Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Németh Szilárdot köztársasági elnöknek!

2016. április 09. - Toadwart66

uhuru_muigai_kenyatta.jpg

Uhuru Muigai Kenyatta, Kenya jelenlegi köztársasági elnöke

„Balog Zoltánt látná legszívesebben a Sándor-palotában Orbán Viktor 2017-től, ha Áder János nem vállal még egy ciklust – erősítették meg a Népszabadságnak a kormányfőhöz közel álló források.” (Szíve szerint Balog Zoltánt jelölné államfőnek Orbán Viktor)

Én pedig leginkább Németh Szilárdot látnám a legszívesebben ott reprezentálni. Ő testesítené meg leginkább a NER-nek a magyar társadalomban betöltött elnyomó és destruktív szerepét. Németh alelnököt amúgy is mindig szívesen elnézegetem ha valahol elém kerül. Nagyon szép, köztársasági elnöknek való formája van. Kár lenne ezt a tulajdonságát a parlagon hagyni.

A kérdés még nem dőlt el. 2017-ig még bárki bejelentkezhet erre az egyes számú legfőbb közjogi méltóságra. Az is elképzelhető természetesen, ha valami miatt rosszra fordulnának a dolgok, akkor Orbán Viktort teszi oda a jelenlegi miniszterelnök. Második körben biztosan meg is választanák őt. Ebben az esetben még magát a köztársaságot is leporolják egy kicsit. A parlamentarizmus már úgyis nagyon idegesítő, fárasztó a számára és a hívei sem kedvelik.

Schmitt Pál átmeneti tündöklése után kiderült, hogy a magyar állampolgárok túlnyomó többsége tökéletesen alkalmas ennek a legfőbb közjogi méltóságnak betöltésére. Amíg persze ki nem derül róluk valami olyan disznóság, amit nem sikerül meggyőzően letagadniuk.

A mostani felállásban amúgy sincs túl nagy jelentősége annak, hogy egy borostás képű Miki egeret fogunk szilveszterkor nem meghallgatni. Balog Zoltánról nagy nehezen kiderült, hogy nem igazán ért a miniszterséghez, ezt azonban Orbán miniszterelnök soha nem fogja elismerni. Ő választotta ki magának, és ő mondta meg neki, hogy mit csináljon. Az jelenleg teljesen kizárt dolog, hogy Orbán Viktor valamiben is tévedjen. Ennek már rengetegszer adta a tanújelét. Felelősséget ő még soha, semmiért nem vállalt. Arra ott van neki az udvaroncok népes hada. Felmenthető államtitkárokból hatalmas mennyiség halmozódott fel az utóbbi időben.

Balog lelkész úr azonban mégiscsak egy emberi erőforrások miniszter. Nem lehet olyan könnyen megszabadulni tőle, mint egy használt számítógéptől vagy egy kihízott ingtől. Köztársasági elnöknek meg éppen jó lesz. Jogi végzettsége nincs, ezért unalmában nem fog mindenféle fontos törvényeket visszaküldözgetni.

Régebben a „Ki tud többet a Szovjetunióról?” vetélkedő negyedik helyezettjeként Szocsiban is járt. Gyakorlata tehát bőven van a távoli országokba való látogatásokban.

A szóbeszéd szerint maga Kövér László, az előzőleg kijelölt köztársasági elnök aspiráns hívta fel a miniszterelnök figyelmét a tárcavezető érdemeinek közelgő elismerésének szükségességére. Bizonyos szempontból ezzel nagy szívességet tett Magyarországnak a rossz modoráról könnyen beazonosítható Kövér házelnök. Nem biztos, hogy őt kockázatok és mellékhatások nélkül be lehetne engedni egy diplomáciai fogadásra. Nála megosztóbb személyiség ma talán csak a miniszterelnök és Berki Krisztián lehet.

Ha Áder köztársasági elnök nyugállományba vonul, vagy elmegy ENSZ-főtitkárnak, akkor már csak Kövér marad az egyetlen régi harcostárs a Központi Bizottságban. Előbb vagy utóbb – az érdemei elismerése mellett – valószínűleg ő is ki fog szorulni a hatalomból. Nem nagyon szereti az ifjútörökök gátlástalan garázdálkodását és üzleti tevékenységeit.

A feltörekvő új nemzedékkel azonban sokkal gördülékenyebben megy az országépítés. Olyan mértékben korrumpálódtak, hogy Orbán tökéletesen a kézben tudja tartani őket. Esetükben nem az a kérdés, hogy akarnak-e köztársasági elnökök lenni, hanem az, hogy szeretnének-e büntetlen előéletűek maradni. Ez egy elég nyomós érv.

Egy kicsit azért még reménykedek abban, hátha egyszer látni fogom, amint Németh Szilárd elmasírozik a díszszázad előtt, vagy a kezében pezsgőspohárral beszédet intéz a néphez a Sándor-palotából. Ez mindenki számára egész életre szóló élményt jelentene. Balog Zoltán mellett nyugodtan elférne egy második köztársasági elnök. A Római Köztársaságban is két consult választottak.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr418580686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak egy néző 2016.04.10. 13:13:25

"Megdöbbentő adatokat közölt nemrég a Korrupciókutató Központ Budapest: az olyan közbeszerzéseknél, ahol kimutatható a túlárazás(=az, hogy lopnak a pályázatból), a piaci áraktól az eltérés a becsült 30 százalékkal szemben
140-320 százalék is lehet.
A Korrupciókutató Központ 130 ezer 2009-2015 közötti közbeszerzést vizsgált"

Akkor most, hogy is van ez???

"Nincs korrupt közbeszerzés Magyarországon"

"Magyarországon, 2010-2013 között a hivatali korrupciós ügyekben a
feljelentések száma éves átlagban felére-harmadára csökkent. Ehhez járul hozzá, hogy
2010 végétől, Polt Péter7 legfőbb ügyésszé kinevezése óta a Legfőbb Ügyészség adatai
alapján a feljelentések elutasítása háromszorosára, a nyomozások megszüntetése
kétszeresére nőtt8, így eleve kevesebb ügy került a vizsgált időszakban a bíróságok elé.

Megállapíthatjuk tehát, hogy Magyarországon nincs semmilyen jele annak, hogy lennének
korrupt közbeszerzések"

Punxsutawney Mormota 2016.04.10. 13:25:18

Andy Vajna for president! Szivarozó, kaszinós, filmmogul köztársasági elnökünk még nem volt. Semmivel nem rosszabb választás, mint Skiccpali, vagy a hirtelen zölddé vált Áder.

pamut 2016.04.10. 13:28:58

Schmitt Pál államfősége a bizonyíték rá mennyire megveti, lenézi, és kiröhögni a magyar nemzetet Orbán.

Balog méltó lenne Schmitt Pál örökségére: egy szervilis bárgyú bohóc után egy szervilis bárgyú talpnyaló, aki elárulta istenét és hitét. Orbáncsicskának ideális selejt, és ismét bebizonyítja hogy megveti ezt az országot Orbán.

pamut 2016.04.10. 13:30:45

@csak egy néző:

A fideszenek nincs baj a korrupcióval, azaz azzal hogy az Orbánmaffia kirabolja az országot.
Nekik csak az fáj ha valaki már lop, de akkor sem a lopás, hanem hogy miért nem Orbán lop.
A fideszesek nem bírják elviselni ha valaki lenyúlja azt amit ők akarnak lenyúlni.

Punxsutawney Mormota 2016.04.10. 13:30:51

@csak egy néző: Magyarországon tényleg nincs korrupció csak kötekedő kommentelők :) Ha egy rezsim állami szintre emeli a lopást, azt már nem lehet korrupciónak nevezni, hiszen törvényesítik a lopást.
í
Egy közös képviseleti céget üzemeltető haverommal dumáltam, aki kicsit sajnálja , hogy az AB elkaszálta a " közpénzelveszítiközpénzjellegét,ha..." Mondta, hogy ebben az esetben átutalta volna a pénzeket a társasházak tulajdonában álló üzemeltető cégbe, majd az egészet lenyúlja... A lakók kérdéseire, meg Ő is azt tervezte mondani, hogy a közpénz elveszíti közpénz jellegét, ha... Bár bevallása szerint valószínűleg nem élte volna túl a közgyűlést, mivel a magyarázattal elégedetlen 82 éves Mari néni, esetleg szíven döfte volna az esernyőjével.

Punxsutawney Mormota 2016.04.10. 13:32:28

@pamut: Ne aprózzuk el... Jussunk közös nevezőre, mit szólsz tekintetes Lőrinc gazdához? Nem hiszem, hogy van nála szervilisebb ember Magyarországon. :)

funfun 2016.04.10. 13:32:44

Zsiga "igen, meg lehet élni 47 ezerből" Marcell még alkalmasabb a gumigerincével, tenyérbe mászó pofájával, ministránsfiú előéletével, önálló vélemény nélküli pártszolgálatával, szürke egyéniségével. De számosan vannak, akik alkalmasak a posztra.

pamut 2016.04.10. 13:39:51

@Punxsutawney Mormota:

Schmitt Után egy Rezsiszilárd is előrelépés lenne, de ezektől még egy Bayer is kitelik, vagy akár Szíjjártó valamelyik futsalos haverja....

Egy biztos: nem a magyarok érdekét fogja képviselni, hanem Orbán Viktorét.

Jobban belegondolva nem is tudom mi szükség erre a pozícióra, ha úgyse működik semmi értelme, el kéne törölni, legalább megspórolnánk a költségeit.

csak egy néző 2016.04.10. 13:45:57

@Punxsutawney Mormota:
Olvasd el ennek a macskajancsinak a blogbejegyzését.
Ellenvéleményt, tényeket azonnal törli és kitilt.

valasszunk.blog.hu/2016/04/09/bizonytalan_kit_rant_magaval_az_offshore_botrany#comment-form

Punxsutawney Mormota 2016.04.10. 13:54:12

@pamut: Dehogy spórolnánk meg a költségeit... Villámgyorsan találnának jó helyet a pénzhez... Mondjuk biztos nem a Heim Pál renoválásra vagy újraműszerezésére menne a lé, hanem Lórinc gazda új csalánültetvényére.

Punxsutawney Mormota 2016.04.10. 14:00:28

@csak egy néző: Beírtam, kíváncsi vagyok, hogy mennyi ideig marad ott a véleményem. :) Pedig csak arra lennék kíváncsi, hogy egy termékbevezetéshez - amire a fideszes mukival kapcsolatban hivatkozik - miért is van szükség off shore cégre?

csak egy néző 2016.04.10. 15:12:41

@Punxsutawney Mormota:
Az itt látható 13:13:25-ös kommentem nem bírta megemészteni a macskajancsi, ezt törölte és tiltott ki. Vajon mi volt benne, ami nem tetszett neki?

Punxsutawney Mormota 2016.04.10. 18:19:33

@csak egy néző: Engem meg lenagypofájúzott, és összehordott hetet-havat az exportról meg importról.

csak egy néző 2016.04.10. 18:57:52

@Punxsutawney Mormota:
Kíváncsi lennék, mi a lánykori neve a köcsögnek. DD

pamut 2016.04.10. 20:53:13

@Punxsutawney Mormota:
Naná. Az adót is ugyanazért szedik be olyan szigorúan mint amiért az EU-segílyt is leszívják ahogy csak bírják: hogy minél többet tudjanak ellopni.
süti beállítások módosítása