Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Vizoviczki világnézete

2016. július 18. - Toadwart66

wafer_1419861c.jpg

„Kétség nélkül bizonyítható, hogy Rogán Antallal soha semmilyen kapcsolatom nem volt, még látásból sem ismer engem. Minden ezzel ellentétes hír a félreértés, butaság vagy rosszindulat tragikomikus terméke – írta ma a négy éve letartóztatott Vizoviczki László ügyvédjén keresztül a Pestisrácok.hu-nak.” (A börtönben ülő Vizoviczki közleményben védi Rogán Antalt)

Kétség nélkül az is bizonyítható még, hogy Vizoviczkit ezután a becsületes kijelentése után 250 millió forint óvadékért ki is engedték az előzetes letartóztatásból és jelenleg házi őrizetben senyved. Ezen természetesen egyáltalán nem is csodálkozom. Valamit valamiért.

Nekem soha semmi bajom nem volt Vizoviczki Lászlóval és az üzleti tevékenységével. Az sem nagyon idegesít, hogy most újra kint van. A mi érdekeltségeinket soha nem zavarta. Erről később részletesen is be fogok számolni, annyit azonban mindenképpen előre el kell mondanom, hogy Vizoviczki meglehetősen jó viszonyban volt Zsivkovics Ernővel, a Nyugat-Dunántúl szórakozóhelyeinek, éttermeinek teljhatalmú urával, akinek az alvilági neve, Ernő bá’. Zsivkovics úrnak most is én vagyok a consigliere-je, azaz személyes tanácsadója. A legtöbben rendkívül tisztelik és nagyra tartják a tevékenységét.

Visszatérve Vizoviczki ügyére. Mostanában több helyen is olvastam, azt állítja magáról, hogy ő jobboldali beállítottságú, szemben Menyéttel, azaz Portik Tamással, aki pedig valamiért baloldalinak mondja magát. Ennek véleményem szerint az égvilágon semmi jelentősége sincs.

Ideológia vitákról én kettejük között soha nem hallottam. Menyétről sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy valaha is megrögzött marxista vagy maoista lett volna, azt azért nem. Nem nagyon foglalkozott ilyesmikkel.

Az éjszakai élet és a szervezett alvilág urait nem nagyon érdekelte más, mint az, hogy ki volt éppen hatalmon, ki mennyibe került, illetve ki állt bukásra. Azt természetesen nagyjából sejtették, hogy kik azok, akik előbb-utóbb befolyásra tehetnek szert. Állítólag ha úgy látták jónak, akkor besegítettek néhány politikus megbuktatásába, illetve hatalomra juttatásába. Ezek azonban inkább amolyan kósza mendemondák voltak. Ernő bá’ soha nem is ártotta bele magát a nagyvárosi urak dolgába, ami rendkívül bölcs döntés volt a részéről. Ezzel magyarázható, hogy üzleti érdekeltségeit a mai napig nem fenyegeti semmi.

Menyét és Vizoviczki üzleti kapcsolata eleinte teljesen normális, mondhatni korrekt volt. Portik a pénzét szerette volna tisztára mosni, amihez a budapesti vendéglátóhelyek remek lehetőséget nyújtottak a számára. Vizoviczki pedig fokozatosan elérte azt, hogy ő lett a főváros éjszakai élet legfőbb ura. Egy időben bizonyos értelemben ő volt Budapest egyik legbefolyásosabb polgármestere.

Ő saját magát mindig is üzletembernek tartotta, talán ezzel magyarázható az, hogy Portikkal ellentétben elég óvatlan volt. Soha nem rejtőzködött és viszonylag nyíltan intézte az ügyeit.

Vizo engedélye nélkül senki sem nyithatott a belvárosban szórakozóhelyet, discot, bárt, még talán egy fagylaltozót sem. Üzleti eredményeit kiváló kapcsolatai révén érte el, amit pénzzel könnyedén tudott ápolni. Erről rengeteget lehet mostanában olvasni. Tele van ezzel az egész sajtó.

Vizoviczki Lászlót úgy tudom adócsalásért és megvesztegetésért fogták perbe. Valahogy ezek egy idő után már nem tartoztak a tisztes üzleti tevékenységek közé, és ez végül a gazdag vállalkozó vesztét okozta.

Erre most megjelent, hogy Vizoviczki konzervatív. Ha ő ezt állítja magáról, én készségesen el is hiszem neki, bár őszintén bevallom, egy kissé meglepett a dolog. Azt tudtam, hogy éjszakánként nagyon szeretett a felügyelete alá tartozó szórakozóhelyek biztonsági embereivel korzózni a Váci utcán, de egyházi személyeket, püspököket, bíborosokat nem nagyon láttak közöttük. Ez inkább amolyan erődemonstráció volt a részéről, nem pedig egy úrnapi körmenet. Vizoviczki ezzel jelezte diszkréten, hogy ő a belváros ura. Arról, hogy hányszor járt misére, mit evett böjt idején, meg gyónt-e eleget, bevallom, fogalmam sincs.

Persze nem lehet most azért elítélni Vizót, hogy megpróbálja keresztény-konzervatívként beállítani magát. Jelenleg alvilági körökben is rendkívül hasznos és jövedelmező a jobboldaliság. Zsivkovics Ernő bá’ is minden vasárnapi misén és az összes templomszentelésen ott van vagy legalább odaküldi néhány emberét.

Ernő bá’ amúgy a vasegerszegi Rákóczi Mezőgazdasági Termelő Szövetkezetben dolgozott, mint kőművesmester. A rendszerváltás környékén alapította meg a „Zsivkovics és Rákóczi Kft.”-t, majd kőművesmunkákat, komplett kivitelezéseket vállalt.

A szervezett alvilággal úgy került kapcsolatba, pontosabban úgy építette ki az egészet, hogy egyszer valahol Balatonederics környékén, vagy hol, a tulajdonos nem volt megelégedve a munkájukkal, ezért aztán nem fizetett nekik és valami magas kapcsolatokat emlegetett.

Ernő bá’ nem nagyon foglakozott a fenyegetőzésével, mivel a helyi polgármester a rokona volt. Fogta magát és később, a szezon kellős közepén, ebédidőben odaállított az embereivel, aztán elkezdték kiszedni a nyílászárókat meg felverni a járólapokat. A tulajdonos felesége ott óbégatott körülöttük, hogy ezzel mennyire zavarják a vendégeket. Ernő bá’ azt válaszolta neki, hogy őket meg az zavarja, hogy amíg ők itt dolgoznak, addig mások nyugodtan ebédelnek.

A végén a rémült tulajdonos is hazaérkezett. Amikor látta, hogy a „Zsivkovics és Rákóczi Kft.” igencsak elszánt a bontási munkálatokat illetően, jobbnak látta, ha kifizeti a cégnek az immár jutányosnak tűnő négyszeresére emelkedett összeget.

A kellemes tapasztalatok után Zsivkovics úr belevetette magát a vendéglátóiparba. Tehetséges hadvezérként lassan meghódított az egész Dunántúlt. Mindig engem küldött előre, hogy tudakoljam meg, mit szeretne építtetni az elfoglalandó település polgármestere, jegyzője és a kedves feleségeik. Mindig akadt is valami barkácsolnivaló a ház körül. Ezután az adott önkormányzat mindenféle előírásokat küldött szét a helyi vendéglátóipari egységeknek. Virágmintás olasz csempe, rusztikus járólap, búbos kemence, játszóház, minigolf pálya, akadálymentesítés helikopter-leszállóval, ilyesmik. Ezeket kellett megépíttetniük természetesen a mindig megbízható „Zsivkovics és Rákóczi Kft.”-vel. Ha valaki valami miatt ellenkezni próbált, pár napon belül már el is kezdődtek nála a bontási munkálatok.

Vizoviczki Lászlónak megtetszett Ernő bá’ hatékony meggyőzési módszere és többször meg is kérte néhány szívességre a makacsabb versenytársai meggyőzése érdekében. A legtöbb vállalkozó inkább készségesen át is adta az adott helyiség üzemeltetés jogát, és nem várta meg, amíg Ernő bá’-ék teljesen leverik a vakolatot, illetve nekilátnak az elektromos hálózat komplett felújításának.

Ezek azonban tisztán üzleti jellegű megbízások voltak. Soha nem hallottam, hogy valaha is politikai vitába keveredtek volna egymással.

Vizoviczki László kapcsolatai pártállástól teljesen függetlenül nagyon hasznosnak bizonyultak a „Zsivkovics és Rákóczi Kft.” számára is. Vizoviczki ettől függetlenül tőlem nyugodtan lehet akár konzervatív, jobboldali, vagy mit tudom én mi. Ennek ugyanis semmi köze sincs a tisztes üzleti tevékenységhez.

Az, hogy aztán Vizoviczki találkozott-e valaha Rogán Antallal, tényleg nem tudom. Amúgy én sem emlékszem az összes polgármesterre, akikkel tárgyaltam. Volt köztük mindenféle ember. Ha azonban Vizoviczki ennyire elkötelezte magát a jobboldalon, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy párszor összeakadtak Rogánnal a vasárnapi misén valamelyik belvárosi templomban, aztán közösen hányták a kereszteket meg zsoltárokat énekeltek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr78898136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.07.19. 06:54:14

Portik esetén konkrtétan tudjuk, hogy az MSZP-s titkosszolgálati miniszterrel, Laborczzal titokban találkozgatott.
ÉS ott megígérte, hogy Fideszesek ellen fog terhelő bizonyítékokat gyártani, és hallgat arról, hogy az MSZP-seknek pénzt hordott.

pestisracok.hu/a-laborc-portik-talalkozo-jegyzokonyve-a-ps-en/
"A menzabeli míting előtt három nappal, június 23-án a budai Vadrózsa étteremben találkozott Laborc Sándor, jobbján Glemba Zoltánnal és Portik Tamás, akit pedig Vajtó Lajos kísért el. A másik három figura már a fentiekből jól ismert, Vajtóról érdemes megjegyezni, hogy az MSZP-SZDSZ kormány idején a Nemzeti Lóverseny Kft.-t vezette, ma pedig a Nemzetközi Kábítószer és Terrorizmus Elleni Tisztek és Civilek Egyesületének elnöke"

"Portik Tamás (I2) például a 7. oldal közepén azt mondja Laborcéknak: “Én mindenben, mindenben, amit önök mondanak, én bármit, százötven százalékig elhatároztam, régóta ez (van- PS) a lelkemben, meg a szívem… Nem hiszem, hogy tudnak olyat kérni, amit ne tennék meg.” Laborc (X) válasza (nem éppen a korrupt rendőrök lefülelése érdekében, mint fent állította) így szól: “Jó. Bármi, ami viszonylag gyorsan fogható és körbejárható az jó. (…) Érdekes az, amikor megpróbálja befolyásolni a döntéshozókat (ez esetben vélhetően a fideszes polgármestereket, helyi vezetőket – PS) ez a kábszerrel, … bármivel, médiafelülettel, akár kupiba elvinni, stb. stb. Tehát ez.”

"

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.07.19. 06:59:17

mno.hu/belfold/az-mnohu-megszerezte-a-laborcportik-talalkozok-leiratait-1156227
„Én jól elvagyok a baloldallal, és mindent el fogok követni, hogy 2010 után is így maradjon” – nyomatékosította párthovatartozását az egykori Energol-vezér, aki arról is említést tett, hogy személyesen vitt pénzt MSZP-s politikusoknak, amit soha sem tudott meg senki.

Lucifer Morningstar 2016.07.19. 07:04:55

Valakinek nagyon megért 250 millát az, hogy a koma bármikor beszállítható legyen egy rendőrautó hátsó ülésén.
A sitten macerásabb lenne megmagyarázni, hogy leöngyilkolja magát.

osztovits 2016.07.19. 07:35:27

ezeknek agyukra ment a keresztapa c. film, ennyi barmot.
Az film volt ezek meg alapból hülyék és azért tudnak bohóckodni mert engedik nekik.

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2016.07.19. 09:28:12

Élvezetes írás! Egy kiegészítéssel: a jobboldaliság -pláne Magyarországon- nem azonos a kereszténységgel, legfeljebb az álkereszténységgel. Kávé legfőbb törekvése, hogy az azonosságot súlykolja. Polgári körök helyett plébániakörök. Pedig a változás egyik feltétele, hogy a hívők ráböbbenjenek Kávénak semmi köze a kereszténységhez, Jézushoz ( gyümölcséről a fát). Ezt az eligazodást csodálatosan megkönnyíti Ferenc, a PÁPA (csupa nagybetűvel).

kewcheg 2016.07.19. 11:23:28

@Kényszerbagoly: teljesen így van. Tisztességes keresztény eleve nem is lehet jobboldali, hiszen a csórók, a lúzerek, az elesettek oldalán állni nem valami jobboldali dolog....

Francco 2016.07.19. 11:35:11

érdekes, hogy a 250 millácska óvadékon nem akadt ki senki....aprópénz, amit azonnal ki is pengettek...

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2016.08.01. 11:56:58

@kewcheg: Remélem és hinni akarom, hogy Jézussal -és Ferenccel- egyre többen gondoljuk így. Ez lelehtne kovásza az itthoni változásoknak is!

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2016.10.01. 19:22:50

@osztovits: @kewcheg: Örülök, hogy azonosak erről a gondolataink :)
süti beállítások módosítása