Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Az igazság ára

2018. február 20. - Toadwart66

1_1ktaurcfxvdsjk3coad3fw.png

Ez az „Igazság ára” rendkívül figyelemreméltó cím, bár sok értelme nincs. Ki tudná megmondani azt, vajon mennyibe kerül 10 mázsa kikezdhetetlen igazság, hol lehet kapni, és ami a legfontosabb, lehet a vásárolni belőle részletre is, egy mutatós darabot. Aztán meg legfőképpen azt, hol lehet jutányos áron eladni, azaz megszabadulni tőle, ha már nincs rá szükség. Kisebb darab nincs belőle?

„Az igazság ára című fordulatos thrillerben Matthew McConaughey a dörzsölt, karizmatikus Los Angeles-i bűnügyi védőügyvédet, Michael «Mick» Hallert alakítja, aki Lincoln Continental kupéjának hátsó ülését használja irodaként.”

Témánk szempontjából ez teljesen mellékes, főként mivel a film eredeti címe „The Lincoln Lawyer”, ami újabb rejtélyt szabadít ránk. Kik azok a gátlástalanul kreatív elmék, akik a külföldi filmeknek találomra adnak valami pofás címet? Vajon miért nem lehet őket emiatt bíróság elé citálni, majd leültetni. Itt kellő idejük lenne az igazságot méricskélni, értékelgetni.

Az igazság megfoghatatlan fogalom, amely néha úgy viselkedik, mint Schrödinger macskája, akiről senki sem tudja pontosan megmondani, hogy mit csinál, csak annyit, hogy valahol talán zabál, esetleg alszik, talán valami egészen mást csinál, mondjuk döglött.

Puff bele, oda se neki! Akkor kezdjünk is hozzá. Keressünk gyorsan magunknak egy abszolút igazságot, ami kellőképpen érdekfeszítő, provokatív és kevesen merik kimondani kertelés és sűrű elnézések kérése nélkül. Ezúttal ez utóbbi érzelmi okokból elmarad.

Also! Orbán rendszere egy tüchtig, gondosan felépített fasiszta rendszer. Lehet ezen felháborodni, kommunizmust emlegetni, kikérni, mint egy pofa sört, meg minden, de akkor is az. Merjük már kimondani ezt a kurva igazságot, legalább azért, hogy akik nemzeti szocialista érzelmeiktől átitatva nagy számban a Fideszre szavaznak, ne mondhassák azt a későbbiekben, hogy ezt ők nem tudták. Szegény, tudatlan párák. Ők csak előírásszerűen nézték a magadott tévécsatornát, aztán meg ez lett az eredménye. Fasisztákká váltak mind egy szálig. (Mama hozzá mán’ gyorsan nekem egy üveg sört. Ezen most aztán tényleg nagyon kiakadtam. Éppen az imént fasisztáztak le. Pont engem, aki még munkásőr, meg KISZ titkár is voltam. Persze merő tiltakozásból, meg akkoriban ugye ez kellet ahhoz, hogy rendes, megbízható elvtárs váljék belőlem. Pont olyan, mint most.)

Nem kell azonnal az Endlösungra, a varsói gettóra, a Szovjetunió lerohanására, a Blitzkriegre, valamint a Zyklon–B-re gondolni. Változnak az idők, változnak a fasiszták. Itt van mintának Francisco Franco, Agusto Pinochet, Rafael Trujillo Molina. Van belőlük választék dögivel. A társadalom adott körülmények között könnyedén kitermeli őket magából.

Fasizmus és fasizmus között hatalmas különbség van. Talán a legizgalmasabb kérdés a halálbüntetés kérdése. Nem hiába forszírozza ezt Erdoğan pasa, meg a mi egyetlen Államférfink. E nélkül a fasizmus nem tud a maga ocsmányságában kiteljesedni, bár ha nagyon rákényszerülnek, ezek az öntudatos rendszerek nemzetbiztonsági okokra hivatkozva meg tudják oldani ezt az átmenetileg kényes problémát. Meghalni könnyű és rendkívül változatos tevékenység. Rengeteg embernek sikerült már.

Nem valószínű, hogy a Fideszre szavazókban felmerülne az a kérdés, hogy kik ők valójában. Ez nem is az ő dolguk. Ők csupán alkalmazott fasiszták, tehát nem nekik kell megmondaniuk azt, hogy azok. Sokan közülük nem is sejtik, ezért érdemes lenne figyelmeztetni őket erre. Egy nyugdíjas nénike nem fog Kalasnyikovval rendet teremteni a faluban, de előre gyártott Fidesz-hívőként el fog menni, és engedelmesen szavazni fog. Keresztet vet, majd leadja a voksát a nemzeti szocialistákra. Nem is fog tudni róla, ez benne legszebb. Ez az hazugság ára, ami ha a propagandaminisztérium és kormány által irányított médiák hazug, uszító kampányát nézzük, rendkívül drága és kártékony dolog.

Felejtsük már el ezt a hülye, fából vaskarika illiberális kifejezést. Valaki kapott azért egy PhD fokozatot, hogy diszkréten átcímkézte fasizmust, mások pedig örvendezve használják. A lényegen nem változtat ez semmit.

Azt sem gondolhatja senki komolyan, hogy az Európai Unión belül ugyanúgy lehet fasizmust barkácsolni, mint a náci Németországban. Most „Homo sorosensus”-nek hívják a „zsidókat”, de ugyanúgy meg lehet őket bélyegezni, meg lehet fosztani őket a jogaitól, másodrendű állampolgárt lehet belőlük barkácsolni, csak nem kell a származásukat felkutatni. Mennyivel könnyebb így.

(Sok idióta még azt sem tudja, hogy a „Homo” nemzetségnév és ezért nagy betűvel írandó. Arról nem is beszélve, hogy a Homo sapiens mára már monotipikus fajjá vált, köszönhetően a kihalásoknak.)

Orbán nem tudja – vagy ha tudja, sokkal, de sokkal rosszabb –, hogy emberek tenyésztéséről zagyválni, ocsmány és visszataszító dolog. Tipikus fasiszta fogalom. Ő ezt gondolkodás nélkül megtette. Nem véletlenül.

Álljon már meg a menet egy pillanatra, drága hölgyeim, kedves uraim! Mélyen tisztelt publikum! Tetszenek tudni, hogy mi készülődik most az országban? Egy kis jópofa jogfosztás. Tetszik ez önöknek? Semmi baj! Ha igen, szíveskedjék önmagukat fasisztáknak, és nem elkötelezett humanistáknak tekinteni. Skatulyázzák alaposan be önmagukat, a nemzeti érzelmeiket pedig…, hát arra már rég keresztet vethettek. Azóta amióta a saját honfitársaikat kiközösítették.

Egyetlen párt sem meri a Fidesz szemébe vágni, hogy: - Nini! Hogy önök idővel micsoda derék fasiszta párttá lettek, méghozzá egészen hülye névvel! Öröm magukra nézni! Van igazi Vezérük is. Nem is akármilyen. Olyan szépen szónokol a semmiről, hogy közönsége egészen elolvad a gyönyörűségtől. Vannak kijelölt elleneségeik, akik könnyedén felcímkézhetők, azonosíthatók, megvádolhatók, büntethetők. Még csak nem is védekezhetnek, mivel azt a jogot is elvették tőlük.

Feltűnt ez valakinek, vagy az ilyesmi csak a kommunisták részéről tekintendő elítélendő bűnnek? Csinos egyenruha, katonásdi nem lesz? Megelégsznek a TEK-el, meg annak az identitászavaros Kövér Lászlónak a Harci Gárdájával?

Lassan vége a kampánynak, de a lényegről szemérmesen senki sem mer beszélni. 

Lapítunk, sumákolunk, másfelé nézünk, hátha ez nem is az. Vagy talán nem is annyira? Csak egy kicsit. Olyan, édi-bédi fasisztácska? Eddig ez stratégia még soha nem vált be.

Az ellenzék ezt a kérdést teljesen elsumákolta. Most meg már késő.

Orbán legdurvább találmánya a „homo sorosensus”, ami rendkívül praktikus kategória. Bárki belefér, legyen akár hutu, tuszi, esetleg egy kegyvesztett fideszes. Teljesen lényegtelen. Majd a bíróság eldönti ki az az alávaló gazember.

Igazság ára? Egybe vagy szelve tetszik kérni? Esetleg maradhat egy kicsivel kevesebb?

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr8513683862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojszipupi 2018.02.20. 13:05:38

Beszélt "fideszes vérvonal" -ról is, és "éllettér"- ről is....ehhez a virtigil náci címszavakhoz nincs hozzáfűzni való. Egy utolsó tróger alkoholista kocsmatöltelék módján ment neki mindenkinek, egy napóleonszindrómás őrült, aki talán már el is hiszi amit mond. A migráns az új zsidó. Amikor Hitler kirobbantotta a zsidók elleni halálos háborúját a német lakosság 3% a volt zsidó származású mégis egy világot fertőzött meg az ellenük szított gyűlölet. A történelem mindig ismétli önmagát. Migráns nincs gyűlölet már van. Már csak a táborok kellenek

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.21. 06:25:45

Eleve fasizmus van, ha nem ballibek nyernek egy választást.

Toadwart66 2018.02.21. 09:33:01

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem, kedves Maxi King. Sajnos már itt van. Szépen alakul. A ballibeknek ebbe nem nagyon van beleszólásuk. Általában őket szokták először deportálni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.21. 10:34:30

@Toadwart66:

Igazad van, de csak mint a ballibek álmait illetően: ma csak ezen álomvilágban vannak fasiszta deportálások.
süti beállítások módosítása