Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A hetedik főbűn: A jóra való restség

2015. június 13. - Toadwart66

Aki azért tudna jót cselekedni, és nem cselekszik, bűne az annak.

hét.főbűn

Azt tartanám igazságosnak, ha a leszaggatott plakátok mögül elkezdene ömleni a vér. Emberi testrészek, levágott fejek és oszlófélben lévő hullák potyognának ki megállíthatatlanul. Mocsok, szenny, ürülék, genny és bűz árasztaná el a környéket és felütné a fejét valamiféle szörnyű járvány. Véres és megcsonkított csecsemők hevernének szétszórva a porban. A plakátok mögött ugyanis ez van. Ez a rémisztő a valóság. A kék plakátok erről nem mondanak semmit.

Az teljesen egyértelmű, hogy ez az istentől elrugaszkodott plakátkampány a menekültekről szól, de nem nekik, hanem ellenük. Orbán Viktor az elbizonytalanodott báránykáiba így akar lelket önteni, sajnos, úgy néz ki sikeresen. Vérbárányokká változtak át. A már amúgy is nagy lánggal lobogó idegengyűlöletet sikerült neki még jobban felszítania, amit a szokásos, hamis módon hazaszeretetként állít be.

Ez persze egyáltalán nem igaz. Közönséges jóra való restségről van szó, melynek során a büszke és öntudatos polgárok félrefordítják a fejüket és elfogadják azt, hogy a menekültek valamiféle másodrendű, hitvány páriák, akiknek az élete nem ér egy fabatkát sem. A nemzetes atyámfiai egy, az általuk oly vehemensen tagadott holokauszthoz hasonló tragédiához asszisztálnak, meglehetősen lelkesen, piros fehér zöldben és rengeteg vértől sikamlósan. Magukra vették ezt a bűnt, de elszámolni ugyanúgy nem fognak vele, mint elődeink a honfitársaink aljas és kegyetlen elpusztításával. Irigység, megalkuvás, gyávaság és anyagi okok álltak akkor is a gyalázat hátterében, ugyanúgy, mint most. Büszkék is vagyunk erre nagyon. Aki pedig valamiféle könyörületességet emleget, az eretneknek számít. Az urak még magát a názáreti Jézust is visszafordítanák a határról, mivel a Megváltó Krisztus elvenné az ács- és állványozók munkáját, és veszélyeztetné Semjén Zsolt buzgó ájtatosságát.

Elég csupán fasisztának lenni, nem kell azt beismerni. Természetesen tagadni és felháborodni lehet ezen a kijelentésen. Az igazság ezzel azonban fikarcnyit sem törődik, közömbösen megvonja a vállát, kiköp egyet és azt mondja, sajnálom fiúk, de ez van.

Elfogadjuk az idegengyűlöletet, a rasszizmust, a kegyetlenséget, az önzőséget, a közömbösséget. Hamis és ostoba jelszavak és statisztikai adatok mögé bújva követjük el a hetedik főbűnt. Nem segítünk, amikor lehetne. Ha olyan kiválóak a gazdasági mutatóink, abból miért nem jut a szegényeknek is? Azoknak, akik lehetnek bármilyen nemzetiségűek, de mégiscsak emberek. Szírek, kurdok, cigányok vagy akár magyar állampolgárok. Azért mert ők nem számítanak? Mi jóval különbek vagyunk náluk? Mi vagyunk az igazi magyarok, akiket a Párt kiválasztott? Ez a fasizmus. A rend lelke mindennek lelketlensége.

Európának és Magyarországnak megvannak a lehetőségei arra, hogy a földönfutókat befogadja, de mindenhol borzasztó nagy az ellenállás irántuk. Nálunk ez a gyűlölet már a végletekig felerősödött.

syria-is-not-a-popular-tourist-destination-but-a-15-year-old-girl-had-serious-plans-to-visit-police-say.jpg

Akik a hazájukból elmenekültek, egyszer csak ott találják magukat a senki földjén. Nincs gazdasági erejük, nincs szavazati joguk, nincsenek támogatóik, nincs semmijük. Ha büszkén kiállunk a nemzeti érdekeinkért, akkor nem is lesz. Lassan, de biztosan fognak meghalni. Ha életben maradnak, akkor pedig gyűlölni fognak minket és meg fogják találni azokat az eszközöket, amivel ezt ki is tudják majd fejezni. Akkor tényleg beszélhetünk majd a terrorizmus elharapódzásáról. Ha ilyen csökönyösen és ostobán viselkedünk, kis szerencsével mindennapossá is tehetjük azt. És még jobban gyűlölhetjük egymást. Most még a spirál elején vagyunk.

A büszke magyar nemzet a bolgárok mellett az egyik leginkább xenofób ország. A magyar miniszterelnök elérte azt, hogy ebben a rangsorban mi legyünk a világon a legelsők. Ez a fegyver azonban veszélyes és kétélű, mivel mi leszünk a térség leginkább gyűlölt nemzete is. Ne legyen illúziónk, a világ ezt már tudja. Az uralkodó osztályunk miatt ránk sütötték a bélyeget. Ha a kormány hatékony gazdasági intézkedései miatt a közeljövőben kitör egy éhséglázadás vagy egy polgárháború, abban az esetben sok irgalomra ne számítsunk. Kérjük majd meg a miniszterelnök urat, hogy segítsen nekünk és a családtagjainknak életben maradni. Abban biztosak lehetünk, hogy ő lesz az utolsó, akire számíthatunk. Ezt nagyon sokszor bebizonyította már. Szavakkal ment ő nemzetet és nem tettekkel. A cselekedetei csak a hatalom megtartását és a gazdagság megszerzését szolgálja. Ez az ő politikai krédója. Az a nagy szerencséje, hogy rengetegen támogatják ebben. Hívei statiszták egy szomorú nemzeti tragédiában.

Azt kijelenteni, hogy akinek legyilkolták a fél családját, elvették mindenét, elveszítette az otthonát, a munkáját, az ismerőseit az átlép egy határon és máris ravasz, számító gazdasági bevándorlóvá válik, mérhetetlen cinizmusra és embertelenségre vall. Aki ehhez önként hajlandó asszisztálni az maga is mérhetetlenül cinikus, embertelen és ráadásul ostoba. Haszna ugyanis nem, csak kára fog ebből származni. Persze nem most, hanem amikor majd szétszaggatja egy bomba, vagy jól megverik valahol, ha kiderül róla, hogy magyar. Két rúgás között persze kikérheti magának, hogy ő tiszteletet érdemel. Magyarul és egyre pöszébben.

syria-boy.jpg

Nem arról van szó, hogy mindenki ajánlja fel a hálószobáját egy kurd családnak, hanem arról, hogy minimális emberi körülményeket biztosítsunk számukra, ráadásul a kormány hamis állítási ellenére, Uniós támogatások felhasználásával. Ivóvízre, élelmiszerekre, tiszta ruhára, gyógyszerekre van szükségük és nem egy főosztályvezetői állásra. Az majd egy későbbi lépcső lesz. Ha alkalmas lesz a tisztségre, töltse is be azt. Magyarország jelenleg a régió egyik legelmaradottabb országa – a valóságban dagonyázva és nem gazdasági mutatókban lubickolva –, nem pedig egy tejjel-mézzel folyó Kánaán. Nem fognak ideözönleni munkát keresni a menekültek, amikor nincs is. Minek jöjjenek? Közmunkásnak? Félmillióan tántorogtak ki az országból, úgy, hogy nálunk béke van. A kormány pedig a helyén.

A menekültek között rengeteg kiszolgáltatott nő, gyerek és idős ember van. A férfiak egy része otthon maradt, hogy mentse, amit még lehet és valószínűleg bele is fog halni ebbe. A törökországi menekülttáborokban 11 éves szír és kurd kislányok kénytelenek török állampolgárokhoz férjhez menni, hogy ne kövessenek el ellenük erőszakot. A modern Törökországban újra terjedőben van a többnejűség, kihasználva a bevándorlók nyomorúságos helyzetét.

 sziriai_menekultek.jpg

Görögországban, Olaszországban és Máltán embertelen körülményekkel és nyomorral találkoznak. Nem veszik el a görögök munkáját, egyelőre beérik ivóvízzel is. Ezt érdekes módon nem a hatóság, hanem a lakosság biztosítja a számukra. Emberségből. Mi pedig megtagadunk tőlük mindent.

Humanitárius katasztrófáról van szó és nem munkaerő-vándorlásról. Az, hogy egy ideiglenesen Magyarországon állomásozó miniszterelnök ezt annak próbálja beállítani, legyen az ő lelkiismeretének a problémája. A hetedik főbűnt azonban ne hárítsa át Magyarország teljes lakosságára. Magyarország ennél jóval többet érdemel. A kormányfő természetesen nem. Ő ebben az ügyben már megszámláltatott, megméretett, könnyűnek találtatott!

02_mene_tekel.jpg

A Biblia szerint Nabukodonozor babiloni király fia és utóda, Belsazár nagy lakomát rendezett az udvarában. Majd „borozás közben mondá Belsazár, hogy hozzák elő az arany és ezüst edényeket, amelyeket elvive Nabukodonozor, az ” atyja a jeruzsálemi templomból, hogy igyanak azokból a király és az ő főemberei, az ő feleségei és az ő ágyasai.” (Dániel 5:2.)

S míg mindez megtörtént, s a jelenlévők a templomi edényekből iddogáltak dícsérve saját bálványisteneiket, különös esemény történt: „Abban az órában emberi kéznek ujjai tűnének fel és írának a gyertyatartóval szemben a király palotájának meszelt falán, és a király nézé azt a kézfejet, amely ír vala”. (Dániel 5:5.) Megrettent mindettől a király, és előhívatta a babiloni bölcseket, hogy olvassák el neki ezt az írást, és fejtsék meg annak az értelmét. Senki sem volt azonban erre képes, csupán Judának Babilonban fogoly fiai közül való Dániel, aki már Nabukodonozor idejében kitűnt azzal, hogy megfejtette az előző király álmait. Most a királyasszony hívja fel Belsazár figyelmét Dánielre, akit a megrendült király maga elé hívat. Dániel meg is felel Belsazár kérdésére: elmondva, hogy az „egek Ura” által „küldetett ez a kéz, és jegyeztetett fel ez az írás. – És ez az írás, amely feljegyeztetett: Mene, Mene, Tekel. Ufarszin!” (Dániel 5:24–25.) Majd meg is magyarázza az arameus nyelvű felirat értelmét: „megszámláltatott, megméretett, könnyűnek találtatott!”

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr477539076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása