Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A bevont fiatalok

2016. január 03. - Toadwart66

spotlight_pic4.jpg

A szervezetépítést, a 2018-as választásra felkészülést nevezte az új Fidesz-elnökség egyik legfontosabb feladatának Kövér László házelnök, a Fidesz választmányi elnöke. A politikus szerint a Fidesznek - Kelet- és Közép-Európa legerősebb politikai közösségének - szembe kell néznie azzal, hogy ha nem akar az MSZP sorsára jutni, vagyis ha nem akarja nyugdíjasklubok hálózatává "aszalni" a szövetséget, akkor be kell vonnia a fiatalokat. Ez mindenkinek feladata a pártban, mert "minden Fidesz-tag felelős minden Fidesz-tagért" - hangsúlyozta. 

Forrás: Kövér László a szervezetépítést nevezte a fő feladatnak

Kövér László a mindenki által kedvelt, könnyed modorú világfi valami miatt megkapta a Párttól az egész december hónapot. Kedvére nyilatkozgathatott, bölcselkedhetett a világ dolgairól, az élet értelméről, a Teremtés nagy misztériumáról. Kimondhatta végre, hogy mik azok a gondok, bajok, aggodalmak, amik a szívét nyomják. Az ünnepek alkalmából őszintén felfedhette busa lelkét az egész ország előtt.

A Fidesz-paradoxon ezek szerint őt is nagyon foglalkoztatja. A Párt nevében valahogy benne felejtették a „Fiatal” és „Demokrata” szavakat. A „Szövetség” szerencsére rendíthetetlenül megmaradt, sőt egyre határozottabb jelleget ölt. A „minden Fidesz-tag felelős minden Fidesz-tagért” szlogen egy kicsit ugyan a szervezett bűnözést juttatja a gyenge jellemmel rendelkező, rosszindulattal telített, kisebbségbe szorult, emiatt aztán veszettül nyüszítő ellenforradalmárok eszébe.

Bayer Zsolt, a verbális verőember expresszív és kissé nyers kifejezésével élve, aki ilyen kártékony gondolatokat forgat a fejében, az „nem egyszerűen idióta, mint eddig, hanem háborús bűnös, és úgy is kell bánni vele.” A keresztényi megbocsájtásnak itt már nincs semmi keresnivalója. Bayer Zsolt már 52 éves és sajnos gutaütésre erősen hajlamos.

Kövér házelnök úr váteszi szavai szerint közeleg az idő, amikor ráadásul a nagyreményű „Szövetség” is silány hálózattá fog aszalódni. Egyes megátalkodott, rendkívül rosszindulatú pernahajderek szerint már most is szépen rohad. Az ilyen megállapítások természetesen hivatalból üldözendők, majd keményen és irgalom nélkül elítélendők. Én kérek bocsánatot az ilyesmiért. Aszalódni azonban szabad, és ezért valamit csak tenni kellene ellene. A végén még egy darab „Szenilis Autokraták Hálózata” lesz az 1989 óta folyó magyarországi pártszelekciós kísérletek eredménye.

Az országos gondok által kegyetlenül meggyötört Kövér László sem lesz már fiatalabb. Orbán Viktorra a gerontológia törvényszerűségei természetesen nem vonatkoznak, mivel ő pont annyi idős, amennyit eldönt magában. A hűséges többség mindenképpen megszavazza a számára éppen optimális életkort.

Nagy szomorkodásra nincs is igazán oka a demográfiai depresszióra hajlamos házelnöknek. Rogán Antal (43), Szíjjártó Péter (37), Lázár János (40) atyafiak nem túlságosan aggok, bár az is megeshet, hogy pont miattuk csavarodott őszbe a Fidesz elfogult lelkiismeretének karakteres feje. A három tenornál még Selmeczi Gabriella is jóval idősebb, csak róla nem illik elárulni azt a titkot, hogy már 1965-ben megszületett. A nyugdíjvédelmi Hannah Montana (14) viselkedése és nyilatkozatai alapján amúgy is inkább a szokásos pubertáskori lelki problémákkal küszködik.

Az ifjúságba vetett hit késztetésére a Fidesz elnöksége 2015. december 13-án látványos ráncfelvarráson esett keresztül. Lázár János (40), Kósa Lajos (51), Pokorni Zoltán (53) egyéb fontos elfoglaltságuk miatt leköszöntek az alelnökségi posztjukról. Az elnök személyében érdemi változás nem történt.

Az ősi hagyományokat Pelczné Gáll Ildikó (53) viszi tovább. Ő az örökös alelnökséget azzal érdemelte ki, hogy Miskolcon valamikor nagyon szépen fogadta az akkoriban éppen országjárással foglakozó Orbán Viktort. Nőként ráadásul látványosan cáfolja azokat a nevetséges előítéleteket, hogy a miniszterelnök úrnak felsőbbrendűségi komplexusai lennének a nőkkel kapcsolatosan. A szemrevaló hölgy már tíz éve folyamatosan alelnök és születése óta nő.

Pelczné, mérnök-közgazdász, aki egyetemi oktatóként is dolgozott. Munka és három gyerek mellett, Dr.Univ. (1997) és PhD (2001) fokozatot is szerzett. A sors fintora, hogy a rendkívül férfias megjelenésű Kósa Lajosnak azóta sem sikerült diplomát szereznie, pedig még szülnie sem kellett.

Kubatov Gábor (49), legmagasabb iskolai végzettsége egy remekül sikerült érettségi, aminek akkoriban valószínűleg az egész család nagyon örülhetett. Az illető polgári foglalkozására nézve pártigazgató, országgyűlési képviselő és és torna club elnök. Sikeres képviselőségére jellemző, hogy 2006 és 2010 között mindössze egyszer kellett valami miatt felszólalnia, ezenkívül mindössze 12 önálló indítvánnyal zavarta meg a Tisztelt Ház munkáját. Tehetséges hálózatépítő és termékértékesítő ügynök. Választási csalással is vádolták, de ezt az ügyészség egy frappáns érveléssel elutasította: „...bár a felvételen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója bűncselekmények és választási csalás elkövetésével „vádolja önmagát és a pártját”, a főügyészség szerint bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel...”. Kubatov valószínűleg egy közeli hozzátartozója lehet saját magának, így törvényesen nem bizonyítható, hogy bármi köze is lenne a róla elnevezett listához.

A karakteresen férfias kinézetű Németh Szilárdról (51) rendkívül sok szépet és jót lehetne elmondani. Ez természetesen egyáltalán nem kötelező. Elég legyen annyi, hogy rendkívül elégedett a saját tevékenységével. Képesítés nélküli napközis nevelőtanárból küzdötte fel magát első osztályú magyar politikussá, a Fidesz országgyűlési képviselőjévé (2004–2006, 2009–2010, 2010–), Csepel önkormányzati képviselőjévé (1998–), Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának vezetőjévé (2002-2009), polgármesterré (2010 –). Ő a Fidesz „rezsicsökkentésért” felelős biztosa is. Most meg itt van neki ez a méltóságteljes alelnökség. Szerencsés esetben egyszer még köztársasági elnök is lehet belőle.

Elméjét a Budapesti Tanítóképző Főiskolán csiszolta tükörfényesre, majd közoktatási vezetői és környezetpedagógusi továbbképzéseken okosodott még tovább. Ezek a végzettségek már feljogosították arra, hogy gyakorlatilag minden felsőbb vezetői állást magabiztosan betölthessen. Habitusa és nevéhez méltó szilárd ideológia meggyőződése miatt, 2015-ben még a Magyar Birkózószövetség elnökének is megválasztották. Hegedüs Csaba, olimpiai bajnok 1992 óta töltötte be ezt a tisztséget, de Németh Szilárd birkózásban még nála is jobban teljesített. Már most érdemes lenne a tehetséges, ifjú politikus figyelmét felhívni arra, hogy a Magyar Tudományos Akadémia elnöke jelenleg ugyan még Lovász László, de már 67 éves.

A tejfölösszájú és babaarcú Gulyás Gergely (34) gyermekkora óta párttagnak készült. Ez a vágya 24 éves korában teljesült is. 31 évesen, legfőbb mentorával, Szájer Józseffel (54) és az agg Salamon Lászlóval (68) lazán összedobtak egy kimondottan Fidesz számára készült Alaptörvényt. Az ártatlan, kisfiús külső ne tévesszen meg senkit. Gulyás tengerészgyalogos veszélyes nagyvadakra is vadászik. Ő kapta el az kommunista illegalitásba vonult Biszku Béla (94) szerszámlakatost. Az idős partizánt háborús bűntettben, lőszerrel való visszaélésben, valamint a kommunista rendszer bűneinek nyilvános tagadásában találták bűnösnek. Biszku elvtárs földalatti tevékenysége rendkívül veszélyesnek bizonyult. Erre utal az a megdöbbentő tény is, hogy házkutatása során tizenegy darab sörétes vadásztöltényt találtak nála. Ennyi lőszer segítségével pillanatok alatt vissza lehetett volna állítani a Szovjetuniót és a Keleti Blokkot. Ehhez mindössze csak jól kellett volna céloznia.

Gulyás Gergely, jogász és szakpolitikus valószínűleg régen levetkőzte a kezdeti gátlásait, ha rendelkezett egyáltalán valaha ilyesmi portékával. A tapasztalatok szerint a politikusok csak a bukásuk után válnak rendkívül szerénnyé és igazságszeretővé. Gulyás képviselő ilyesmivel még soha életében nem találkozott, érdemes lesz tehát odafigyelni a jellemfejlődésére.

Nem szeretném a házelnök úr nőkről, anyákról, nagymamákról, ártatlan leánykákról és létező boszorkányokról szóló teóriáit megcáfolni, de az alelnökök közül az egy szem nőszemély több ésszel rendelkezik, mint a három jeles férfiú összességében. Pelczné is odaadóan kiszolgálja a Pártot és kihasználja annak minden előnyét, de emellett, összehasonlítva a három szépreményű ifjúval, jóval többet tanult és teljesített. A Fidesznek nem generációs problémái vannak, hanem minőségi. Jó példa erre Deutsch Nemfür Tamás (49) élete és munkássága. Ezen kéne szomorkodnia az elkeseredett házelnöknek és nem annak örvendezni, hogy milyen fiatal Zsiga Marcell (36), vagy a szintén rendkívül jellemes és homoszexualitást még nyomokban sem tartalmazó Kocsis Máté (34), Gulyás Gergely volt évfolyamtársa.

Magában a Fideszben elég sok olyan képzett, több nyelvet beszélő, szakpolitikához magas szinten értő és tanult nő van, akik jóval alkalmasabbak lennének miniszterelnöknek, mint mondjuk Orbán Viktor (annyi amennyi), jogász. Ehhez mindössze szét kellene rúgniuk ezt az aszalódásnak indult majomszigetet, amelynek domináns hímjei jelenleg szinte csak a magánvagyonuk gyarapításában jeleskednek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr288224520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása