezék 2017.06.28. 13:40:26

@zokogjatok: "Ezt a törvényt is bármikor módosíthatják, hogy ártatlan embereket is bezárjanak."

Bocs, de azon már túlvagyunk.
Jó reggelt a NER-ben!

dr. mesterséges színezék 2017.06.28. 15:11:44

index.hu/belfold/2017/06/28/arton_betores_letelepedesi_kotveny_valto/

Ilyen dolgokat feszeget, hogy miért volt annyi kp. a széfben...
Jön a villanyszámla, azé - fizetik befele, személyivel, hogy minden rendben legyen.
Osztjónapot.

várom a levelet 2017.06.28. 15:53:04

hogy ez az ország nem normális,az már biztos.
süti beállítások módosítása