Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Demeter Szilárd bátyja Soros-ösztöndíjas volt

Az einstandoló fivérek

2020. november 30. - Jogálom 2.0

demeter_hitler.jpg

Demeter Márton Attila a leghosszabb ideig Soros pénzén élt az ösztöndíjai közül.
A Petőfi Irodalmi Múzeumot pedig Hitler kedvenc népautója, a Volkswagen támogatja.
A gyár az utóbbi években bukott meg állatokat gázkamrába zárt kísérleteivel.

Demeter Szilárd Csaba, az EMMI nemzeti könyvtár, a magyar könyvszakma és irodalmi közgyűjtemények integrált fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa és a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója szerint "Európa Soros György gázkamrája", és "Soros a liberális Führer".

Fenntartott véleményét végül törölte az azt közzétevő Origo, a Facebook pedig felfüggesztette a főigazgató oldalát, de a Mandiner megőrizte írmagvas gondolatait. Ez talán adhat némi aggodalomra okot a Btk. 133. §-a, a holokauszt relativizálásáról és annak igazolásáról szóló, 3 év börtönbüntetést megérő bűncselekmény értelmezésében, kommunikációs hatását igazolásában egy indokolt ügyészségi vádemelés esetén.

Honnan lehet ilyen tájékozott Szilárd a veszélyben lévő nemzeti identitásképről, a liberális gondolati hagyományokról?

Szilárd tudományos illetve szakmai teljesítménye gyakorlatilag láthatatlan, de saját bevallása szerint is inkább álmából felkeltett regényíráshoz vagy gyűrűsujj eltöréshez, bunyóhoz ért. Hivatalos önéletrajzzal nem terheli a nagyérdemű adózót két közpénzes állásában: sem az EMMI oldalán mint miniszteri biztos, sem a Petőfi Irodalmi Múzeum oldalán mint főigazgató.

Demeter Szilárd kolozsváron dolgozó bátyja negyed évszázada Soros-, MTA- és EU-ösztöndíjakból él

Nem kizárt, bátyja tudományos pályázati anyagait olvasgatja a főigazgató úr szellemi muníciót keresve.

demeter_marton_attila_facebook.jpgKép: dr. Demeter Márton Attila (Demeter M. Attila / Demeter Attila) a Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Magyar Filozófiai Intézet igazgatója üdvözli a jelenlévőket, és bemutatja a munkatársait / 2016. október 6. / BBTE Facebook-oldala

Demeter Márton Attila több más pozíciója mellett 2012-től a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar Filozófiai Intézet docense. Budapesti miniszteri biztos és PIM-főigazgató öccsével szemben neki vannak tudományos eredményei a mindettőjük által elvégzett filozófia területén.

Demeter Márton Attila 1996-os egyetemi diplomázása óta, 23 éve folyamatosan a nemzeti identitás különféle aspektusból vizsgált témáira nyer el több-kevesebb ideig tartó ösztöndíjakat. A PIM főigazgatójának bátyja pályáján a közel negyed évszázad alatt egyetlen év maradt csak ki az elején, azóta minden évét, 6-10-12 hónapos, többször 2-3 éves ösztöndíjak finanszírozzák.

Demeter Márton Attila pályáján a 23 év 276 hónapjából 18 ösztöndíjjal összesen 224 hónapot fedett le.

Kevés ösztöndíj biztosított neki 3 évnyi ellátást, ezek egyike épp a budapesti Soros Alapítványé volt 2001-2004 között, a másik 3 éves ellátmányt az EU Európai Regionális Fejlesztési Alapja adta.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem honlapján elérhető – fent, a docens szó alatt átlinkelt – szakmai önéletrajzát 2018-cal zárta le, így feltételezhető, hogy 2018-2020 között újabb ösztöndíjakat is elnyert a miniszteri biztos és főigazgató bátyja. Szakmai önéletrajzából kihagyta, hogy külsős tagként tagja a kolozsvári/csíkszeredai/marosvásárhelyi karokon működő Sapientia Egyetem Kutatási Programok Intézetének (KPI), amelyik pályázatokat, ösztöndíjakat bírál el.

A Sapientia egy 2001-ben akkreditált fiatal romániai egyetem, nem kevés támogatást kap a magyar államtól. A miniszteri biztos bátyja a 18 ösztöndíjából 4-szer nyert el Sapientia-ösztöndíjat, egyiket a Soros-ösztöndíjjal párhuzamosan, egy másikat pedig egy MTA-ösztöndíjjal egyidőben. A magyar kormány az MTA kutatóhálózatait kiszervezte, különösen a bölcsésztudományi kutatásokat leminősítette, majd az intézet autonóm vezetését  einstandolta. Ezt megelőző években a filozófus kolozsvári fivér 8-szor volt MTA-kutatói ösztöndíjas.

Tudományos munkatársak cikkemhez adott finom megfogalmazása szerint ez a pályázati életpálya nem életszerű, csak különösen nagy protekcióval. Az ösztöndíjak elbírálásánál általában esélyt csökkent vagy kizáró tényező a megelőző években megszerzett ösztöndíj. Demeter Márton Attila esetében több olyan év van, amikor egyszerre két ösztöndíj is finanszírozta a munkáját. Volt, hogy szó szerint ugyanazt a témát kétszer adta el pályázatnak, és ezek zömmel nem filozófiai, inkább szociológiai és társadalompolitikai témák.

Hogy egy Szilárdnak ismerős, zsidó, a gázkamrákhoz is kötődő mércét emlegessek, a jeruzsálemi intézet, a Yad Vashem Inernational Institute for Holocaust Research pályázatainál a megelőző 6 évben szerzett YV-ösztöndíj kizáró tényező a pályázatban. Emellett azt is meg kell adni, hogy milyen más ösztöndíjakat nyert el a pályázó a korábbi években. Szintén tudományos kutató munkatársi informátor jelezte, hogy nem csupán a megelőzőleg elnyert, de főleg a párhuzamos évben megszerzett ösztöndíjait biztosan le kellett tagadja a pályázatában.

Demeter Márton Attila, kolozsvári filozófus általában 2-3-szor nyert el egymást követően MTA-ösztöndíjakat, több visszatérő ciklusban is, újrázni még a Sapientiánál tudott, ahol jelenleg is pályázati elbíráló.

Jogtudományi szemmel ez inkább néz ki költségvetési csalás bűntettének, ugyanis az ösztöndíj források zömmel állami, egy esetben uniós költségvetési szervek, és erősen feltételezhetően jogszerűtlenül, de minimum túlfinanszírozottként jutott hozzájuk a miniszteri biztos úr bátyja.

Talán új dakota közmondás lesz: Ne sorosozz, ha Soros szórt meg pénzzel!

Legutóbb a börtönbe zárt ingatlanmaffiózóval társuló, zsidó származású mágnásnak, Ungár Andrásnak az özvegye és örökösei, Schmidt Mária, a lánya, Ungár Anna és a fia, Ungár Péter sorosozott egy jó ízűt: az általuk megvett (azóta már tönkretéve a lapot, majd eladott) Figyelőben szenteltek egy dupla oldalt az ún. Soros-bérenceknek, közte Ungár Péter LMP-párttársait is felvéve az ún. zsidó-bérenc listára.

inkedsoros-lista_szel_bernadett_li_1.jpgFotó: Figyelő, 2018. április 12-18. (15. szám)
Csanády István: A spekuláns emberei / Névsorolvasás – a piros nyíl az akkor Figyelő-tulaj Ungár Péter, az LMP elnökségi tagjának volt párttársára, Szél Bernadettre mutat.

A Soros-listás neonáci akcióért pert is nyertek a Figyelő ellen. Az akció idején Schmidt Mária, a Figyelő hetilap akkori másik tulaja véletlenül a Terror Háza és több más intézete honlapján közzétett önéletrajzában egy jó ideje elfelejtette közölni, hogy pályáját a neves történész Ránki mellett Soros egyengette.

Demeter Szilárd bátyjához hasonlóan Schmidt Mária volt az, aki nagy ösztöndíj-halmozó volt, annyi különséggel, hogy ösztöndíjas évei alatt, egészen 43 éves koráig állása sem volt Schmidtnek.

A Nép Forradalmára, a Nép Autója, annak kibocsátott gáza és Adolf Hitler

Cikkem záró akkordjaként Demeter Szilárd Hitler-fixációjának jártam utána. Év eleji hír, hogy a PIM-főigazgató úr egy VW Touareg R-line városi terepjáróval jár: a német márka "nép autója" eredeti küldetésén már jóval túlmutat ez a modell: Budapest Belváros buckáit próbálja meghágni a főigazgató úr – mindkét munkahelye az V. kerületben van – a  28,6 millió forintos terepjáróval.

A Volkswagen a Petőfi Irodalmi Múzeumot ezzel a céges autóval támogatja. Magyarországon egyébként is sorban állnak a multik a kultúra finanszírozásáért, a népfelkelő Petőfi-imidzshez pedig csak hozzátesz, mintsem elvesz az átlag magyar bruttó (!) fizetésben számolt 72,6 havi, mintegy 6 évi munkával, zéró rezsi- és élelmezésköltéssel megvehető autó.

A Volkswagen "nép autó" márka és első típus Adolf Hitler felszólítására, kezdeményézésére és a Náci Birodalom támogatásával lett megalkotva.

Hitler egyik kedvenc autója volt:

hitler_volkswagen.jpgFotó: Ferdinand Porsche (bal szélen, sötét zakóban) bemutatja Adolf Hitlernek az újonnan megtervezett Volkswagen modellt. - 1938.04.20., a Führer születésnapján / Getty Images

hitler_volkswagen_2.jpgFotó: Adolf Hitler szemügyre veszi a Fallersleben-i (ma Wolfsburg város része) gyárában az új népautót. Hitler horogkeresztes karszalagos bal oldalán a gyáralapító-tervező, Ferdinand Porsche áll. 1938.05.25. A dátum a gyár alapítása, a szériagyártásra a háború miatt később került sor, addig hadijárműveket gyártottak / Getty Images

A Szilárd által emlegetett gázkamráról annyit, hogy a Volkswagen állatkísérletekkel mérte a legutóbbi években is autói káros gázkibocsátását a kísérleti majmokat gázkamrába zárva, ahogy egy 2018-as Netflix-dokumentumfilm beszámolt erről: ezt főleg a gyár hitleri múltja, zsidók elgázosítása kapcsolatában tartották különösen visszatetszőnek. A VW mellett szintén Hitler Náci Birodalmát kiszolgáló Mercedes sáros még az EU 2017-es rendeletét is sértő eljárásban.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az irodalmi közéletben a Pásztor-Nemecsek ikerszerepét célozta meg: Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című regényéből a nagyok csúfolódó céltáblájává vált, nevét kisbetűvel írt, termetével versenyezni nem képes Nemecsek Ernő és az ész helyett erővel einstandoló Pásztor fivérek közül egy sajátos elegyet hozott létre:

Demeter Szilárd az erkölcsi diadal és érdemi hatalomszerzés helyett az önmegsemmisítő agresszív lúzer ikonja lett.

Valójában G. Fodor Gábor szellemileg jóval gyengébb utánlövése, és Gáborunkat is hogy elfelejtettük. Viktor is.

Úgy tűnik, hogy a hitlerinek démonizált Soros, az unásig átkozott EU, a náci birodalmat évekig életben tartó német autógyárak, a kormány által einstandolt MTA pénze teljesen megfelelő a Demeter-Pásztor fivérek számára.

Cikkemmel egy időben várom a Magyarországról már kivonult, de Csíkszeredán még működő Soros Oktatási Központ válaszát, hogy lekérdezhető-e, kik igényeltek támogatást tőlük fennállásuk óta. A budapesti központot a cv-jét közölni kénytelen báty már igénybevette.

UPDATE: Az MTA Elnöksége, az irodalomtudományi I. Osztály, a filozófiai II. Osztály valamint az MTA önálló irodalmi testülete, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia (SZIMA) is megkapta levélben cikkemet az etikailag aggályos MTA-ösztöndíj halmozás gyakorlata illetve Demeter Szilárd kijelentése kapcsán fájóan hiányzó testületi nyilatkozatuk miatt.

Amit biztosan tudunk, a csíkszeredai Soros Oktatási Központ és romániai jogutód szervezete, a Spektrum Oktatási Központ rendszeres szakmai támogatója a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemnek is, ahol bátyjához hasonlóan Szilárd is végzett, de több más intézményi év köti a PIM igazgatót is Romániához. Nyelvoktatást, magas szintű középiskolai és egyetemi oktatási módszertanokat, a koronavírus időszakban online oktatási programokat tanítanak és támogatnak, de a szervezet kapott áttételesen, alapítványi úton a magyar államtól is már támogatást.


Eszes Beáta

Címlap montázskép, balról jobbra:
Demeter Szilárd Csaba / Adolf Hitler / Demeter Márton Attila
(Szeretlek Magyarország / Discogs.com / BBTE)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr5816309642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dare 2020.12.01. 10:54:24

Hogy mi van? Vett egy Volkswagen tuareget Demeter Szilárd?
Ekkora szarvas hibát, mostmár tuti hogy náci, le sem tagadhatja. :D

Jogálom 2.0 2020.12.01. 11:15:52

@dare: Nem. Ahogy a cikkben átlinkelt aHang írásban olvashatod, a VW támogatja a PIM-et, de nem a kiállítást, hanem az igazgatót. Ahogy a cikkben olvashatod, korábbi igazgatónak nem volt szolgálati autója. Ahogy a cikkben olvashatod, DSz önmaga kijelentése miatt náci - ezt én többediknek írtam le. Ahogy a cikkben olvashatod, a gázkamrák világát mai életében is vizionáló DSz a 2017-ben is gázkamrákkal tesztelő VW-ben ül, a Hitler gonoszságát mai életében is vizionáló DSz Hitler megalkotta márkában ül. Nem ettől náci Dsz, hogy a VW évekkel hosszabbította meg a népirtás éveit, és ma is profitot termel élőlények elgázosításával, hanem attól náci DSz, amit mondott, de ha már gázkamrázik, egy csttanót megér ez is. A fő téma a tesvérét pénzelő "hitleri" Soros. Egyébként közös tudományos folyóíratnál dolgozik a báttyal, ez már lemaradt.
Ma csak a te kedvedért szinkronizáltam a cikket, holnap keresek egy dislexiát kezelő szakembert. Logikát az általános felsőtagozatában tanítanak. További szép napot.

dare 2020.12.01. 11:19:47

@Jogálom 2.0: Nem. Attól náci, mert te annak tartod.
Neked is szép napot, te logikus. :D

Hasdrubai Barcas 2020.12.01. 11:21:43

"Demeter Szilárd bátyja Soros-ösztöndíjas volt"

Hitler meg 1938-ban az "Év Embere" legalábbis az amerikai Time Magazin szerint, 1939-ben meg Béke Nobel Díjra jelölték, mint olyant aki azévben a legtöbbet tette a békéért. (végül nem ő kapta meg a díjat.....)

Hasdrubai Barcas 2020.12.01. 11:23:40

ValószínŰleg azért hasonlította a Demeter Szilárd Sorost Hitlerhez, mert ezzel is jelezni szerette volna, HOGY SOROS IS MEGÉRDEMELNÉ, HOGY AZ "ÉV EMBERÉNEK" VÁLASSZÁK, ÉS A BÉKE NOBEL DÍJRA JELÖLJÉK!

Jogálom 2.0 2020.12.01. 11:29:33

@dare: De abban megállapodhatunk, hogy a szolgálati autó fogalmát sem értetted, viszont mepróbálkoztál a zsidó hatalmat a keresztény európai világ elpusztításával vádoló Demeter szavait értelmezni. OK, menj el a Páva utcába (HDKE), nézz meg pár 1920-30-as plakátot, de javaslom a magyar zsidórendeletek és deportálási BM-rendeletek szövegét is, pontosan ezt a magyarázatot adják meg. A népirtást végrehajtó törvények kodifikációs indoklással, parlamenti viták szövegével, korabeli közéleti kommunikációval vág egybe Demeter állítása a zsidók és keresztény Európa jellemzésében. Nehéz olyan olvasónak megfelelni, aki sem a mai cégpiaci életet nem érti - szolgálati autó - sem a magyar érettségi anyaggal nincs tisztában, de bejön kommentelni. Ez egy cikk, a legfrisseb aktualitást hivatott megírni, a megértéshez szükséges lexikális tudást feltételezem olvasóimtól. Goebbels kétkezi munkát nem végzett a népirtás során, de épp ilyen retorika végett tartjuk nácinak.

dare 2020.12.01. 11:41:38

@Jogálom 2.0: Felületesen olvasok, ilyen autóval jár, ennyi ragadt meg a gyors olvasásban.
Lovagolhatsz még a témán, de egyszerűbb ha azt írom, hogy nem értem valóban, így legalább megállapodhatunk.
Nem csak megpróbáltam értelmezni, értem is amit mond.
Te is érted, de mennyivel jobb egy ilyen irányt adni a történetnek, nem igaz?
Az a jó, hogy te olyan sok mindenhez értesz, és így el tudod magyarázni nekem, hogy hol vannak nekem a hiányosságaim a megértést illetően.
A baj csak az, hogy még mindig nem értem miről írsz, de ne fuss vele még egy kört, kérlek!

Jogálom 2.0 2020.12.01. 12:02:11

@Hasdrubai Barcas: Hitlert az ipari szintre emelt, európai terepre kiterjesztett népirtás még éppen előtt jelölték a béke-díj címre, de egy korabeli sajátsággal élve cinikusan, egyféle tiltakozásul, erről itt olvashatsz:
index.hu/tudomany/til/2019/10/28/miert_jeloltek_hitlert_beke_nobel-dijra_1939-ben/
Hogy volt-e helye a Kristályéjszaka után, a keleti deportálások évében cinikusnak lenne, az nem a cikkem, és nem 2020 magyar közéleténk a témája. 1945 után nem beszélhetünk mindenről épp úgy.
Én azt gondolom, a II. vh-t lezáró európai tapasztalattal, a Párizsi békeegyezményt aláíró demokratikus és törvényi felelősséggel, az 1990-től demokratikus útra lépett Magyarországon, a magyar állam a népirtásban meglévő feltétlen felelősségével még az orbáni kormányzat idején is megtett - majd azzal szemben megcáfolt lépésekkel, de mégis, megtett - szembenézéssel elég meredek 2020-ban Demeternek egyazon retorikával jellemezni zsidókat és Európa elpusztításával vádolni őket, mint ahogy tették - ld fentebb hosszabb kommentemet - a népirtó rendeleteket javasló és végrehajtó magyar állami szervek.
A Time USA-magazin, amelyik világháborús hadszínteret saját (amerikai kontinens) területén sosem élt meg, az Év Embere nem erkölcsi, nem büntetőjogi, hanem a világra befolyást gyakorló emberre vonatkozó kategóriával, mégiscsak egy sajtócímet összevetni azzal, hogy egy miniszteri biztos és kulturális intézmény vezetője goebbelsi vagy akár a 40-es évek magyar parlamenti indulatával fröcsög 2020-ban, sokkal nagyobb aránytévesztés, mint 1939-ben Európa-szerte a háborús lépéseket legitim virtusnak érző európai körből az egyébként értéktelen Nobel-díjra elég sokféle közegből érkező jelöléseit elemezni.
Fentebb már a gázkamrázó Demeter és a VW 2010-es években gázkamrázó profitorienált gyakorlatának párhuzamát sem értették, talán fölösleges a Sztálint 2x, Hitlert 1x Év emberének választó Time gyakorlatát idecitálni. Sem a nürnbergi pert, sem a magyar és más nemzeti népbíróságok II vh-t követő ítéleteit, sem a jeruzsálemi Eichmann-pert, sem a Németországban zsinórban, a 70-80-as évekig tartó, a náci birodalmat kiszolgáló hivatalnokok, adóhivatalnokok, stb ellen folyó pereket, sem a napjainkban különféle cégeknek a náci birodalmat kiszolgáló múltját megvitató közbeszédet, azzal szemebenéző elemző könyvek szerkesztését, azok jogi és társadalmi értelmezését nem a Time magazin gyakorlata befolyásolja. Mindazzal együtt, hogy egy USA sajtóvilággal leváltható egy Trump, ahogy egy USA-ban a beiktatást követő hónapokban általános tüntetések voltak, az üzletek kirakatiban tiltakoztak Trump társadalmi egyenlőséget témadó rendeletei ellen 2017-ben, ahol bírók akadályozták meg több rendelet életbe lépését, de nálunk az AB nem tett semmit, OV nem váltható le, és a magyar társadalom zöme minimum érzéketlen, a többség pedig elfogadó a kirekesztő gyakorlattal és törvényhozással szemben.
Az érzéketlenség egyik forrása, hogy egy sokadik mozzanat, Demeter lépése esetén is visszafelé mutogatsz 70 évet és 7000 km-t, de itt, a magad környezetében nem érzed az igényét, vmivel szembenézz, elgondolkozz rajta, saját magyar állampolgári felelősségedet keresve abban. Ennél egy new yorki cipőboltos is többet tett Trump ellen. A PIM egyes munkatársainak szart sem érő maguk elé mormogott elhatárolódásánál is jóval többet tettek az amerikai boltvezetők a kirakataikban. Nos, ez a különbség. A 70 év történelmi tapasztalata és jelenünk demokráciafelfogása.

Ehetetlen Odó 2020.12.01. 12:11:20

Ki ez a hülye, aki összehordta ezt a nagy halom ostobaságot?
Demeter náci, mert Volkswagennel jár? Ajjaj, akkor jobb lesz, ha én is szabadulok az enyémtől, mielőtt ezek az ávóslibsik elvisznek...
A bátyja meg soros-ösztöndíjas, jajistenem, de lehet, hogy a sógora is meg a sógornője is...
Érdekes viszont, hogy Demeter írásának értelmét még senki nem próbálta felfogni az itt és másutt nyafogó nácivadászok közül... igaz, ez nem is fontos, elég a védett hívószavakon való felgerjedés és sikoltozás.

blaubner 2020.12.01. 12:13:03

demeter szilárd kijelentése nem azért vállalhatatlan, mert a bátyja soros-ösztöndíjas volt.
megfordítva a logikát, ha kirúgták volna a CEU-ról, akkor jogos lenne egy ilyen vélemény? szerintem akkor sem.
ha ez érvelési alap, akkor a másik oldal is jogosan támadhatja pl. gyurcsányt az apró-kapcsolat miatt? szerintem az sem helyes.

Gábor Révész 2020.12.01. 12:19:26

T. Blogger! Teljesen felesleges egy fideszbuzival vitatkozni. Az észérveket semmibe veszik, nekik egyetlen istenük van: a csúti görcs. Aki ellene mer szólni, az rögtön libernyák, kommunista, sorosista, stb. lesz. Sajnos a fidess szisztematikusan figyeli a blogokat, és igen alulművelt, de teljesen elhivatott trollokat szabadítanak rá a hozzászólókra.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.12.01. 12:25:16

Kéri László 10ből 10szer téved, és marhaságokat beszél, de tegnap az atv-ben igazat szólt.

ez a demeter marhaság egy sima elterelés.

napok óta azon rugózik mindneki, hogy náci, meg a fidesz is.

De arról senki sem beszél, hogy szintén napok óta, 150+ a napi járványáldozatok száma!

Hülye aki elolvassa! 2020.12.01. 12:48:20

Hát miért nem válogatja meg ez a Soros, hogy kiket támogat?

Ehetetlen Odó 2020.12.01. 13:13:22

@errorológus: A muszlim hordák Európára való rászabadítása nem valami hagymázas képzelgés, függetlenül attól, hogy a vén gazember csinálja-e vagy mások. És ennek egyenes következményeit írta le Demeter, ha nem tűnt volna fel - a következmények már most hasonlóak: a zsidók elleni mindennapos támadások. Hogy irodalmi eszközként használta-e a szigorúan védett kifejezéseket, azt nem tudom, mindenesetre az világos, hogy akik a hisztériát csinálják, azok nem a cikk értelmével foglalkoznak, hanem saját képzelgéseikkel szalmabáboznak. Ennek legröhejesebb kitüremkedése az, amikor Demetert kvázi azzal vádolják, hogy Hitlert dicséri - ez az ostobaság önmagáért beszél.

cardiobascuralis 2020.12.01. 13:34:43

Írmagvas?
Miért ír egy olyan ostoba barom, aki a szavak jelentését sem ismeri, ráadásul totál analfabéta, akinek halvány fingja sincs a helyesírásról?

Demeter Szilárd meg román migráns, Romániából szökött Magyarországra az állami pénz ellopása miatt. Szóval a románok leggerinctelenebb változata.

Billy Hill 2020.12.01. 17:08:46

Kellene egy átfogó lista arról, hogy mit szabad leírni. És akkor azt tudná követni mindenki, intézetvezetők, bloggerek, fészbukozók - szóval tök hasznos lenne egy ilyen!

Hasdrubai Barcas 2020.12.01. 17:21:49

Eszes Beáta!

Nagyon sok ez a 140 komment ehhez az igazán érdekes cikkhez!
(az mondjuk kicsit zavaró, hogy ebből 135-t az a vadbarom Berendel Matyi írt..... ráadásul tök ugyanazt......)

Meddig tűröd?
süti beállítások módosítása