Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Vásároljon mesét karácsonyra!

Mese-átalakító Kft.

2015. december 24. - Toadwart66

maxresdefault_2.jpg

 

Kedves kisgyermekes szülők! Örömmel értesítjük Önöket, hogy elindítottuk forradalmian új mese-átalakító szolgáltatásunkat.

Önök is minden bizonnyal a szülők azon népes táborához tartoznak, akik gyermeküket lelkes, de tapasztalatlan szülőként rászoktatták az elalvás előtti rendszeres meséléshez. E meggondolatlan cselekedetük miatt csemetéjük a későbbiekben, tekintet nélkül az Önök fizikai, szellemi és egészségi állapotára elvárja, hogy a napi meséjét minden körülmények között megkapja. Sajnos kegyetlen zsarolással, megfélemlítéssel, látványos jelenetek rendezésével az ártatlan gyermekek mindenképpen elérik a céljukat.

Egyes mesék azonban rendkívül erőszakos jeleneteket tartalmaznak. A történetek általában szépen indulnak ugyan, de később irgalmatlan vérengzésbe csapnak át. Kegyetlen módon elkövetett gyilkosságok, mérgezések, még dobogó szív kivágása, idős asszonyok elevenen elégetése (megsütése), sarok levágása fájdalomcsillapítás nélkül, csinos királylányokat alávaló módon megrontó sárkányok, majd ezen sárkányok brutális kegyetlenséggel történő elpusztítása. Alvó farkasok kibelezése, vízbe fojtása. Mindez egy békésnek ígérkező estén. Leánykérők értelmetlen próbák elé állítása, majd készségek, vagy egyéni szimpátia hiánya miatt, bírósági tárgyalás nélküli lefejezésük. Mindezek hatására gyermekük az éjszaka folyamán hideg verítékben úszva ébred, felsír, ezzel megzavarván az Önök jól megérdemelt éjszakai pihenését.

Cégünk vállalja az említett, bő lére eresztett mesék lerövidítését, valamint az erőszakos tettek kevésbé brutálissá alakítását. A konvertált mesék miatt Önök is gyorsabban átesnek a dolgon, gyermekük pedig ezután nyugodtan át fogja aludni az egész éjszakát.

Igény esetén a meséket az Ön gyermekének különleges igényei szerint át is alakíthatjuk. Megrendelésre írhatjuk például azt, hogy Piroska önvédelmi tanfolyamra járt, és az erdőben ólálkodó gonosz farkast úgy lerúgta, mint a döggombát. A „Csillagok háborúja” bármelyik karakterét beépíthetjük a történetbe. Boldog perceket szerezhet gyermekének azzal, amikor megtudja Öntől, hogy János vitéz Yoda mester egyik legtehetségesebb padavanja volt.

Ha vállalkozásunk kellően népszerűnek és jövedelmezőnek bizonyul, a későbbiekben profilunkat szeretnénk magyar népdalok egy hangra való redukálásával bővíteni. Ehhez a munkához várjuk zenéhez értő, ágrólszakadt művészfélék jelentkezését.

Cégünk több ügyes kezű tollforgatóból, három éhhalál szélén álló költőből, két gyermekpszichológusból, egy minden hájjal megkent ügyvédből, valamint egy a francia idegenlégiót kiszolgált, tapasztalt kidobóemberből áll. Utóbbi kettő cégünk ügyfélszolgálatát és reklamációs ügyeit intézi.

Hogy bebizonyítsuk azt a tényt, hogy cégünket a humánum, a világ jobbá tétele és nem kizárólag a gátlástalan pénzéhség vezérli, néhány igényes referencia munkánkat most megosztjuk Önökkel!

Piroska és a farkas

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, akinek a nagymamája mindenféle maradék anyagból egy piros ruhácskát vart számára. Még egy csuklyát is készített hozzá, hogy az unokáját kényes helyzetekben nehezebben lehessen azonosítani. A kislány nagyon utálta a szép ruhácskát, de miután az anyukája néhányszor jól felpofozta, kénytelen volt egész nap ebben mászkálni. Az osztálytársai el is nevezték Piroskának, pedig valójában Klugghammer Lillának hívták.

Egy pompásnak ígérkező napon kedvesen így szólt hozzá az édesanyja: - Hagyd már abba azt a rohadt tabletezést, mert kivágom az egészet ablakon! Ha nem akarod, hogy szájon vágjalak, fogod ezt a kosarat és átviszed a nagyanyádhoz. Mond meg neki azt is, hogy a bort lehetőleg ne egyszerre igya meg! A múltkor is leütötte azt a szerencsétlen favágót, mi meg fizethettük a kórházi költségeket. Na, lódulj már!

Piroska duzzogva bár, de engedett a szülői erőszaknak és unottan elindult a nagymamájához. Útközben gyönyörű virágokat látott az erdőben, de ez egyáltalán nem érdekelte, mivel szeretett volna minél előbb túl lenni az egészen. Így aztán nem mászkált össze-vissza az erdőben, hanem egyenesen a nagymamájához ment és viszonylag gyorsan oda is ért.

Bekopogott a nagyihoz, aki éppen az ágyban horkolt. Brutálisan belerúgott az ágyba, mire a nagymama szelíden felriadt.

– Hoztam kaját, meg piát nagymutter! – mondta kedvesen Piroska – Anya azt üzeni, hogy a bort próbáld meg nem egyben benyakalni és ne molesztáld a favágókat!

Már éppen menni készült, amikor megkérdezte:

– Te, nagyi, miért olyan nagy és piros az orrod?

– Valószínűleg a nagy mennyiségben elfogyasztott alkoholos italoktól. – válaszolta őszintén és rekedt hangon a nagymama.

– És miért olyan karikásak a szemeid?

– Mert rohadtul másnapos vagyok a gyatra minőségű a kannás bortól!

– Aha. És miért olyan nagyok a fogaid?

– Mert véletlenül a megboldogult nagyapád protézisét tettem be. Az isten nyugosztalja szegény párát!

– Nagyi, ez undorító! Na, cső, én húztam is! – mondta kedvesen Piroska.

Hazament és újra elkezdett chatelni.

A gonosz farkas ezalatt békésen aludt egy fa tövében mindaddig, amíg egy vadász minden különösebb ok nélkül agyon nem lőtte. (Külön kérésre a farkast a környezettudatos nevelés érdekében életben és az ökoszisztémában hagyhatjuk.)

Piroska és az anyukája még sokáig éltek, a nagymama azonban pár hónap múlva sajnos elhunyt májzsugorodásban.

Hófehérke és a hét törpe

Valamikor réges-régen egy királynő békésen varrogatott az ablaknál és bámulta a hóesést. Éppen arra gondolt, hogy milyen rohadt hideg van, amikor megszúrta az ujját.

- Hogy az a …! Én egy királynő vagyok és mégis ezzel az idétlen varrogatással szórakoztatom magamat. Minek? Azt se tudom mi a fene lesz ez. Valami kendő? A franc essen belé! Még e vérem is kiserkedt. Milyen szép dolog lenne, ha volna egy lányom, aki mindezt megcsinálná helyettem, én meg csak nézném. Lehetne fekete hajú, fehér bőrű, a szája meg élénk vörösre rúzsozott. Olyan emos-féle valami.

Kívánsága – a részleteket a bölcs királyhoz hasonlóan ne firtassuk – teljesült is, és nemsokára egy gyönyörű kislánya született, akit Hófehérkének nevezett el. Sajnos ezután mély szülés utáni depresszióba esett és lelépett a vidám, de felelőtlen Burkus királlyal.

A szegény, elhagyott király nem sokáig bánkódott emiatt. Felhívott egy társkereső irodát és elmondta a kívánságait. Hamarosan meg is találta az igazi szerelmét, egy üveg és tükörgyártó cég ügyvezető igazgatónőjének személyében. A hölgy esztétikus, valamint rendkívül gazdag volt, ami nagyon megtetszett a királynak. Főleg az utóbbi imponált neki.

A királynő mérnökei kifejlesztettek számára egy intelligens tükröt, hálózati eléréssel, média lejátszóval. A legújabb játékok is simán futottak rajta, szóval elég erős hardvert építettek bele. Volt hozzá egy precíz arcfelismerő szoftver, amely esztétikailag értékelte ki az embereket. A királynő mindig rengeteg pontot kapott, aminek persze rendkívül örvendezett. Amikor azonban Hófehérke nagylánnyá cseperedett és egyszer belenézett a tükörbe, az jóval több pontot adott neki, mint a mostohájának. A tükör ráadásul még azt is kiírta, hogy „Dögös egy kis csaj, mi? Migirimigiri!” A gonosz mostoha teljesen kiakadt, őrjöngött, toporzékolt és aljas nemzetközi összeesküvést emlegetett. Elhatározta, hogy most aztán jól megöleti a lányt és mindenféle más csúfságot művel vele. Ekkor derült ki a királynőről, hogy valójában súlyos önértékelési zavarban szenved és hajlamos a kontrollálatlan dühkitörésekre. – Ez egy állat! – mondta róla a bölcs varázsló, természetesen csak akkor, ha nem hallotta senki.

A feldúlt mostoha mérgében átrohant a vadászházba, hogy megbeszélje a részleteket a vadásszal. Ő azonban éppen nem tartózkodott otthon. Ezután átment az üveggyár laboratóriumába, hogy valami jó erős mérget kotyvasszon. Idegességében azonban összekeverhetett valamit, mert egy nagy hatású robbanóelegyet sikerült összehoznia. A királyi tűzoltóság munkatársai később csak a koronáját találták meg, azt is eléggé gyalázatos állapotban.

Hófehérke eközben kívánatos hajadonná serdült, aminek segítségével hozzáment egy gazdag arab sejkhez, így a királyság ismét felvirágzott. (Ha ezt Önök megalázónak, vagy szexistának tartják, Hófehérkét tudományos pályára irányítjuk, vagy belevetjük az üzleti életbe.)

Eközben az erdőben hét törpe éldegélt, akiket a társadalom kivetett magából. A törpék bányászkodással, kártyázással, hétvégénként pedig vad tivornyázással töltötték az idejüket. Minden nap elmentek dolgozni, munka közben és hazafelé durva, szexista viccekkel (vagy kívánság szerint versidézeteket szavaltak) ugratták egymást. Otthon megvacsoráztak, megfürödtek, fogat mostak, tévéztek egy kicsit, majd lefeküdtek aludni. Éjszakai álmukat csak Morgó csoszogása zavarta meg, akinek már régóta gondja volt a prosztatájával.

A törpék csak a tévéből ismerték Hófehérkét. Amikor megpillantották durva, illetlen megjegyzéseket tettek rá. Amúgy teljesen békésen éldegéltek. Csak Morgó csoszogása zavarta meg időnként őket...

Jancsi és Juliska

Egy nagy erdő szélén élt egy szegény favágó a feleségével és a két gyermekével, Jancsival és Juliskával. Az édesapa sajnos mániákus depresszióban és ennek következményeként idült alkoholizmusban szenvedett, ami a család anyagi helyzetét meglehetősen siralmassá tette. A felesége emiatt teljesen kikészült. Idegösszeomlást kapott az állandó pénztelenségtől és így szólt az éppen félrészeg férjéhez:

– A legjobb az lesz, ha a gyerekeket kitesszük az erdő legmélyén. Adunk nekik elegendő édességet, aztán lesz a ami lesz, majd csak rájuk talál valaki.

– Csinálj, amit akarsz, csak hagyj végre aludni! – válaszolta a férje borízű hangon, majd húzott egyet a kezében lévő vodkás üvegből és azonnal elájult.

Másnap azt hazudták a gyerekeknek, hogy piknikezni mennek. A gyerekek nem értették a dolgot. Életükben nem hallották még azt a szót, hogy piknik, de engedelmesen követték a szüleiket. Útközben üdítősüveget, csokoládés- és cukorkás papírokat hajigáltak szét maguk után. A galambok nagyon csalódottak voltak, mivel valami kenyérmorzsákat ígértek nekik.

Mikor az erdő közepére értek, a lelketlen édesanyjuk így szólt hozzájuk:

– Most pedig bújócskázni fogunk! Ti lesztek a hunyók. Számoljatok el tízezerig, addig mi apátokkal megpróbálunk valahová elrejtőzni.

Ezután minden lelkiismeret-furdalás nélkül hazamentek. Ez természetesen nem volt szép dolog a részükről.

Mikor Jancsi és Juliska befejezte a számolást elkezdték keresni a szüleiket. A keresést majdnem kilenc órán keresztül végezték.

– Azt hiszem Juliska, hogy ezek vagy feldobták a talpukat, vagy piszkosul átvertek minket. Mindegy, úgyis utáltam már az apánk szagát.

Mentek, mendegéltek, amíg egy tisztáson egy kis kunyhót találtak. A kunyhó mindenféle édességből, Mars szeletből, Milkából, Smartiesból, finom kekszekből, mézeskalácsból állt. (Igény szerint a csokoládé márkákat megváltoztathatjuk, sőt az egészséges életmód érdekében gyümölcsökre is kicserélhetjük.)

A kunyhó előtt egy irgalmatlanul ronda öregasszony üldögélt.

– Elég jól összeszedte a szponzorokat az öreglány! – mondta Jancsi – pedig ronda, mint a bűn. Na, jó. Kerüljünk csak óvatosan a háta mögé! Ad csak ide azt a botot. Nem azt. A másikat, azt a vastagot.

Halkan odalopakodtak az öregasszony mögé, majd Jancsi a husánggal fejbe jól vágta. Az ütés remekül sikerült. A néni azonnal elterült, mint a béka.

Kihasználva az öregasszony magatehetetlenségét, elkezdték falni a sok finomságot. Jancsi ötször, Juliska háromszor hányta el magát, míg végül megunták a dolgot.

– Tudod mit Juliska? – mondta Jancsi – Rúgjuk szét az egész házat. Egész jó kis móka lesz.

A gyerekek alapos munkát végeztek. Földig rombolták a kunyhót. Az öregasszony eszmélni kezdett és rémülten vette észre a két gyerek ténykedését:

– Az eredeti mesében nem ez volt! – nyöszörögte bánatosan.

– Hallgasson csak nyanya! Okos legyen. Gondoljon a husángra! Maradt még belőle, maga meg úgy látom igencsak érzékeny rá. – válaszolta Jancsi, majd vidáman kacagva elhagyták a helyszínt.

Az eldobált szemét nyomát követve simán hazataláltak. Az apjuk már megbánta a kegyetlen tettüket ezért eszméletlenre itta magát. Az édesanyjuk éppen teregetett, amikor megpillantotta hazaérkező gyerekeket.

– Ez nem jött be! – sóhajtott fel keservesen.

Így éltek tovább, míg az édesapjukat be nem szállították egy pszichiátriai intézetbe, ahol rövid időn belül elhalálozott.

A rút, gonosz boszorkány az első hűvösebb nap beköszöntével halálra fagyott.

***

Amennyiben igényes szolgáltatásunk megnyerte az Ön becses tetszését, várjuk tisztelt megrendelését

Nagyobb mennyiségű megrendelés esetén a Micimackót is átalakítjuk 10 oldalasra!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr648195262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása