Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Én és a tábornok

2015. október 19. - Toadwart66

62634_499177_784x523.jpg

Huckleberry Finn és Tom Sawyer horgászni indul
(Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter)

Földi László szerint Angela Merkelnek le kell mondania, mert egy nő mégse vezetheti háborúba Európát.

Isten ments, hogy ilyesmivel próbálkozzon Angela Merkel! Ő a jelenlegi német kancellár és nem Erich Friedrich Wilhelm Ludendorff, gyalogsági tábornok vagy II. Vilmos német császárLehetőség szerint ne is vezetgessen minket semmiféle háborúba. A legjobb dolog az lenne, ha valahogy a szíriai helyzet megoldódna és véget lehetne vetni az ott kialakult anarchisztikus, narcisztikus tömegverekedésnek és mészárlásnak.

Földi László feltette azt a filozofikus kérdést, hogy "Mikor nyert háborút egy nő?". Szerintem soha. De ez ugyanúgy érvényes az évezredek óta vadul és lelkesen hadakozó férfiakra is. Ha valaki lett volna olyan szíves és megnyerte volna valamikor azt a rohadt háborút, akkor végre valahára béke lenne a Földön. Ez eddig nem történt meg, mivel valami mániákus hazudozó állandóan újrakezdi az egészet. Mindig akad olyan elvetemült alak, aki kitalálja azt, hogy ami most van, az neki nem jó, de egy fegyveres konfliktussal pillanatok alatt orvosolni tudná ezt az igazságtalanságot. Ezt a magabiztos kijelentését általában egy elhúzódó háború és rengeteg ember halála követi. Sokkal egyszerűbb lenne az említett illetőket mindjárt az elején agyoncsapni.

Még a dicsőséges csaták kimenetele sem mindig egyértelmű. A kurszki ütközet 1943. július 4-től július 13-ig tartott. 10 nap egy kellemes nyári vakációzáshoz kevés. Ennyi idő alatt azonban 54.182 német és 177.844 szovjet katonát minden további nélkül le lehetett mészárolni. Ebben az esetben győzelemről beszélni meglehetősen bizarr és embertelen kijelentés. Jóval helyénvalóbb az az állítás, hogy minden igyekezet ellenére voltak akik túlélték ezt a csatát.

Földi László valószínűleg sokat nézegethette mostanában a szélsőjobbos hírportálokat. Ott jelenleg nagyon divatos Ine Eriksen Søreide, Norvégia, Karin Enström, Svédország, Jeanine Hennis-Plasschaert, Hollandia és Ursula von der Leyen, Németország csinos védelmi minisztereit viccesen összehasonlítgatni a szintén rendkívül jóképű Szergej Sojgu, orosz védelmi miniszterrel. Ő aztán igazi, snájdig katonaember.

Magyarországon jelenleg egy erős orosz kultusz van kialakulóban, de nem az irodalom, a zene, a festészet és a balett területén. Az orosz hadseregbe vetett hit és a rá való büszkeség rendkívül erőssé vált. Sokan azt hiszik, ha a muszkák odamennek Szíriába, akkor pillanatok rendet tesznek a martalócok között. Ez azért nem annyira biztos.

A Szovjetunió  tíz évig tartó afganisztáni háborúját nem nevezhetjük villámháborúnak, pedig az atombombán és a vegyi fegyvereken kívül mindent bevetett a hadsereg. A Szovjetunió vesztesége 26.660 halott és 30.000 sebesült katona volt. A harcok során másfél millió afgán halt meg és a térség azóta sem stabilizálódott. Szíria is tartogathat még kellemetlen meglepetéseket.

Az orosz hadsereg legfőbb előnye az amerikai és európai haderőkkel szemben az, hogy az oroszok úgy bánnak a saját katonáikkal, mint a vágómarhákkal. Ők soha nem haboztak szárazföldi haderőket bevetni. A 2008-as grúz háborúban azonban bebizonyosodott, hogy Oroszország szárazföldi és légiereje elavult. Ezután Putyin, hatalmas anyagi ráfordítással, szinte az alapoktól átalakította az orosz hadsereget. Rengeteget költöttek a katonai technológiák fejlesztésére és a kiképzésre. A 2015-ös Orosz hadsereg már felveszi a versenyt a NATO-val, illetve talán már az amerikai hadsereggel is. A szíriai akciójuk pont ennek a demonstrálását szolgálja Ebben az éleslövészetben az a nyugtalanító, hogy a spanyol polgárháborúban már történt valami hasonló.

Putyin nagy valószínűséggel vissza fogja állítani Oroszország hatalmas katonai erejét és tekintélyét. Az oroszok eközben elképzelhetetlen mértékű nyomorban élnek, de az elnököt ez nem nagyon zavarja. Egyetlen arcizma sem rándul eközben. Szokás szerint. Egy belső viták által megosztott Európa és egy félelmetesen erős katonai nagyhatalom áll szemben egymással. Elég furcsa, hogy  ennek ellenére mindenki a muszlim befolyástól félti a keresztény Európa jövőjét. A valós veszély nem ez. 

Ebből a szempontból Putyin Oroszországa jóval félelmetesebb. Még egy olyan dörzsölt diktátor, mint Aljakszandr Rihoravics Lukasenka, Fehéroroszország köztársasági elnöke is erősen tart Putyin elnök befolyásától, pedig elvileg barátok.

Az oroszok 1849-ben, 1945-ben, 1956-ban már bebizonyították, hogy nem nagyon foglalkoznak a mi nemzeti büszkeségünkkel és érzelmeinkkel. Nagyjából semmivel sem foglalkoznak ha egyszer megindulnak. Egy laza mozdulattal képesek minket leseperni bárhonnan. A NATO tagság bizonyos mértékű védelmet biztosít Magyarország számára. Orosz energiafüggőségünk, a PAKS II. körüli miszticizmus, a kormány kétkulacsos politikája, a Jobbik gyanús orosz kapcsolatai ezt a védelmünket jelentősen gyengítik.

Szélsőjobbos körökben ennek ellenére nagy divatja van a II. világháborús szovjet emlékművek rugdosásának, szétverésének. Erre a barbár cselekedetre az oroszok rendkívül érzékenyek. Egyszerre isteníteni és lenézni őket nevetségesen tragikus. A bátor fasiszta harcosok próbáljanak meg a Győzelem Napján, május 8-án Moszkvában egy II. világháborús emlékművet meggyalázni.

Az Európai Unió nem tökéletesen működő rendszer. Egy marakodó, konfliktusokkal terhelt Európa azonban mindenkor jóval nagyobb életszínvonalat és szabadságot biztosított a lakói számára, mint az egységes, hatalmas Orosz Birodalom, vagy a Szovjetunió.

Nem a kereszténység és az iszlám, hanem Európa és Oroszország között kell döntenünk. Manapság Putyin birodalma sokkal népszerűbb Magyarországon, mint Brüsszel. Oroszország kockázatairól és mellékhatásairól azonban mindenki tanulmányozza át a XX. századi magyar történelmet.

A volt szocialista országok közül jelenleg hazánk van leginkább kiszolgáltatva Oroszországnak. Az október 23. ünnepségek szónokainak ezt kéne kihangsúlyozniuk. A többi csak hamis dicsekvés, hencegés. Emiatt teljesen felesleges meghallgatni Áder Jánosnak, a magyar fegyveres erők főparancsnokának ünnepi beszédét.

images_9.jpg

Megszavazták: az orosz államfő felhatalmazást kapott a hadsereg bevetésére Szíriában

2015.09.30.

Oroszország Föderációs Tanácsa felhatalmazta az államfőt a fegyveres erők bevetésére Szíria területén, hogy biztosítsa az ország területi egységét és az állam stabilitását.

Az intézkedés megszavazásáról Szergej Ivanov, az elnöki adminisztráció vezetője számolt be az Interfax hírügynökségnek; elmondása szerint a katonai segítségnyújtás elfogadása 162 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül, de névtelen szavazással történt. Ivanov elmondása alapján egyelőre az orosz légierő bevetéséről született döntés, ami mától fogva az orosz és a szíriai törvények szerint is legitim módon hajthat végre légicsapásokat a terroristák állásai ellen.

Szíria ENSZ nagykövete, Bassár Dzsafari szeptember 16-án bejelentette; Oroszország megkapja az engedélyt ahhoz, hogy katonai csapást mérjen a Szíria területén működő terrorszervezetekre. A nagykövet szerint semennyit nem számít, hogy erről mit gondolnak a nyugati országok: “Miért lenne joga az Egyesült Államoknak katonai gépekkel berepülni Szíria területére, és miért kellene eközben Oroszország számára megtiltani ugyanezt?” A diplomata az orosz hadsereg szíriai működéséről, és az ország területére érkező katonai transzportokról kijelentette, hogy az teljes mértékben a két ország közti kétoldalú katonai együttműködés keretein belül zajlik, ami már hosszú évek óta tart, és egyáltalán nem titok. Bassár el-Aszad, Szíria elnöke pedig ismételten kijelentette; Szíria sorsáról kizárólag a szíriai nép és a lakosság által megválasztott, legitim kormány dönthet, nem pedig a nyugati országok, nemzetközi szervezetek, vagy az ENSZ.

Korábban Valentina Matvijenko, a Föderációs Tanács szóvivője számolt be arról, hogy zárt ülésen általános jelleggel vitatják meg a hadsereg Oroszország határain túli bevetésének lehetőségét. Matvienko szerint az intézkedés teljes mértékben összhangban van Oroszország nemzetbiztonsági érdekeivel, azt azonban nem említette, hogy csak Szíriáról fog-e döntés születni, vagy a világ más régióiban is engedélyezni fogják az orosz fegyveres erők bevetését.

Forrás: http://hidfo.ru/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr57989331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

high up! 2015.10.20. 13:31:46

Teljesen túlszaporodtak ezek a NER-kompatibilis Átlaghülyemagyarok.
Az 100 feletti IQ-val rendelkezőknek már nem maradt életterük ezek mellett.

FOLYTASUK!

Sir Galahad 2015.10.20. 13:51:50

@high up!: Gondolom, aki 1 s-sel írja, hogy folytassuk, annak 100 fölött van az IQ-ja. Már megérte ide benézni :) .

Kopi3.14 2015.10.20. 14:12:35

" Valentina Matvienko, a Föderációs Tanács szóvivője"

Helyesen Matvijenko. Mondjuk a rá adott google keresés adatai is problémásak.

jágör68 2015.10.20. 14:17:52

Teljesen elszaporodtak ezek a neo- kon kompatibilis, fizetett CIA- ügynökök.

youtu.be/4Bf5G-zLrh0

Toadwart66 2015.10.20. 14:34:39

@Kopi3.14: "Helyesen Matvijenko." Köszi. Az idézett cikkekbe nem szoktam belenyúlni, de ezt korrigálom, mert tárgyi hiba. Köszi.

chepunk 2015.10.20. 15:04:47

Nők nem nyertek háborút? Khem-kehem! Földi úr egy analfabéta! Nyilván nem tudja elolvasni a törikönyveket! Azért a Brit birodalom ha jól rémlik egész jól elvolt a királynők alatt, és egész nagy is lett...

chepunk 2015.10.20. 15:10:12

Azért azt is tegyük hozzá, hogy az orosz hadseregről alkotott kép a belföldi propagandának szól: "Támadás alatt vagyunk, de erős hadseregünk megvéd! Nézzétek ide és ezért költöttük el a pénzetek!". Közelt sem olyan erős amilyennek mutatja magát, az új fejlesztések még sokára se lesznek kész (pl.: PAK-FA 5 éve már dicsekedtek vele, azóta nem sok az előrelépés, még a berepülés is messze van, hát a többi...). Valójában nem, hogy az NATO-val, vagy csak az USA-val nagyon nem egyenrangú, de az erősebb haderejű EU országok összefogása is erősebb lenne.

Toadwart66 2015.10.20. 15:17:48

@chepunk: "Valójában nem, hogy az NATO-val, vagy csak az USA-val nagyon nem egyenrangú, de az erősebb haderejű EU országok összefogása is erősebb lenne." Ez megnyugtató.

Brix 2015.10.20. 16:21:41

Szerintem az USA miatt van rossz viszony, az európai országok jelentős része és Oroszország között. Oroszroszág nem jelent semmilyen veszélyt Európára , mert az oroszoknak is a béke és gyümölcsöző gazdasági együttműködés az érdeke, nem pedig a háború...
A háborúkat az USA kreálja , mesterségesen , hogy tönkretegye Európát és Oroszországot kiszorítsa minden érdekszféréjából. A migráns-áradat mesterséges felgyorsítása, és a jól időzített botrányok, mint a VW -botrány , mind Európa térdrekényszerítése miatt van...
Aljas egy húzás volt a az USA részéről, a mostani válságban kirobbantani a több millió európai ember munkáját veszélyeztető vw- ügyet....

pamut 2015.10.20. 16:39:44

Szegény hülye Földi nem csak azt bizonyította hogy egy tanulatlan barom, de még azt is hogy egy hímsoviniszta barom. Szép volt....

N. Barbie 2015.10.20. 17:19:08

Ertem en, hogy meg kell lenni a napi betevo szelsojobbozasnak, de azert ne alacsonyodjunk mar le idaig.

"Földi László valószínűleg sokat nézegethette mostanában a szélsőjobbos hírportálokat. Ott jelenleg nagyon divatos Ine Eriksen Søreide, Norvégia, Karin Enström, Svédország, Jeanine Hennis-Plasschaert, Hollandia és Ursula von der Leyen, Németország csinos védelmi minisztereit viccesen összehasonlítgatni a szintén rendkívül jóképű Szergej Sojgu, orosz védelmi miniszterrel. Ő aztán igazi, snájdig katonaember."

Ez mi? Lenne par link, hogy a kenyszeres szelsojobbozason kivul ez mirol is szol?

"a Jobbik gyanús orosz kapcsolatai ezt a védelmünket jelentősen gyengítik."
Es egy 444.hu-ra mutato link :D Tehat egy szelsoliberalis oldal, mint hiteles forras a Jobbik-rol :DD
Akkor az is rendben lenne ha a ciganyokkal kapcsolatban mondjuk kuruc.info-s linket tennek be, mint hiteles forras? :D

"Szélsőjobbos körökben ennek ellenére nagy divatja van a II. világháborús szovjet emlékművek rugdosásának, szétverésének."
Persze, nyilvan ertheto a kenyszeres parhuzamok iranti igeny, de ez mar tenyleg a legalja. Az elborult szellib felfogason kivul, realisan, mi is a kapcsolat a kozott, hogy egy 70 evvel ez elotti tortenest az oroszok felszabaditasnak hazudnak, mi meg nem, es mondjuk egy 2015-os, Oroszo.-ra, mint potencialis gazdasagi partnerre nezes kozott? Ja, semmi.

jágör68 2015.10.20. 17:47:47

@Brix:
Csak a lefizetett CIA- ügynök nem látja.
De tőlük születnek az ilyen blogbejegyzések.
A mai Oroszországot a Szovjetunióhoz hasonlítani, a radikálisokat lenácizni- tipikus amerikai manipulálás.
De már egyre kevesebben veszik be- azok is csak jó fizetségért cserébe.
De hamarosan már csak zsarolásért- ahogyaz NSA- báb Merkel is nyomja a bullshitet éjjel- nappal.

chepunk 2015.10.20. 18:51:11

@jágör68:

Kehem-kehem! A mai Oroszországban bizony kormányzati szinten erősítik a nagy Szovjetúnió nimbuszát... Ha egy tv társaság történelmi műsorában például azt meri feszegetni, hogy Leningrádban az ostrom alatt nem kellett volna annyi embernek éhen halnia, meg egymást ennie, ha a helyi pártvezetők nem dőzsölnek, akkor azt a tv társaságot tönkretszik! Mert, hogy gogyan merészeli a győztes vörös hadsereget és vezetőit becsmérelni. Megtörtént eset...

A radikálisok meg úsznak a 2. vh meg náci kultuszban. Hogy ebben meg mi az amerikai manipulálás, azt szerintem te magad se tudod. Hacsak nem te manipulálódsz az FSZB központban...

Toadwart66 2015.10.20. 18:57:34

@N. Barbie: Oroszország, Szovjetunió. Birodalom akart mindig is lenni. Putyin nem csak a magyar szélsőjobbot támogatja. Vona barátságosan elbeszélgetett Alekszandr Dugin-nal is. Erről akár az Alfahíren is olvasgathatsz, ha azt jobban szereted.
Az oroszok amúgy tényleg érzékenyek a második világháborúra. Fiatalka lehetsz még. Abból gondolom, hogy nagyon könnyen dühbe gurulsz. Abban igazad van, hogy a szélsőjobbot kb. annyira szeretem, mint a volt MSZMP Központi Bizottságát, de ez az én hibám.
Itt egy jó kis link. Ebből sok érdekeset meg lehet tudni az oroszokról. Viccesnek tűnik, de valójában tragikus.
russiansandgod.tumblr.com/
süti beállítások módosítása