Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Illetékes Polgártárs és Jézus Krisztus

2015. december 27. - Toadwart66

gancspeter.jpgGáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház illetékes elnök-püspöke

"Jézus születésének történetében a kulcsszó az engedelmesség – mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsonyi igehirdetésében pénteken Budapesten."

Forrás: Gáncs Péter: Jézus születésének történetében a kulcsszó az engedelmesség

rory_divider.png

– Tisztelt Illetékes Polgártárs. Hogyan értelmezné a fenti mondatokat, amelyek Gáncs Péter püspök úrtól származnak?

– A magam részéről úgy, hogy maga fogja be a pofáját, másrészről pedig úgy, hogy mások is.

– De akkor mi lesz a szólásszabadsággal?

– Mi lenne? Néha szabad, néha nem. Magának egy kicsit többször nem.

– És mikor nem?

– Ez rendkívül egyszerű. Maga mond valamit, ha mi erre megbüntetjük, akkor visszaélt a szólásszabadsággal. Ki szeretné próbálni? Hivatalos engedélyem van helyszíni statáriumra. Mennyi pénz van most magánál?

– Nem köszönöm, inkább most nem élnék vele. Mármint vissza. Önt gyakran vádolják azzal, hogy régebben, mármint még Illetékes Elvtárs korában, a baloldalon volt illetékes.

– Most mit jön ezzel? Azt hiszi jópofa? Én mindig is a jobb oldalon álltam. Régebben a bal volt a jobb, most meg a jobb. Jelenleg itt van rám szükség, nekem meg pénzre. Világéletemben rendíthetetlenül jobboldali beállítottságú voltam.

- Úgy értesültem, hogy még maga a Biblia is Önre tartozik. Olvasta is a Bibliát?

– Nem, de kaptam egyet hivatalból. Nekem amúgy nem is kell ismernem. Elmondják, hogy aktuálisan mi a fontos belőle, azt kell elmagyaráznom olyan gyengeelméjűeknek, mint maga. Ahogy így elnézem a fejét, ez nem is olyan egyszerű feladat. Próbált már valahogy máshogy kinézni? Hagyjuk. Így konfigurálták magát. Nézze, felmerült az is, hogy újra kéne írnunk az egészet.

– Mármint a Szent Bibliát?

– Nem. Majd Karl Marx Tőkéjét. Ez a végleges verzió magából, vagy csak egy béta változat? Hát persze, hogy a Bibliát. Lenne egy igazi Magyar Nemzeti Bibliánk (MNB). Nagy Konstantin is átíratta, pedig ő csak egyszerű római császár volt és nem szabadon választott magyar miniszterelnök. Az eredeti Biblia mára egy kissé elavult. Nem igazán illeszkedik a NER-be. Sehol nem szerepel például benne az, hogy mi Isten célja egy új nemzeti középosztállyal vagy a Miniszterelnöki Kabinetirodával. A tízparancsolatot is ki kellene egészítenünk tizenegyre.

– És mi lenne a XI. parancsolat?

– Ha a tízből valamelyiket megsértetted, azt azonnal tagadd le, és vádolj meg vele valaki mást.

– Érdekes megközelítés. Ez ilyen könnyen megy? Nem kell hozzá Egyetemes zsinatot összehívni?

– Minek? Ez is hozzátartozik Magyarország szuverenitásához. Nehogy már kívülről mondják meg nekünk, hogy milyen parancsolataink legyenek. A magyar polgárok 2010-ben világosan elmondták erről a véleményüket.

– Arról, hogy maguk megváltoztathatják a Bibliát?

– Ha kell, igen. 2010-ben bónusz szavazás volt. Kaptunk egy biankó csekket. Maga egész életében szellemileg visszamaradott volt, vagy csak most jött ki magán ennyire? Na, mindegy. A teológusok már évszázadok óta értelmezgetik a Bibliát, de még ma sem tudják pontosan, hogy miről is szól pontosan. Valamit cselekednünk kellett. Keresztény-konzervatív pártként nem várhattunk már tovább. Maga meg jön itt nekem valami Egyetemes zsinattal. Amúgy felsőoktatás is hozzám tartozik. Ha nagyon muszáj, bármikor összehozok magának egy ilyen Egyetemes zsinatot. De kétharmados felhatalmazással nincs szükségünk semmiféle idegen zsinatisták akadékoskodásaira.

– És maga az engedelmesség pontosabban miről szól? Kinek kell engedelmeskednünk, ha jóravaló polgárok szeretnénk lenni? Istennek?

– Neki is. Meg természetesen nekem. A jóravalóság is hozzám tartozik. Amúgy meg olvassa el a Magyar Időket. Abban szépen leírjuk, hogy aktuálisan éppen hogyan engedelmeskedjen. Arra való az egész újság. Az egy héttel ezelőtti jóravalóság ma már nem ér semmit.

– Megpróbálom. És mi a véleménye a szegényekről? Jézus Krisztus fontosnak tartotta őket. Azt mondta: „Ha tökéletes akarsz lenni, add el vagyonodat, oszd ki a szegényeknek, és kincseket szerzel a mennyben" (Máté 19,21).

– Most meg mit hasonlítgat össze engem Krisztussal? Ő ebben a kérdésben már nem illetékes. Úgy tudom az illető már meglehetősen régen meghalt. Valódi szegények Magyarországon amúgy sincsenek. Akik mégis szegényeknek látszanak, azokat Soros György fizeti le bőségesen, hogy ne gazdagodjanak meg.

– Krisztus tanításai ezek szerint érvényüket vesztették? Jól értettem?

– Megértéssel maga ne is próbálkozzon, mert túlhevülhet az agya. Krisztus tanításai számunkra, mint keresztény-konzervatív-nemzeti-nepotista kormány számára, alapvető jelentőségűek. Ezek jelentik keresztény nemzetünk legfőbb alapértékeit. Krisztus azonban soha nem beszélt közbeszerzésekről, kaszinó-koncessziókról, stadionokról, államtitkárokról, offshore cégekről, roma felzárkóztatási programok felhasználásáról, úszómedencékről, jóravaló magyar vállalkozói rétegről. Járt valaha Jézus Krisztus Ibizán? Olvasott valami olyasmit maga, hogy „Könnyebb a tevének a tűfokán átmenni, mint egy államtitkárnak bejutni Isten országába"? Olyan sok teve amúgy sem mászkál Magyarországon a tűfokokon keresztül. Mindent tehát nem szabad szó szerint értelmezni. Ezért vagyok én. Majd én megmondom, hogy példának okáért melyik államtitkár fog bejutni Isten országába. Jelenleg Isten országa is rám tartozik.

– És én? Én bejuthatok majd Isten országába, Illetékes Polgártárs?

– Az attól függ, hogy kire szavazott.

– Ez annyira fontos?

– Ez alapvető fontosságú. Járjon csak el rendszeresen misékre és hallgassa meg a tanulságos prédikációkat, főleg úgy a választások környékén. Természetesen a prédikációk is hozzám tartoznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr168201734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alick 2015.12.28. 20:00:20

Beteg dolgok ezek...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.12.29. 09:17:34

Kár volt a kereszténységet és a bibliát belekeverni.

2015.12.29. 09:58:47

Mint a legtöbb vallási témájú írásban, ebben is a tájékozatlanságból sok butaság fakad. Pl.: evangélikusoknál nincs egyetemes zsinat, ami "megmondaná", nincs "mise" hanem istentisztelet van, azt sem mondja meg senki, hogy ki üdvözül, ki nem, a püspök nem hitbeli, hanem adminisztratív vezető és ha a tévedéseket még sorolnám, hosszú lenne. A reformáció alapvető elve az volt, hogy Isten és az ember viszonyát nem egy intézmény (értsd: egyház) közvetíti, hanem a lelkiismereti, hitbeli szabadságában mindenki maga éli meg. Ennek következménye, hogy én meghallgathatok egy igehirdetést, de nem az ott elhangzottak iránt kell, hogy "engedelmes" legyek, hanem az Isten iránt.
Persze, lehet, hogy ez az egész eszmefuttatás felesleges volt, mert az író szimplán gyökérkedni szándékozott, jól esett lelkének, hogy rúghat egyet az egyházba (neki mindegy, melyik felekezetébe). De hát ezt már megszoktuk, és boldog új évet kívánok a poszternek.

Netuddki. 2015.12.29. 09:59:54

Ez most mi?
A keresztény egyházak fő feladata századokon át az volt, hogy a mindenkori hatalommal szemben engedelmességre kényszerítsék a plebset. Ez néha annyira jól sikerült, hogy a fő hatalom gyakorlói egyenesen az egyház vezetői lettek.
A fidesz se akar mást a nagy keresztényezéssel mint a szavazótáborát bővíteni.

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2015.12.29. 10:35:38

@ivangroznij: nem vagyok ügyvéd, de erre bloggerre a rosszindulat nem jellemző (függetlenül attól, h a legkevésbé se szoktam egyetérteni a mondanivalójával)

01234567 2015.12.29. 11:41:37

Szokták mondani: akik régen a pártgyűlés első sorában tapsoltak, most a mise első sorában imádkoznak. Vannak ilyen kurzus emberek, Mo.-n kicsit(?) többen mint a nemzetközi átlag. :)
A keresztény egyház erkölcsei ismertek, ebben viszont a magyar szekció nem emelkedik az átlag fölé. Nagyon is átlagos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.12.29. 12:22:31

@01234567:

"Vannak ilyen kurzus emberek, Mo.-n kicsit(?) többen mint a nemzetközi átlag. :) "

Ezt igazolni is tudod, vagy csak a levegőbe beszélsz?

"A keresztény egyház erkölcsei ismertek"

Most tekintsünk el attól, hogy nem létezik olyan, hogy "keresztény egyház". Ám ha szerinted "a keresztény egyház erkölcsei ismertek", akkor jó lenne, ha ezt részleteznéd: milyenek is a "keresztény egyház" erkölcsei?

01234567 2015.12.29. 12:53:19

Vicces troll vagy, ezt becsülöm. :)
Kurzus emberekkel tele a magyar közélet. Média? Chrudinák? Bencsik? Bayer? Soroljam? Politika? Szűrös, Pozsgay, Stumpf...? Igazából az egész magyar politikai élet szereplői kurzus emberek. Gazdaság? Óóóóó! Csányi? Leisztinger? Középszinten Dunát lehet velük rekeszteni, ott enélkül éhen is halsz. Személyes tapasztalat, sajnos én inkább az éhhalált preferáltam. :D
Még a sportban is vannak bőven! :)
Tudnék személyes történetet is mondani tucatnyit, de név nélkül, az meg ugye nem hiteles neked? Nekem meg fontos az életem.
Keresztény egyház nem létezik? Dehogynem. A római katolikus pl. mi? Vegyük ezt: Történelem? Gyarmatosító népirtások a kereszt jegyében. (Amerika pl.) Fegyverek megáldása az I. VH.-ban? Viselkedése a II. VH. alatt? (ajánlok egy szenzációs luxemburgi filmet: "9 nap."!) Náci mentés a VH után. Az 50-es évek magyar békepapjai? Kiegyezés Kádárral, rendszerével? Jelenkor? Pedofília? Az ügyek kezelése? Szexuális bűntények vallási iskolákban?....Ó ember! A vallás nem a hit, semmilyen templom nem Isten háza hanem az egyházé. Isten házának teteje az égbolt, ott mindenki szabadon hihet, akár csak magában is, ez is hit. Ezt én materialista mondjam neked? Egyház és erkölcs. Olyan int a jog meg az igazság, vagy a törvény meg az élet.... Vicces troll vagy te.

01234567 2015.12.29. 12:54:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Jajj elrontottam. Itt felette válaszoltam.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.12.29. 15:03:30

@01234567:

"Kurzus emberekkel tele a magyar közélet."

Azt igazold, hogy nálunk "kicsit(?) többen mint a nemzetközi átlag." Írj lehetőleg friss statisztikát a nemzetküzi átlagról, majd a magyarról. Ha nem tudsz, akkor meg ne fikázódj a nagyvilágba.

"Keresztény egyház nem létezik? Dehogynem. A római katolikus pl. mi?"

Keresztény egyház több is létezik, de nincs olyan, hogy A keresztény egyház. Te pedig ezt írtad: "A keresztény egyház erkölcsei ismertek".

Ha azt írod, hogy a keresztény egyházak, akkor egy szót sem szóltam volna. De olyan nincs, hogy A keresztény egyház. Akár tetszik neked, akár nem.

Esetleg tanulj meg tisztességesen fogalmazni. A betűk ismerete ehhez még nem elég.

"Vicces troll vagy, ezt becsülöm. :)"
"Vicces troll vagy te."

Én semminek nem minősítelek, fentebb megtetted te magad. :(

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.12.29. 15:05:10

Vagy tudod mit? Inkább ne is válaszolj, mert már úgyis szűrlek, így nem fogom látni a válaszodat.
süti beállítások módosítása