Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Az internet erőmű

2015. december 18. - Toadwart66

maxresdefault_1.jpg

Az alaptörvény szólásszabadsággal kapcsolatos passzusait sértette meg a Magyar Telekom, amikor szerződést bontott Ákossal – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a TV2 Mokka című műsorában. A társaság Rogán szerint visszaélt azzal, hogy van pénze.

NEMZETI HITVALLÁS (részlet)

„MI, A MAGYAR NEMZET TAGJAI, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért, kinyilvánítjuk az alábbiakat:

  • Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette.

  • Büszkék vagyunk az országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre.

  • Büszkék vagyunk a magyar emberek nagyszerű szellemi alkotásaira.

  • Büszkék vagyunk Kovács Ákos, Kossuth-díjas előadóművészünkre, akinek jogait és szabadságát bátran, a törvények betartásával életünk árán is megvédjük.”

***

Szórakoztató dolog az, amikor egy hamarjában összetákolt magyar kabinetminiszter azzal tölti a munkaidejét, hogy széles nyilvánosság előtt meggyőző módon hatalmas ostobaságokat beszél. Magától értetődő és köztudott az, hogy a becsületes és szerény Rogán Antal soha semmivel nem élt vissza. Szerény, puritán életmódja példaként szolgálhat minden pénzhajhász, elvtelen karrierista számára. Így kell ezt csinálni.

Akadnak azonban a nagyvilágban olyan gátlástalan és öntörvényű cégek, amelyek hatalmas pénzösszegek felett rendelkeznek, és ennek egy részét alávaló módon reklámokra költik. Egy divatos illiberális államban – a későbbi kellemetlen sértődések elkerülése végett – a reklámokat, hirdetéseket, szponzori szerződéseket ajánlatos a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal, a Miniszterelnökséggel, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Miniszterelnöki Kabinetirodával egyeztetni. Ha ők meggyőződtek arról, hogy az adott termék, szolgáltatás az emberek javát és nem a nemzetközi karvalytőkét szolgálja, akkor szigorú biztonsági intézkedések mellett, engedélyezik azokat.

Rendes, becsületes cég nem él vissza azzal, hogy mindenféle busás bevételei vannak. Nem hivalkodik, dicsekszik, mutogatja magát, hanem szerényen, szóbeszéd segítségével ajánlja felhasználásra termékeit a fogyasztóknak. Ingyenes társkereső hirdetések útján hajtja fel a kuncsaftjait és nem költ méregdrága televíziós reklámokra.

„Egyedülálló, káros szenvedélyektől mentes útépítő cég keresi szerény jövedelemmel rendelkező ország ismeretségét, autópálya építése céljából. Gyermekek, közbeszerzés nem akadály. Az ajánlatokat „Nem vagyok a Lajos” jeligére, a szerkesztőségbe kérjük.”

Bizonyos határig egyáltalán nem zavaró, ha a politikusok a választóikat idiótáknak nézik. Nincs ebben semmi megalázó, főleg ha ez az érzés kölcsönös. Van azonban egy szint, ami sajnos már a gyümölcsöző kapcsolat működését veszélyezteti. El kell fogadni azt a tényt, hogy a választók nagy része ismeri a nyomtatott betűket, térkép nélkül hazatalál és biztos kézzel kezeli a villanykapcsolót. Rogán önkéntes miniszter ezt az idiotizmusra vonatkozó kényes egyensúlyt nagyon durván felborította, ami arra utal, hogy mélységesen megveti és lenézi az emberi fajt, melynek pedig ő is jeles képviselője.

Ha már előáll valami izgalmas, érdekfeszítő teóriával, annak valahogy bele kellene illeszkednie az általunk ismert Világegyetem törvényszerűségeibe. Rogán valóságelhárító miniszter természetesen nyugodtan kijelentheti azt, hogy a miniszterelnök úr birtokában van az örök élet titkának, de ha azt mondja, ezt sajnos nem hajlandó senkinek sem elárulni, akkor csak Orbán Viktor 200 éves születésnapján fogják az állítását elhinni. Egyesek azonban még ekkor is kételkedni fognak benne, mivel ennyi esztendő még nagyon kevés időnek számít az Örökkévalósághoz képest.

A telekomos kormányzati bosszúintézkedés magyarázatánál legalább egyeztethettek volna arról, hogy mégis mire fognak hivatkozni. Kovács Zoltán értelmezési nehézségei sok gátlástalan és jellemtelen gazfickóban felébreszthette azt a képtelen gyanút, hogy valakik esetleg shortolással töltötték a délutánjukat. Ez persze szemenszedett hazugság, de sajnos nem mindenki számít ideológiailag megbízhatónak. Teljességgel felháborító és érthetetlen ugyan, de a kormánynak jelenleg még akadhatnak elvetemült rosszakarói.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjú államtitkára a nagy kapkodásban véletlenül megcáfolta Rogán Antal szavait, amikor kijelentette, hogy „Ákostól független a kormány lépése”. Ez teljesen elfogadható magyarázat lett volna a részéről. A törökök sem Ákos kijelentései miatt lőtték le az Szuhoj-24-es orosz vadászbombázót. A csavaros észjárású kabinetminiszter azonban nem ezt mondta. Az is elképzelhető persze, hogy Rogán Antal, Donald John Trump szólásszabadságára utalt, csak ezt sajnos elfelejtette hozzátenni az országvédelmi intézkedés magyarázatához.

A leghihetőbb magyarázat a következő. Amikor Orbán Viktor miniszterelnök úr megtudta, hogy egy Kovács Ákos nevű egyszerű magyar állampolgárt igazságtalan támadás ért, éktelen, de jogos haragra gerjedt. A nevezett férfiú kegyetlen megbecstelenítését egy globális, nemzetközi háttérhatalom, az Internet tette lehetővé. A miniszterelnök úr saját maga mesélte el, hogy nem ért a nemzetközi szabadkőművesség által működtetett infokommunikációhoz.

Ennek a gyalázatos hálózatnak pusztán az a célja, hogy lebontsa a nemzetek közötti határokat és mindenféle kontroll nélkül áramoltassa a megélhetési információkat. A kormányfő szerint a jogvédők és az európai bürokraták összedolgoznak az információcsempészekkel, hogy minél több adatot, dezinformációt minél könnyebben átemelhessenek Európába. Magyarország ebből természetesen nem kér.

Kovács Ákos aljas megtámadása volt az utolsó csepp a pohárban. A miniszterelnök utasította az illetékeseket, hogy a Telekom helyett mástól kell venni az internetet, lehetőleg az oroszoktól. Javasolta azt is, hogy sürgősen kezdjenek tárgyalásokat egy nemzeti tulajdonban lévő két blokkos internet erőmű megépítéséről. A projekt nevének – praktikus okokból – a kormányfő az Internet II-t javasolta. Az erőmű segítségével Magyarország egy teljesen független, de szigorúan ellenőrzött, politikailag megbízható, azaz inkorrekt, lojális világhálózatot működtethetne.

Az oroszok nagy örömmel vették a felkérést. Kijelentették, hogy szíves-örömest vállalják a dolgot, de az általuk kapott felkérésben egy két blokkos internet erőmű szerepel, ami valószínűleg csak valami véletlen elírás lehet. Egyébként bármilyen erőművet szívesen megépítenek, amit akár hitelbe is elkészítenek, és megígérték, tényleg nagyon szép lesz. A magyar miniszterelnök meglepődött, majd megkérdezte, hogy miként lehetséges az, hogy nincs internet erőmű. Végül egy vakmerő szakértő elmagyarázta neki, hogy azért, mivel ez egy decentralizált hálózat és bár tényleg van olyan, hogy vezetékes internet, de nem kell hozzá semmiféle erőmű. A dolog ráadásul sajnos vezeték nélkül is működik.

A decentalizált szó hallatán a miniszterelnök rettenetesen felháborodott és kijelentette, hogy Magyarországon kizárólag központilag irányított internet használatát engedélyezi. Orbán Viktort két óra alatt végül sikerült meggyőzni arról, hogy ez sajnos nem lehetséges. Annyit tehetnek az ügy érdekében, hogy az összes minisztérium és minisztériumi háttérintézmény felmondja a mobilinternet-előfizetéseiket a Magyar Telekommal.

Estére aztán szerencsére minden jóra fordult. A Magyar Telekom tőzsdei árfolyama, Kovács Zoltán kegyetlen szavai hatására először megzuhant. A 406 forintos nyitóár után 409 forintra lépett az árfolyam, majd percek alatt 393 forintra csökkent. Később a 4 %-os árfolyamesés kis mértékben korrigált, a záróár 1,2 százalékkal volt a nyitóár alatt. Ákos, a méltatlanul meghurcolt művész azóta megtartotta sikeres, telt házas koncertjét és minden bizonnyal addig fog jól élni, amíg meg nem hal.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr68182322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása