Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Nagyjából bűnös

2015. november 20. - Toadwart66

dorian_gray01.jpg

Nem alakult túl jól a keddi nap (2015.11.17.) a  Kecskeméti Járásbíróságon Balogh Józsefnek, Fülöpháza polgármesterének, akinek köszönhetően a családon belüli erőszak jelképe a vak komondor lett Magyarországon, és aki súlyos testi sértés miatt ül a vádlottak padján a májusban kezdődött büntetőperben. Két orvos és egy igazságügyi orvosszakértő tett vallomást: ököllel arcra mért, erős ütésekről és egy korábbi súlyos sérülésről árulkodó röntgenleletről volt szó a tárgyalóteremben.

Forrás: Tört orrcsont tört újra a vak komondornál

Herr Bürgermeister Sepp Balogh, 2013. április 18-án, lelkében mély szomorúsággal eltelvén, gondoktól meggyötörve figyelmetlenségből véletlenül szilánkosra törte a közelében ólálkodó felesége arcát. A szakvélemény szerint "Balogh élettársa darabos orrcsonttörést és a jobboldali járomcsont ívének benyomatos törését szenvedte el, és az adatok egy korábbi orrcsonttörésre is utaltak". Az ügyben 2016. február 16-án lesz ítélet. A zaklatott idegállapotból fakadó súlyos testi sértés és az ítélet között így előreláthatólag minimum 1019 nap fog eltelni. Ezzel szemben az elefántok vemhességi ideje mindössze nagyjából 660 napig tart.

A megátalkodott, minden ízében romlott erkölcsű Ungár Klára, aki a foglalkozására nézve többszörösen visszaeső liberális, 2015. május 18-án, szodómiával rágalmazta meg, a permanensen becsületes dr. Kocsis Máté egyszerű magyar állampolgárt. A bűnbeesés és a jogos ítélet között a nyolc napon túl gyógyuló, súlyos verbális sértés esetében röpke 165 nap telt el. Ez nagyjából a juhok vemhességi idejével egyezik meg. A női gonosztevőt a bíróság arra kötelezte, hogy fizessen kétmillió forintos sérelmi díjat az általa elkövetett gyalázatért, valamint az eredeti posztból vegye ki Kocsis Máté nevét és cserélje ki azt Oscar Wilde-éra, valamint könyörögjön Kocsis Máté nemeslelkű megbocsátásáért. Az ítéletről a megboldogult Oscar Wilde nem vett tudomást, Kocsis Máté pedig láthatóan, szerényen kárörvendezett.

Ungár Klára ocsmány bűnét valószínűleg súlyosbította az a tény, hogy nem egy jó minőségű, Cold Steel Brooklyn Crusher, 92BSS-es, nagy szilárdságú polypropylenből készült baseball ütővel verte szilánkosra Kocsis Máté csinos, angyali szépségű arcát, majd nem fogta rá az esetet arra, hogy a polgármester úr megijedt egy agresszíven kéregető vak koldustól, emiatt aztán átesett egy lánckorláton, majd végiggördült egy felfelé haladó mozgólépcsőn. Ő a nagytiszteletű józsefvárosi polgármester patyolattiszta becsületét sározta össze istenkáromló kijelentésével.

Ungár Klára bűneinek súlyosságát nem enyhíthette azzal, hogy:

  • „azon a héten nagyon zsúfolt volt a parlamenti programja”
  • azon a héten négy előadást is tartott a tanyaprogramról
  • a parlamenti feszített munkatempó mellett csak 2-3 órákat aludt
  • közben készülnie kellett a falunapra, nyomasztotta, hogy még nincs kész a beszéde
  • kétszáz kiló kakas húsát dolgozta fel a nyugdíjasklubbal, ezért a lagzi előtti napon is csak éjfél körül végzett
  • a solti lagzira ő adott kölcsön bográcsokat, és félt, visszakerülnek-e azok másnap a falunapra, „emiatt nagyon ideges” volt
  • volt egy „gyenge feszültség” közte és Kocsi Máté közt amiatt, hogy a lelkiismeretes polgármester nem engedte a solti lagziba elvinni a józsefvárosi művelődési ház székeit
  • a lagziból hazaérve Kocsis Mátéval közösen megittak másfél-másfél deci pálinkát, amire még bevette a szokásos feszültségoldó tablettáit is lefekvés előtt

Ilyen lélekromboló, irtóztató dolgok vele nem történtek meg. Mindezek ellenére,  pimasz módon azt vetette Kocsis Máté szemére, hogy szereti a felebarátait és erényes házassága előtt nemi életet élt. 

Ezzel azonban valójában nem is követett el bűnt Ungár Klára. Az, hogy a homoszexualitást Girolamo Savonarola, Őméltósága, Sejk Professzor Álhaddzsi Doktor Yahya Jammeh, Gambia elnöke, dr. Kocsis Máté, a Fővárosi Törvényszék, és a társadalom nagy része mélyen elítéli és megveti, sőt, akár lefejezéssel torolná meg, sokkal nagyobb gondot jelent. Ennyi erővel Ungár Klárára simán rá lehetne fogni azt, hogy boszorkány. Ennek tényszerű bizonyításához mindössze egy közepes méretű kacsa szükségeltetik. Nevezett liberális perszónát több esetben is látták már a víz színén lebegni. Ez azért mindenképpen felveti a gyanút a bűnösségével kapcsolatosan.

Ungár Klárával azonban több gond is van. Nő, leszbikus, liberális, értelmes és ráadásul rossz Fideszbe lépett be. Bukott politikusként emlegetik, de szerintem ez őt annyira nem zavarja. Azok a személyek, akik jelenleg a Magyar Parlamentben szorgoskodnak, sokkal jobban megbuktak, ugyanis ma Magyarországon egész társadalmi rétegek maradtak érdemleges képviselet nélkül. Szegénység például nem is létezik, mivel az csak egy fakultatív életforma. Akinek ez a választott hivatása az biztos szereti is ezt a tevékenységet. Farkas Flórián azonban nagyon is létező személy.

Balogh Szepit októberben Fülöpházán újra megválasztották. 762 választópolgárból 297-en szavaztak, ebből 248-an a feszültséggel és gondokkal  küszködő Baloghra, így, keserves és   hánytatott élete ellenére még mindig polgármester, képviselő és derék, köztiszteletnek örvendő atyafi. Az, hogy a felesége tragédiájából bohózatot csinált és szinte már magát állította be áldozatként, a történetekről pedig több forgatókönyv változatot nyújtott be, senkit az égvilágon nem zavar.

Magyarországon az az általános, hogy a bántalmazott fél, és szégyelli magát. A társadalom ugyanis a "szent családon" belüli erőszakot bocsánatos bűnnek tartja, feltéve, ha a szenvedő fél nagyjából életben marad. Valójában már az első pofont szigorúan büntetni kellene.

Balogh polgármester urat - a brutális tettéért - a falu főterén letolt gatyával deresre lehetne húzatni és minimum huszonötöt kellene veretni a csupasz hátsójára. Ez amolyan nemes hagyományőrzés is lehetne, egy afféle vidám helyi folklórműsor. Döbrögi uram jellemfejlődésére is jó hatással volt ez a testi fenyítés, hátha a polgármester úrból is jámbor keresztény válna a hatására.

women_poland_png_effected.jpg

letoltes.jpg

Hatályba lépett az Isztambuli Egyezmény

Az Európa Tanács úgynevezett Isztambuli Egyezményének célja a nők ellen irányuló erőszak minden formájának felszámolása.
Az egyezmény hatálybalépésének feltétele az volt, hogy legalább 10 aláíró országnak, köztük a 47 tagállamot számláló Európa Tanács (ET) legalább nyolc tagállamának ratifikálnia kellett a dokumentumot. Augusztus 1-ig összesen 36 ország írta alá, közülük pedig 14-en már ratifikálták is a nemzetközi szerződést, amelyhez nem csak az ET tagországai csatlakozhatnak, hanem a világ bármely állama, írja  a hirado.hu.

A dokumentum meghatározza, hogy a ratifikáló országoknak konkrét jogi rendelkezéseket kell hozniuk, amelyek a nők ellen irányuló erőszak megakadályozását, felszámolását szolgálják, a szexuális zaklatástól kezdve a családon belüli erőszakon át egészen a kényszerházasságokig és a női nemi szervek megcsonkításáig. Az egyezmény passzusainak betartását, megvalósítását pedig nemzetközi szakértői csoport fogja ellenőrizni.

Az egyezmény alapján elfogadott rendelkezések az ET szerint növelik majd a nők védelmét, valamint hozzájárulnak az ellenük irányuló erőszak mérsékléséhez, több erőszaktevő ellen indulhat nyomozás, büntető eljárás, s többen kerülhetnek az elkövetők közül végül rács mögé. "Mindenkinek cselekednie kell, hogy javuljon annak a sok nőnek az élete, akik erőszak áldozataivá válnak pusztán azért, mert nők" - jelentette ki a hatálybalépéssel összefüggésben Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára.

Nem írta alá még az egyezményt az Európa Tanács tagállamai közül Örményország, Azerbajdzsán, Bulgária, Ciprus, Csehország, Észtország, Írország, Lettország, Liechtenstein, Moldova és Oroszország. Aláírta ugyan, de még nem ratifikálta Belgium, Horvátország, Finnország, Grúzia, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Litvánia, Luxemburg, Monaco, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, San Marino, Szlovákia, Szlovénia, Svájc, Macedónia, Ukrajna és az Egyesült Királyság. Az Isztambuli Egyezmény Albánia, Andorra, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Dánia, Olaszország, Montenegró, Portugália, Szerbia, Spanyolország és Törökország számára lép hatályba a mai napon. A dokumentumot júliusban ratifikáló Franciaország, Málta és Svédország számára pedig november 1-jén válik majd kötelezővé az egyezményben foglaltak betartása.

Az Európa Tanács nemek egyenlőségével foglalkozó bizottsága áttekintést is készített arról, hogy állnak a szervezet tagállamai a nők elleni erőszak felszámolásának terén, s arra a megállapításra jutott, hogy vannak ígéretes kezdeményezések, de találhatóak még hiányosságok is.

Magyarország esetében a tanulmány arra világított rá, hogy Magyarország az ET kilenc olyan tagállamának egyike, hat másik uniós taggal együtt, ahol a törvény még nem garantálja, hogy az ügyész a családon belüli erőszak minden formája esetén büntetőeljárást indíthasson. Hat másik ET- és négy másik EU-taggal együtt Magyarországon a jog még nem írja elő, hogy az ügyészség a szexuális erőszak minden formája ellen felléphet büntető eljárással. A tanulmány szerint nyolc másik ET-tagállam mellett, de uniós tagállamként egyedüliként Magyarországon nem foglalkozik professzionális szakértők által bonyolított intervenciós program az erőszakot elkövető férfiakkal. A bizottság emellett úgy találta, hogy Magyarország egyike annak a két uniós tagállamnak, ahol a rendőrök nem kapnak külön rendszeres szakmai képzést, hogyan lépjenek fel a nők ellen irányuló erőszak esetén, miként avatkozzanak be ilyen esetekben, vagy milyen módon akadályozzák meg az erőszakot.

Forrás: Hatályba lépett az Isztambuli Egyezmény



 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr938093284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambano 2015.11.21. 02:45:47

el kellene döntened, hogy a családon belüli erőszak a problémád vagy a családon belül a nők elleni erőszak.
süti beállítások módosítása