Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Arctalan hazugság

2016. július 14. - Toadwart66
1_o_simicska2-hegedus_marta_magyar_nemzet.jpg

„Újabb, a fővárosi alvilághoz kötődő személy vádolta meg korrupcióval Rogán Antalt, Budapest belvárosának korábbi polgármesterét, aki ma már miniszter.” (Többmilliós kenőpénzt kaphatott Rogán Vizoviczkitől)

A fent hír hallatán igazán nem lehet békés uborkaszezonról beszélni. Ilyenkor mindenkinek azzal kellene foglakoznia, hogy melyik fürdőruha áll neki a legelőnyösebben, illetve mikor ne tartózkodjon a napon. Ehelyett manapság legfőképpen azon kell izgulnia, hogy kivel nem találkozott még Rogán Antal V. kerületi polgármesterként és vajon hány milliót nem kapott kenőpénz gyanánt.

Csak úgy pezseg a politikai élet. Rogán Antal feje mellett úgy süvítenek a lövedékek, mint Wyatt Earp körül Tombstone városában az O.K. Corralnál vívott híres tűzharc során. Még azt sem lehet tudni, hogy pontosan kik és honnan lőnek rá. A végén véletlenül még kilyukasztják a bőrét aztán oda lesz a vadiúj minisztersége.

Rogán Antalnak nagy gyakorlata van mások megrágalmazásában és az irányított hazudozásban. Szijjártó kollégájával a szilaj, fidelitasos időkben ezzel alapozták meg a karrierjüket. Most megismerkedhet ennek a tisztes tevékenységnek a másik oldalával is.

Őt természetesen nem hurcolják ide-oda vezetőszíjon, mivel nem valami ágrólszakadt baloldali politikus, de ennek ellenére szépen belekeveredett a slamasztikába. Előbb vagy utóbb még a bíróságon is meg kell jelennie, mivel ott már sokan nagyon kíváncsiak a véleményére. Minden alkalommal nem mondhatja azt, hogy már megint interjút ad Németország valamelyik legnagyobb lapjának, mivel ez a kifogás már a múltkor sem jött be.

A botcsinálta kabinetminiszternek bizony nem áll jól a szénája. Azzal ő is tökéletesen tisztában van, hogy Polt Péter bevetésével sikerült az emberekben alaposan megrendíteni az igazságszolgáltatásba vetett hitet. Pereskedni persze lehet, de mint felperes, még a Juhász perből is alig tud kikecmeregni. Ha „minden olyan sajtóorgánummal szemben, aki ezt az arctalan hazugságot leközli, jogi eljárást fognak eszközölni”, akkor rengeteg dolguk lesz. A villámgyors fenyegetés hatására ugyanis gyakorlatilag minden, nem baráti „sajtóorgánum” lehozta a hírt. Portik Tamás után Vizoviczki László ismertsége is jelentősen megnövekedett és a népszerűségüket legfőképpen Rogán Antalnak köszönhetik.

A miniszter parasztgyerek voltát már egy Louis Vuitton talicska tologatásával sem tudná nagyon elhitetni. Rég kinőtt már ebből a korból. Mint modern gondolkodású politikus ráadásul a bulvársajtóban is gyakran szerepelt, így azok is megismerhették a magánéletét, akik amúgy nem nagyon foglalkoznak a politikával. Ezekben a cikkekben nem kertészkedési és állattenyésztési tanácsokat osztogatott, hanem legfőképpen észt és vidám élményeket.

Annyira elbizakodott volt, hogy még a feleségét is belerángatta a celebkedésbe. Jó magyar szokás szerint azokat pedig mindenki helyből utálja. Ha Cecília asszony felelőtlen és ostoba módon kijelenti, hogy ő dolgozó nő és anya egy személyben, akkor ennek vállalnia kell a következményeit. Egy olyan olvasó, aki már évek óta próbál magának valamiféle normális megélhetési forrást keresni, egész mást fog gondolni a Rogán famíliáról, mint ami illendő lenne.

Még az sem elképzelhetetlen, hogy a kisgazdák esetében már jól bevált módszer fogja a kabinetminiszter vesztét okozni. Őket is évekig hagyták dőzsölni, majd pillanatok alatt az ajtón kívül találták magukat. A miniszterelnöknek természetesen jóval nehezebb lesz elhatárolódnia a Habony-Rogán párostól, mint a Torgyán-Szabaditól, de ez legyen az ő gondja.

A Jobbik-Simicska frigyről egyre többet lehet hallani, bár az érintett felek szemérmesen tagadnak. Simicska jóval többet tudhat Rogán Antal V. kerületi polgármesterségéről, és az állampolgári kötvények körüli zsíros üzletről, mint mondjuk Juhász Péter.

A N(emzeti)1TV főszerkesztője az a „Célpont"-os Kisberk Szabolcs, aki végül mégiscsak elfogadta Simicska Lajos Orbán Viktorról alkotott markáns véleményét. Ez teljesen érthető is a részéről. Stabil pénzügyi háttér nélkül ki lenne az a hülye, aki megvádolja Rogán Antalt azzal, hogy Don Vito Corleonét játszott az V. kerületben.

A kabinetminiszternek ráadásul sikeresen le kéne vezényelnie a dicsőséges honvédő népszavazást. Most meg sorra kapja a pofonokat. Ez az első fontos megbízatása, amivel be kellene bizonyítania, hogy kiérdemelte Orbán Viktor bizalmát, aki miniszterré nevezte ki, gyakorlatilag bemondásra. Ehelyett folyamatosan bujkálni és magyarázkodni kényszerül. Most meg elkezdhet mindenkivel pereskedni. Nem lesz ennek így jó vége. Oda lesz a bizalom, aztán marad a szakonyfalui polgármesterség.

Simicska az Orbánnal folytatott viták során többször megemlítette, hogy a miniszterelnököt ő emelte fel, és ő is fogja megbuktatni. Azt viszont kiváló dramaturgia érzékkel soha nem mondta meg, hogy hogyan.

Nagy merészség lenne bármit előre megjósolni, mindenesetre ez az ügy még sok izgalmat és érdekességet tartogathat a nagyközönség számára. Természetesen nem a jó és a rossz harcáról van szó, hanem egyszerű bosszúról. Hősöket teljesen felesleges keresgélni a történetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr728887332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása