Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Orbán, az unortodox szelep

2017. február 24. - Tölgyes Péter

orban.jpg

A megmosolyogtató-felbosszantó, sajnos-igaz álhírek és a legjobb mémek kifogyhatatlan humorú mestere, Gabor Breyer  írta néhány perce a Facebookon:

Olyan szép nap lenne ez a péntek, ha nem b@szná el valaki minden héten a közrádióban!

Gyanítom, mindenki tudja, ki az a “valaki”.  Igen, egy senki... Ezért is telitalálat ez az egymondatos. Az évek során nem csak mi, a világ is hozzászokott ahhoz, hogy nálunk a péntek a miniszterelnöki igehirdetés napja. Mivel - szerencsénkre - nem lehet évi ötvenkét Tusványost rendezni, a pénteki rádióinterjúkból tudható meg, merre tart Unortodoxia, kinek üzen Orbán Viktor valami olyasmit, amit soha személyesen el nem merne mondana neki, mi rosszat követtek el szabadságharcunk első számú akadályozói a világban, vagyis kiknek kell éppen rettegniük a magyarok nyilait.

Pedig, ha jól belegondolunk, a minden-pénteki közhangulatrontó nem csinál semmi mást, csak kiélvezi nagy találmánya, az unortodox szelep szerepét. Az átkosban ugyebár a nép, az isten adta nép jóformán vakon hitt az őspuritán Kádárnak, így aztán a környezetét tette felelőssé minden rosszért. A többire ott volt - no nem a Mastercard -: a feledhetetlen, az egyszeri és utolérhetetlen Hofi.  Az ideális szelep. Őt hallgatva-nézve, jókat nevetve saját gyengeségeinken, csodásan elsimultak a feszültségek.

Mi történik ezzel szemben ma? Ha a hetet valamely csoda folytán megúsztuk az éppen soros (újabban sorosozó) miniszterelnöki baromság nélkül, minden pénteken menetrendszerűen jön az agyvérzéses rádióbeszélgetés, amelyben garantáltan egyetlen normális, igaz mondat sem hangzik el, viszont minden bicska automatikusan kinyílik tőle a zsebekben.

Hogy akkor miért hat mégis szelepként?  Na ez az, amit józan ésszel nehéz felfogni. Először is, inkább sírni támad kedvünk tőle, mint nevetni. Aztán meg, talán még a drága jó édesanyja se hiszi el Orbánnak, amit ilyenkor elővezet, és: kimondva-kimondatlanul az egész ország őt hibáztatja. Úgy ám, legbelül, egymás elől is titkolva, még a hívei is. (Igaz, ők azért, amiért hagyja, hogy Soros azt tegye velünk, amit tesz.)

Végezetül azonban hiába forr mindenki, a rádióinterjú után feltartóztathatatlanul jön a hétvége, és... Még mindig nem robbannak az indulatok, még mindig maradhatnak helyükön ezek a tolvajok, még mindig rabolhatnak zavartalanul a "nagyonközeliek". Vagyis kitűnően bevált az orbáni unortodox szelep, azon szabályerősítő kivételek egyikeként, amelyek selejtes voltuk ellenére remekül működnek ebben az országban.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr612287255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2017.02.24. 22:51:35

Ó jaj ó jaj, szegény világ, szegény Európa, ó jaj szegény magyar ország egy senki miatt kell aggódni, veszélybe a modern demokrácia.
Persze ha csak egy kis senki, akkor miért kell óbégatni ?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.24. 23:24:28

@Jakab.gipsz: Legalább az értő olvasást elsajátítottad volna! Egy szót sem értettél a posztból?

Tölgyes Péter 2017.02.25. 13:14:08

@Jakab.gipsz: Azért nem árt óbégatni (noha nem óbégattam, de sebaj, a tények nem zavarnak téged), mert a kis senki semmire sem menne az olyan nagy zsenik nélkül, amilyen te vagy. Abban bíztam, sikerülhet téged is rádöbbentenem erre. Amint látom, tévedtem.

Bikkfanfutyulo 2017.03.11. 00:22:31

Ha mazochista vagy, vagy alacsony a vérnyomásod, hallgasd csak nyugodtan, legalább péntekenként megspóroltad a kávét (kólát, egyéb ajzószereket)! :-)
süti beállítások módosítása