Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Vizes-vb, okosba

2016. január 11. - Toadwart66

gyarfas_tamas.jpgGyárfás Tamás egy nagyjából szélesre nyílt mosollyal az arcán

"Kérdésünkre Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke annyit megerősített, igen, szerették volna, ha Katinka is rajta van, együtt mosolyog Gyurtával, de hogy végül miért nem így alakult, nem volt hajlandó elárulni."

Forrás: Hosszú Katinka-ügy: reagált a zsarolási vádra Gyárfás Tamás

Az éles szemű szemlélőknek már minden bizonnyal régóta feltűnt az, hogy a miniszterelnök úr, nevezetesen Orbán Viktor, igencsak szívén viseli a hazai testnevelés, különösen az élsport problémáit, nehézségeit. Nincsen ebben semmi sanda politika szándék. Csupán egyszerű, békés, ártatlan szabadidős tevékenységről van szó.

Sixtus pápa pápa is nagy lelkesedéssel és odaadással gyűjtötte össze a quattrocento legjelentősebb művészeit, hogy kifestesse velük a Sixtus kápolnát. A mennyezet azonban II. Gyula pápa legnagyobb bosszúságára megrepedt, így kénytelen volt megbízni Michelangelo Buonarrotit, hogy valahogy javítsa ki azt. A pápa szerint Michelangelo kicsit túlbonyolította a dolgot, de a freskó négy év alatt végül is elkészült. II. Gyula pápa azonban már nem volt olyan bőkezű a művészetekkel kapcsolatosan, mint IV. Sixtus, mivel vele ellentétben, ő a hadakozásban találta meg a mennyei boldogságot.

Orbán Viktor azonban tényleg őszintén él-hal a sportért, mivel igazi háborút eddig még nem sikerült kirobbantania. Ha valamiféle versenyszerű testmozgáshoz kell a pénz, azt mindenképpen előteremti. Most is megígérte, hogy szívesen segít, csak mondják meg, mennyi pénz, vagy valami hasonló dolog kell.

Az iskolai kötelező védőoltások valószínűleg mély traumát okozhattak Orbán Viktor életében, mivel sem az oktatást, sem az egészségügyet nem kedveli. Ezekről a kevésbé fontos területekről minden nagyobb szívfájdalom nélkül, bármikor át tud csoportosítani pár milliárdot a jeles sportesemény zökkenők nélküli lebonyolítása érdekében. A barokkos arcú Ókovács Szilveszter szerint a miniszterelnök úr az operának is nagy barátja és értő rajongója. Ebben én egy kicsit azonban kételkedek, mivel Felcsútnak még egy valamirevaló operaháza sincs. (Forrás: „Orbánnal csak operáról beszélünk” – Ókovács Szilveszter a Mandinernek)

A vizes-világbajnoksághoz a pénz tehát korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre. Ezért nem nagyon értem Gyárfás Tamás garasoskodását. Ő meg ugye Hosszú Katinka furcsa kéréseit. A Magyar Úszó Szövetség a jelek szerint amúgy is tele van teljesen tudatlan és álmélkodó emberekkel. A nyilatkozataikból az derült ki, hogy senki nem ért senkit és semmit. Kétségbeesett, tanácstalan, elkerekedő szemekkel ide-oda tekingető emberek rémült gyülekezetének benyomását keltik. A magyarországi úszó-, illetve vizes világbajnokságot 2017. július 14. és 30. között rendezik meg. Remélem addig ez az áldatlan állapot megszűnik, és a rendezők meg tudják beszélni egymással, hogy ki mit akar, az pontosan mennyibe kerül, illetve ki, kinek az ismerőse, esetlegesen kedves barátja.

Gyárfás Tamás Budapesten született, 1949. március 22-én. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy leírjam: – Az Isten éltesse erőben, egészségben, az emberi kor legvégső határáig! A születési ideje szerint ő a Kádár-korszak terméke, illetve jól sikerült gyermeke. Ez azt jelenti, professzionális módon megtanulta azt, hogy miként lehet ravaszul ügyeskedni. A szervezéstől ez a tevékenység annyiban különbözik, hogy kevesebbe kerül, azaz a sportünnepély rendezésre szánt pénzből többet lehet más, hasznosabb célra fordítani.

A spórolás Demjén Ferenc nagy ívű himnuszának, az „Ússz, amíg élsz” című műnek kalandos történetével kezdődött. A Kossuth díjas maestro joggal számíthatott arra, ha közmédia 26,5 millió forintot fizette ki a szintén Kossuth-díjas Kovács Ákos remek, világszínvonalú szignáljaiért, akkor majd ő is megfelelő javadalmazásban fog részesülni 3 perc, 49 másodperces, lelkes buzdításra alkalmas zenei élményért cserébe. Úgy gondolta, rongyos ötmillió igazán nem lehet probléma, mivel valójában ez csak egy jelképes összeg. Nagy csalódására azonban be kellet érnie Gyárfás Tamás hálájával, valamint meleg hangú méltatásával, a magyar nemzet megbecsülésével és azzal, hogy a zenéjére a magyar miniszterelnök a levegőbe lövöldöz. A dinamikus klip minőségén az is megfigyelhető, hogy valószínűleg ingyen letölthető programokat használtak az összeeszkábálásához, amit egy szövegszerkesztésre kiválóan alkalmas irodai számítógépen végeztek el.

A következő botrány egy pompás szóviccel indult. A hírhedt, zombiszerű kabalafigura, a jópofa Bol-dog névre hallgatott, és úgy nézett ki, mint egy lisztben alaposan meghempergetett sátán kutyája, aki üldözés közben magára borított egy spagettis tálat. Természetesen szósz nélkül. Gyárfás szerint ez a szörnyeteg ingyen, baráti szívességből készült. "Gyárfás ugyanis elmondta, a szövetség 2021-re készült, így amikor kiderült, hogy 2017-ben lesz a világbajnokság nem sok idő maradt. Egy kedves barátját kérte meg, aki a segítségére sietett és ingyen megtervezte Bol-dogot." (Forrás: Gyárfás elárulta, kinek köszönhetjük Bol-dogot) Ez kissé furcsa kifogás, mivel nem a Mátyás-templom organikus változatát kellett ennyi idő alatt megtervezni, csak valami vicces, aranyos állatkát. Elég sok cég van, akik képesek az ilyesmire, csak ők pénzt kérnek érte és nem biztos, hogy Gyárfás Tamás kedves barátai.

A Hosszú Katinka ügyben is úgy néz ki, hogy ez a "jóféle" (© Borat) magyaros ügyeskedés nem tetszett az úszónőnek. Ebből aztán szép, hetedhét határra szóló botrány kerekedett. Sírás-rívás, búbánat, hálálkodás, értetlenkedés, konfliktusok. Mint egy sokszereplős szappanoperában. Még a miniszterelnök is leszólt a rádióból. Sajnos, még ő sem értett semmit.

Ezek után már az sem lenne meglepő, ha hirtelen megjelenne a színen Gyárfás Tamás valamelyik óvodáskori üzlettársa, akinek egy fürdőszoba felújításából megmaradt néhány, versenyuszodához való, virágmintás csempéje, és több tonna, különféle színű, "erre még éppen jó lesz" sziloplasztja.

Lehetséges, hogy Gyárfás egyik aranyos nénikéjénél van még elfekvőben úgy nagyjából 500 darab, NDK gyártmányú, ízléses, rózsákkal borított, príma minőségű, latex úszósapka. Azokkal is lehetne valamit kezdeni. Kabalafigurának ebben a nagy sietségben azok is pont megfelelnének.

Nem ártana a Fővárosi Vízműveknél is időben felhajtani valami régi, talpraesett cimborát, nehogy pont a nagy versengés idejére rendeljenek el vízkorlátozást. Ebben az esetben ugyanis a mindössze 140 cm-es vízben nagyon óvatosan kell majd elrajtolni. Igaz, így legalább, ha úszás közben elfáradnának, a versenyzők nyugodtan letehetnék a lábukat.

latex_pink_fejes.jpg

Úszósap-Ka

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr738170858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsikám (the 4th) 2016.02.05. 13:09:13

Nyüszítek a röhögéstől. :D
süti beállítások módosítása