Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Úri huncutságok

2015. október 08. - Toadwart66

Első fejezet – Brizzsalov államtanácsos

 „A Parlamentben a mezőgazdasági bizottság hallgatta meg Lázár Jánost az állami földek privatizációja miatt. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ekkor mondta, hogy „Eladtuk az összes mezőgazdasági cégünket, rég túl vagyunk a gazdálkodáson. Nem csinálja a magyar állam. Miért? Mert nem tudott gazdálkodni. Mert szétlopták, ellopták és szétcsalták az állami mezőgazdaság cégeket. Kinek kell ez a világ? Nem hiszem, hogy bármelyikük is ezt akarja, hogy ezen a pár százezer hektárom elkezdjünk gazdálkodni, és amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét.” Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter

Lázár Jánost semmiképpen sem lehet idült baloldalisággal, kóros liberalizmussal, vagy Soros György kártékony barátságával vádolni. Személyében nem egy harmadrangú, félénk, fideszes csinovnyikról van szó. Ő nem Ivan Dmitrics Cservjakov, hagyatéki végrehajtó, hanem Brizzsalov államtanácsos, a közlekedési minisztérium tábornoki rangban levő főtisztviselője. (Forrás: Anton Pavlovics Csehov: A csinovnyik halála)

Ha ő azt mondja, hogy – „Valami eszméletlenül bűzlik Magyarhonban!”, azt nem lehet egy elegáns „Mocskos, hazaáruló libsibolsik soha nem kerültök a hatalomra, hiába vernyákoltok. Szemetek!” kézlegyintéssel elintézni. Brizzsalov államtanácsos úr rendkívül komoly tisztséget tölt be és felelősségteljes munkát végez. Tekintélyes emberről van tehát szó, akinek meg kell adni a megfelelő tiszteletet és figyelni kell a szavaira.

Mivel ő mondta, ezért ez az úri huncutság bizonyosan megtörtént, persze felelősségre nem vontak érte senkit. Erre valószínűleg már nem is kerül sor, mert mint jól tudjuk, a bajnak nem nagyon akad gazdája. Jelen esetben azonban fokozottan figyelnünk kéne arra, hogy kik lesznek azok a szerencsések, akik majd kiválóan tudnak gazdálkodni, nehogy véletlenül olyanok részesüljenek a javakból, akik már az előző „szétlopkodásban” is derekasan kivették a részüket.

Ha mégis megtörténik ez a malőr, akkor ezután már nyugodtan meg lehet azt is tenni, hogy felkutatjuk azokat az agilis honfitársainkat, akik bankrablással szeretnék megkeresni a kenyerüket és megkérdezzük tőlük, hogy mégis milyen összegre gondoltak, amely hosszú távon is fedezné az anyagi kiadásaikat. A kért összeget aztán a bankok szépen átutalnák a kérvényezők számlájára és a világban helyreállna a rend.

Második fejezet – William Randolph Hearst

„Korábban ez a televízió ezer szállal a kormánypártokhoz köthető médium volt. A kormány kommunikációjáért felelős emberek heti rendszerességgel jártak be eligazítani a vezérkart. Ez február 6-val megszűnt, március 15. után pedig bojkott indult a tévé ellen, szóba sem álltak velünk. A korábbi kimondott és ki nem mondott szabályokat tehát fel lehetett rúgni. A főnökeimnek, illetve áttételesen valamelyik kormányzati kommunikációs embernek ezután nem kellett engedélyt adni ahhoz, hogy kit hívok be, milyen témát dolgozok fel és milyen módon, hanem szabadon dönthettünk mindenben. Méghozzá régimódi, úgynevezett BBC-s elvek, azaz kizárólag a szakma szabályai szerint.”

Forrás: Ez a tévé a szabadság kis szigete lett

Erről az orosz mintájú barát-ellenség felismerő rendszerről eddig is lehetett sejteni, hogy létezik. Most azonban egy kicsit bepillanthattunk a kulisszák mögé és kaptunk néhány intim információt. Egy Fidesz ügyességű ellenzék ebben az esetben már teleharsogta volna az egész országot azzal, hogy „Aljas választási csalás történt!”. „A Gyurcsány TV bevallotta, hogy a választások előtt hamisan tájékoztatták a közvéleményt. Aljas szándékból hazudtak a mit sem sejtő embereknek és megtévesztették a becsületes választópolgárokat. Ezzel a beismeréssel teljesen nyilvánvaló vált – szögezte le Rogán Antal, fideszes képviselő –, hogy az állandóan emlegetett kétharmados győzelmüket szemérmetlen módon szerezték, ezért természetesen a kormány teljesen illegitim. Gyurcsány Ferencnek 72 órát adunk, hogy ocsmány bűneit megbánva lemondjon, különben véletlenül megint felgyullad a MTV-székház.” Szokás szerinti visszafogott szerénységükkel valami ilyesmit mondanának.

A fideszes propagandagépezet azóta egy iszonyatosan nagy, de meglehetősen bamba monstrummá vált. Van ott minden, amivel a népet a boldogság illúziójába lehet ringatni. Azon csodálkozom, hogy egy állami szexcsatornát még nem hoztak létre. Betérnek a jóképű betyárlegények a hortobágyi csárdába és ott vidáman kacarászó összes vászoncselédet…

Aki jelen körülmények között elhiszi azt, hogy a közmédia nem áll meglehetősen szoros kormányzati kontroll alatt, az tényleg nagyon hűséges szolgálója lehet a hatalomnak. Ebben a kóros addikcióban szenvedő televízióban valószínűleg még a narancsriasztást is csak engedéllyel merik bemondani az időjárás jelentésekben. Ne szólj szám, nem fáj fejem. (Forrás: Mrs. Lipton)

Az Orbán-kormány 2011 és 2015 között 432 milliárd forint közpénzzel, bőségesen megtrágyázta a közmédiát (?). Ez leírva így néz ki: 432.000.000.000 Ft. 21.600.000 db húszezer forintossal számolva ez úgy nagyjából 21,6 tonna  papír fecni. Egy T-34-es, szovjet közepes harckocsi a maga 30 tonnájával ennél többet nyom ugyan, de az nem papírból készült.

William Randolph Hearst az apját, a nemesfém bányáiból meggazdagodott George Hearst-öt kérte meg, hogy egy adósság fejében az ő tulajdonába került újságját irányíthassa. Ez a lap képezte a későbbi  hatalmas médiabirodalmának alapját. Az újságcikkeivel jelentős befolyást gyakorolt az akkori amerikai politikai életre.  

Egy anekdota szerint az egyik Kubába küldött riportere azt sürgönyözte neki, hogy „háborús hangulat nincs, de szép prózaverseket tudnék írni az országról”. Erre Hearst visszasürgönyözött: „Szállítsa a prózaverseket, én szállítom a háborút”. Hearst lapjainak jelentős propaganda szerepük volt a 1898-as spanyol-amerikai háború előkészítésében, amely végül amerikai győzelemmel és a spanyol gyarmatbirodalom felbomlásával járt.

A FIDESZ már a második sajtóbirodalmát építi ki, amit közpénzek mértéktelen és gátlástalan felhasználásával tesz. Sokan ezen a sajtóbirodalmon a minőséget kérik számon, hiszen mégiscsak az adófizetők pénzéből finanszírozzák az egészet. Ennek a médiának azonban nem a közszolgálat és a minőség a célja, hanem az, hogy a FIDESZ rajtuk keresztül meg tudja szólítani a támogatóit. A minőségnek ehhez azonban az égvilágon semmi köze sincs. Ez a médiabirodalom a célközönség igényéhez igazodik. Pontosan felmérték, hogy ehhez milyen színvonalra van szükség. Ha valaki kíváncsi arra, hogy az meg milyen lehet, az nézzen meg egy M1 Híradót.

Harmadik fejezet – Georgij Konsztantyinovics Zsukov marsall

„A kezdeti zárkózottságom abból származott, hogy sok generációs parasztcsaládból jöttem, még a nagyszüleim is a földből éltek.” Complex Magazin, 2008/április

„A Fideszben sokan úri gyerekként kezelnek, de igazából vidéki srác vagyok.” Mozgó Világ, 2011/11.

„Urizálni csak úri gyerekek tudnak. Én parasztgyerek vagyok, annak születtem.” Index.hu, 2014. december 16. (Rogán Antal)

A szerény, félszeg, szakonyfalui parasztgyerek, végzett közgazdászként ma már képtelen megbecsülni a magánvagyonát, mivel az legalább olyan változékony, mint a tavaszi időjárás. A vidéki srác 2015-ben Magyarország 6. legbefolyásosabb szegénylegénye volt.

Georgij Konsztantyinovics Zsukov, szegényparaszti családba született Sztrelkovkában, édesapja csupán egyszerű cipész volt. Szerény származása azonban nem akadályozta meg abban, hogy elfoglalja a  teljesen leamortizált Berlint és még Sztálin elvtársat is túlélje. Mivel meglehetősen nagyvonalúan bánt a szovjet katonák életével, ezért közismert, hogy „Mjasznyik”, azaz Mészáros volt a beceneve. 1956-ban pont ő volt a szovjet hadügyminiszter. A magyarok felett aratott győzelméért meg is kapta a Szovjetunió Hőse kitüntetést.

Napóleon korzikai kisnemesi származása ellenére a franciák császára, Svájc közbenjárója, a Rajnai Szövetség protektora, Itália királya, Andorra társhercege, majd végül egyszerű szigetlakó lett. A származás tehát nem lehet akadálya egy kis urizálásnak. Megfelelő akaraterővel ennél sokkal nagyobb dolgokat is minden további nélkül véghez lehet vinni. Minden közlegény a tarsolyában hordozza a politikai kabinetfőnöki kinevezését.

Az azonban nagyon megnyugtató, hogy Antal a kezdeti zárkózottságát szerencsésen leküzdötte és már egy szemernyi gátlásosság sem maradt benne.

Negyedik fejezet – Mata Hari (Margaretha Geertruida Zelle)

„A diszkréció és az elegáns körülmények ellenére a parlamenti képviselő végül elégedetlenül távozott a hotelből. A titkos telefonlehallgatásokból kiderül, hogy Gerendás másnap délelőtt már számonkérően hívta fel Répást telefonon. Szerinte Répásék „kínos, kellemetlen helyzetbe hozták egy parlamenti képviselő barátja előtt”, mert „egy puszta fogú, melletlen kurva” ment dolgozni. Gerendás megjegyezte, hogy „most beszélt a barátjával, aki már bent van a Parlamentben”, és panaszkodott neki, hogy „csak egy akció volt neki benne”, és az első menet után plusz pénzt kért tőle a lány”

Forrás: A prostituált érdekelte a rendőröket. Politikus kuncsaftja nem

Ebben a komédiában nem beszélhetünk felekezeti hovatartozásról. A bujaság bűne párttagságtól függetlenül mindenkit megkísérthet. Azon egy kissé meglepődtem ugyan, hogy ez a pajzán szolgáltatás üzemszerűen és olajozottan zajlik az Országház környékén. Minden tisztességesen adózó magyar állampolgár teljes joggal kijelentheti, hogy „Hékás-békás! Nem munkaidőben való üzekedésre adtuk mi azt a rengeteg pénzt!

A kiszivárgott információk alapján ráadásul a kiszolgálás teljesen csapnivaló volt. 160 ezerét azt hittem, hogy legalább egy „Hosszú az éjszaka, ne menjen még haza! Maradjon egy kicsikét!” szerelmeskedést kap a kedvezményezett. Mint azonban kiderült, a plenáris ülésből mindössze másfél órát vett el a gyenge minőségű „akció”. Csúfos kudarc.

Ennyi pénzért már egy takaros feleséget is bérelhetett volna a felajzott képviselő, aki ráadásul mos, vasal, főz is rá. A külföldi titkosszolgálatok elég jól kereshettek ezen az ügyön és még egy méregdrága Mata Harit sem kellett beszervezniük. Elég volt megbízniuk Szabó Arankát, aki unott képpel megkérdezte, hogy „Honpapa, mi is van most azzal a Tarsoly nevű balekkal? Hé! Ne nyúlkáljál mán' a kezeddel! Eszednél vagy? Köcsög!

Ötödik fejezet – Münchhausen vidám kalandjai

Gaskó Audi A6-osának ügye azonban nem ennyire tiszta. A Népszabadságnak azt nyilatkozta, hogy a közel 30 millió forintos autót a VDSZSZ Szövetség egy Gaskó által meg nem nevezett támogató pénzéből vásárolta. „Majd akkor beszélek róla, ha a támogató névvel felvállalja az adakozást” – közölte velünk Gaskó.

A VDSZSZ Szolidaritásnál azt állítják, hogy az ő pénzükből lett az Audi. Ennek bizonyítására két folyószámlakivonatot mutattak: az egyiken ugyanazon a napon ingatlan vételár részletként átutaltak 30 millió forintot a Szövetségnek, amely még ezen a napon 29,5 millió forintot elutalt az autóért egy kereskedőnek.

Gaskó szerint a történet nem ennyire egyszerű: „A VDSZSZ Szövetségtől a Szolidaritás megvette az Ajtósi Dürer sori ingatlan ráeső tulajdonrészét. Ez a pénz így a Szövetségé lett, azzal szabadon gazdálkodhatott. De az autót nem ebből, hanem támogatói pénzből vásároltuk.”

Forrás: Nincs enyhülés a vasutas szakszervezetben

Ha Gaskó Istvánról csak fele annyi gazemberség kiderül, mint amivel gyanúsítják, már az is szép teljesítmény a részéről. Szakszervezeti pénzen fizetett nászút, ajándékba kapott Audi, nagyfokú dőzsölésre utaló éttermi számlák, alkalmilag használt luxus szállodák. Dolce vita, Stefano. Gaskó István, hivatalos minőségében valószínűleg nem vetette meg, hanem két pofára habzsolta az élet örömeit. A legszebb az egészben az, hogy nem egy nemzetközi hírű rock sztár az illető, hanem egy szakszervezeti vezető. Gyári alapbeállítása szerint valószínűleg baloldali gondolkodású embernek készült.

A nagy formátumú életművészt ez év májusában nem választották meg újra a szakszervezet élére, pedig ő volt az egyetlen jelölt. Az történt, hogy a küldöttek többsége még azt sem szavazta meg, hogy a neve egyáltalán felkerüljön a szavazólapra.

Egy jelölt nélküli szavazás elég kínos ügy lehet. Krákogás, zavart köhécselés, firkálgatás. Mindenki egyszerre nyúl az ásványvizes palackért. A végén aztán mindenki dolga végezetlenül hazamegy. A pogácsa is megmarad.

Ez a vidám történet nagyfokú bizalomvesztésre utal, aminek valami oka biztos, hogy volt.

Gaskó előzőleg mindent megtett, hogy a hátországát megvédje. Azért, hogy Orbán Viktornak kedveskedjen, a sötétség évei alatt még Karácsonykor is képes volt sztrájkot szervezni.

Nem sok ember fog bánkódni akkor, amikor végül kiderül, hogy Orbán Viktor soha az életében nem találkozott vele és azt sem tudja, ki ez a bánatos képű bonviván.

Hatodik fejezet – A cigánybáró

„Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke szerint távoznia kell a politikai közéletből Farkas Flórián Lungo Drom-elnöknek, miniszterelnöki biztosnak, mert ő az akadálya a roma integrációs folyamatnak.

Hegedüs István, aki Farkas Flórián Lungo Dromjának a tagja, azt mondta: ma az integráció egyetlen akadálya Farkas Flórián. Ha Farkas Flóriánnak fontosak a cigány emberek, akkor beadja lemondását - fűzte hozzá.”

Forrás: Kompromittáló felvétel: saját szövetségéből támadják keményen Farkas Flóriánt

Ez egy nagyon szomorú történet. A rendszerváltás óta a hazai cigányság nagy része rettenetesen leszakadt. Vannak pozitív példák, mint például az Igazgyöngy Alapítvány, vagy Cserdi, ami azt bizonyítja, hogy kellő hozzáértéssel és akarattal, fel lehet zárkóztatni a hátrányos helyzetű cigánygyerekeket, akik aztán szép lassan magukkal húzzák a többieket is. 26 év lemaradását azonban nem lehet pár év alatt megoldani.

A legkönnyebb azt kijelenteni, hogy nem érdemes foglalkozni velük, hiszen az 1500-as évek óta nem voltak képesek integrálódni a nemzetbe. Amikor ezt a bántó és kirekesztő kijelentést tette a miniszterelnök úr, Farkas Flórián nem szólt egy szót sem az ügyben. Persze ő Novák Előd, egyszeresen érettségizett és többszörösen felpofozott magyar állampolgár handabandázásait is szó nélkül hagyta. Talán úgy vélte, hogy Előd képviselő úr kijelentési rá nem vonatkoztak, mivel Farkas Flórián származására nézve fideszes.

Miközben a népe a szegénységgel, a nyomorral, a betegségekkel, a kilátástalansággal, a munkanélküliséggel küzdött, addig Farkas Flórián úgy szórta a pénzt, mint Michael Jackson, vagy Pablo Escobar. A gyanú szerint a „Roma felzárkóztatásért” kapott EU-s pénzek valahol Budapesten landoltak, irodaház, autóbérlések, meg gondolom iszonyú mennyiségű vattacukor formájában. A szegények mindebből a sok jóból nem nagyon részesültek.

Ha Farkas Flórián ezt a balhét is büntetlenül elviszi, akkor bizony „Meghalt Mátyás király, oda az igazság!

 images_9.jpg

Előnászútra mehetett Gaskó István a vasutasok pénzén

"Május elején váltották le a VDSZSZ Szolidaritás éléről Gaskó Istvánt. Azóta Gaskó és az új vezetés folyamatosan hadakozik. Kizárások, feljelentések és eltűnt pénzek utáni hajsza van a vasutasoknál.

Május elején leváltották a VDSZSZ Szolidaritás szervezetet 25 éve vezető Gaskó Istvánt. A Gaskót ideiglenes váltó Bárány Balázs Péter, majd az új elnök Halasi Zoltán azt állítja, hogy több visszaélést talált a korábbi elnök után. Állítják, budapesti hotelszámlákat, százezres éttermi fogyasztásokat, irreális tankolásokat és nászutas kiadásokat fizethetett a vasutasok pénzéből. Tízmilliós károkat emlegetnek.

Gaskó István 25 évig vezette a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezet Szolidaritást. Májusban egyedüli jelöltként indult a tisztújításon, papírforma szerint minden adott volt, hogy újabb négy évre elnökké válasszák. A küldöttgyűlésen végül 32 százalék támogatta csak, 68 százalék ellene szavazott, ezért május 8-tól a korábbi érdekvédelmi alelnök, Bárány Balázs Péter lett az ideiglenes ügyvivő. Július elején Halasi Zoltánt választották meg elnöknek.

Bárány azt mondja, már a legelején konfliktusa lett Gaskóval, mert nem történt meg a VDSZSZ Szolidaritás átadás-átvétele, amelyet a mai napig nem pótoltak. Ezután kezdték átvizsgálni a szervezet pénzügyeit, amelyben több visszásságot találtak. A csak a korábbi elnök által használt bankkártyán több gyanús kiadást vett észre.

Szállodai lobbitevékenység

Gaskó számlájából kiderült, hogy az elmúlt négy évben összesen 4 millió 484 ezer forintot költött el éttermekben. Ebben néhány kiugró tétel is volt: egyszer 175 ezer forintot hagyott ott a Pampas Argentin Steakhouse-ban, egy másik alkalommal több mint 110 ezer forintot. A fogyasztásokról készült tételekből az látszik, hogy csak két személy fogyasztott az étteremben. Bárány és Halasi állítja, Gaskónak ekkor nem volt hivatalos találkozója, protokollfeladata sem volt, a vacsora csak magántermészetű lehetett.

Ahogy arról korábban a Magyar Hírlap is írt, a költségelszámolások közé ugyanígy több szállodaszámla is bekerült. Budapesti lakosként érdekes, hogy Gaskó miért aludt többször is a fővárosi Kempinski, illetve Hilton Hotelben. Egyszer közel 140 ezer forintot, a másik alkalommal 150 ezer forintot hagyott ott a szobáért, a minibárfogyasztásért és garázsdíjért. Bárányék tudni vélik, hogy mostani feleségével még házasságuk előtt volt a szállodákban. Ezt igazolja az az Indexnek bemutatott parkolási jegyzőkönyv, amelyen – Halasiék állítása szerint – későbbi nejének rendszáma szerepel.

A Magyar Hírlap azt is tudni véli, hogy az eset kapcsán az RTL Klubnak egy interjúban azt mondta: „Fontos lobbitevékenységet folytatott a szállodában.” Később a felvétel közléséhez a Liga elnöke nem járult hozzá."

Forrás: Előnászútra mehetett Gaskó István a vasutasok pénzén

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr37942934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása