Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Zsolt evangéliuma

2017. június 29. - Toadwart66

zoct1kze_-dmzknxc_xjyg_r.jpg

"És monda néki Jézus: A rókáknak vagyon barlangjok és az égi madaraknak fészkük; de az ember Fiának nincs hová fejét lehajtani." (Máté evangéliuma 8,20)

"Aztán azt mondta, a keresztények elsőként családjukért, aztán nemzetükért felelősek, a többi csak utána. Keresztényként segít hajléktalanoknak, de nem volna keresztény, hanem elmebeteg, ha hajléktalanokat fogadna otthon családja mellé."

Ez utóbbit már nem Jézus Krisztus, hanem Semjén Zsolt mondá a nagy nemzeti konzultáció tiszteletére celebrált groteszk és bizarr orbántiszteleten megjelent jámbor gyülekezet előtt.

Semjén ezen hetyke szózatában több ellentmondás is felfedezhető. A legtöbb keresztény gyülekezetből mentális problémák miatt senkit sem zárnak ki. A legjobb példa erre pont maga az igehirdető, Semjén Zsolt személye. Az elmebetegek megítélését, gondozását, kezelésüket, gyógyításukat célszerűbb pszichiáterekre, illetve a saját családtagjaikra és nem keresztényesdit játszó politikusokra bízni.

Hajléktalanok keresztény családok közötti szétosztásáról ráadásul a Fidesz-KDNP uszító propagandáján kívül sehol sem esett szó. Kizárólag ők ijesztgetik a magyar lakosságot ilyesmikkel, meglehetősen jó áron és busás haszonnal. A háttérben közben vígan üzletelnek a letelepedési kötvényekkel, a magyar állampolgárság osztogatásával és ki tudja még milyen jámbor cselekedetekre ragadtatják el magukat a kereszténység buzgó védelmezése közepette.

A KDNP egy egészen furcsa, már-már ezoterikus képződmény. Ezt a pártot csak azért nem szalámizta le Orbán, mert egyszerűen nincs rajtuk mit vagdosni. A miniszterelnök tulajdonképpen hatalmas kegyet gyakorol velük szemben azzal, hogy állandó helyet biztosít számukra a hatalomban. A kereszténydemokratáknak nincs programjuk, nincs támogatottságuk, nincs erkölcsük. Legtöbbjüknek valószínűleg még istenhite sincs. Legfőbb szerencséjük az, hogy pártjuk nevében ott szerepel a keresztény szó, ami a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnevezésbe terjedelmi okok miatt már nem fért bele.

Súlytalanságukból következően Orbán zavaró kompromisszumok nélkül eljátszhatja velük a koalíciós kormányzást. A kereszténydemokrata politikusok ott pöffeszkednek mindenféle bizottságokban, minisztériumokban, állami hivatalokban, felügyelőbizottságokban. Nagy kedvvel hallatják a szavukat, amellyel rengeteg vidám percet okoznak az ember Fiának.

Az általuk összeharácsolt világi javakért cserébe mindössze arra kell ügyelniük, hogy önállóan ne nagyon cselekedjenek semmit és megfelelően szavazzanak. Ezeket a feladatokat pompásan és nagyjából hiba nélkül teljesítik. A boltok vasárnapi zárva tartására tett kísérletük elbukott, bár ebben az esetben is kétséges, hogy ez a saját, önálló kezdeményezésük lett volna.

Komolyabb és részletesebb elemzésre lenne szükség ahhoz, hogy kiderüljön, a derék kereszténydemokraták Isten tíz parancsolatából mennyit vesznek komolyan. Talán az első hármat. A VII.-et és a X.-et rendszeresen megszegik, a VI. esetében pedig nagyjából minden élőlény vétkesnek számít. 2018 után, biztos kétharmados többség birtokában szerencsére ezeket a parancsolatokat simán hozzáigazíthatják Orbán Viktor igényeihez.

A Bibliát mindenesetre érdemes lenne tüzetesen átböngészni. Az Újszövetség tele van olyan utalásokkal, amelyek a rend és a nyugalom megzavarására alkalmasak. Szemben a jelenlegi magyar miniszterelnökkel, az evangelisták nem voltak tévedhetetlenek. Az Újtestamentum kritikus részeinek átszerkesztése nem okozna különösebb gondot Semjén számára, mivel megfelelő gyakorlattal rendelkezik a dokumentumok ügyes összeollózásában. Az evangéliumokkal is könnyedén elbánna.

Semjénnek bizonyos szempontból igaza van. Jézus Krisztus tanításaiban valóban nincs semmiféle határozott utalás az ember Fiára vonatkozóan a magyarországi honosításra jogosultak körével kapcsolatban. A Megváltó nem kategorizálta az embereket származásuk alapján. Csupán rókákról és az ég madarairól tett említést, akikről Isten példásan gondoskodott.

Semjén Zsolt, általános miniszterelnök-helyettes és nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszter ez utóbbi teremtményeket, amint csak módja adódik rá, nagy kedvvel és buzgósággal, isten kegyelméből lelövöldözi.

Az ember Fiával kapcsolatban pedig időnként megkérdezi Orbán Viktort, hogy véleménye szerint éppen ki számít annak.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr4512627337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása