Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Párizs eltűnt a helyéről

2015. június 06. - Toadwart66

Három napja hajnalban a Párizs környékén élők egy része meglepő dologgal  szembesült.  Éppen munkába igyekeztek, de legnagyobb megdöbbenésükre nem volt hova. A francia főváros egyszerűen eltűnt. A város helyén mindössze egy hatalmas gödröt találtak. Az emberek értetlenül álltak a jelenség előtt, a térségben pedig egy nap alatt jelentős mértékben megnőtt a munkanélküliek száma.

img_0999.JPGMindössze ennyi maradt a francia fővárosból. Ez tényleg nem valami sok

Többen a földönkívüliek tevékenységének tulajdonították a történteket, ami rögtön odavonzotta a közelben lakó ufó-hívőket. A svájci származású paleoasztronautikai szakértő, Erich von Däniken, azonnal kiadott egy 250 oldalas könyvet ezzel kapcsolatosan.

A megmaradt illetékesek telefonon megpróbálták felvenni a kapcsolatot Párizs polgármesterével Anne Hidalgóval, illetve François Hollande köztársasági elnökkel, de a telefon mindvégig "az előfizető jelenleg nem kapcsolható" mondatot ismételgette. Erich von Däniken már éppen a második könyvét akarta a nyomdába küldeni, amikor délelőtt tíz óra körül a világsajtóban megjelent a szenzációs hír, miszerint egy angol gazdálkodó Nottingham-től délre, 150 kilométerre a várostól, egy mező közepén ráakadt a francia fővárosra. Azt nyilatkozta, feltűnt neki, hogy valami nagyon eltakarja a kilátást, amit azelőtt minden reggel ő és a kutyája, Chips, oly kedvtelve nézegetett.
 
Déltájban végre sikerült felvenni a kapcsolatot a polgármester-asszonnyal és a köztársasági elnökkel, akik sajtótájékoztatót tartottak a megjelent újságíróknak:
 
- Valószínűleg felelőtlen fiatalok hozták át Párizst a Brit-szigetekre - nyilatkozata Hidalgo asszony - Véget kell vetnünk az esztelen vandalizmusnak, mielőtt Franciaországot végképp széthordanák!
 
A köztársasági elnök kijelentette, amint lehetségessé válik, egyeztet David Cameron brit miniszterelnökkel a kialakult válságos helyzetről.
 
A párizsi lakosok közben azt követelték, hogy légi úton szervezzék meg az ellátásukat, mert nagyon tartanak az angol konyhától és amúgy is vészesen vannak fogyóban van a bagett és a croissant készletek.
 
A turisták nagy tömegekben hagyták el a francia fővárost, hogy kihasználva az alkalmat, megnézzék Anglia nevezetesebb látnivalót.
 
A tárgyalások délután három órakor kezdődtek meg, két órán át tartottak, de a felek nem jutottak egyezségre. A britek kijelentették, hogy ragaszkodnak Párizshoz, mivel ők találták meg. Azzal érveltek hogy a franciáknak jobban kellett volna vigyázniuk a saját fővárosukra. A gallok erre azt felelték, hogy Párizs 1108-tól királyi székhelyük, majd XVI. Lajos szerencsétlen balesete óta a fővárosuk és ezen a tényen nem is kívánnak változtatni. 
 
Felajánlották a Párizs helyén található területet, de az angolok zöld mezőket, teheneket, és rengeteg rekettyét kértek cserébe. Hollande kijelentette, hogy a britek vonzódása a rekettyésekhez már-már beteges. Az angolok egyszerűen hülyék! - jelentette ki.
 
A német kancellárasszony, Angela Merkel,  felajánlotta a közvetítést a két fél között, kijelentvén, hogy nekik, németeknek, már van gyakorlatuk, mind Párizs megszállásában, mind annak kiürítésében.
 
Eközben nem törődve semmivel, a rendíthetetlen Erich von Däniken immár a harmadik sikerkönyvét jelentette meg a témában. 
 
Ferenc pápa kijelentette, hogy Párizs egy misét ugyan megér, amit ő szívesen celebrál, de egy háborús konfliktust nem.
eiffel-torony.jpg
Az utazási irodák felhívták a Párizsba látogatók figyelmét, hogy az Eiffel-torony immár a Brit-szigeteken található
Az oroszok eközben sürgősen megerősítették Moszkva földhöz rögzítését.
 
Az ENSZ biztonsága Tanácsa azt kérte az angoloktól adjanak Párizsnak autonómiát, de a britek azt válaszolták, hogy nem, mivel így is elég bajuk van Skóciával és Írországgal. A franciák álljanak be szépen a sorba. A francia ellenállás erre azonnal mozgolódni kezdett.
 
A brit miniszterelnök a biztonság kedvéért készültségbe helyezte a hadsereget és a flottát. A franciák válaszul kölcsönkérték az Atlanti Fal terveit a németektől.
 
Estére Erich von Däniken elkészült a negyedik kötetével.
 
Egy, a Buckingham palotából kiszivárgott hír szerint II. Erzsébet királynő jelenleg a fegyvertárban tartózkodik, karddal hadonászik és már több páncélt is felpróbált.
Másnapra a helyzet válságosra fordult, ugyanis teljesen elfogyott a bagett és a croissant. A pékségek környékén zavargások törtek ki, amit a brit és francia hatóságok csak közös erővel tudtak megfékezni. A halálra rémült pékek rendőri védelmet kaptak.
 
Délutánra a két fél álláspontja közeledni látszott egymáshoz. Az britek végül elfogadták a felajánlott területet, de a rekettyéshez, nemzeti büszkeségből,  mindenképpen ragaszkodtak. Utóbbi mennyiségében és minőségében csak este tíz körül sikerült a feleknek megállapodniuk.
genista_tinctoria-verfbrem-01.jpg
A britek követelése: Genista tinctoria - festő rekettye
Erich von Däniken közben megírta az ötödik és hatodik kötetet is.
 
A harmadik napon megérkeztek a várva várt bagett és croissant szállítmányok. A franciák a biztonság kedvéért nagy mennyiségű tangóharmónikát is ledobtak. Párizsban kezdett helyreállni a rend.
 
Erich von Däniken leszállt a témáról.
 
Az angolok elkezdték megszervezni a francia főváros bekapcsolását az ország vérkeringésébe és lassan helyreállt a gáz és áramszolgáltatás. A Szajna jelenleg azonban átmenetileg nem működik. 
 
A franciák nekiláttak a rekettyések telepítéséhez, miközben Erich von Däniken megírta legújabb könyvét, "A földönkívüliek és a rekettyések rejtélyes kapcsolata" címmel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr257521602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása