Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Nem is vagyunk mi ilyenek

2016. április 02. - Toadwart66

3d047f08248d4185bf72b0cd729e84ff_18.jpg

A szíriai menekültválság számokban (2015. július)

„Kereszténydemokrata kormány vagyunk. Sosem mondtuk, hogy a migráció egyenlő a terrorizmussal” (Szíjjártó a Foreign Policy-nek: Mi sose mondtuk, hogy a migráció egyenlő a terrorizmussal)

Ennek a határozott „sosem mondtuk”-nak a hatására néhány dél-baranyai faluban a helyiek menekülteknek nézték a lovas egyetemistákat. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tényleg nem adott ki közleményt, hogy a déli végeken mindenre elszánt lovascsapatok portyáznak. Magát az országos harci riadót azonban a felelőtlen kormányzat adta ki. Szerencse, hogy a bepánikolt lakosságnál nem volt lőfegyver, mivel mehettek volna egyből büntetést letölteni. Szíjjártó külügyminiszter ebben az esetben is az ártatlanságát hangoztatta volna, „Fanatizált lovakról soha nem is volt szó!” felkiáltással. A megrémült lakosság valószínűleg olvasott előtte valamit a tatárjárás rémtetteiről.

Szíjjártóval az a legnagyobb probléma, hogy semmiért sem hajlandó vállalni a felelősséget. Nagy vidáman beutazgatta a fél világot, miközben minden égtáj felé nyitott egy jót. Itt is, meg amott is felavatott néhány, veszteséget termelő kereskedőházat, itthon pedig megdicsérte magát. Az elért eredmények siralmasak, a költségek a közönséges halandók számára nem publikusak.

Egy nagyjából 2.000 km hatósugarú körben majdnem minden ország vezetőjét szép sorban lehazugozta. Ban Ki Mun, ENSZ főtitkár is megtudhatta végre magáról, hogy ő egy „bizarr és felháborító véleményt” képvisel, szemben a nagytiszteletű magyar külügyminiszterrel. Hatalmas szerencséje a világnak, hogy hazánk nem rendelkezik atomtöltetű robbanófejjel felszerelt interkontinentális ballisztikus rakétákkal. Füstölögne már körülöttünk minden.

A kereszténydemokrata kormány nem tudom minek keveredett elő Szíjjártó külügyminiszter tudatalattijából. Valahol biztos szépen le van írva neki, hogy ők most azok. Ennek ellenére sem a kereszténységnek, sem a demokráciának soha nem adták semmiféle jelét. Elmenni a templomba és rezzenéstelen arccal végighallgatni a misét vagy az istentiszteletet nem egyenlő az erényességgel. Az imádkozás nagy erőfeszítést nem igényel, kivéve természetesen a bhikkhukat. A keresztény hit sem merül ki azonban ennyiben. Legalább a 8. és a 9. parancsolatot illene néha betartani a látványos ájtatosság helyett.

A 2015 óta ádáz harcban álló magyar kormány nem tett hatalmas erőfeszítéseket a menekültek regisztrációjára, átvilágítására, ellátására, elosztására. Délen gyorsan felépítették a Maginot-vonal drótból készített makettjét, de azt ugyanúgy meg lehetett kerülni, mint az eredetit. A hírszerzési információk szerint a uniós állampolgársággal rendelkező terroristák a magyarországi útvonalat találták a legpraktikusabbnak és a legbiztonságosabbnak. Ördögi ravaszsággal kijátszották a magyar hatóságok éberségét. Erre mindössze arra volt szükségük, hogy beszivárgás közben ne használjanak rokkantkocsit vagy megafont, illetve ne dobálózzanak kövekkel. Ha ez a konspiráció sikerült, szabad volt az út Nyugat-Európa irányába.

Szíjjártó külügyminiszterben futólag sem merült fel az a méla gondolat, hogy hát ez meg hogyan történhetett meg egy migráció által a földkerekségen leginkább sújtott országban. Sem ő, sem Pintér belügyminiszter nem játszadozott el a lemondás gondolatával. Szegény, gyámoltalan Hende vitte el a kerítéses balhét is. A jámbor kapott egy olyan tárcát, aminek átvételkor nem volt semmi jelentősége. Ez azonban a menekültválság és a kormány népszerűségének csökkenése miatt hirtelen felértékelődött, ennek hatására az ő jelentősége pedig le.

A menekültválság nagyon komoly probléma, legfőképpen nem is Európának, hanem inkább a menekülteknek. Közülük jóval többen esnek erőszakos támadás áldozatául. A törökországi, illetve a pakisztáni merényletek sem rázták meg különösebben az európai közvéleményt, mivel nem „mi” voltunk az áldozatok.

Tegyük fel, hogy Szíjjártó külügyminiszter igazat mondott és „sosem mondtuk, hogy a migráció egyenlő a terrorizmussal”. Ebben az esetben mi akadályozza meg őket abban, hogy valamiféle emberi körülményeket teremtsenek a menekültek számára. Szegény Ban Ki Mun is ezt merészelte kifogásolni, amivel ki is váltotta Péter barátunk rosszallását és agresszivitását. A tranzitzónákban a körülmények jelenleg elviselhetetlenek. Nincs elegendő víz, élelmiszer, gyógyszer, száraz ruha. A civil szervezetek segítségnyújtását megtiltották.

Ha az egész társaság fanatikus terrorista, akkor azonnal le kell tartóztatni mindenkit, mielőtt még unalmukban és éhségükben elkezdik magukat sorozatban felrobbantgatni. A hiperagresszív külügyminiszter azonban nem ezt mondta. Ebben az esetben ideje lenne abbahagynia az idétlenkedést a Pajzs '12 hadgyakorlattal és komolyan venni a menekültválságot. Egy-két lakókonténert az ott szolgálatot teljesítők is igazán megérdemelnének és a túlórapénzt sem szép dolog visszavenni tőlük.

Akik pedig Európa megszállásától rettegnek, azok nézzenek utána, hogy hány szíriai menekült él Libanonban.

Link: Felhívás a menekültekkel szembeni emberségesebb bánásmódért

ivanyi-qpr.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr328554130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2016.04.03. 11:47:09

A szíjgyártó jó lenne ha már színt vallana és elregélné, miből tellett neki a 170milkás luxuxvillára. Egy demokratikus jogállamban soha nem kerülhetett volna arra aposztra ahol van, ugyanis a szabad sajtó minden közszereplésénél ízekre szedte volna.
Ez annál is inkább érdekelne, mivel szemrebbenés nélkül hazudik a "nyugati sajtónak", ez nyilvánvaló. Aki pedig ilyenre képes, az bármire képes, és nem bíznám rá a pénztárcámat.

nu pagagyí 2016.04.03. 12:18:47

Szíjártó definíciójában két hiba is van, mivel ez a kormány nem keresztény és nem is demokrata. A többi stimmel.

tralalala 2016.04.03. 12:28:12

"Sosem mondtuk, hogy a migráció egyenlő a terrorizmussal"
Amúgy tényleg nem, azt mondták, hogy van összefüggés.
És tényleg van.

Mondok egy másik példát, amin talán a kevésbé elvakultak is megértik, hogy mi a különbség.

Van összefüggés egy országban a mikrohullámú sütők száma meg az átlagéletkor között (minél fejlettebb az ország, annál több a mikró, és annál magasabb az átlagéletkor).

Ez NEM azt jelenti, hogy a mikrohullámú sütő okozza a hosszú életet, és nem is a hosszú élet miatt több a mikrohullámú sütő.

De VAN összefüggés, és ezt letagadni butaság.

tralalala 2016.04.03. 12:34:25

Meg igazából nem is értem, hogy ha rövid időn belül másodszor szerveznek terrormerényletet (és még mennyi lehet, amennyit megakadályoztak a hatóságok!) Abdul Abu meg Muhammad Husszein nevű emberek, akkor miért tilos meglátni, hogy ezek mind bevándorlók leszármazottai, és nem "belga állampolgárok" meg "francia állampolgárok".

Ez azt jelenti, hogy az integráció nem működik a jelenlegi módszerekkel ezen csoport esetén. Akkor miért kéne belőlük további egymillió? Ott majd működni fog?

panelburzsuj 2016.04.03. 12:51:48

@tralalala:
"Ez azt jelenti, hogy az integráció nem működik a jelenlegi módszerekkel ezen csoport esetén."

Értem én, hogy a (populista) politikában mindig muszáj abszurdításig általánosítani, de hadd kérdezzem meg mégis:

Több milliónyi "nemeurópai" eredetű, de már "bennszülött" népességből pár százan odáig, jutnak, hogy Európán kívülről vezérelt (Isis, Al-kaida, stb.) terrorszervezet aktív, tevőleges tagjaivá válnak. Nem mind robbant - nagyobb rész csak falaz, ellát, közvetít - fedezi a "legkeményebb magot".

A több milliónyi "nemeurópai" eredetű, de már "bennszülött" népességből ezzel párhuzamosan senki által nem számolt mennyiségben tanulnak szakmát, szereznek diplomát, azaz - "integrálódnak". Nem nagy kunszt lefogadni: a terroristáknál biztosan nagyságrendileg többen.

Abszolút "europid" küllemű és származású fiatalak ezrei csődülnek az Európán kívüli terrorszervezet Európán kívüli "osztagaiba", hogy ott "szolgáljanak". Az ő "integrációjuk" hol siklott félre?

Csak arra akartam utalni: egy dolog a bajt megérteni, megértetni és orvosolni - és egy másik a bajon élősködve népszerűséget hajhászni.

midnight coder 2016.04.03. 12:55:52

Európa az elmúlt pár száz évben a szélsőségek között ingadozott. Az egyik szélsőség a vadkapitalizmus volt, a másik a szocializmus, az egyik szélsőség a másságot végletekig elutasító Hitleri Németország, a másik a bárkit befogadó önfeladó Merkeli Németország.
A szélsőségek viszont előbb vagy utóbb elbuknak.

archangel1526 2016.04.03. 12:59:00

"Akik pedig Európa megszállásától rettegnek, azok nézzenek utána, hogy hány szíriai menekült él Libanonban."

Ehhez ezt tenném hozzá:
helyihaboruk.lapok.hu/keret.cgi?/Libanon.html

Libanon és a véres polgárháború (1975-1990):

"A polgárháború egyik előzményének tekinthető a palesztin menekültek számának elszaporodása, illetve Libanonba való befogadásuk. Az 1948-49-es háború indította meg az első menekültáradatot, 1949-re nagyjából 100 ezerre tehető a Dél-Libanonban élő palesztinok száma (egy részüket az ENSZ által létrehozott ún. UNWRA-táborokban helyezték el). 1967-ig ez a szám 160 ezerre emelkedett, de ez az emelkedés nagyrészt a természetes szaporodásnak tudható be. Azonban a harmadik arab-izraeli háború és a jordániai véres események („Fekete szeptember”) hatására 1972-re már csaknem negyedmillióra tehető a menekültek száma. A (csaknem 1 millió) Jordániában élő palesztinok politikai vezetői a jordán államon belül önálló palesztin állam létrehozását tervezték, a rezsim megdöntését tűzték ki célul. Husszein király azonban leszámolt velük. Erre a palesztinok Libanon felé vették az irányt, hogy ott folytassák, amit Jordániában abbahagytak („állam az államban” politika). 1982-re számuk félmillióra tehető, ami már önmagában is alkalmas volt a vallási egyensúlyra épülő libanoni társadalmi rend megbontására. "

Libanon a tökéletes példa arra, hogy miért NEM SZABAD muzulmán menekülteket Európába beengedni.

taecleau 2016.04.03. 13:12:06

Valóban nem mondták, hogy a migráció egyenlő a terrorizmussal. Sokkal rosszabbnak tartják annál.
Bár, szerintem közben meg epedve várják, hogy végre itt is felrobbanjon valami. Olyan, de olyan jó lenne már egy kis ürügy, hogy odacsaphassanak. A legbiztosabb, persze, ha odacsapnak mindenkinek.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.04.03. 14:24:16

@tralalala:

a gazdid fejében már csak egy összefüggés van: mindaddig hazudni és lopni, amíg a madfajta ostoba birkái még mindig képesek megvédeni őt az elszámoltatástól és az életfogytiglani börtöntől.

A gazdid nem hogy nem utálja a migránsokat, hanem milliószámra akarja behozni őket!

Orbán: Több millió külföldit kell befogadni

Az elkövetkezendő öt évben Magyarországnak a gazdasági növekedés fenntartása érdekében több millió külföldit kell befogadnia. Ennek érdekében át kell gondolni a bevándorlási szabályokat - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén csütörtökön Budapesten.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.04.03. 14:28:20

@midnight coder:

A 70-es évek óta van 3. világbeli bavándorlás okoska és ráadásul az összes nyugat-európai országba. De persze te átaludtad ezt a 40-50 évet és csak 2016-ban ébredtél fel, de az M1 rövid hírei után megint rögtön bealudtál újabb 40-50 évre.
Ennyi tájékozatlansággal miért nem a Dörömögő Dömötörbe kommentelsz?

nu pagagyí 2016.04.03. 15:29:23

Persze hogy nem mondták, hogy migráció egyenlő a terrorizmussal, ennél azért sokkal sunyibbak. Orbán például a Politiconak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy "minden terrorista migráns, a kérdés csak az mikor vándoroltak be az EU-ba". A hangulatkeltést a kéziirányított közmédia és a pártszennylapok szokták hozzátenni a vezér szavaihoz.

De hagyjuk a felesleges PC-t! Teljes joggal kijelenthetjük, hogy minden korrupt ember az országban Fideszes, a kérdés csak az, mikor csapódott a párthoz.

Pop40 2016.04.03. 15:38:52

@midnight coder:
Soha nem fordult még elő, hogy kommenteddel egyetértettem volna. Most eljött ez a csoda.

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!:

Tényleg volt ilyen bevándorlás, csak eddig kicsiben.
Pont ezeknek a bevándorlóknak a leszármazottai borították lángba legutóbb Párizst meg Londont. Épp úgy csalódtak a rendszerben, ahogy a mostaniak is fognak majd, Nyugaton ugyanis viszonylag kis kereslet van az analfabéta tehénpásztorokra, akik egy 500 évvel ezelőtti kultúrát képviselő közegből jönnek.
Mégis milyen jövő vár szerinted arra az analfabéta, nyelvet sem beszélő afgán migránsra a német munkaerőpiacon, akinek még azt is külön el kell magyarázni, hogy attól, hogy a kolléganője fedetlen karral vagy lábbal ment dolgozni, még nem erőszakolhatja meg?

Szíjjártó meg a főnöke hétmérföldes tolvajok, de hogy gátat vetettek az inváziónak, azt abszolút jól tették.

anyadmajma 2016.04.03. 15:39:28

@tralalala: hát, ha rajtam múlna, én simán úgy egyeztem meg volna a törökökkel, hogy minden hozzád hasonló hazaáruló bolsevik geciért cserébe befogadunk 100000 szíriai menekültet. Annyi a feltétel, hogy 2 héten belül meg kell lenni a cserének. Kb annyi idő kell nekik, hogy rájöjjenek, sokkal szarabbul jártak, mint a Szvatopluk.
De akkor már szopjanak ők veletek, mi vígan élnénk tovább. Egy öngyilkos muszlim merénylőben több a kereszténység, mint bennetek összesen.

midnight coder 2016.04.03. 15:42:24

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: "A 70-es évek óta van 3. világbeli bavándorlás okoska és ráadásul az összes nyugat-európai országba."

És hol is van ez ellentétben azzal amit én mondtam ? Az önfeladás kultúrájának a terjedése egy folyamat volt. Hosszú évtizedek nevelésének az eredménye a mai állapot és nem csak a németeknél, de egész Nyugat-Európában. Ezt csak kihasználják a beáramló migráncsok.

nu pagagyí 2016.04.03. 16:26:44

@midnight coder: "Önfeladás kultúrája!". Látom szorgosan biflázod a brosúrákat és nem hagyod ki a reggeli Magyar Idők félórákat se.

tralalala 2016.04.03. 16:40:41

@anyadmajma: "Egy öngyilkos muszlim merénylőben több a kereszténység, mint bennetek összesen."

Jól megmondtad, nyilván borzalmas ember vagyok, sokkal rosszabb, mint egy terrorista. Én mondjuk nem géppisztolyoztam bele még a koncertbe, meg szöges bombát se robbantottam reptereken. Apróság, tudom, de egyes embereknek ezek a kis semmiségek mégis fontosak valamelyest.

tralalala 2016.04.03. 16:43:20

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: Szintén apróság, de én látok egy egész kis nüansznyi különbséget aközött, hogy én hívok meg valakit, meg aközött, hogy bejön a házamba az akaratom ellenére. Tudom, ez ilyen rossz náci logika, de tényleg, képzeld vannak emberek, akik ezen fennakadnak. Hihetetlen, nem?

tralalala 2016.04.03. 16:49:42

@panelburzsuj: "Nem mind robbant - nagyobb rész csak falaz, ellát, közvetít - fedezi a "legkeményebb magot". "

És mennyien? Mert sokkal inkább úgy tűnik, hogy van néhány száz olyan, aki ténylegesen robbant meg bombát csinál, meg egy ennél sokkal nagyobb "kiszolgáló réteg". Itt inkább ez az utóbbi a baj. Pár száz hülyét össze lehet szedni, de társadalmi támogatás nélkül ezek nem sok vizet tudnának zavarni. A gond inkább az, hogy egy európaszerte keresett terroristavezér hónapokig tud egy városban bújkálni. Nyilván akkor nem egy, nem két ember segíti. Vagy ha nem is segíti, legalább férenéz. Ez az igazi baj.

"A több milliónyi "nemeurópai" eredetű, de már "bennszülött" népességből ezzel párhuzamosan senki által nem számolt mennyiségben tanulnak szakmát, szereznek diplomát, azaz - "integrálódnak"."

Ez egy nagyon jó dolog, de ugye nem azt akarod mondani, hogy egy diplomás "kivált" egy terroristát, vagy valami ilyesmi? Nem, egy terrorista százakat ölhet meg, sokkal-sokkal károsabb, mint amennyi hasznot egy diplomás tud termelni. Ha egy terroristára száz integrálódott jut, az se igazán jó arány.

Na most ezzel együtt még lehet, hogy a "mérleg az pozitív", de ez meg nem nagyon vigasztalja azt, akit lekalasnyikovoznak egy metálkoncerten.

panelburzsuj 2016.04.03. 17:52:20

@tralalala:
Nem gondolom, hogy bármely terror egyetlen áldozatát is relativizálni lehetne. (Még a "célzott merényletek" esetében se, ahol amúgy teljesen "jogos" közörvendezés fogadja a megmerényelt gazember halálát.)

De azt se gondolom, hogy ha politikai haszonlesésből durva általánosításokkal rászállunk azokra is, akik maguk is inkább elszenvedői, semmint haszonélvezői a terrornak, akkor ezzel az "eljárással" csökkentjük a feszültséget, a kockázatot, a veszélyt.

"Mártírt csinálni" önmagukban közömbös emberekből az egyik legostobább, bár rövid távon néha haszonnal kecsegtető faszság.

nu pagagyí 2016.04.03. 17:52:27

@tralalala: Kissé túltoltad a biciklit. A terrorizmus áldozatinak száma Európában eltörpül az összes többi bűncselekmény áldozatainak száma között. Csak az politikai haszonszerzés miatt ébren tartott rettegés fújja fel a dolgot. Természetesen van ilyen és kezelni kell a hatóságoknak,. Ugyanúgy felszámolható, ahogy korábban az észak-ír, baszk olasz, német terrorcsoportok ténykedését megfékezték. Társadalompolitikai, titkosszolgálati, felvilágosító és egyéb eszközökkel. Nyilván a szegregálás nem jó politika, a hatóságok inkompetenciája sem megnyugtató, a populista politikusok handabandázása sem megoldás.

panelburzsuj 2016.04.03. 17:59:17

@panelburzsuj:
A "mártírcsinálás" legközismertebb hazai példája az "októberi sajnálatos események" 50. évfordulójára rendezett parádé.

leponex 2016.04.04. 07:42:28

Kedves Nemgogol,

'Akik pedig Európa megszállásától rettegnek, azok nézzenek utána, hogy hány szíriai menekült él Libanonban.'

Bámulatosan egybitesek tudtok lenni, amikor a nyilvánvalóan tarthatatlan ostobaságotokat a totális ésszerűtlenségig vagytok képesek hajkurászni.

Kertész Imréről írja a német média most, hogy az antiszemitizmus miatt költözött Berlinbe, ahol az nem fenyegette.
Nyilván ugyanezért költözött akkor vissza Magyarországra, élete vége felé.
Ez a Nobel-díjasunk írta utolsó könyvében két évvel ezelőtt:

' Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem létezik.

„Még a politikáról kellene egyet s mást mondanom, de az igazán fölösleges és unalmas időfecsérlés lenne. Arról volna szó, ahogyan a muzulmánok elárasztják, s majd birtokukba veszik, magyarán elpusztítják Európát; ahogyan Európa mindezt kezeli, az öngyilkos liberalizmusról és az ostoba demokráciáról; demokráciát és szavazási jogot a csimpánzoknak.

Mindig ez a vége: a civilizáció eléri azt a túltenyésztett állapotot, amikor többé már nemcsak hogy képtelen rá, de már nem is akarja megvédeni magát; amikor, látszólag értelmetlen módon, a saját ellenségeit imádja. Ráadásul mindez nem mondható el nyilvánosan. Miért nem? A kérdés nem nyugtalanítana, ha időközben nem vált volna belőlem »közéleti ember«.

Kezdem megérteni a kényszert, amelyből az általános nagy hazugság táplálkozik; egyszerűen lehetetlenség megvívni a kényszerrel, a politikusnak azért, mert elveszíti népszerűségét, az írónak ugyanezért; a jó modor a hazugság és a totális önfeladás. (...)'

Természetesen megpróbálhatok vitába szállni megállapításaival, de Valóság Anyánk osztogatja már kijózanító pofonjait.

Az a szerencsétek, hogy kényelmes foteleitekből sajnálkozva írhattok jómodorú blogokat az országból 'kirekesztett menekülteken', akik a legális és nyitott határátlépők helyett valamiért a pengésdrót alatt-felett keresik a menedéket.

Toadwart66 2016.04.04. 08:24:12

@leponex: Az a legnagyobb baj, hogy leegyszerűsíted az egészet az egészet Európára, mintha annak valami kitüntetett szerepe lenne. Szerintem nincs. Te sem Szíriából írsz, nem vagy pesmerga, nem vagy tagja a HDP-nek, nem laksz Isztambulban vagy Cizrében. Nincs rokonod Aleppoban. Nem robbantották fel senkidet Lahorban. Kényelmesen élő, jól fizetett európai vagy, valószínűleg empatikus érzések nélkül és egy kis nárcisztikus személyiség- zavarral. Megpróbálok írni arról, hogy ez egy nagyon komoly fegyveres konfliktus, rengeteg áldozattal, de rád ez nem hat. Nem is neked szánom. Más dolgokat kéne olvasnod és nem engem. Ott a Stumpf, ő ráadásul profi újságíró, nem egy amatőr. A "birodalmi" szemléletedet én nem akarom és nem is tudom megváltoztatni. Nem ostobáztalak le, de te mindig ezzel érvelsz. Nem esik jól, de nem gond. Fogalmaz azonban egyes szám második személyben, mivel én nem vagyok mi. Fogalmam sincs hány éves vagy. Kialakult egy szemléleted, ami merőben más, mint az enyém, de ezzel sincs bajom. Én az információknak csak töredékét ismerem, azt próbálom valahogy leírni. Ha te többet tudsz, nyiss kérlek egy blogot, és oszd meg másokkal is.

leponex 2016.04.04. 12:19:18

@Toadwart66:
Hervasztó vagy öregem, tényleg.
Írtál 10 bekezdést, megszámolom Neked.

1, délvidéki elszánt rohamcspatokról, Szijjártóztál hozzá
2, Szjjártóztál, meg hogy veszteséges kereskedőházat avatott
3, Szijjártó visszaszólt az operetsszínház elnökének
4. Szijjártó, imádság, kereszténykedés, tízparancsolat 8-9 cikkely :)
5. 'Maginot-vonal drótból készített makettjét,' csinálta a harcban álló kormány, de azt kijátszották könnyedén a terroristák
6. Szijártó, Pintér, Hende, lemondás gondolata
7. A menekültválság probléma, főként a menekülteknek
8. Szijjártó hiperaktív + Ban Ki Mur , miért nincs ez meg az a tranzitzónákban, és még a civilek sem segíthetnek
9. Szijjártó idétlenkedik a Pajzs 12 hadgyakorlattal
10 Milyen hülye Kertész Imre, aki Európát félti a muzulmán megszállástól, pedig Libanonban alig van szír menekült.

Ja, és én kényelmesen élek, ... némi nárcisztikus személyiségzavarral.

Kérlek mutasd meg ebben a posztodban HOL írtál erről: 'ez egy nagyon komoly fegyveres konfliktus, rengeteg áldozattal,' ???

Mert ENNEK lenne értelme, főként az OKOKRÓL, mi is váltotta ki ezeket a rettenetes háborúkat: az amerikai liberalizmus brutális demokráciaexportja, az a végtelen önteltség, hogy majd 'mi' jól megmondjuk, milyen demokrácia kell annak a népnek.

Rakétákkal, drónokkal, bombákkal.

És szerfelett csodálkozunk, hogy kihajtott belőle egy hasonlóan brutális terrorállam-szerűség, és néhány év alatt nézd meg hová fejlődött a békés Európa !
Rendőr, katona egymás hátán, ebből áll ma az áhított szabadságotok.
Ezt akartátok?

Te meg azon szerencsétlenkedsz, hogy Magyarország úgy-ahogy megpróbálta a libdem katasztrofális következményeitől amennyire lehet megóvni az országot -köztük a hozzád hasonló szépelgő lelkeket.

A többes számot némi provokatív szándékkal használom, annyira egysíkúan primitív a megközelítésetek.

A menekült az bekopog az ajtón, és menedéket kér.
Aki a kerítésen át akar bejönni, az nem menekült.
Pont.

PS: A Stumpf a legjobb ma, szerintem, ebben a műfajban.

NEM azt írtam hogy 'ostoba' vagy, hanemhogy ostobaságokat írsz, és annak nyilvánvalósága ellenére ragaszkodsz.
Egy skriblernek tudni kell különbséget tenni.
Üdv!

Toadwart66 2016.04.04. 18:35:10

@leponex: Mondtam, hogy olvassál Stumpfot. Minek kínzod itt magad? Egyezik a véleményed vele, semmi gond. Ha én meg azt mondom, hogy az egyik legjobb a Tóta W. Árpi, arra megint írhatsz valami igazságot, ami a tiéd és amiben én nem is szeretnélek megingatni. Nem vagyok hittérítő vagy misszionárius. Én például a Soproni Kékfrankost szeretem, mások utálják, mert túlságosan csersavas. Héjon erjesztik. Az édes borokat ki nem állhatom. Ez van.
süti beállítások módosítása