Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Ellenzékváltó hangulatban

2018. február 28. - Toadwart66

ss2848909.jpg

Pieter Brueghel - A bolondok ünnepe

„Hódmezővásárhely bizonyítja, hogy ellenzékváltó hangulat van.” (Gulyás Gergely, oknyomozó politikus)

Érdekes felvetés, főként mivel Hódmezővásárhelyen a kormánypárti jelöltet zúzták le a választók. Ez van! Ilyesmikre képes a túlságosan csavaros észjárás.

Akadnak még csodás eszmefuttatások bőven szerteszét a világ számos fertályán, így mifelénk is. Mészáros Lőrinc például állandóan azt bizonygatja, mindenre megesküszik, ő nem Orbán Viktor organikus páncélszekrénye, hanem a XXI. század legzseniálisabb magánvállalkozója. Polt Péter saját függetlenségét próbálja elhitetni, meglehetősen szerény sikerrel, de konok elszántsággal.

Akadnak páran, akik vevők az ilyesmire. Magyarországon állítólag úgy nagyjából kétmillióan nem használják az eszüket gondolkodásra. A hitnek – az értelemmel ellentétben – nincsenek korlátai, amely emiatt legyőzhetetlen előnyt biztosít számára.

Racionálisan megforgatva Gergely, az emberfia bizarr eszmefuttatását, azt lehetne kihámozni bölcs mondanivalójából, az ország szeretné leváltani a jelenlegi ellenzéket, mégpedig a Fideszre. Nocsak, Hoczek úr! Forradalmi gondolat egy kormánypárti kedvezményezett részéről, de van benne valami. Nevezett atyafi valószínűleg azonban nem ezt szerette volna mondani. Ő valami Fidesz-kompatibilis ellenzékre gondolt, amely kézivezérléssel irányítható és nem sok vizet zavar. Esetleg a jó öreg egypártrendszerre, amelyet már kipróbáltunk.

Egy valódi, ütőképes ellenzék valóban nem ártana a magyarországi lakosok védelme érdekében. Valami olyasféle, amely képes arra, hogy féket vessen annak az eszeveszett ámokfutásnak, amelybe Orbán Viktor belerángatta az országot. Például Rogán Antalt képes lenne kétes dolgai miatt lemondásra felszólítani és egy független bíróságra bízni további sorsát. Olyanra, amely valamilyen módon alkalmassá válna értékelhető „következményeket” összehozni.

A mostani ellenzék nyolc év alatt alaposan a kormánypárt alá szorult, de a 2018-as választások után ez a kegyelmi állapot megváltozhat. A hódmezővásárhelyi vereség után már nem tűnik annyira reménytelennek a kellemetlenkedés, mint azelőtt, ennek ellenére könnyen lehet az. Mármint reménytelen.

A Fidesz számára a legnagyobb veszélyt nem a Békemenet váratlanul bejelentett offenzívája jelenti, bár kétségtelenül hatalmas csapást jelent számukra, ha az öregfiúk csapata kimerészkedik az utcára, és ott látványosan hülyét csinál magából. Ha ez a gyászmenet megvalósul, mulatságos bolondünnepet sikerülhet összehozniuk a közreműködőknek. Ráadásul a nemzeti ünnepen. Stefka Stefi, mint márciusi nagyjából ifjú? Jópofa, mi?

A rendőrségnek minden bizonnyal rengeteg dolga lesz ezen a napon. Hermetikusan le kell zárniuk Orbán korlátozottan nyilvános megjelenésének környékét, ráadásul még ezeket a márciusi potrohosokat is kísérgethetik, nehogy elbitangoljanak. A kormánypárt abban azért reménykedhet, a lelkes szervezőknek nem sikerül kellő számú idiótát összetoborozniuk, így beérik egy zártkörű nemzetmentéssel.

Mi tehát a kormánypárt legfontosabb feladata? Elsősorban a hazudozás, de ez nem jelenthet különösebb gondot számukra. Egy egész médiabirodalom lesi minden kívánságukat és várja a tőlük független véleményüket.

A kormánycsapatok a kissé túlpörgetett Soros-kampányt nem nagyon nélkülözhetik, mivel pár hét alatt nem igazán tudnak megfelelő ellenséget kreálni maguknak. António Guterres, ENSZ főtitkár képével nem lehet teleszórni az országot. Sokan azt sem tudják ki ő, mivel foglakozik, miként lehet megállítani, illetve kiejteni a nevét.

Marad tehát a kemény kulimunka, meg a Kubatov-lista. Meg kell akadályozni az ellenzéki összefogást. Rászállni az ellenzéki jelöltekre, ütős rágalmakat összeszedni róluk, aztán helyben elterjeszteni. Nem könnyű feladat, mivel a túlzásba vitt buzgólkodás könnyen visszaüthet, aztán megnövelheti a szavazási hajlandóságot. A legnehezebb azt megállapítani, mikor érdemes visszafogni a Csahos Fenevadakat. (Az érdekfeszítő témát érdemes tanulmányozni Terence Hambury White: Üdv néked, Arthur, nagy király című, nagyszerű könyvében. A Csahos Fenevad és Pellinore király különös barátsága rendkívül tanulságos és egyben megható történet.)

A rágalomhadjáratot minden körzetben levezényelni bizony nem lesz könnyű feladat. A Fidesznek áprilisban ráadásul döntő győzelmet kell aratnia ahhoz, hogy végleg megszabadulhasson az idegesítő parlamentarizmus korlátaitól. Egy „A fenébe, éppen hogy csak győztünk, elvtársak!” katasztrófa valószínűleg totálisan ledarálná őket a következő ciklusban.

Van tehát miért izgulnia Németh Szilárdnak és kedves rajongóinak.

Csendben azért reménykedjünk abban, hogy a március 15-ére meghirdetett bolondünnepet, dacolva minden józan ésszel, megtartják a szervezők. Kár lenne az ilyen vidám látványosságot kihagyni. A farsangi időszak az idén február 13-án ugyan már lezárult, de a hülyeség nem nagyon törődik a kalendáriummal.

Hajrá Bayer Zsolt! Hajrá Stefka von Öreg! (Meg az összes molyrágta nemzeti maskara.)

15055866789329297_800x600_1.jpg

V. Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr4713704304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B.Log · glossza.blog.hu 2018.02.28. 23:05:41

Van ám igazság abban, amit Gulyás Gergely mond, hiszen Márki-Zay Péter ugyan valóban a Fidesz ellen indult és győzött, de világnézetileg azért mégiscsak ugyanazt a klerikális-konzervatív jobboldalt képviseli, amelyet a Fidesz is promotál. Ha eltekintünk a sorosozásos jellegű vadhajtásoktól, akkor valóban nem az ellenzék indult és nyert, hanem egy saját kutya kölyke szerezte meg az ellenzék pozícióit.

B.Log · glossza.blog.hu 2018.02.28. 23:12:41

Pl. ilyent mondott: "Amennyiben a Fidesz megtisztul – és én személy szerint még abban is reménykedem, hogy egyszer a KDNP is megszabadul a Fidesz gyámsága alól –, akkor én nagyon szívesen támogatnám ismét ezeket a pártokat." (itt: mno.hu/belfold/marki-zay-lazart-ugyanolyan-polgarnak-tekintem-mint-barmelyik-kozmunkast-2449988) - szóval nem, Márki-Zay valóban nem ellenzék, és Gulyásnak igaza van, a kormánypártok vs ellenzék küzdelemben Hódmezővásárhelyen a kormánypárt KDNP-szimpatizáns mellékhajtása foglalta el az ellenzék szerepét.
süti beállítások módosítása