Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Az utólagos rehabilitáció szükségessége

2017. október 27. - Toadwart66

00_weisserose.jpeg

Hans és Sophie Scholl

A Fidesz bárdolatlan modorú megmondóembere, Kövér László valami olyasmire hivatkozott, hogy még 4, uszkve 8 évre van szükségük ahhoz, hogy rendbe tegyék az ország dolgait.

Ilyen hosszú időre való lopnivaló azonban nem nagyon akad már az országban. Összecsipegethetnek még innen-onnan néhány dolgot, megszüntethetik a pártok finanszírozását, felvásárolhatják a Kispajtás című havilapot, de ezzel nagyjából vége is van a nagy einstandolások időszakának.

8 + 4n év alatt természetesen rengeteg pénz befolyhat a Fidesz párkasszájába, Kövér László személyes óhaja ebből a szempontból teljes mértékben érthető. Az efendik régóta azonosítják magukat Magyarországgal, a legfőbb főkolompos pedig már egész Európával. Orbán idővel kiterjeszti politikai befolyását még talán a Marsra is. Előtte persze odaküldi Szijjártó nevű hadapródját egy jó kis zsíros üzlet reményében.

A II. világháború Európában 1939. szeptember 1-től, 1945. május 8-ig tartott. Nagyjából hat évig. Mit akar tehát elérni Kövér viceházmester 16 év alatt? Az egész világot leigázni, vagy a Wehrmachthoz hasonlóan, feltétel nélküli kapitulációt? Előbb-utóbb csak pofára esik az egész bandérium.

Vajon mennyi idő alatt lesz képes Magyarország kiheverni a Fidesz-rezsim unortodox ország-rendbetételét? Marad-e még egyáltalán belőle valami, vagy a haza mindenre elszánt megmentői az egészet áttolják Erdélybe, Svájcba, illetve a Kajmán szigetekre?

Kövér valószínűleg azért képtelen rendesen hazudni, mivel az ilyesmihez valamiféle intelligenciára is szükség lenne, amiben – ostoba megnyilatkozásai alapján – meglehetősen szűkölködik az említett páciens. Figyelmeztetni pedig egyelőre senki sem meri arra, hogy időnként gondolkodnia is kellene, nem csak örökös üldözési mániában szenvednie.

Szomorú időszak ez az ország életében. Az infrastruktúra pusztul, a korrupcióról csak azért nem beszélhetünk, mivel törvények által támogatott tevékenységről van szó. A gyűlölet elborította az egész országot. Ha valaki idegen nyelven kér felvilágosítást valahol széles e hazában, nagy az annak esélye annak, hogy ott helyben felpofozzák. Még 4, illetve 8 ilyen év, és akár még meg is lincselhetik. A fideszesen rendbetett egészségügyben úgy pusztulnak a betegek, mint egy első világháborús tábori kórházban, ellenséges támadás közepette.

Vajon milyen nemzetegyesítésről beszél ez a szélhámos Semjén, illetve a komoly mentális problémákkal küszködő Kövér? A letelepedési kötvényekkel való jól jövedelmező üzletelésről? Arról, hogy lassan már 600-700 ezer képzett, tanult ember hagyta el az országot, akik valószínűleg soha nem fognak visszatérni. Ezt érték el nagyjából 8 év alatta a szépreményű „ifjú demokraták”? Kiváló teljesítmény. Folyókat esetleg nem szándékoznak megfordítani, hegyeket pedig odébb hordani a buzgó polgártársak?

Nem csak azért nincs alternatívája a Fidesznek, mivel az ellenzék szétesett, hanem azért mert ma Magyarországon jelenleg gyakorlatilag egypártrendszer van. Az ellenzéknek nincs sajtója, nincs pénze, nincsenek használható emberei. Nincs szinte semmije, csak látványos vergődése. Ha a Fidesz-KDNP újra kétharmadhoz jut – és ebben Nepomuki Szent Jánoson, illetve a vogonokon kívül ugyan ki tudná őket megakadályozni – valószínűleg megszüntetik a pártok finanszírozását, hogy még szorosabb kontroll alá tudják vonni őket. Aztán írnak maguknak egy vadonatúj, komfortos alaptörvényt.

Nem az a fő kérdés tehát, hogy nevezett Kövér önkényúr meddig fog még az országgyűlés elnökeként pöffeszkedni (sajnos sokáig), és istentelenül nagy ostobaságokat hajtogatni a maga megnyugtatására, hanem az, vajon mennyi idő alatt lesz képes az ország talpra állni, ha egyszer vége szakad a mostani elit tobzódásának.

Mennyi idő alatt lehet helyreállítani a demokráciát, a törvényes kereteket, a hatalmi ágak szétválasztását?

Lehetséges lesz-e belátható időn belül visszaszerelni azokat a fékeket és ellensúlyokat, amelyeket a Fidesz-rezsim dicstelen regnálása során fokozatosan kihajigált a szemétre?

Lesz-e valaha az országnak értékelhető külpolitikája a hadüzeneteken kívül?

Sikerül-e valahogy megszabadulni a nemzeti oligarcháktól és visszaszerezni tőlük azt, amit állami segítséggel összeharácsoltak.

Hajlandó lesz-e Andy Vajna az életben egyszer tisztességesen adót fizetni, vagy inkább belepusztul?

Véget lehet-e vetni az országban dúló szellemi polgárháborúnak, idegbajnak és a nemzeti ünnepekhez szervesen hozzátartozó utcai tömegverekedéseknek?

Mihez lehet kezdeni egy ilyen szétcincált országgal? Jelen körülmények között túl sokat nem.

Semmi sem olyan méltatlan egy civilizált nemzethez, mintha ellenkezés nélkül hagyja, hogy egy aljas ösztöneiknek engedelmeskedő, felelőtlen klikk „vezesse”. Ez a helyzet ma, amikor minden becsületes német csak szégyellheti magát a kormány miatt.” (Idézet a Fehér Rózsa első röplapjából, 1942. június)

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr10013103056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Visceroid 2017.10.28. 13:23:31

Várni és a megfelelő pillanatban shortolni a forintot.

nemecsekerno_007 2017.10.28. 13:30:51

- 2/3 már nem kéne
- de MSZMP utódpártok se.

Tisztességes Természettudomány 2017.10.28. 14:47:46

Mihez lehet kezdeni egy ilyen szétcincált országgal? - kérdezhetjük Merkel asszonytól Németországra utalva

felső határ nincs 2017.10.28. 14:52:33

maradjunk annyiban, hogy az ország sokkal jobban áll minden tekintetben, mint 8 éve

úgyhogy mivel jobb nincs megadok még 4 évet a fidesznek /aztán meg még 4et ha ugyanez lesz az ellenzék/

Proud Mary 2017.10.28. 19:39:42

juuuj, nácizmus, 2. vh, ez igen, ezért jár a keksz
süti beállítások módosítása