Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A Kósa-szorzó

2016. február 16. - Toadwart66

kosaszobor.jpg

Kósa Lajos: SZÁZSZOR jobb ma a magyaroknak, mint az MSZP idején

Tiszta, világos és érthető beszéd. Ilyen ostobaságokat bárki képes mondani, Kósa Lajos pedig kimondottan tehetséges ebben a műfajban. A Fidesz jelenlegi frakcióvezetőjével valamikor elhitették, hogy őt a Jóisten is nagyon okosnak teremtette. Kósa rendkívül naiv és hiszékeny. Isten véleménye Kósa Lajos teremtéséről merőben eltérő ugyan, de ő sohasem szokott nyilatkozgatni a köztévében. Meghagyja ezt a lehetőséget a frakcióvezető úrnak, mivel rendkívül szórakoztatónak találja a megnyilatkozásait. Egyes teológusok szerint Isten gyakran idézi is Kósát mások előtt, amikor az űr végtelenségét akarja szemléltetni nekik.

Kósa Lajos pontosan százszor olyan okosnak tartja magát, mint amennyire valójában az. A kiinduló érték nem lehet túlságosan jelentős, mivel hosszú politikai karrierje során még protekcióval sem sikerült összeszednie magának egy diplomát, pedig 2010 előtt tandíjat sem kellett fizetni az egyetemeken. Diplomára igazából nincs szüksége, mivel az eszetlenségeivel ennek is hiányában hatékonyan képes szórakoztatni a környezetét. Kósa majdnem olyan okos, mint Kövér László, aki szintén hamis illúziókba ringatja magát a saját szellemi képességeit illetően. A Fidesz-KDNP soraiban az ostobaság elengedhetetlen erénynek számít, amire biztos és tartós politikai karriert lehet építeni. A vezérkar szellemi teljesítménye fordított arányban áll a FIDESZ-KDNP népszerűségével. Erre a miniszterelnök már rég rájött.

Kósa Lajosnak ez a fent említett frappáns érvelése valahonnan az óvodáskori emlékeiből törhetett utat magának a szabadba. Ebben a szubkultúrában rendkívül nagy jelentősége van annak, hogy valakinek az apja mennyivel okosabb, gazdagabb, illetve erősebb másokénál. A licit határa a csillagos ég + az enyém mindig eggyel több. Az ő pártjának csínytevései alatt természetesen százszor jobb magyarnak lenni, mint azt megelőzőleg. Az általános közérzet jelenlegi értékének kiszámítási módjáról nem tett említést a tudós férfiú, így kijelentésének feltehetőleg semmi értelme sincs.

Az MSZP-nél százszor jobb kormánypártiak még arra sem képesek, hogy megértsék, mi bajuk van a pedagógusoknak az ő szépen kifundált rendszerükkel. A 25 pontból csak a fizetésemelést képesek felfogni, valószínűleg azért, mivel 2010 óta a gyors meggazdagodásban tényleg nagy gyakorlatra tettek szert. Ez az ami alapvetően meghatározza a gondolkodásmódjukat és az értékrendjüket. Az világos mindenki számára, hogy nem sok tanár szülei tudtak az életük folyamán szorgos munkával annyi pénzt összegyűjteni, mint például Szíjjártó Péter szerencsés felmenői. Az összes tanárból azonban mégsem lehet egy Mészáros Lőrinc nevű Krőzus. Annyira azért még nem megy jól az országnak és a jelek szerint mostanában nem is fog.

Ha Kósa valami értelmeset szertetett volna mondani, akkor bátran kijelenthette volna, hogy egyes magyaroknak ma tényleg sokkal jobban megy a soruk, mint az MSZP idején. Ez teljesen igaz és egy csomó degeszre gazdagodott személyt fel is tudott volna sorolni példának. A 2010-es esztendő előtti keserves életüket összevetve a mai víg napokéval, Kósa Lajos konkrét számokkal bizonyíthatta volna, hogy ez a százas szorzó bizony nem egy hasra csapott valami. Ha a rokonsághoz kihelyezett szerzeményeket is beszámítja, még az is meglehet, sokkal megdöbbentőbb eredményt kapott volna. (L. Simon László szíves közlése alapján) A gyarapodási szorzó pontos kiszámítását csak az nehezítette volna meg, hogy a Fidesz-KDNP frakció tagjai közül nagyon kevesen lehetnek olyanok, akik pontosan tisztában lennének a jelenlegi vagyoni helyzetükkel.

Az egész magyarságra vonatkoztatni ezt a dicsőséges százszoros szorzót meglehetősen légből kapott állítás, egyes XIX. századi filozófiai irányzatok szerint gátlástalan hazugság. 600 ezer ember az országon kívül él valamennyivel jobban, több millió pedig az országon belül valamennyivel rosszabbul. Pontos szorzókról az ő esetükben azért nem beszélhetünk, mivel statisztikailag nincsenek nyilvántartva.

A százszor jobbak azt sem hozták nyilvánosságra, hogy a 2010 óta zajló egészségügyi reform pontosan hány magyar állampolgár életét követelte. Az biztos, hogy jóval többét, mint a terrorizmus. Nincsenek adatok arra vonatkozóan, hányan haltak meg a fertőzések, az orvoshiány, illetve a várólisták következményeként. Az a magyar, aki emiatt meghalt az pontosan egyszer halottabb, mint az MSZP idején. Természetesen 2010 előtt is haltak meg emberek, de a sikeres reformoknak hála a Halál mostanában egyre jobban teljesít Magyarországon. (KSH: Valamitől kiugróan nőtt a halálozások száma az év elején)

„A frakcióvezető szerint a tanároknak megválaszthatják a tanítási módszert, de azt nyilván nem választhatja meg, hogy kétszer kettő, mennyi legyen, vagy hogy hogy kell leírni azt, hogy alma.”

AZT NEM LEHET MEGVÁLASZTANI, HOGY 2X2 MENNYI LEGYEN

Kósa efendi rendkívüli éleslátásról tett tanúbizonyságot ezzel a kijelentésével. Látszik, hogy ez az ő műfaja. Abban azért nem vagyok teljesen biztos, hogy a 2 x 2 értékét nemzetbiztonsági érdekre és a magyar emberek védelmére hivatkozva ne próbálná megváltoztatni a kormányzat, ha a sors egyszer úgy hozná. Az alma írása az tényleg alma. Semmi értelme nem lenne átnevezni qikiqtarjuaq-ra. Ilyen névvel senki sem merné megenni. Magával az alma szóval amúgy is nagyon kevés pedagógus elégedetlenkedik és a négyes számmal sem lehet könnyen kihozni őket a sodrukból. Kósa részéről becsületesebb lett volna ha egyszerűen lehülyézi a tanárokat, és nem 2x2 db almával zsonglőrködik előttük.

A FIDESZ-KDNP a pedagógusokkal való látszattárgyalásai során ragaszkodik ahhoz a stratégiájához, hogy teljesen idiótának tetteti magát, illetve olyan embereket jelöl ki a tárgyalásokra, akikbe gyárilag be van építve ez a képesség. A KLIK utolsó ítélet napi megszűnéséről nem érdemes hosszasabban diskurálgatni. Az elmúlt nyolc évezés, izgalmas konspirációs elméletek kidolgozása, a fenyegetés, a zsarolás, az ígérgetés egyre kevésbé működik. A FIDESZ-KDNP az ígéretei közül eddig csak azokat tartotta be, ami számára hasznos volt. Tárgyalni velük teljesen meddő és felesleges dolog.

A kormánytól teljesen függetlenül kell kidolgozni egy köznevelési programot, mivel annak esze ágában sincs ilyesmivel foglalkozni, kizárólag az időhúzás és a tiltakozók megosztása érdekli. A Tanítani Mozgalom létre is hozott egy új fórumot az egyeztetésre, a Civil Közoktatási Platformot, és egy Alternatív Köznevelési Kerekasztal életre hívását is tervezik. A kormány ellen csakis közös és erőteljes fellépéssel, egy országos tanársztrájkkal lehet nyomást gyakorolni. Engedni valószínűleg soha nem fognak, de lehet, hogy ennek hatására más ágazatok is megpróbálkoznak a sztrájkkal. Ez a korrupt Nemzeti Összefogás Rendszerét egy kicsit azért megrepesztheti. Idővel majd csak rájuk borul az egész tákolmány.

Egy ütős általános sztrájk időpontját már ki is jelölte a kormány. Az alaptörvény elfogadásának 5. évfordulójára rendezvénysorozat írt elő a kormány, melynek központi ünnepsége április 25-én lesz. Ez pont egy hétfői napra esik.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr858395190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása