Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Újrahasznosított köztársasági elnök

2016. december 23. - Toadwart66

zvw1g28ufqva1p5vyom3dg_r.jpg

Orbán Viktor felkérte Dobogókőn a Fidesz elnökségét, hogy Áder Jánost javasolják ismét köztársasági elnöknek- tudta meg az atv.hu.” (Megvan a következő köztársasági elnök?)

Nagy kő esett le a hír hallatán minden derék, magyar polgár szívéről. Sokan már azon aggódtak, hogy valami ágrólszakadt szocialistát, esetleg Arnold Alois Schwarzeneggert jelöli a Fidesz Magyarország államfőjének, hogy hivatásszerűen elszöszmötöljön azzal a nemzeti egységgel, ami nem is létezik.

A menyasszony még nem döntött. Ha létrejön a parti, Áder János számunkra beígért ENSZ főtitkársága  valószínűleg eltolódik az elátkozott, 2017-es vizes világbajnokság utáni időszakra.

Egyes rossz nyelvek szerint maga Kövér László, az Országház szigorú biztonsági főnöke beszélte rá a rettenetesen keményfejű miniszterelnököt arra, hogy nyertes csapaton ne nagyon változtasson. Áder eddig se csinált semmi különösebbet, ezután sem kell azon aggódni, hogy váratlan módon, hiperaktív tevékenységbe kezd.

A köztársasági elnök az öt legfőbb magyar közjogi méltóság közül az első és egyben a legutolsó.

Schmitt Pál szégyenletes elnöksége után, ennek a funkciónak amúgy sincs túl sok jelentősége. Bárkiből lehet köztársasági elnök, feltéve ha kijárta a négy elemit és nagyjából elboldogul a nyomtatott nagybetűkkel, valamint a közlekedési táblák beazonosításával.

Áder János messze értelmesebb a diszlexiás, erősen jellemhibás, de mindenre elszánt ex-vívóbajnoknál. Ha a jelenlegi államfő úgy látja jónak, nagyon éles esze van, ha meg arra van szükség, egyszerűen hibernálja magát, miközben még az arcizma sem rezdül meg. Sőt a bajusza is a helyén marad.

Amikor Áder volt a FIDESZ frakcióvezetője, olyan ügyesen manőverezett és kombinált, hogy ellenzékből szépen megválasztották maguknak Sólyom Lászlót a saját köztársasági elnöküknek. Szili Katalin megtapasztalhatta azt az érzést, milyen is az, amikor ott áll Isten jámbor teremtménye magányosan, hülyén, mindenki által mélységesen megvetve. Úgy tűnt nagyon élvezte ezt a helyzetet. Az említett érzéssel később maga Sólyom László is megismerkedhetett.

Kósa Lajosnak, a mostani frakcióvezetőnek, Ádertől eltérően már nem kell túlságosan bonyolult hadműveleteket lebonyolítania, vagy a baloldallal bajlódnia. Ezek a daliás idők már rég a múlt homályába vesztek. Manapság tökéletesen elegendő az, ha Kósa efendi időnként mond valami egetverő, kolosszális marhaságot, majd gondosan, mindenféle külső segítség nélkül belezavarodik saját magába. Megfelelő embert a megfelelő helyre.

Köztársaságunk amúgy is csak úgy tessék-lássék van. Nem veszi azt senki sem komolyan. Magyarországon amiről csak tudomása van, annak a valódi elnöke Orbán Viktor. Ő az egyetlen ember az országban, aki egymaga hadat üzenhet az Európai Uniónak. A köztársasági elnöknek, mint a Magyar Honvédség főparancsnokának ebbe bizony semmi beleszólása sincs. Szijjártó Péternek, az excentrikus külgazdasági és külügyminiszternek is valószínűleg a miniszterelnök ad engedélyt a heves támadásokra, valamint a hisztérikus kirohanásokra.

Kövér László nagyon bölcsen döntött, amikor nem fogadta el a számára felajánlott köztársasági elnökséget. Ebben az esetben annyi hatalma maradna, hogy kedvére kitilthatna mindenkit a Sándor palotából, aki nem mutatna iránta kellő tiszteletet és elvárná, hogy Kövér egy brutálisan lesújtó pillantás helyett, visszaköszönjön neki. A fából elég durván faragott házelnök legfőbb szenvedélye az, hogy mélységesen megveti az emberi faj legnagyobb részét.

Amennyiben véletlenül mégis köztársasági elnök válna belőle, Szíjártóval, az idősödő padavannal valószínűleg vérig sértenék az univerzum összes fejlett civilizációját és kirobbantanának egy csillagközi konfliktust. Náluk modortalanabb, gorombább embereket talán csak a Való Világ celebjei közül lehetne szerezni, gondos, alapos válogatás után.

A legizgalmasabb talán az lenne, ha a köztársasági elnökök havonta váltogatnák egymást. Ha egy kis időre, tegyük fel, Tállai András kaparinthatná meg megának a legfőbb közjogi méltóságot, valószínűleg országszerte visszaállítaná a kisdobos és úttörő avatásokat, aztán ünnepélyesen átadná eredeti rendeltetésének a Visegrádi várat.

Németh Szilárd naponta beszámolhatna a győzelmeinkről, miközben hivatala mellett, a televízió képernyőjét is teljesen betölthetné. 

Vajna Tímea, mint köztársasági elnöknő rengeteg fánkozót nyithatna az ország minden táján, akár napjában többször is.

Mága Zoltán, Kovács Ákos, Nemcsák Károly, Eperjes „Széchenyi” Károly, Fekete György, Bayer Zsolt. Csupa, pompás, köztársasági elnöknek való jelölt. Micsoda mulatság lenne őket elnézegetni.

Mindez azonban csupán vágy-, illetve tetszés szerint, rémálom.

Áderrel, mint köztársasági elnökkel nincs semmi különösebb gond. Nagyon unalmas foglakozás lehet ugyan egy nem is létező köztársaság elnökének lenni, de legalább elegendő ideje marad horgászni.

derék halvadászok általában nyugodt, kiszámítható emberek. Nem nagyon szeretik a nagy ricsajt maguk körül.

Hogy végül miként dönt a frigy ügyében Áder János, karácsony után talán megtudjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr2712069961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2016.12.25. 08:07:13

Már döntöttek helyette, róla.

röf 2016.12.25. 09:26:45

Ilyen sanyarú az ellenzéki élet.
Árpi bácsi már nem jön vissza akadályozni az alkotmányos rendet.

Jakab.gipsz 2016.12.25. 10:25:33

Győzikét miért tetszett kihagyni a jelöltek közül, ez valami szegregáció, lám-lám dübörög a rasszizmus, vagy Mr, Schultz urat a végzettségük stimmel, lám-lám antiszemiták a magyarok, vonuljanak be az ENSZ csapatok, itt már demokrácia nem lesz, ahogyan azt már a nagy magyar szakértő Kertész Ákos is megmondta. Itt tartunk most.

De ha már szóba került a Sólyom-Szili purparlé, annyi hasznunk volt belőle, hogy az SZDSZ leszalámizta saját magát, mi közbe leteszteltük a civil nyilvánosság hatalmát.

Egy szó mint száz ha ez a neoliberális, nyitott társadalom és a politikai-filozófia, "tudomány", akkor a Soros Gyuritól kapott diplomátokat dugjátok fel a saját seggetekbe, politológus urak. legfeljebb szebbek lesztek tőle.
süti beállítások módosítása