Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Hogyan alakult át Kövér László kommunistává

2015. augusztus 10. - Toadwart66

 castro_1976_1200-1024x715.jpg

Kövér László rejtélyes metamorfózisa után

Kövér László egy forró nyári reggelen borzasztó furcsán érezte magát. Egész éjszaka nyugtalanul hánykolódott és úgy izzadt, mint egy cseh sörösló. Heves, égető szomjúság kínozta. Halkan felkelt az ágyából, nehogy felébressze a feleségét. Egy speciális francia, jobban mondva magyarágyuk volt. A házelnök úr saját tervei alapján, külön a számukra készítették. Az ágy hosszában volt összeszerelve. Kövér László gondosan úgy tolta a falhoz, hogy még véletlenül sem lehetett belőle bal lábbal kikelni. Valójában ez egy nemzeti jobbágy volt.

Rendkívül kimerültnek érezte magát. Valami átkozott rovar nagyon csúnyán megcsípte a bal oldalán. Nem szúnyog lehetett, mert nem viszketett, hanem szinte égette a bőrét. Egy rohadt poloska. – gondolta. De hogy a fenébe kerülhetett ide? Biztos lehallgatnak a jenkik.

Kiment a konyhába és megvizsgálta a csípést. Amikor meglátta, rémületen elsápadt és le kellett ülnie. A csípésnyom egy tenyérnyi nagyságú, szabályos vörös csillagot formázott. A közepében ráadásul ott virított egy sarló és egy kalapács alakú, sárgás folt. Úgy nézett ki, mint egy szabályos tetoválás. Nem akarta bevallani magának – de valami furcsa, perverz módon –, rendkívül megtetszett neki az ábra. Erős forradalmi hevület kerítette hatalmába.

A feleségével úgy tervezték, hogy aznap – az elviselhetetlen forróság miatt – a Nemzeti Strandra mennek. Ezzel a szégyenletes stigmával azonban nem jelenhetett ott meg egy szál, székely zászlós fürdőgatyában. Hogy nézne ki az oldalán egy hatalmas önkényuralmi jelképpel? A csillag annyira nagy volt, hogy leragasztani sem tudta, a vízben pedig amúgy is gyorsan lemosódott volna róla a ragtapasz. Furcsán szédelgett és folyamatosan balra húzott. Nem nagyon értette, hogy mi történt vele.

A jobbkeze rendkívüli módon elgyengült. Tulajdonképpen gyűlölte, mélységesen megvetette és nem is akarta használni. A legnagyobb meglepetésére egyetlen éjszaka leforgása alatt balkezessé változott.

A felesége álmosan és kócosan benyitott a konyhába. Elég bosszúsnak és idegesnek tűnt.

– Laci, nem lehetne egy kicsit halkabban. Muszáj neked kora reggel az „Internacionálét” és az „Amúri partizánok dalát” üvöltened? Egyáltalán nem találom viccesnek, főleg ebben az idétlen úttörőnyakkendőben. Honnan kerítetted elő?

– Nem tudom. Tulajdonképpen észre se vettem. Azt hittem csak erdélyi népdalokat dúdolgatok. Ez itt tényleg nem konyharuha. Nagyon félek, drágám. Egyáltalán nem vagyok jól.

Hirtelen megtántorodott, nekitámaszkodott a konyhaasztalnak. Kiverte a víz. Rémülten és elgyötörten ránézett a feleségére, majd tisztán, csengő hangon elénekelte a „Munkás gyászindulót”, miközben balalajkával kísérte saját magát. Eddig nem is tudta, hogy ilyen virtuóz módon tud balalajkázni. Ezután művészien előadta a Sulikót, Sztálin elvtárs kedvenc dalát. Rendkívül nagy beleérzéssel.

– Úristen, Laci? Mi van veled? Hívjak neked orvost?

– És mit mondjunk neki? Azt, hogy kóros éneklésben szenvedek? Valami balalajka-kórban? Hú, de görcsöl a gyomrom. Sajnálom, de ezt végképp nem bírom visszatartani. Kérlek, drágám. Maradj ott! Ne gyere közelebb! Nem vagyok az ura önmagamnak. Vigyázz! Azonnal el kell énekelnem a „Mint a mókus fenn a fán”–t.

Mikor végzett a dallal, egy kissé megkönnyebbült. Reménykedett benne, hogy nem visszafordíthatatlan a vele történt folyamat. Hirtelen azonban éles fájdalom nyilallt belé. Elgyötörten nézett a halálra vált, rémült feleségére:

– Mi... min... mind... Nem, nem akarom ezt mondani, de nem de nem bírok magammal! Minden hatalmat a szovjeteknek! Jézusom, ez meg mi volt? Munkások, gyerünk a Putyilov gyárba! – öklendezni kezdett, felnézett, majd halk, de ijesztő hangon megszólalt:

– Tudod, én mélységesen tisztelem Karl Liebknechtet. A francba! Nagyon forog velem a világ. Úgy érzem, hogy ki fog dőlni a sarkából. Drágám, szépen kérlek, öltözz be Rosa Luxemburgnak! Ahh... Ezt meg miért mondtam? Segíts rajtam! Nem akarok megint kommunista lenni!

– Nem érdekel, ha tiltakozol. Én most azonnal felhívom az orvost. Úristen! Mitől kezdett el ilyen gyorsan kinőni a szakállad?

– Ne, ne! Azt ne! Nem bízhatunk meg az orvosokban! Mind áruló reakciósok, akik csak az imperialisták malmára hajtják a vizet! Sztálin elvtársat is hagyták meghalni. Mindjárt sokkal jobban leszek. Hozd ide kérlek nekem a Tőkét, az majd reménnyel tölt el.

Mármint Karl Marxtól?

– Persze, hogy Karl Marxtól! Szerinted mégis ki a fene írta? Talán Karl May? Siess már, mert nem bírom sokáig. Valami fontos dolog jutott az eszembe a szakszervezetekkel kapcsolatban. Mindenképpen meg kell védenem a proletárság érdekeit. Rettenetes, hogy mennyire kizsákmányoljuk őket.

Görcsösen összeszorította az állkapcsát, de hirtelen kicsúszott a száján:

– Világ proletárjai egyesüljetek!

A felesége behozta a kért könyvet. Kövér László, leült és lázasan elkezdte olvasni. Húsz perc alatt végzett is vele.

– Ezt meg kell mutatnom a miniszterelnök elvtársnak is. Tiszta és világos program. Megyek és megkeresem a régi pártagkönyvemet. A klerikális KDNP-ét kivágjuk a francba. Csak dísznek voltak jók, meg azért, hogy több bizottsági helyünk legyen. Fidesz-MSZMP, ez lesz az új nevünk! Ez az, ez kell nekünk! Sietnem kell Orbán elvtárshoz, hogy megszervezzük a Központi Bizottságot!

– Laci! Kérlek! Könyörgöm! Most nem vagy olyan állapotban. Te keresztény-konzervatív politikus vagy. Figyelj. Hívok egy pszichiátert. Biztos, hogy van rá valami magyarázat, hogy miért tört rád váratlanul ez a kommunista roham. A múltadból maradhatott vissza valami szövődmény. Olyasmi lehet ez, mint a szexuális vágyak elfojtása. Engedd már meg, hogy segítsek. Biztos van valami antikommunista orvosság erre. Emlékezz csak. A rendszerváltáskor is mennyien kigyógyultak belőle. Gondolj csak Pozsgay Imrére, aki ma már nem is volt elvtárs. Kerényi Imre nem rendez MSZMP rendezvényeket és Csoóri Sándor sem írogat verseket Rákosi elvtárs születésnapjára.

– Elvtársnő, nem értesz te semmit, mivel kispolgári a gondolkodásod! Egy világforradalom küszöbén állunk. Ezúttal mindenképpen győzni fogunk. Nem fognak túljárni az eszünkön. Amerika egyre gyengébb. Összefogunk a népi Kínával és Kim-Dzsong Un-nal, a nagy vezetővel. Szíjjártó elvtársat azonnal ki kell küldenünk. Értesíteni kell a külföldi elvtársakat is. Azt a klerikális keresztet pedig tüntesd már el a szemem elől.

– Laci, ne csináld ezt velem! Túl sokat dolgoztál. Pihenned kell! Hogy került rád, az a zöld katonai gyakorló, meg az hipszter szemüveg. Pontosan úgy nézel ki, mint a fiatal Fidel Castro.

– Nem tudom, de nagyon kényelmes. Hozzál nekem szivart!

– Nem is szivarozol. Honn szerezzek most neked?

– Mit tudom én! Menj el valamelyik Internacionalista Dohányboltba! Nekem a beszédemre kell készülnöm. Várj! Mégse menj sehová! Diktálni fogok! Ülj csak le, elvtársnő.

Kövér László felesége szipogva leült. A házelnök úr, aki ekkor már tökéletesen átalakult Fidel Castróvá, fennhangon diktálni kezdett:

Kísértet járja be Európát – a kommunizmus kísértete. Szent hajszára szövetkezett e kísértet ellen a régi Európának minden hatalma: a pápa és a cár, Metternich és Guizot, francia radikálisok és német rendőrök.

Akad-e ellenzéki párt, amelyről kormányon levő ellenfelei nem híresztelték, hogy kommunista, akad-e ellenzéki párt, amelyik nem vágta vissza a kommunizmus megbélyegző vádját a haladottabb ellenzékieknek éppúgy, mint reakciós ellenfeleinek?

Ebből a tényből két dolog következik.

A kommunizmust immár az összes európai hatalmak hatalomnak ismerik el.

Legfőbb ideje, hogy a kommunisták az egész világ előtt nyíltan kifejtsék nézeteiket, céljaikat, törekvéseiket, és a kommunizmus kísértetéről szóló mesékkel magának a pártnak a kiáltványát állítsák szembe.

Evégből a legkülönbözőbb nemzetiségű kommunisták összegyűltek Budapesten, és papírra vetették a következő kiáltványt, amelyet angol, francia, német, olasz, flamand és dán nyelven tesznek közzé.

Mikor végeztek, a felesége nem bírta tovább és heves zokogásba tört ki.

– Laci, ez nem lehet igaz. Én nem egy kubai forradalmárhoz mentem feleségül. Amúgy is tudod, hogy Fidel két pofára zabálta a nőket. Hogy bízhatnék meg így benned? Orbán Viktorból mit akarsz csinálni? Ő lesz majd Che Guevera?

Kövér László ránézett a feleségére. A szeme furcsán elkezdett csillogni.

– Igen, igen. Ez kitűnő gondolat, elvtársnő! Ez lesz a legjobb. Vállat a vállhoz vetve fogunk küzdeni az imperialista burzsoázia ellen. Megszüntetjük a nemzeteket és megvalósítjuk az Internacionalizmust. Ifjú korunkban is mindig erre vágytunk. Hasta Siempre, Comandante. ¡Larga vida a la Revolución Socialista mundial!

****

Egy dalos ajkú kismadár köszöntőverse

(Rákosi Mátyás elvtársnak 60. születésnapjára)

Írta: Csoóri Sándor baloldali korában

 

Aranyos madaram,

sárgatollú madár,

merre szálltál eddig? -

régen láttalak már.

 

Régen jártál erre,

régen énekeltél -

sugaras nyarunkról

még nem is meséltél.

 

Tavasz óta fekszem

álnok betegségben

és te még csak meg se

látogattál engem.

 

Gyönyörű madárkám,

gyere szállj a fámra,

levélejtő fámról

szobám ablakába.

 

Biztató éneket

dalolj onnan nékem:

feledjem a bajom

feledjem egészen!

 

Szállj ide és maradj,

maradj itt sokáig,

ezüstös reggeltől

alkony beálltáig.

 

És hogyha útrakelsz

csillaggyúlás előtt

Budapestre repülj,

ne is tarts pihenőt!

 

Rákosi elvtársnak

szállj az ablakába,

s illendõen, szépen

kocogtass be nála.

 

Mondd meg neki, mondd meg,

- de ne panaszlóan -

hogy betegen fekszem,

azért nem hall rólam.

 

Mondd meg neki,

mondd meg, így, ahogy üzenem:

hogyha felépülök,

tüstént fölkeresem

 

és a színe előtt

teszek hitet rája:

én leszek a leghűbb

ifjú katonája.

 

Íródott az 1953-as esztendőben,

egy évvel megelőzve a költő méltán kiérdemelt József Attila díját.

A baloldali József Attila erről természetesen nem tehet.

Ő nem megélt, hanem belehalt a költészetébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr737696130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Waszabi 2015.08.11. 08:29:26

Rossz a kérdés: mindig is kommunista volt. Akárcsak a haverjai. A mára létrehozott diktatúra, módszereik önmagáért beszélnek, tökmindegy, hogy az MSZMP megszűnése óta hányszor öltöztek át más gúnyákba. A vér nem válik vízzé.

Netuddki. 2015.08.11. 08:59:43

@Mr. Waszabi: Pontosan ezt akartam megjegyezni a mellett, hogy az iromány rém gyenge.

Attól meg nem lesz nem kommunista ha állandóan a kommunistákat köpködi, bárkiket is értsen alatta. Kommunista attól lesz, hogy úgy viselkedik. Persze a kommunistát a múlt rendszerben lejáratódott, rosszízű értelemben véve.

Persze lehet ez a köpködés csak a megosztó fidesz agitprop része. Ami szerint köpködni mindig kell valakiket, a hallgatóság meg addig se a hihetetlenül alacsony teljesítménnyel és az elkövetett bűncselekményekkel foglalkozik...

Toadwart66 2015.08.11. 09:09:25

@bértrollbosszantó_kovi1970: Teljesen félreértetted az írás komoly társadalmi mondanivalóját. Valójában az élet keletkezéséről szól és arról, hogy mit kéne tennünk a bolygónk megmentése érdekében. Kövér egyébként azért alakult át, mert megcsípte egy rovar. Lazuljatok már egy kicsit. Nem kell mindent komolyan venni. Az élet, ha szerencsések vagyunk, tulajdonképen szórakoztató.

Netuddki. 2015.08.11. 09:18:33

@Toadwart66: "Ezek" ellen a bűnöző maffiózók ellen a gúny és irónia mit sem ér. Lepereg róluk mint fideszes kontár mutyista kőműves által fél éve felújított épületről a vakolat...

Toadwart66 2015.08.11. 09:27:45

@bértrollbosszantó_kovi1970: Nem is hiszem, hogy bármilyen hatásom lenne bárkire is. Nem is vagyok rá alkalmas. Kövér azzal piszkált fel, hogy általános ítéleteket mond. Ha hozzátenné a beszédeihez, hogy ez persze csak az ő véleménye, azt mondanám rendben. De ő kinyilatkoztat, ami bosszantó. Kövér nem olyan okos, mint, ahogy azt elterjesztették róla. Jókor volt jó helyen és most pozícióban van, ami ez bizonyos felelősséggel is jár. Ha én idétlenségeket írok, annak nem lesz következménye. Azt mondják rá, hogy szar, elszomorodok egy kicsit, de magamnak kerestem a bajt. Nem érdekes. Ha ő mond hülyeségeket, akkor egyesekben felmerülhet, hogy javító szándékkal megvernek valakit. Nem hiszem, hogy ez felmerülne benne.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.08.11. 10:00:23

@♔bаtyu♔: Ehhez kétség sem fért. Ismerve a kommentelői munkásságodat. :-)

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.11. 10:00:34

@♔bаtyu♔: "Kedvenc politikusom"

Ezt hívják internacionalizmusnak, amikor a komcsija egyesülnek a hozzá hasonló sötét komcsival.

Kövér Lacika egyébként színtiszta komcsi családból származik, a fater volt anno a megyei 1. számú MSZMP-s komcsi helytartó.

Netuddki. 2015.08.11. 10:00:48

@Toadwart66: De hát ezt csinálja mióta a politika közelébe került, egy suttyó gumicsimmás városi paraszt. Pont mint a haverja az orbán. Még anno Hofi is megemlékezett róla, ami nem mostanában volt.
Na, de felesleges is ennyi időt pazarolni rá.

MACISAJT 2015.08.11. 10:01:25

Gyurcsány Ferenc vall Debreczeni Józsefnek: Az Új miniszterelnök című könyvben a volt kormányfő elismerte, részese volt a 23 millió román munkavállalóval való szocialista riogatás kitalálásának, s ők csinálták a „köteles akciót” is Kövér László ellen.

„A mi stábunk az, amely szembefordítja az MSZP-t és Medgyessyt az Orbán-Nastase-paktummal. Amikor kiderül, mi van a paktumban, hogy korlátozásmentesen próbál valamennyi román állampolgárnak munkavállalási lehetőséget biztosítani, akkor ott egy hosszú vitában meggyőzzük önmagunkat arról, hogy ezt meg kell támadni. Meg kell támadni, függetlenül attól, hogy Kovács az előző este rábólintott. (...) Odahívtuk Medgyessyt, hogy forduljon szembe az eddig képviselt állásponttal. Nagy nehezen meggyőztük erről, s a végén - még nehezebben - Kovács is beadja a derekát.

Így Medgyessy és maga Kovács is váratlanul szembefordul a megállapodással, majd beindul az MSZP propagadna gépezete. A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a "23 millió román munkavállaló" beözönlésétől való - valójában alaptalan - félelmek keltése.

Mi csináltuk meg a "köteles akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés – mondja Gyurcsány Ferenc.

--------

Fentiek két okból jutottak eszembe.
Hogy most uganazok szeretik a bevándorlókat akik a 23 mllió beözönlő roánt kitalálták/végrehajtották..
És ugyanazok vádolják Kövért akik...

U.I.Most olvasom hogy itt is jó "liberális" szokás szerint cenzúráznak ("Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg.

Muhaha.

Medgar 2015.08.11. 10:41:16

@Toadwart66: Az egy kapitális félreértés, hogy a bolygót meg kéne menteni. A föld köszöni jól van, pár tízezer év alatt elfelejti az embert. Akiért aggódnunk kell azok a gyerekeink.

lavór 2015.08.11. 10:41:29

@MACISAJT:

Vajon a Fidesz miért csak a "23 millió" románt szereti?
Szeresse a menekülteket is, ha már annyira empatikusak...

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.11. 10:41:44

@MACISAJT: "Hogy most uganazok szeretik a bevándorlókat akik a 23 mllió beözönlő roánt kitalálták/végrehajtották."

Az ám! Ennél azonban nagyobb botrány az, hogy most meg uganazok építenek kerítést meg uganazok akarnak emberekre lövetni, akik eddig mélykereszténynek hangoztatták magukat.
Jézus megmondta, hogy amit az embertársaiddal teszel, azt velem tetted. Persze erre a fidesznácik nagyban szarnak, mert ők csak megélhetési-keresztények. Meg megélhetési nemzetiek. Meg megélhetési rezsi-csökkentők.
A lényeg az, hogy azt 2 millió hasznos hülye birka tábort bármi behiszterizálás árán is, de összetartsák minden erővel. Nálad sikerül.

Arra megkérhetlek, ha már ennyre imádsz a komcsikról tengernyi cikket bekopizni, hogy a legnagyobb komcsi családokról is kopizzál már be, tudod az Orbán meg Kövér családokról. Meg arról, hogy ezek a komcsik aztán hogyan privatizálták el maguknak az állami vagyont. Aztán meg arról, hogy hogyan váltottak ezek a komcsik egy napon a megélhetési nemzetieskedésre. Erről nem csak tengernyit, hanem egész óceánnyit is be tudnál kopizni.

Toadwart66 2015.08.11. 10:49:40

@MACISAJT: Persze Mackó, de csak azokat cenzúrázom, akik nagyon vegzálják a többieket. Meg azokat, akik azt mondják rám, randa vagyok. Tudom hiúság, de érzékeny vagyok rá.

Toadwart66 2015.08.11. 10:58:29

@Medgar: Derék, rendes ember vagy. Látom olvastad Lovelock könyvét. Szerintem sem az emberiség körül forog a bolygó.

Toadwart66 2015.08.11. 11:00:04

@s: Ez megfontolandó. Semmi bajom nincs az S betűvel.

s 2015.08.11. 11:39:05

@MACISAJT: Megjelent, nem? Akkor mi a faszért pampogsz. Én is tesztelek mindenhol, ahol sikeres az S, ott olvasok is.

s 2015.08.11. 12:00:27

@Toadwart66: Kénytelen vagyok. Kikúrtak pár helyről, amire - sokakkal ellentétben - nem úgy reagálok, hogy létrehozom az n+1. fika nicket, hanem egyszerűen nem olvasom ezeket a bejegyzéseket. Bár a közhiedelem szerint a blog gazdája tesz szívességet nekünk azzal, hogy ír, én mégis inkább úgy gondolom, hogy mi teszünk szívességet azzal, hogy olvassuk az írását. Aki a szabad véleményt nem tudja elviselni, az kerülje ezt a műfajt. Néha ugyanis a kommentek nagyobb igazságokat tartalmaznak, mint az eredeti cikk.

Pelso.. 2015.08.11. 12:51:24

Ami mindíg is az volt, miért alakulna át.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.11. 12:59:34

Még hozzá is szólnék, mert a téma jó, de közéleti blogban, ahol moderálás van minek tenném?

Ez azt jelzi csak: nem vagy biztos a véleményedben, féled ütköztetni azt más álláspontokkal.

Toadwart66 2015.08.11. 13:21:55

@megettem az aranybornyút: Valami hülyeség. Pontosan nem tudom neked megmondani.

alfacharlybravo 2015.08.11. 13:44:10

@Toadwart66: Már megint te? A kommunizmusban nőttem fel és tapasztalatom szerint pont azok nagyszülei és szülei csinálták nekünk a kommunista diktatúrát akik most ezzel humorizálnak. Minek rákenni a kaktuszt másokra nézzetek a tükörbe most is szaros a szátok széle.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.11. 13:45:50

@Börtönbe most már a fideszesekkel!:

Nézzük a tényeket:

Gyurcsányék és az MSZP nem akarták beengedni pár tízezer határontúli honfitársunkat, külföldön rekedt magyarokat, Orbánék meg igen.

Gyurcsányék és az MSZP be akarják engedni az évi többszázezer, magyarul nem beszélő, illegális muszlim bevándorlót az országba, Orbánék pedig nem.

Ki-ki döntse el, ki a szimpatikusabb számára oszt kalap.

Aki többszázezezer muszlim sáriáját akarja megtapasztalni saját bőrén Magyarország városaiban, azok támogasság a ballibeket, akik pedig ezt megakadályoznák, viszont a határontúli magyaroknak állampolgárságot adnának, azok pedig a jobboldalt.

Ennyi.

Toadwart66 2015.08.11. 13:54:20

@alfacharlybravo: Igazságtalan vagy. Nagyjából annyi idős vagyok, mint a házelnök úr. Ő belépett az MSZMP-be, én nem. Hiába mondják, nem volt kötelező, sőt le is néztük azokat az évfolyamtársainkat, akik megtették. A szüleim nem voltak funkcik, a nagyszüleim sem. Szerinted mit kéne kezdenem Kövér álszentségével? Sírjak rajta, vagy hisztizzek? Nem fogok. Kiröhögöm, mivel arra lett kitalálva.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.11. 13:56:24

@alfacharlybravo:

Hát igen.

Elgondolkodtató mikor a ballibek komcsiznak olyanokat, akiket az MSZMP KB megfigyelt, lakásaikba lehallgató berendézeseket szerelt (minden ellenzéki vezető), miközben azokat támogatják, akiknek a vizsgáira leszólt az MSZMP KB (Gyurcsány) az egyetemi tanároknak (Mellár Tamás), cserébe a korabeli ellenzékiekről írt jelentgetésekért (Pécsi Dialógus Csoport).

Toadwart66 2015.08.11. 14:13:52

@Ballib Cenzúra: Kövér, akkor lett ellenzéki, amikor ez már nem járt semmiféle kockázattal. Nem vágták ki az egyetemről. Ne csináljatok már szentet belőle. Most is a hatalmat szolgálja, ráadásul mindenkit megvet, aki nem hajbókol neki. Siránkozik, hogy ő nem gazdagodott meg. Akkor miért nem állítja le, hogy az ilyen Mészáros Lőrinc-féle untermanok lenyúlják az országot? Azzal, hogy közben nemzeti színű zászlót lobogtatnak, nem lesznek erkölcsösek, csak nevetségesek. Én meg most komcsi vagyok, mert nem tapsolok ennek? Tőlem. Annak neveztek, aminek akartok. A korrupció akkor is az marad. Nagy megrázkódtatás nem ér. Szembe mertek egyáltalán bármiben is menni ezzel a rendszerrel? Ki mertek mondani valami kritikát? Féltek? Én saját néven is publikálok. Könnyen be lehet azonosítani, ráadásul állami intézménynél dolgozom és most sem vagyok párttag. Nem is leszek soha, nem az én dolgom. Az enyém az, hogy vissza merjek pofázni. Ha majd más kerül hatalomra, akkor azoknak fogok. Nem vagyok intravénásan pártfüggő.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.11. 14:15:25

@Toadwart66:

Ha te annyi idős vagy, mint a házelnök úr, akkor bizonyára pontosan tudod, hogy hogyan hívják az MSZMP tagságának, és vagyonának örököseit, és milyen néven indulnak.

Segítek..
Ez az a formáció, ami ellen egyszer sem keltél ki soha, egyik írásodban sem.
Vagy azért mert hibátlanok, vagy azért, mert a rejtett vonzódásod az igazi MSZMP-sekhez túlontúl nagy.

Tudományos libsizmus 2015.08.11. 14:15:36

Kövér a legnagyobb arc. Persze kurvára utálják a libsik és a kommunisták, mivel nem kertelve beszél újbeszélül, hanem kertelés nélkül magyarul.

s 2015.08.11. 14:15:50

@Ballib Cenzúra: Az mszmp kb a kövért speciel kurva könnyen megfigyelhette. Ott baszta a rezet naphosszat náluk, még embert sem kellett ráállítani, aki kövesse. Erről kövérlacafasza szeretne minél inkább megfeledkezni, akár csak pozsgay a ma már kissé megkopott egykori munkásmozgalmi elköteleződéséről. Régi bűnnek hosszú az árnyéka, így mondják. Jól is mondják szerintem.

sanyix 2015.08.11. 14:15:53

@Ballib Cenzúra: legalább is papírt állíttattak ki az mszmp kb segítségével, hogy így úgy tűnjön mintha a diktatúra áldozatai lettek volna, és így könnyebben tudják az mszmp kb érdekeit képviselni a közeledő "rendszerváltáskor". Ez jól is sikerült, hiszen az áldozattá színezett elvtársaik még ma is leszavazzák az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát, és a butább választók még így is benyelik, hogy a fidesz az antikommunista :D

Toadwart66 2015.08.11. 14:44:34

@Ballib Cenzúra: Figyelj, kedves barátom. Persze, hogy tudom. Ott ülnek a parlamentben. Szépen ki lehet őket mazsolázni a mostani párttagságuktól függetlenül. Tiszteljük meg egymást azzal, hogy nem nézzük egymást idiótának. Aki a hatalmat szereti az mindenkor meg is találja magának. A magyar politikai rendszer egy borzasztó nagy negatív szelekción ment keresztül, ami tragikus. Most mondjam azt, hogy teljesen kiakadtam, amikor Baja Ferencből környezetvédelmi minisztert csináltak? Egy népművelőből? Csak az ment annak a gimiből, akit sehová nem vettek fel. Most meg L. Simon osztja nekem az észt. Ha barátságosan megkérdeznéd tőlem, hogy tudok-e olyan pártot mondani, amelyikben egyáltalán fantáziát látok, őszintén azt válaszolnám neked, nem. Azt tudom csinálni védekezésül, hogy a fiaim kicsi koruk óta Ausztriába járnak suliba. Ez így volt az MSZP idejében is. Nincs semmiféle rejtett vonzódásom pártokhoz, nem ájulok el tőlük, a nőket szeretem. Tetszenek, na. A szkepticizmusom viszont nagyon nagyfokú. Ez sem jó, de ez van. Ha a Jobbik jut hatalomra, azokat fogom szidni, ha az MSZP, DK vagy mit tudom én hányfelé fognak még szaladni, akkor azokat. Utóbbinak jelenleg kicsi az esélye, ebben valószínűleg egyetértünk. Az a gond, hogy ellenségként kezeltek engem, pedig nem vagyok az. Nem tartalak benneteket gazembernek, idiótának, birkának. Vitapartnerek vagytok. Te sem vagy gondolom parlamenti képviselő. A túlkapásokat együttesen tudnánk megszüntetni, de több cikluson keresztül az egész rendszer arra épült, hogy ez ne történjen meg. Félnek még attól is, hogy a saját szavazóik korlátozzák őket. A hatalom mindig a maximális haszonra törekszik, ez játékelmélet. Gondolom vannak szakértőik. Arthur J. Finkelstein ebben zseniális, nincs nagyon nála jobb jelenleg, tényleg nagyon vágja a témát. Ezt nem gúnyból mondom. Tőzsdézett is programozott is, ért a rendszerek működéséhez. Mi csak azt hisszük, hogy igen.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.11. 14:50:03

@Ballib Cenzúra:

Hát az ügynöklisták felfedésétől miéert félnek már 25 éve úgy a komcsi Orbánék és Kövérék mint ördög a tömjénfüsttöl? Mert abból nyomban kiderülne a lepaktálásuk a komcsikkal?

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.11. 14:50:19

@Ballib Cenzúra:

Te, Orbánt az MSZMP nem megfigyelte, hanem őt tette meg az állellenzéknek, akivel a Nyugat előtt villoghatott. Orbán, Orbánné jól tudták, hogy bármit csinálhatnak, az MSZMP meg a Belügy úgyis kimentik őket, úgy vigyáznak rájuk mint a szemük fényére.

www.pestiriport.hu/WebArticleShow.aspx?LN=Hungarian&AGM=Politika&AN=igyharcoltakorbanek&MN=Politika

„Amit az alábbiakban leírok, kérem nagyon bizalmasan, diszkréten kezelni. Már többször tettem említést, hogy ismerősünk (Lévai Anikó) igen tájékozott minden vonalon, még a kormánykörökben elhangzott eseményekről is. Még ha bizalmasan is, azonnal első kézből kapják a tájékoztatást, ami nem kis dolog, nem adatik meg akárkinek. Miről van szó? A szervezet egyik tagja, Horváth Andrea és férje (Stumpf István), aki egy nagy kollégium igazgatója Budapesten, mindent tudnak az ország eseményeiről, még ha az bizalmas is. Budapesten, a Rózsadombon laknak egy gyönyörű villában. Horváth Andrea viszont nem más, mint H.I. (Horváth István belügyminiszter), a KB. tagjának leánya. A közeljövőben Dorogházán lesz a találkozó: Dr. Lévai Anikó, a vőlegénye (hamarosan összeházasodnak), Horváth Andrea és a férje és még két ember, akinek a nevét nem tudom.”

Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi.

A doktornő (Lévai Anikó) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna. A doktornő elmondta, hogy igen könnyű a dolguk, mert a BRFK-n egyértelműen utasításba adták, hogy nem szabad ezt a szervezetet (Fidesz) bántani, csak távolból figyelni kell a ténykedésüket, figyelni kell az események folyását.

Minden bizonnyal ez is Horváth „nyomása” alapján van így a BRFK-nál. Ezt természetesen tudja a szervezet vezetősége is, így azt csinálnak, amit akarnak. Az megy külföldre, akit ki akarnak küldeni, hiszen több nyelven beszélő emberekről van szó, úgymond az ország várható jövőbeni vezető embereiről.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.11. 14:50:36

@Ballib Cenzúra:

Nézzük a tényeket:
1. Gyurcsány a te problémád, vagy orvossal oldd meg, hogy kimenjen a fejedből, vagy pedig máshol a párna alatt intézd el a rajongásodat iránta, ne itten.

2. Ordas fideszes hazudozó vagy, a legrohadtabb megélhetési álkeresztények közül. A világon senki se akar több 100 ezer migránst Magyaro-ra telepíteni. Ezt csak a fidesznácik hazudják. Ezzel szemben vannak a nemzetközi kötelezettségek, amelyek alapján Magyarországnak biztosítani kell, hogy aki menedékjogot kér, azt meghallgassák. Aztán mivel a menedékjog kérelmek 99%-a nem valós alapú, így nem maradhatnak az országban. Ráadásul még az afgán menekült is tudja, hogy nem követheti el azt az önsorsrontást, hogy a magyaroknál akar menedékjogot kérni. Bárhol jobb neki Európában, mint a fidesznácik birodalmában.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.11. 14:51:02

@sanyix:

Ezidáig irat eltüntetésekről lehetett hallani melyek javarészt az MSZP-SZDSZ kormány laatt élte fénykorát, valamint hamis beszervezési papírok tömeges gyártásáról,
www.hhrf.org/erdelyinaplo/cikk_nyomtatas.php?id_cikk=7209

De arról hogy hamis jelentéseket írtak volna, vagy hogy alibiből szereltek volna be lehallgató berendezéseket ellenzéki vezetőkhöz, edidg még nem hallottam.
Ez valami új komcsi védekezés ?

Egyébként az egykori ügynökök ma is dolgoznak, ahogy láthatjuk:
index.hu/gazdasag/2015/06/04/eclipse/

sanyix 2015.08.11. 17:10:42

@Ballib Cenzúra: ja lehetett hallani róla, jó védekezés a bunkóknak, ez a beszervezési papír gyártás, így bújnak ki az ügynökakták nyilvánosságra hozása alól, hogy az éjsötét választóik nehogy lássák a múltjukat.

Igen ez egy komcsi védekezés, éppen erről írtam, így védik be a fütyiszkomcsik egymást. Persze hogy dolgoznak az egykori ügynökök. Sokan a kormányban, mások pedig csak a pártot, meg önmagukat szolgálják.

Rég óta köztudott a fütyisz, és maszop együttműködése a nagy pártot illető kérdésekben, hiszen mind2 párt egy tőről fakad.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.11. 17:11:06

@Börtönbe most már a fideszesekkel!:

Bátonyi ügynök 1986. augusztus 27-én tett jelentésének úgy látszik meg is lett a visszhangja az MSZMP KB berkein belül.

Mi sem tanusítja jobban, mintsem hogy a lakásukra
1987. augusztus 6-án lehallgató berendezést telepítettek és az alábbi jelentést tette

mandiner.hu/cikk/20120405_targy_3_e_rendszabaly_telepitesere?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201508

„BOJTÁR” fedőnéven 33-SZ-10797 sz. bizalmas nyomozást folytatunk társadalomra veszélyes csoportosulásban való aktiv részvétel gyanuja alapján DR. LÉVAI ANIKO /: Szolnok, 1983. VIII. 15. an.: Cseh Klára :/ pártonkivüli, magyar állampolgár és nemzetiségü, Szolnok, Orosz György út 19. I/6. szám alatti lakos ügyében.
A bizalmas nyomozást 1986. december 12-én vettük át a Nógrád megyei RFK III/III Osztályától.

2015.08.11. 17:11:14

Szegény Köteles Laca ! Annyira elnyomták hogy egészen az mszmp kb egyik agit- prop osztályán dogozott. Jó pénzért, jó helyen és ott állt ellent. Hogy minek azt nem tudjuk, de biztos ellen állt . Talán az alkoholnak, mert nem szerette ezért pusztitotta, de rendesen .
Ezek az ifjú, gengszterváltók azért voltak igazán hősök, , mert lehányták egymást részegen, és üvöltözés közben hasra estek a betonon . Micsoda hőstettek ezek !

alfacharlybravo 2015.08.11. 17:12:00

@Toadwart66: Két dolog van amihez értesz a lenézés és a kiröhögés, szánalmas ez nem gondolod? Cinikus negatív személyiségre vall.

Toadwart66 2015.08.11. 17:18:58

@alfacharlybravo: Nem érzem magamat szánalmasnak, igazából a botanikához érek. Akik személyesen ismernek inkább pozitív személyiségnek tartanak, de ez természetesen szubjektív. Nehéz ezt így megítélni. Én elfogult vagyok magammal szemben, te pedig egyáltalán nem ismersz. Lenézés? Hogy tudnék lenézni valakit, akinek hatalma van. Az szerintem fordítva van. Abban igazad van, hogy a lelkesedést nem szeretem. Nagyon rossz pártaktivista lennék. Nem kötözködni akarok, de te szívesen csinálnád?

s 2015.08.11. 17:29:59

Mi a kurva rohadt buzeráns anyátok retkes picsájáért kerül megint egy kibaszott euro 313 forintba, he?

Toadwart66 2015.08.11. 17:37:49

@s: Ez azt jelenti, hogy nagyban megy az offshorozás. Régóta figyelem, amint egy kicsit erősödik a forint, Matolcsy mester állít rajta. A nemzeti elit jobban teljesít. Anyagi haszonszerzés.

déjá vu39 2015.08.22. 21:35:42

@janos551: Úgy volt Kövér ezzel az MSZMP-vel, mint egyik kollégám: azért lépett be, hogy belülről bomlassza.
süti beállítások módosítása