Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Viktor hazát árul

2017. február 07. - Toadwart66

pzve36dprclgujdh81psfg_r.jpg

Tényleg elárulta-e a hazát Orbán Viktor?

Eltekintve attól a körülménytől, hogy a miniszterelnök által birtokolt sajtóbirodalom állítása szerint minden idők legnagyobb magyar államférfiújáról van szó, tulajdonképpen ő az egyetlen olyan ember széles e hazában, akinek ilyesmire felhatalmazása van, és könnyedén végre is tudta hajtani az említett tevékenységet.

A Soros György által támogatott Krétakör alapítványnak például nem sok esélye volt az ilyesmire. Mihez tudtak kezdeni azzal, hogy 2016 júniusában, Berlinben bemutatták Erkel Ferenc „Bánk bán”-ját? Tegyük fel, hogy ez valamiféle hazaárulás volt a részükről. Minden igyekezetük ellenére, széles néprétegeket mégsem tudtak ezzel hosszú időre ellehetetleníteni.

A miniszterelnök esetében nem a naponta oly nagy kedvvel emlegetett hazaárulásról van szó, melyet a kormányoldal hívei és ellenfelei úgy ragasztgatnak kölcsönösen egymásra, mint Kelemen és Roboz hátára a „szamár” feliratot Karinthy Frigyes „Röhög az egész osztály” című írásában.

Igazi, történelmi léptékű hazaárulás esetében Magyarország, pontosabban a jelenleg és majdan itt élő emberek sorsát hosszú időre meghatározó cselekményről van szó. Olyanról, amivel el lehetett érni azt, hogy az ország eltávolodjon Európától, polgárai idejekorán elhalálozzanak, sokan legyenek szegények, éljenek létbizonytalanságban. Azt, hogy kiváltság legyen a tanulás, és az ország szert tegyen egy olyan, nagyjából leválthatatlan elitre, amely legfőképpen folyamatos gazdagodással, valamint ennek letagadásával foglalkozik.

Elősegítette-e mindezeket Orbán Viktor, mint Magyarország miniszterelnöke, vagy nem? Sikerült-e neki bemagyaráznia azt a hazugságot választóinak, hogy az azerbajdzsáni demokrácia sokkal fejlettebb, mint a nyugati?

Esetében olyan árulásról van szó, amiről a történelemkönyvekben is írni fognak valamikor egy fejezetet. Ha mindez sokáig el fog húzódni, akkor könyvek garmadája fog szólni az Orbán-korszakban elkövetett tettekről és annak dicstelen résztvevőiről.

Kiszolgálta-e Orbán Viktor Vlagyimir Putyin hatalmai ambícióit, és ha igen, vajon mi vezérelte ebben a tettében? Miért változott meg hirtelen Orbán határozottan oroszellenes retorikája azután, miután Putyin elnök 2009. november 10-én magához hívatta és elbeszélgetett vele?

Semmitmondó közhelyeken kívül Orbán azóta sem adott magyarázatot erre a látványos „Kehrtwendung!”-ra, miszerint „Hátra arc!”'-ra. Ezzel tág teret nyújtott a különböző teóriáknak, találgatásoknak. 

A legnépszerűbb ezek közül talán az, amellyel Simicska Lajos állt elő, miszerint Orbán lánglelkű forradalmárként – praktikus okokból – egyúttal besúgó is volt. Találkozójukon a miheztartás végett Putyin egyszerűen megmutatta neki az erről szóló hivatalos igazolásokat.

Ennyi évvel a rendszerváltás után a spicliskedésnek azonban már nincs sok jelentősége. Nagyon bizonytalan egy portéka. Még a megboldogult Csurka István saját magába vetett hitét sem rendítette meg ennek felemlegetése. Ha hirtelenjében előkerülnének, egy olyan gyakorlott politikus, mint Orbán Viktor, pár perc alatt a saját előnyére fordítaná ezeket az információkat, vagy egyszerűen letagadná az egészet.

Medgyessy Péter miniszterelnökként eléggé csetlett-botlott, bukdácsolt, most mégis olyan ügyesen mozog a bal és jobb oldal között, mint egy balett-táncos, öltönyben. Ma már senkit sem érdekel a D-209-es ügy.

Putyin és Orbán gyakorlatias politikus. Minek foglalkoznának pitiáner ügyekkel?

Orbán ezzel szemben többször is célzást tett arra, hogy a magyarokat amolyan félázsiai szerzeteknek tartja. Már, mint elsőosztályú miniszterelnök, előszeretettel utazgatott rokonlátogatás céljából Azerbajdzsánba, Kazahsztánba. Egyszerűen imádja azt a környéket.

Az ottani demokráciák arról szólnak, hogy van egy vezetőjük, aki feltűnően nagy támogatottsággal rendelkezik, és ezért azt csinál, amit csak akar. A szovjet utódállamok nagy része ilyen berendezkedésű.

Valószínű, hogy ez a számára rendkívül szimpatikus demokráciafelfogás régóta foglalkoztatta Orbán Viktort. Elképzelhető, hogy Putyin 2009-ben felajánlotta számára, hogy segít neki Magyarországot is szovjet utódállammá tenni. Cserébe mindössze némi megértést, támogatást kért Orbántól. Az orosz elnök talán azt is hozzátette búcsúzóul, hogy időnként majd kér valamit, amivel mindketten egyaránt jól fognak járni. Így már teljesen érthetővé válik Bayer Zsolt, Szijjártó Péter és más rendkívüli módon kedvezményezettek egyoldalú rajongása az orosz vidéki élet szépségei iránt.

Ez a magyarázat jóval életszerűbbnek tűnik, mint egy molyrágta, bizonytalan ügynökügy. Orbán ráadásul nagy befolyásra szeretne szert tenni az Európai Unióban. Úgy értve, ami még megmarad belőle.

A miniszterelnök menekültügyben rendkívül ügyesen működött együtt a Kremllel. A feltorlódott menekülteket orosz buszok szállították a déli határról Ausztriáig.

Az Európai Uniót ezzel sikerült annyira meglepniük, hogy az a mai napig nem tért magához. Nem voltak felkészülve Putyin propagandaháborújára és arra sem, hogy egyik tagállamuk miniszterelnöke elárulja őket.

Az orosz (szovjet) hadsereg rég kivonultak a térségből. Ma már egyetlen katonára sincs szükségük, hogy növeljék itteni befolyásukat. Sokkal előnyösebb számukra, ha itt állomásoztatják Orbán Viktort, mint magyar miniszterelnököt. Ő jóval kevesebbe kerül, mint egy megszálló hadsereg. Legalábbis Oroszországnak.

Az, hogy mindez Orbán Viktor számára mennyi előnnyel, boldogsággal jár, egyértelmű. Magyarország számára minden jel szerint azonban rendkívül előnytelen. 

Hogy ezt hazaárulásnak, hatalomvágynak, önzésnek, államférfiúi nagyságnak, nemzeti önállóságnak, illetve nemzeti öntudatnak nevezzük, teljesen mellékes.

Orbán esetében a szavaknak semmi jelentőségük sincs. Ő maga mondta, hogy csak a tetteivel kell foglalkozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr6712188022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.07. 07:56:04

A hazaárulás mindig csak nézőpont kérdése. Azaz a kérdés értelmetlen.

Én azt hiszem, hogy aki jóra törekszik, az sosem vádolható hazaárulással.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.02.07. 08:26:33

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Aki oroszokat hív ide, az hazaáruló. Tudod, van egy mondás, hogy a történelem ismétli önmagát: 1849, 1945, 1956...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.07. 09:27:10

@Online Távmunkás:

1. Senki se hív be senkit.
2. A totális nyugati függőséget enyhíteni kell drasztikusan. Nem szabad Horthy hibáját megismételni.

pamut 2017.02.07. 23:10:38

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
De, Paks2 nem más mint a ruszkik behívása az országba, energetikai függőség kialakításának céljából, tehát: nettó hazaárulás.
Orbán tehát hazaáruló, te meg szintén.

Skankhunt42 2017.02.07. 23:29:55

@Online Távmunkás: és előtte 1848 évig mi volt? de akkor ne barátkozzunk amerikával, németoszrággal, ausztriával se?

DarthVader 2017.02.07. 23:32:07

Miért változott meg hirtelen Orbán határozottan oroszellenes retorikája azután, miután Putyin elnök 2009. november 10-én magához hívatta és elbeszélgetett vele?
Ezért:
theins.ru/korrupciya/43801

siriq111 2017.02.07. 23:44:12

@Skankhunt42: Nem mindegy, hogy az orszag erdekeit vagy mast szolgal ki.
Most a masodik opciot csinalja mar egy ideje. Megy itt a falazas az export kiesessel ami, nem is igaz.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.02.08. 00:02:05

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Jobb egy országtól függni? Az oroszoktól kapjuk az energiát, ez a legkomolyabb függőség.

@Skankhunt42: Tudsz pozitívumot mondani az orosz-magyar kapcsolatokról az utóbbi 200 évből?

koala kóla 2017.02.08. 01:27:06

még mindig uncsi a ballibek orosz mü-rettegése

de ez nem változtat a gránitszilárd 2/3-on

Serivor 2017.02.08. 04:45:46

Többfelé megy ez, valsz. Pharaon volt az egyik vevő.

Egyébként, idejekorán = a legkorábbi alkalmas időpontban, azaz pont jókor.

HaD 2017.02.08. 07:35:32

@DarthVader: Ok de ez oroszul van....

HaD 2017.02.08. 07:37:37

@s: ez mi? valakinek tudnia kellene, hogy mit jelent az "s"???

HaD 2017.02.08. 07:42:34

Madget Rahimkulov szerepét kapcsolatait és magyarországi ténykedését tessék követni..na meg csányi/demján elvtársakét...aztán minden világos lesz:(

morph on deer 2017.02.08. 07:59:45

@HaD:
Angolra elég jól fordította a Google, (magyarra nem próbáltam).

morph on deer 2017.02.08. 08:00:40

@HaD:
Angolra elég jól fordította a Google, (magyarra nem próbáltam).

VaradiJanos 2017.02.08. 08:08:05

A kutya ugat, a karavàn halad.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.08. 08:16:41

@pamut:

Tehát a kecskeméti Mercedes-gyár a SS-rohamcsapatok állomásozása az országban?

$pi$ 2017.02.08. 08:31:30

@Online Távmunkás: "Jobb egy országtól függni? Az oroszoktól kapjuk az energiát, ez a legkomolyabb függőség."

(1) Az oroszoktól nem igazán kapunk semmit. Veszünk.

(2) Miféle energiát veszünk az oroszoktól? Semmilyet! Gázt veszünk, meg egy csomó dolgot, de energiát azt kizárólag a többi európai országtól veszünk, mégpedig villamosenergiát.

Az ellenzék egyébként pont amellett érvel, hogy ne építsünk saját erőművet, vegyünk inkább villamos energiát külföldről. Na, az függőség!

A villamos energia függőség, mert ha lekapcsolják akkor 0 a lappangási ideje, az erőmű viszont még hónapokig elmegy a régi fűtőelemekkel. Azért is függőség, mert csak onnan tudunk villamos energiát venni, ahova ki van építve a gerincvezeték, atomerőműbe fűtőelemet viszont sokan tudnak csinálni és vonattal bárhová el lehet vinni.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.02.08. 08:46:27

Megdöbbentő, hogy vannak bloggerek, és agynálküli Gyurcsnyisták, akik annak az Orbánnak tudnak be ügynök múltat, akinek a lakására az MSZMP KB lehallgató berendezést telepített a 80-as években, és akiről jelentések tucatjait készítették a Gyurcásn féle spiclik.

Ugyanis Gyurcsányról tudjukhogy jelentgetett a Dialógus Csoportról az MSZMP KB részére, amiért cserébe az MSZMP KB letelefonált az egyetemi vizsgáira. Mellár Tamás bezsámolója:
www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA

Ahogyan azt is tudjuk, hogy 1990-ben az orosz hadsereg segítette elő a rendszerváltáskor meggazdagodó, MSZMP-s Gyurcsány féle sleppnek a meggazdagodást, ők biztosították a jelenlétükkel a privatizációnak nevezett szabadrablást, és a kommunista bűnökért való teljes büntetlenséget, az MSZMP vagyonának teljes átmentését.

Azt is tudjuk, hogy 2009-ben Gyurcsányék írták alá Putyinnal Paks2 előkészítését, ők vacsoráztak családilag együtt.

Hogy mi változott azóta ?
Cirka mindösszesen annyi, hogy Soros Gyuri a hazai ballib elitre parancsolt, hogy mostantól utálni kell az Oroszokat.
Ugyanis csak így tudta a sleppjével megszerezni, és lenyúlmni az Ukrajnai gáz piacot, valamint a Szíriai ellenzéknek nevezett terroristákat nyíltan támogatni (Akik azóta már mind kivétel nélkül átálltak az Al-Kaidába).

Parajpuding 2017.02.08. 09:08:47

Orbán hazaáruló. Pont.

Parajpuding 2017.02.08. 09:12:07

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
"Én azt hiszem, hogy aki jóra törekszik....",
Minekutána ez Orbánról véletlenül sem mondható el,
"az sosem vádolható hazaárulással."
Ezért egyértelműen hazaárulással vádolható.

HaD 2017.02.08. 09:14:38

@Legeslegalja: gyurcsány egy piti "privatizáló" volt akkoriban még ,a rendszerváltó nem ö volt. Ö volt a tarcsi aki 2006-ban jutott el a föjelenetig mellyel megalapozta a haverjai elvtársai kialakuló teljhatalmát...cserében a pitin "privatizált" milliárdjait kapta. A gyakorlat akkoriban az volt hogy demján elvtársék 40%-os kamatot szedhettek a vállalatoktól(pl. MOTIM Mosonmagyaróváron ahonnan a gyurcsány féle vagyon ered) amivel elég gyorsan leültettek bármilyen céget,hogy azt az elvtársak(sok helyen kalandor külföldi strómannal) szarérhugyér megvehessenek. A vételárra meg onnan vót zs,hogy melósoknak kiadott részjegyeket mégszarabbé fölvásárolták...azt is költsönböl. Akkoriban elég sok idetelepülö bank szórta a hitelt ilyen 10000%-os hasznot hozó privatizációra,de pl. az orosz alapu általános értékforgalim bank is szépen "teljesített". DE! gyurcsány csak ez egyik fele a "játéknak" a másik az orbánféle vonal akik meg szépen soros pénzén kitanulták a politikát(most meg sorosoznak nyakra före...valszeg kamuból hogy a valódi civil szervezödéseket is ki lehessen csinálni soros névvel). Aztán itthon a bibókollégista stumpf mester(akinek akkoriban ép az mszmp kb tag belügyminiszter volt az apóskája...mily véletlen) pozsgai "jófej" elvtárssal szépen létrehozogatták a bal meg a jobb(akkoriban torgyán kapta a szerepet aztán csurka most a vona...mind csak a szalámi taktika részei)és a liberális vonalat...mostanra ez utóbbiakat összemosva,hogy a gyurcsány féle adut minnél jobban ki lehessen játszani. csak hogy ne menjünk túl messzire pl gyurcsány a "nagy ellenséggel" kövér komával egy mszmp-s szervezet alelnökei voltak,de pl matócsi elvtárs meg a privatizációs kormánybiztos(a HORN kormányban)....Jééé...az azóta lezajlot osztozkodásokról, meg egymás "elszámoltatásáról" külön regény szólhatna...tényekkel! Miközben a magyar goj népség(mert hogy ezek ennek hívnak a partijaikon bennünket),szépen nézi a müsört,szidja egymást meg a migráncsokat,meg az ejut,meg az oroszokat( alényeg hogy kevesebbet zsidózzanak:))és szépen besétál egy posztkommunista világba..lásd még orvell 1984-ét...erröl ennyit barátom.

fidesz maszop dk egykutya 2017.02.08. 09:28:42

@VaradiJanos: De nagyot fog koppanni amikor a szakdék aljához ér.
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: persze hogy rosszat akar, ez egyértelmű. Lopni rombolni ahogy az "elvtársak"-nál szokás.

Toadwart66 2017.02.08. 09:35:30

@Legeslegalja: "Megdöbbentő, hogy vannak bloggerek, és agynálküli Gyurcsnyisták, akik annak az Orbánnak tudnak be ügynök múltat, akinek a lakására az MSZMP KB lehallgató berendezést telepített a 80-as években, és akiről jelentések tucatjait készítették a Gyurcásn féle spiclik."

Ha rám gondoltál, megtisztelsz vele, de ezt Simicska mondta. (Városi legenda, amikben én nem nagyon hiszek. Gyíkemberekben, világösszesüvésekben sem.) Nem nagyon érdekel ez a besúgási ügy. Ha nem borítottak időben, most már minek. Most is biztos vannak besúgók. Ez azért nem olyan különleges valami. Gyurtyánista nem vagyok. Orbánista sem. Kirándulni szoktam, akkor például turista vagyok.

wolves84lb 2017.02.08. 09:52:46

@Legeslegalja:
"Azt is tudjuk, hogy 2009-ben Gyurcsányék írták alá Putyinnal Paks2 előkészítését, ők vacsoráztak családilag együtt.

Hogy mi változott azóta ?"

Méltó vagy a nevedhez, fideszgeci...legalja. Az vagy, pontosan.
Ugass inlább arról, hogy a gazdád azóta hányszor szopta le tövig putyint...?
Ne Gyurcsánnyal és egy 8 évvel ezelőtti vacsorával gyere, te fasszopó majom.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.08. 10:39:06

Jön a Putyin!

Csütörtökön jön a Putyin,
S hajbókol a teljes elit,
Hogy, mi bejön atom mutyin,
Ossza meg velük a felit!

Putyin mellett Szergej, Igor,
Mint két gigantikus jeti;
Mért e biztonsági szigor,
Őt a nép tán nem szereti?

Orosz vodka, magyar narancs!
Aki iszik, tán nem tüntet,
Ám van pár szigorú parancs:
Minden, ami nem taps, bűntett!

Elv az átalakul, az át,
Alig holnapra a márúl,
S aki egykor ruszkik hazát
Szónokolt, most hazát árul.

Szorgos népünk sosem árva,
Adoptálja orosz medve,
S bár a város le van zárva,
Aki magyar, jó a kedve!

(guggolós össztánc!)

illusztrálva és álkommentelve:
fradyendre.blogspot.hu/2017/02/jon-putyin.html

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.02.08. 18:51:58

@$pi$: Ki az a sok mindenki, aki orosz atomerőműbe fűtőelemet tud csinálni? Az oroszoktól függ az energiatermelésünk 90%-a, atom, kőolaj, földgáz. Ha Nyugatról vennénk áramot kiegészítésként, akkor olcsóbb lenne és csökkene a függőség. Azt ugye tudod, hogy mióta az állam megvette a stratégiai gáztárolókat, azóta szinte üresen állnak?

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Például?

pamut 2017.02.08. 23:23:25

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
:DDD és IGEN, te tényleg ANNYIRA hülye vagy hogy azt hiszed Hitler még él és a náci birodalom vezére :DDDD

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.09. 07:12:10

@Online Távmunkás:

Brüsszel túlhatalma, a magyar gazdaság tulajdonosai, katonai elkötelezettség, stb.

pamut 2017.02.09. 23:34:02

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: lol, már saját magadnak is ellentmondasz, kretén :D
süti beállítások módosítása